Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoeX

12 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan megvan az „ős” Windows Phone tulajdonosoknak az a körömrágós időszak amikor kőkeményen ment a találgatás, hogy az akkor még Apolló kódnéven futó Windows Phone 8 érkezni fog-e az addigi WP7-es telefonokra vagy sem. Most ismét hasonló szoftvergeneráció-váltás…..
JoeX 2014.11.06 20:59:06
@qrzor: Én Omnia 7-el jártam így, bár legalább náam kb 1 évet elvolt. És bár a 7.8 is megállja a helyét a mai napig, én viszont továbbléptem WP8-ra. Én is win platformon lakok, és sokszor érzem egyébként én is azt, hogy a telefon még mindig mintha kissé mostoha gyermek lenne. De majd talán a következő generációval...
JoeX 2014.11.06 21:08:05
@Cairo Jack: Telefonon a Metro UI biztosan marad, mint ahogy a jelek szerint minden verzióban használható marad. Változás annyi, hogy desktopon végre megkapja mindenki a döntés lehetőségét. Telefonra véleményem szerint a (mostmáraztánténylegabszolútteljesen...) közös kernel és APIk miatt könnyebben (netán 0 energiával???) portolhatóak lesznek a Metro UI-s appok (netán a natívak is???) a desktopról így vélhetően nagyot ugrik az alkalmazások száma. A többi újdonság még képlékeny, annyi tűnik biztosnak, hogy a mostaninál kevésbé lesz különbség a telefon és a desktop képességei között.
WinMagazin Grand Theft License 2014.10.21 09:00:00
A szokásos előszó most nem lesz hangsúlyos, mert szeretném hinni, hogy a szerkesztőség tagjai hasonlóan állnak az illegális dolgokhoz, mint ezen sorok szerzője (aki, megelőzve az idevágó forumhozzászólásokat, nem kap egy megveszekedett petákot sem a véleményéért a…..
JoeX 2014.10.21 23:09:17
@boxeralso:
windows sqm a teljesítményadatok, alkalmazások összeomlásakor keletkező logfileok. Ezek feldolgozásával tudja a MS javítani a felhasználói élményt és a kompatibilitást.
Rundll32 regisztrálja a rendszerbe a komponenseket. Ilyen elven akár használhatja az NSA is de egyrészt ez vicc, másrészt ha ennyire parázol, töröld le a filet, de készülj fel némi szívásra akkor! Store Broker a "metros" appoknak kell

De attól tartok, felesleges volt leírni mindezt annak, aki a gigás frissítéseket hülyeségnek tartja, mert sebezhetőségeket zárnak le amik ellen olykor a tűzfalad sem véd, és ilyen esetből jóval több van mint, hinnéd.
Mellesleg a frissítések 99%-ban az Office miatt gigásak, ami bár szintén javasolt dolog, de NEM az operációs rendszer kötelező alkotóeleme, úgyhogy ne keverd ide! Ha nem tetszik, lehet menni a felhőbe is...
JoeX 2014.10.23 10:03:56
@boxeralso:
A rundll32 olyan összetevőket regisztrál a windowsba, amiket aztán más alkalmazások szintén tudnak használni anélkül, hogy azoknak is telepíteniük kellene bizonyos fájlokat. A felhasználónak azért jó ez, mert így nem kell minden alkalmazásnak ugyanazokat a fájlokat telepítenie (most abba ne menjünk bele, hogy ez a technológia honnan jött, és mekkora sikere volt a múltban, és hogy mi a helyzet a jelenben :) ) És talán ebből látható is, hogy bizonyos alkalmazások nem fognak megfelelően futni, ha ez a regisztrálás nem történik meg.
De a rundll32 dolga az is, hogy bizonyos windows szolgáltatásokat futtat. Most fel nem sorolom őket, van jópár.
