Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manatwork (törölt)

0 bejegyzést írt és 307 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
Manatwork (törölt) 2012.08.31 21:58:18
@Anti Anyag: "Miért lennénk szarban? Lebombáznak az örmények?"
Nem, nem fognak bombázni. Sőt hadat se üzennek. De tudod arrafelé a bosszút nem szájkaratéval intézik el. És ne legyenek illúzióid: most eléggé bosszúszomjas arrafelé a hivatalos és a közhangulat. Nekem nem hiányzik, hogy forgalmas helyen bombákat robbantsanak. Valahogy nem győzött meg a TEK főnök, hogy ők a legjobbak és a leggyorsabbak terrorelhárításból.
A múlt héten volt egy csajos esténk és persze szóba kerültek a férfiak is. Hárman voltunk feleségek és hárman facér csajok. Érdekes volt a két csoport véleménye közötti különbség a tökéletes pasi felvázolásában. Az egyik "tökéletes férfi" amolyan apa-férj típus volt,…..
Az EU gazdasága sincs a legjobb passzban, és a következő költségvetés két fő tényezőt próbál egyensúlyba hozni. Egyrészt az adósságmegosztást feltételező szolidaritást, másrészt a nemzeti pénzügyi, költségvetési és gazdasági szuverenitás fokozott átruházását…..
Manatwork (törölt) 2012.07.11 08:50:17
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Teljesen igazad van! Egyetértek!
Tegnap benyújtotta a kormány a jegybanktörvény módosítását. Egy vaskos-veretes dokumentumra számítottam, ha már ezen dolgoznak hosszú hónapok óta, de csak 3 oldal az egész. Remélem nem vész kárba ez a "nagyszabású"  munka, és nem dobják vissza Brüsszelből ... mondjuk erre…..
Manatwork (törölt) 2012.06.22 11:32:47
@kifordított nagyanyó: Nagy tévedés! Nem ezek az emberek lesznek. Az én tippem: Simicska, Joszif Tot és Kaya Ibrahim. Amikor elfogy az ország valutatartaléka akkor Simicska megnevezi a 2 felelőst a történtekért: Tot és Ibrahim. Régóta tudjuk, hogy hülyének lenni alkotmányos jog.
Vastagbőr MÁV-kulisszatitkok 2012.06.11 09:01:00
Egy fantasztikus videóval lettünk gazdagabbak pénteken. A VDSZSZ és az NFM képviselői ültek le tárgyalni, és az előbbiek felvették az egészet (állításuk szerint nem rejtett kamerával), egy 20 perces részt pedig felraktak belőle a Youtube-ra. Érdemes megnézni.   A…..
Hja, a nagy szavakkal könnyen így lehet járni, - ahogy a cím mutatja - mikor a buzgalomban az ember elméri az a bizonyos mértéket. Semjén Zsolt, a Védett Állatok Gyilkolásáért Lobbi apostola nemrég lement alfába, - akarom mondani az Alfa Szövetségbe - és mint a nemzet autodidakta…..
Manatwork (törölt) 2012.06.09 08:30:46
@Stefánia kisasszony (baranyai sváb parasztlány): Én elfogadom, hogy te hívő, keresztény szellemben élő úrihölgy vagy. Nincsen ezzel semmi gond! De halkan, baráti jótanácsként felhívnám a figyelmedet arra, hogy a biblia és az egyház szerint is szex csak a gyermeknemzés céljából lehet. A többi sima paráználkodás. A paráználkodás meg bűn! A fogamzásgátlás meg a katolikus egyház szerint tilos!
Szóval csak nagyon megfontoltan élvezkedj.... :))) De ne aggódj ha lesz 8-10 gyereked. A középkorban se volt ez gond. Fele úgyse éri meg a 10 éves kort (amerre halad az egészségügy manapság...) a maradék meg jó lesz kapálni egy felcsúti földesúr baranyai birtokain!
Manatwork (törölt) 2012.06.09 09:27:32
@Bicepsz Elek: Majd akkor ötletelj ilyen okosakat ha minimum 3-4 gyereket nevelsz és taníttatsz és mellé eltartod a te és feleséged szüleit is. Ugyanis ha nem tudnád: ha be van döntve az "állami nyugger rendszer" akkor a szüleidet vagy te tartod el vagy éhen halnak. Igaz ha elég jól keresel akkor a fizetésedből + feleséged fizetéséből nem nagy gond eltartanod 10 embert: 2 felnőtt + 4 gyerek + 4 nyugdíj nélküli idős nyugger (a szüleitek).
