Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fűszeres Eszter

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: 3 tojás1,5 csésze cukor1 csomag vaníliás cukor500 gr spenótpüré (fagyasztott spenótkrém)1/2 csésze extra szűz oliva olaj 2 teáskanál citromlé 2 és 1/2 bögre liszt1 csomag sütőpor Díszítés: tejszínhab Elkészítés:Törjük fel a tojásokat és keverjük ki a…..
Dalit Gezemice leves 2007.07.08 21:26:00
Egyszerűen nem tudok nevet találni erre a levesre. Lehetne mindentbele, vagy akármi leves, vagy "amit a hütőben találok"-leves.  Ezért a gezemice-leves nek nevezem. A dolog úgy kezdődött, hogy nem szerettem a csirkehúslevest, meg a zöldséglevest sem.Nálunk a húsleves az…..
Fűszeres Eszter 2007.07.12 20:44:27
Mamma szerint az övé az igazi. Piszke szerint is :) - az ő változatát még kíváncsian várom. Én Horváth Ilonán szocializálódtam, és máig nagyjából az ő receptje alapján készítem, de egy szakács ajánlása alapján teszek bele vajat (50 dkg túró, 2 dl búzadara, 3 nagy vagy…..
Fűszeres Eszter 2007.07.12 16:15:02
Mixed pickles Megvan a tuti 2007.07.09 10:35:00
Múltkori kávéházas sütis kalandunk után csak nem tudtam kiverni a fejemből a jóféle pitéket, készült is pár prototípus, baj sem volt velük, de valami mást kerestem. Olyat, ami nekem az igazi pitetésztát jelenti, omlós, könnyű, de azért ropogós is, az íze is jó, nem nagyon…..
Amikor Lorien kiírta a gasztrojáték legújabb fordulóját, meglehetősen tanácstalan lettem, mitagadás. Nem vagyok nagyon tudományos főzésileg, inkább csak úgy jönnek a dolgok, olyan meg egészen biztos nem volt, hogy úgy ugrottam neki, hogy na most komplementer ízeket fogok én itt…..
Tegnap összefutottam Ildinkóval, és 5% kedvezmény reményében együtt felkerestük a helyi HerbaHáz kirendeltséget. Fel kell tennem a kérdést, hogy minden gasztroblogger pici és vidám, vagy csak nekem magasak az elvárásaim? :)És lett egy közös titkunk. Van valami, amit mindig a…..
lorien Töltött szőlőlevél 2007.06.19 13:52:00
Fűszer és Lélek töltikés receptjét olvasva eszembe jutott, hogy én ezt évek óta meg akarom  már csinálni. Nem igazán volt azonban bizodalmam a konzerv-levélhez, ezért mindig halogattam a dolgot, most azonban a zsenge szőlőlevél szezonja van, tehát itt a kiváló alkalom.…..
lorien VKF 6 - Komplementer ízek 2007.06.08 22:25:00
Az előző VKF fordulóban Aubergine arra volt kíváncsi, hogyan látják a magyar gasztrobloggerek a fűszervilágot. Ebben a témában maradt még egy óriási lehetőség, ugyanis a zöldfűszereket kizárta a "versenyből". Ám mégsem csapok le erre a csábítóan izgalmas…..
Fűszeres Eszter 2007.06.09 05:11:50
Pedig nem is ilyet akartam :) Két hónapja birtoklom a masinát, egy hónapja érkeztek meg a megrendelt kiegészítők, így most már nem csak az első benyomásokról, hanem a tapasztalatokról is be tudok számolni, bár a tartósságáról értelemszerűen nem tudok nyilatkozni. Nem reklámnak…..
Dalit Kerti parti 2007.05.28 18:07:00
Párommal kettőnknek összesen van 3 lánya. Tegnap délutánra mindannyian átjöttek egy grillezésre.Elég nagy választékot sikerült gyártanom, hála annak, hogy már egy éve gyűjtögetem a különböző pácok, húsok, zöldségek receptjeit.A tűzgyújtás szokásosan nehezen ment, de…..
Fűszeres Eszter 2007.05.29 06:49:01
Tömegnyomásra hamburgert csináltam. Minálunk így van ez. A nyomás. Énrajtam. Mikor csak úgy megmondják.Bezzeg, mikor kedvesen faggatom őket, hogy hétvégén ki mit hajlandó megenni, mindig az a válasz, hogy rángatják a vállukat.Vagy esetleg én hősöm azt mondja: valami könnyűt.…..
Az van, hogy nagy dilemma van.Annak idején úgy mondtam igent az énhősömnek, hogy akkor vagyok hajlandó összebútorozkodni, ha ő mosogat.Azt nem vállalom. Mosogatott is a drágám (anyja és nagyanyja halálos rémülete és felháborodása ellenére) egy darabig.Na és mi volt az első…..
Újabb, szédítő sebességű lavina indult útnak a gasztroblogszférában. Köszi, Kismacs! A tudományos megközelítéshez híven két részre bontanám a kérdéscsoportot :) Ti mi alapján főztök? Hol keresitek az inspirációt? Mi alapján választjátok ki a holnapi ebédet,…..
Tegnap szakadt el a madzag. A kert egyes részein az árnyliliomok (hosták) gyönyörűen bontogatják a leveleiket, a japán már teljes nagyságát elérte, az a legkorábbi. A nagy, hamvaslevelűek is tekerednek ki. Ez van a kert szárazabb részein.De mi van ott, ahol az indás ínfű…..