Az internet hozzáférését letilthatod, de ha valami elkezd nem-működni, akkor ne feledkezz majd meg erről! Végülis nincs szüksége mindenkinek mindenre, magam is sok dolgot letiltok, bár én inkább azért, mert számomra felesleges dolgok, ezzel nincs is baj. Remélem érthetőre sikerült ;)
JoeX 2014.10.26 18:32:01
@atpijkamo:
Igaz, a kérdés nem nekem szólt, de egy fontos különbözőséget elmondanék erről.
Kezdem azzal, hogy bevallom, nem tudom mi a helyzet OSX és Android vonalon, de Windowsban hatalmas különbség van a kettő közt jelenleg is, mégpedig: (és ez a jövőben valószínűleg nagyobb lesz)
Widget? Elsősorban statikus, POLL alapú technológia! Tehát működése abból áll, hogy fix időközönként adatot ér el, vagy csinál valamit, és azt kijelzi
Live Tile: Dinamikusnak ható (És várhatóan interaktívvá fejlődő), PUSH alapú technológia. Tehát, ha a körülmények megvannak (és többnyire megvannak) akkor amennyiben a Tile hatáskörébe eső dolog történik, akkor fogadja az üzenetet, adatokat, és frissíti a megjelenését.
Ez alapvető működésbeli eltérés! Hiába mondható, hogy rénézésre ugyanaz (Pl időjárás widget volt a Win7-ben is, és csempeként van az utódokban is), de mégis gyökeresen eltérő a működésük.
És egyébként a boot idő, használhatóvá válás idejéből én úgy gondolom, hogy Androidon is az előbb említett widget megoldás van, de ez csak feltételezés, forrás és bármi utánajárás nélkül.
Miután éveken keresztül nem törődtek vele, az Opera fejlesztőgárdája ismét nekiállt az egyes körökben a mai napig népszerű böngésző windows phone-os verziójának megalkotásához. A böngésző érkezése valószínűleg annak köszönhető, hogy a Microsoft és az Opera…..
JoeX 2014.09.03 09:47:59
@Hooshee: Majd egyszer valamikor, ha elérhető lesz, akkor küldenek emailt. Türelem! :)
A Windows Phone facebook csoportunk egyik olvasója úgy döntött, hogy elkezd használni egy Lumia 625 telefont. Szerencsére megoszotta velünk tapasztalatait, mi pedig megoszthatjuk Veletek. A következő néhány napon egy mini sorozatban olvashatjátok Kovács Zsolt ismerkedését a 625-ös…..
JoeX 2014.08.15 16:53:19
@IGAZI_kovi1970: Egyikünket sem fizetnek. És nem is hiszem el, hogy az eddigiekből értelmes embernek ez jön le. Nem rémlik, hogy csupa nyálcsorgatós, seggnyalós cikkeket olvashattatok volna itt. És részemről ez ennyi.
JoeX 2014.08.15 16:56:03
@antyg: Igen, jobb lett volna cikknek. De ez nem egy cikk, ez egy olvasónk tapasztalata. Változtatás, szerkesztés nélkül. Ez már csak ilyen. Nincs benne pro és kontra, ez egy kedves olvasónk saját, egyéni véleménye a saját, egyéni tapasztalatai alapján.
JoeX 2014.08.15 16:59:38
@Rpd: Valamelyik android blogon biztosan szívesen befogadják majd, de ez itt nem az a hely ;)
A Windows Phone facebook csoportunk egyik olvasója úgy döntött, hogy elkezd használni egy Lumia 625 telefont. Szerencsére megoszotta velünk tapasztalatait, mi pedig megoszthatjuk Veletek. A következő néhány napon egy mini sorozatban olvashatjátok Kovács Zsolt ismerkedését a 625-ös…..