Régen minden jobb volt.   Minden közértben volt krinolin, igaz kolbász nem, de legalább mindenki meg tudta fizetni.  Nem kellett nézni barnul-e már a banán, mert megvetted és megetted egy évben kétszer barnán is.  Nem kellett izgulni devizaárfolyamon, mert amit hivatalosan…..
Manatwork (törölt) 2012.05.27 08:31:52
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Részben igazad van. A legnagyobb baj, az szerintem, hogy bár valóban volt a kádári rendszernek bőven hibája, de voltak olyan vívmányok is amiket ma nagyon elhallgatnak a véleményformálók és legszívesebben Kádárt az ördög földi helytartójának állítják be.
Mire gondolok? Pl. kultúra. Bár volt a TTT elv, de a széles néptömegeknek mégis elérhető volt a kultúra. A 70-es 80-as években már sok minden elérhető volt, megfizethető áron. Aki akkoriban élt, az pontosan tudja hogy egy sima melós fizetésből is minden hónapban lehetett könyveket, lemezeket venni. Én a 80-as évek közepén vettem pár forintért az Állatfarmot és az 1984-et is. Rolling Stones lemezeket 110 Ft-ért. Ma odáig jutottunk, hogy egy könyv olyan árban van, hogy átlag fizetésből max. valami ünnepi alkalomra tudsz venni. Kiépült és jobban, rosszabban, de működő művelődési ház és könyvtár hálózat volt. Most mi maradt ezekből? Költői kérdés, mert a választ mindenki tudja: semmi.
Mindenki számára elérhető árban lehetett koncertekre, színházba járni.
Akinek volt pici igénye a művelődésre, az elég könnyen hozzájutott, mert megfizethető árban volt az átlag embernek is.
Persze ma is van lehetőség rá, de rettentő sok ember a napi túlélésért küzd és abba már nem fér bele az, hogy könyvet vegyen vagy színházba járjon.
Persze akkoriban nem volt ennyi TV csatorna, számítógép, internet stb. És persze változnak az igények, de valahol szerintem tudatosan terelik az embereket olyan szórakozási formák felé ahol nem kell gondolkodni, azaz kialakul egy nagyon könnyen manipulálható réteg akik saját gondolatok nélkül bármit feltétel nélkül elhisznek:(
A legnagyobb vesztesek a fiatalok! A kádár rendszerben volt valami perspektíva előttük. Mert ugyebár dolgozni kötelező volt és akár milyen kevés is volt a fizetés, de mégis volt reális anyagi lehetőség a tanulásra (akár felnőtt korban is), családalapításra, gyerek vállalásra, saját lakásra. Persze meg kellett dolgozni ezekért, de volt reális lehetőség rá belátható időn belül.
A mostani átlag fiatal lehetőségeit nem kell ecsetelgetni. Ha a szülők csórók, akkor az egyetem szinte már elképzelhetetlen, munkahelyek hiányában a család alapítás elérhetetlen távolságba kerül. Saját lakásról ne is álmodjon - max. ha kimegy külföldre lakni.
Lényegében az ország saját jövőjét teszi tönre azzal, hogy a fiataloknak semmi jövőképük nem lehet ebben az országban...
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
Manatwork (törölt) 2012.05.24 10:24:19
@molaris: elvileg talán még igazad is lehetne egy ideális világban. Pár kérdésem van hozzád, de ezekre próbálj őszintén felelni:
1; Neked hány gyereked van?
2; Biztosnak érzed jelenlegi vagy tervezett gyermekeid jövőjét a következő 10-15 évben?
3; Van valami jövőképed a gyerekeid iskoláztatásával és saját család alapítás lehetőségeivel kapcsolatban ha Magyarországon élnek felnőtt korukban is?
4; Melyik a jobb megoldás? Tervezett és örömmel várt, felelőséggel felnevelt gyerekek vagy a nem várt és a családot ill. már meglevő gyerek(ek) tudatos létmininimum szintre (azaz gyakorlatilag a nyomorba) taszító "muszáj" gyerekszülés?

Azt hiszem abban kéne már világosságot gyújtani a fejekben, hogy a gyermek vállalás kőkemény anyagi kérdés is és az egyik alapvető kérdés az: mennyire kiszámítható és tervezhető a jövő! Az ún. felelős gyermekválallás nem csak arról szól, hogy kipottyan a kölyök és majd lesz vele valami - úgy ahogy felnő az árokparton vagy a lakótelepi téren - hanem arról hogy a lehető legjobb esélyekkel próbálja a szülő elindítani a gyerekét....