JoeX 2014.08.13 18:13:50
JoeX 2014.08.14 00:45:51
@C4rt3r: "Tehát a windows phone 8.1 rendszerre való alkalmazástelepítés érdekel." Nos a helyzet az, hogy a telefonon van egy áruház alkalmazás, amit elindítva tudsz alkalmazásokat telepíteni. Ezen kívül az áruház webes felületéről gépen is elintézheted az alkalmazás telepítését. És harmadik lehetőségként SD kártyára is másolhatod az alkalmazást, aminek a telepítését majd a telefonos áruház alkalmazással tudod megtenni. Remélem most már pontos volt a válasz :)
Ahogy valószínűleg mindenki tudja, a Preview for Developers akció résztvevői számára hétfőn gördült ki a Windows hone 8.1 Update 1. Sajnos azonban nem mindenki számára, a HTC 8X és 8S tulajdonosok nem kapták meg. Némi zűrzavar után lassan szivárogni kezdtek a részletek. Amelyek…..
A múlt héten a Microsoft több, fejlesztőknek szóló újdonsággal rukkolt elő. A cél természetesen továbbra is az, hogy minél több fejlesztőt állítson saját platformja mellé. A kódolás nélküli app fejlesztést preferálók számára is jó híreink vannak. Továbbá nőtt a…..
WinMagazin Itt az új Start menü? 2014.07.15 09:00:00
A Windows 8-cal érkező változások közül vitathatatlanul nem az egyik, hanem a legvitatottabb volt a Start menü száműzése a rendszerből. Jobban mondva a felületről, mert a Start menü hátterében levő rendszer a mai napig megvan a Windows 8-ban, nem csoda, hogy az fölé…..
WinMagazin Isten veled, Nokia X! 2014.07.18 13:00:00
A jó öreg Microsoft már megint átesik egy generálozással egybekötött optikai tuningon. Tegnap bejelentették, hogy összesen 18.000 dolgozójukat teszik lapátra. A hír már önmagában is érdekes, ám a Windows Phone rajongókat minden bizonnyal sokkal inkább érdekli a többi…..
JoeX 2014.07.19 16:14:33
WinMagazin Nokia márkanév 2014.07.02 10:00:00
Felvásárlások után több információ is érkezett, hogy a Microsoft hogy fogja felhasználni, illetve eldobni a Nokia-t, mint márkanevet. Ezt a procedúrát már a felvásárlás után pár nappal el is kezdte, mikor a Nokia mobilgyártó részlegét átnevezte Microsoft Mobile-ra. És itt…..
Cortana. Gondolom ez a név mostanában már nem csak a Halo nevű játék rajongóinak ismerős. Habár kell egy kis bevállalósság, számunkra is elérhető a Cortana a Windows Phone 8.1-el. Ez a helyzet most. Mint tudjuk, a Windows Phone 8.1 elhozza Cortanát, a Microsoft személyi…..
WinMagazin 150000, de fontos ez? 2014.03.24 08:00:00
A Windows alkalmazásboltja újabb mérföldkőhöz érkezett. A benne található appok és játékok száma elérte a 150000 darabot világszerte. A Microsoft kipipálhat egy újabb dolgot, de vajon érdekes adat a letölthető alkalmazások száma? Nos, ha azt nézzük, hogy ezt a 150000…..
Nem volt olyan régen, hogy a Microsoft felvásárolta a Nokia eszközgyártó részlegét, máris egy újabb közelgő felvásárlásról hallani. A híresztelések szerint a Microsoft felvásárolná, vagy legalábbis komolyabb pénzt fektetne a Xamarinba. Hivatalos állásfoglalás egyik…..
A Microsoft bejelentette, hogy szeptemberben további huszonhat ország polgárai számára válik elérhetővé az Xbox One. Sok újat nem tudtunk meg, de ez legalább már biztos. És igen, örülhetünk, mert kis hazánkat is pozitívan érinti a szeptemberi bővülés. Szeptembertől…..