A bizonytalan munkahelyek minimálbéren, lakás rezsi költségek az égben, esetleg hitelek a lakáson (a kilakoltatás réme nagyon sok család felett), kiszámíthatatlan gazdasági kilátások sok mindenre alkalmasak, DE ARRA NEM!, hogy a gyerekválallási kedv növekedjen.
Még valami: a nők nagy többsége nem unalmában és passzióból veteti el a gyerekét hanem kényszerből, mert nem látja biztosnak a kiskrampusz jövőjét. Épp elég szomorúság ez nekik, nemhogy még ki legyenek kiáltva léhaerkölcsű országellenségnek is.
Manatwork (törölt) 2012.05.24 11:07:28
@Asztalos Gábor 2: A picsába már! Ne takarózzunk mindig a nyugat-európai átlagokkal!!!! Vagy ha mégis nyugat-európára hivatkoznak, akkor a béreknél miért nem ez a viszonyítási alap????
Lassan miért olcsóbb bécsben járni egyetemre??? Mennyi a nyugat-európai minimál bér?
Azt meg nekem senki se mondja, hogy egy német munkás 10x többet dolgozik naponta a 10x-es kereset különbségért. Ja.. hogy nyugat-európában a foci stadionok nem közpénzből épülnek hanem magán pénzekből. A többi aljasságról nem is beszélve... Az új francia kormánynál vlt valami 30%-os fizetéscsökkentés mert nem megy jól a gazdaságuk, a kndp-sek meg keveselték a havi 750ezer ft fizetést.
1 szó mint 100: menjen a picsába mindenki aki a nyugat-európai számokra hivatkozik a magyar helyzetre vonatkozólag.
Manatwork (törölt) 2012.05.24 11:12:59
@Asztalos Gábor 2: tulajdonképpen nem kívánom a gyerekeidnek, de játssz el a gondolattal, hogy milyen jó lesz majd nekik, ha mind a 10-en a gazdáid földjén lesznek napszámosok épp annyi bérét hogy éhen ne haljanak és tudjanak csinálni még 8-10 új földműves közmunkást a fidesz birtokokra.... Iskola, művelődés, kultúra? Mindek a rabszolgának - a végén még gondolkodni kezd.
Szép új világ... igazán ezt szeretnéd a vallás mögé bújva?
ProgBlog Népakarat 2012.05.16 22:44:00
„…lisztet, sajtot, sárgaszínű mézet vegyitett bepramnoszi borba; de ádáz mérgét is bekeverte,hogy honi földjüket ők attól leigázva feledjék.És miután odaadta, kiitták, nyomban utánavesszővel megcsapta s az ólba terelte be őket.”Homérosz: Odüsszeia, X. ének…..
hogyvolt Éden hotel - 2x43 2012.05.17 04:00:00
Miután tegnap alaposan elásta magát minden jóérzésű ember előtt, Andor le lett ostobaegysejtűribancozva, majd szépen ki lett baszva a Mindenféle Megtörténés Rettentő Intézmélnyébűl, ÚjPéter, a tehetős szállodaigazgató társaságában. Nem kár értük, és nagyon sírni sem kell a rajongóknak, mert a…..
Manatwork (törölt) 2012.05.17 11:18:16
@Mrs. Jackman: "nem az a baj, h átver vkit vagy taktikázik, hanem, h ha más csinálja akkor az egy aljas szemét, ő meg milyen ügyes."
Ugyanmár :) Ez tőle a tipikusan a "büdös k.rva szindróma" :)
Tudod, aki csak azért k. mert mindenkivel, csak velem nem :)
Manatwork (törölt) 2012.05.17 11:47:44
@Mrs. Jackman: Nekem se tetszik, de különösebben nem zavar a viselkedése. Egy ilyen trash realityben kellenek olyan szereplők, akik megosztják a közvéleményt és nézettséget generálnak a viselkedésükkel vagy a stílusukkal.
Ez az egyik fele a dolognak. A másik meg az, hogy a pár hét összezártság, a külső ingerek hiánya és a növekvő stresszelés (amire rátesznek a szerkesztők is bőven) jó eséllyel bárkiből ki tudná hozni időnként az antiszociális állatot :) Mivel nem 24/24-es élő adást sugároznak, hanem tematikusan összevágott részeket ezzel is manipulálják a szerkesztők a nézőket a játékosok megítélésben.
1 apró példa: ugyebár minden ember pukizik többször is mindennap. HA valakiről bevágnak mindennap 3-4 pukizást az összefoglalókba, akkor 5-6 adás után a kommentelők 90% sötét bunkónak fogja tartani a játékost mert azt látja hogy állandóan pukizik :)
Úgyhogy nem kell ezt annyira komolyan venni! :)
Lehet hogy LMZ se olyan barátságos béketűrő ember mint amilyennek mutatják, hanem naponta 3x ütötte Hipert lapáttal. Csak ezt mi sajnos nem látjuk! :)
Manatwork (törölt) 2012.05.17 12:33:17
@Pilar Ternera: a castingon tuti kérdés minden játékosnak, hogy dugna-e ha benn van? Nem hiszem, hogy ilyen játékba olyanokat beraknának, akik eleve elzárkóznak egy nézettség növelő esetleges összebújástól. Az más kérdés, hogy mit mondanak a kamerába a műsor közben :) Csudafasz barátnője is tudta hova megy a hapsija.
Publius Manuális váltó 2012.05.06 14:03:00
A mai állam gépezetét egyre jobban áthatja a manuális irányításra való törekvés. Több, a múltban bevezetett szabályozás és a nemrég felröppent új adónemek, mind-mind ebbe az irányba mutatnak. 2013-tól a kormány megadóztatná a sárga csekket, a pénzügyi tranzakciókat, a…..
Manatwork (törölt) 2012.05.06 16:25:21
@tundrazuzmo: "A felesleges beszélgetések visszafogása pedig senkinek sem árt."

Hatalmas tévedésben vagy! A szerinted felesleges beszélgetések visszafogása a költségvetésnek árt legjobban! Ugyanis minden megspórolt perc beszélgetés után nem lesz befizetve a jelenlegi 27% áfa!
Számszerűsítve: egy perc megspórolása (átlag 30 ft árban) kb 8 Ft bevételkiesés az államnak az az áfából. Nem kell hozzá nagy matek tudás, hogy lássa bárki, hogy ha valaki eddig 4 percig telefonált és ezután ezt leszorítja 3 percre, akkor az állam hiába vezeti be az új adót - máris bukott kb. 2 Ft-ot!
Manatwork (törölt) 2012.05.06 18:42:06
@kovi1970: Én meg olyan nagyarcú megmondó embereket birom mint te :)
A beszélgetések egy részét (20-30%) mobilról átrakom skype-ra. Ennyi hívás simán van amit nyugodtan lehet számítógépről intézni és nem lényeg a mobilitás. A megspórolt összeget nagyon egyszerűen a skype percdíjra fordítom amivel áfával együtt percenként 2,2centért hívhatok vezetékes vagy mobil számot.
Okostojás... szerinted ebből mennyi bevétele lesz az államnak?
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
Manatwork (törölt) 2012.04.20 14:08:44
@Atro: Kedves barátom! Mivel egyértelműen látszik, hogy téged észérvekkel és a realitásokkal nem lehet meggyőzni, ezért én már nem is próbálkozok ilyennel.
Csak annyit kívánok neked, hogy VÉDJEN MEG TÉGED SEMLECZI GABRIELLA!
Manatwork (törölt) 2012.04.20 14:42:36
@Jack Torrance: Hétvégén körbenézek hogy a környéken hány wifi routeren van a gyári név / jeszó páros :) Ismerve az átlag magyar internetező biztonsági felkészültségét, még válogatni is lehet majd melyiket érdemes használni adómentesen.
Tobin-adó: James Tobin közgazdászról nevezték el, aki ötletével akkor állt elő, amikor 1971-ben az Egyesült Államok felfüggesztette a dollár árfolyamának az aranyéhoz kötését. Tobin eredetileg csak a devizaügyleteket terhelte volna meg, azért, hogy mérsékelje a spekulációt…..
Manatwork (törölt) 2012.04.12 12:47:25
@Vidéki: hülye pöcs vagy te! Jössz a szlovák példával - de hogy rogyna rád az ég, akkor más szlovák példát miért nem tartassz követendőnek? Pl. az autók kinti adójának a mértékét.
De OK, legyenek külföldi példák átvéve: a nagy példaképetek Kína: ott a korrupt állami alkalmazottakat kivégzik! Vegyük át baszki ezt is! Milyen gyorsan fogyna el a 2/3-os frakció???? 1 nap? 2?
BAROM!
A Jobbiknak három kártyája van, ezt kevergetik szorgalmasan: zsidók, cigányok, melegek. Teljesen felesleges elmagyarázni nekik, hogy milyen magyarországi és Európai Uniós alapjogokat sért ez az agyszüleményük, amit "T/6721 Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása…..