WinMagazin Samsung ATIV SE 2014.03.18 12:00:00
Úgy tűnik, hogy a Verizon kínálatába hamarosan ismét bekerül egy Windows Phone készülék. Ráadásul ezúttal egy Samsung. Az ATIV Odyssey után jöhet az ATIV SE Megjelenését tekintve az ATIV SE sok hasonlóságot mutat elődjével. A fémes kinézetű hátlap, és a kamera háza az…..
Két héttel ezelőtt írtunk egy cikket a kiszivárogtatott Windows 8.1 Update 1 képernyőfotókról, amiket WZor tett közzé a blogján. Nemrég pedig kiszivárgott egy picivel régebbi verzió képfájlja, amit rögtön fel is telepítettünk, hogy kipróbáljuk. És videóra is vettük…..
A Samsung Ativ S tulajdonosok egyelőre jobb, ha kerülik a GDR3 telepítését. Felhasználók tapasztalatai szerint ugyanis a frissített készülékekre gyakorlatilag többé nem tudunk alkalmazásokat telepíteni. Ráadásul a Microsoft és a Samsung egymásra mutogat a megoldás…..
Aki gyakran használja a webes felületű Office alkalmazásokat, már láthatta, hogy megújult annak felülete. A Microsoft ugyanis nagyobb felhajtás nélkül újításokat vezetett be online programcsomagja felületén, és funkcióin. Az új felület természetesen az érintőképernyős…..
JoeX 2014.01.24 10:39:09
@☉ ☾: Köszi az infót. Esetleg ha valamit majd írsz Word-ben, akkor ezt a véleményt is leírhatod jegyzetbe ha épp nem vagy vicces kedvedben.
JoeX 2014.01.24 20:35:22
@☉ ☾: Hát beszélj! De csak akkor, ha a véleményedet szidalmazások nélkül is ki tudod fejezni! Mellesleg az, hogy ezen ennyire ki vagy akadva, azt jelenti, hogy te sosem hibázol? Mert akkor irigyellek.
Mostanában egyre többet olvashatunk a Windows 8.1 jövőjéről. Jelenleg úgy fest, hogy a Windows 8.1 kap egy frissítést Windows 8.1 Update 1 néven, de vannak hírek a jelenleg Threshold nevű fejlesztésről is, melyet már Windows 9-ként is emlegetnek. Mi most leginkább az…..
Néhány napja járta végig az internetet a hír, miszerint egy olyan alkalmazás került a Windows Phone áruházba, ami ellopja a felhasználó internet szolgáltatójánál megadott belépési azonosítóját.Az alkalmazás (amit azóta a Microsoft természetesen nem tesz letölthetővé)…..
Mostanában a Windows Phone 8.1 kapcsán mindenki azon gondolkozik, vajon készüléke megkapja-e a hőn áhított frissítést. Úgy tűnik, mindenki megnyugodhat, mert a jelek szerint megkapjuk a vágyott frissítést jelenlegi Windows Phone 8 rendszerű telefonjainkra. A Microsoft azt állítja,…..
JoeX 2014.01.14 14:29:15
@Udo von Raumschiff: Hát, ez bizony az előző generáció leváltásához képest kánaán. Ezzel a szóval igyekeztem kifejteni azt, hogy véletlenül sem az lesz, ami korábban volt. Lehet, hogy szerinted ennek természetesnek kellene lennie, és bevallom, hogy szerintem is, viszont korábban nem volt az. És ennyi!
Készülékcsere, verzióváltás, öröm, elégedettség. Ezekről lesz most szó. Na és persze néhány aprócska kis homokszemről, ami a gépezetbe került. De ezek tényleg olyan aprócskák lesznek, hogy a Tisztelt Olvasók többsége észre sem fogja venni. Ha mégis észrevetted, akkor…..
A NeoCube a mágneses alapjelenségek és a geometria szerelemgyereke, egyben újabb egyszerű, de zseniális ötlet, amit más talált ki, és nem én gazdagodok meg belőle. Adott 216 apró golyócska, minden egyes darab egy erős mágnes, ezekből lehet mindenféle mintázatokat és idomokat…..