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Manatwork (törölt) 2012.03.28 15:13:11
@zero: tegnap a fészbukon azt olvastam egy hasonló témájú poszt egyik kommentjében, hogy enrico72 a fidesz sajtó-osztályán dolgozik. Ki volt írva a polgári neve is :) Sajnos nem jegyeztem meg, de hátha valaki szintén látta azt a hozzászólás.
hogyvolt Éden hotel - 2x13 2012.03.27 09:00:00
Múlt héten Pedró és Csíra is távozott, az egyik azért, mert faszszopó szlovák kurvának tartotta Noémit, a másik meg azért, mert nem volt neki párja. Mivel Csíra túl jó fazon ahhoz, hogy csak úgy kibaszni engedjék a hotelből, T69.2 adott neki egy retúrjegyet, amivel majd…..
A márkaszervizben visszahőköltek a bedöglött motorú, cserébe vészesen vijjogó és a tetejét fenyegetően nyitogató, beteg Astra kabrió láttán. Hozzám került. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Manatwork (törölt) 2012.03.22 11:50:48
@Littlerock: Az nem gond természetesen, ha az ügyféllel egyeztetve utángyártott alkatrész van beépítve. Az a problémás amikor a gyári vagy kiszámlázva de nem az van beépítve. Ez legtöbbször szinte ki se derül, max. akkor ha ugyanazzal az alkatrésszel gond van és más szervizben javítják újra. Egy ismerősöm járt igy amikor az ország más részén lerobbant és az ottani közeli márkaszervizbe vitte be a kocsi és mondta nekik, hogy gyári alkatrész van benne és kiderült hogy a pár héttel gyáriként kifizetett alkatrész bizony utángyártott. Abban a szervizben hívták fel a figyelmét arra a doboz dologra amit írtam.
De természetesen én elismerem, hogy a márkaszervízek alkalmazottai egytől egyig ügyfélcentrikus grál lovagok.
Az LMP sikerrel tematizálta az aktuálpolitikát és húzta csőbe a Fideszt azzal, hogy a plenáris ülésen kellett szavazniuk a képviselőknek a benyújtott ügynöktörvényükről.  Kívánhat ennél többet a legkisebb ellenzéki párt?Vajon melyik más utódállamban fordulhatott volna…..
Manatwork (törölt) 2012.03.20 17:05:37
@zero: Pontosan!
Manatwork (törölt) 2012.03.20 17:22:50
@Római kömény: elvileg egyetértek, de ez a téma kissé bonyolultabb eset. Ugyanis ha elfogadjuk azt, hogy ami az elköveetés idején nem volt bűncselekmény azt utólag ne büntessük, akkor a '89 előtti időkre mondhatjuk azt, hogy spongyát rá, hiszen a Kádár törvények szerint minden rendben volt. Akár spicli témában is. Vagy ez a logika mentén az is teljesen rendben van ami az utóbbi 2 évben történt, hiszen hozott rá törvényt a fidesz parlament, tehát pl. a manyup pénzek ellopása is telejsen törvényes és jogszerű.
Ezért mondom azt hogy elvileg egyetértek, gyakorlatilag meg az adott témától függ minden.
Manatwork (törölt) 2012.03.20 17:25:19
@Római kömény: Ami fontos és írtam is: szerintem nem kellene büntető eljárás a régi spiclik ellen. Elég ha kiderül az IGAZSÁG!
Németország szövetségi elnökét tegnap óta Joachim Gaucknak hívják. Gauck a kelet-német állampárti múlt megismerhetőségének elkötelezett harcosa, a Stasi-akták kutathatóvá tételének úttörője, akinek személyében nem csak a pártok tudtak megállapodni, hanem a társadalom…..
Manatwork (törölt) 2012.03.19 12:31:09
@KopaszMercis: érdekes lenne amikor a Lázár logika mentén elcsapnának egy eléggé befolyásos politikust mert az apja párttitkár volt :)
Manatwork (törölt) 2012.03.19 12:48:23
@kristofxx: azért ha teljesen őszinték akarunk lenni: nem csak a fidesz csinálta ezerrel a manipulálást a hatalomért, hanem minden parlamenti párt. Csak a fidesz ebben jobb, mint a többiek :(
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
A gyepmániás (vagy nyersebb nevén a gyepbuzi) a családi házas ember egyik nagyon durva és elfajzott kategóriája. Nem mindenki születik gyepmániásnak, de nagyon sokuk válik észrevétlenül azzá. Ez sokszor teljes hátraarcot is jelenthet. Vigyázat! A teljes tagadásból a…..