Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sa saman

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember rögtön rávágná, hogy Porschéval, Ferrarival, Bentley-vel és sorolná az összes luxusmárkát. Pedig nem. Meglepő lista következik. Ha az ember a gazdagok világára gondol hatalmas luxusautókat, méregdrága sportkocsikat lát maga előtt – ám egy felmérés szerint ez…..
Belsőség Porcosodás Genfben 2012.03.14 14:30:00
Egy ilyen autószalon - azon felül, hogy fárasztó és melós hely az újságírónak - azért sok szempontból iszonyún hasznos. Először is temérdek - máshol nem hallott - információt szedhet össze, érdekes és fontos emberekkel beszélgethet egy-egy márka jövőjéről, az új…..
Tegnap egész délutánig nem hittem, hogy történhet olyan ami a Kedves Vezetőnket az alkotmányáért ért kokicunamit elhomályosíthatja. De tévedtem. Az egymással marakodó kormánypárti prominensek fénye minden mást elopálosít, mert eddig nem volt NERdivatban, hogy egymáshoz…..
sa saman 2012.01.05 13:55:37
TComment Az emberek kretének 2011.12.14 06:00:00
A sok mély és magas nem maga a betegség, csak a tünet. A tünete annak, hogy az emberek súlyosan és menthetetlenül kretének. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
 Kedves Feri! Azért használom ezt a talán indokolatlanul közvetlen megszólító formulát, mert egyszerű – mint ahogy levelem mondanivalója is rendkívül egyszerű.Az elmúlt napokban tovább folyt az az értelmetlen küzdelem, amely az MSZP megszerzéséért tart már egy…..
sa saman 2011.07.04 14:20:51
@Vértes László: az a megosztott baloldal, aminek ma ő lehetne a fővezére, max. 15 %-ot tud. Éppen ez a baj, hogy vele a baloldal már nem lehet kormányképes erő. És jelenleg az sem látszik, kivel lehetne. Bár Bajnaival sokkal több esély lenne erre, és nekem igen szimpatikus a nemrég feltűnt Balogh András, de kétlem, hogy ebbe a sárdobálásba komolyan beszállna.
Én is drukkolok a színvonalas versenynek, de ez GYF-fel és csatlósaival fogalmilag kizárt.
Pénteken volt épp egy hete, hogy lemondott Hosni Mubarak elnök, sokak szerint ekkor győzött az egyiptomi forradalom. Ezt ünnepelte a sokszázezres, talán néhánymilliós tömeg aznap este Kairó utcáin, leginkább a Tahrir téren. Nem kérdés, hogy történelmi pillanatok ezek, nagyon…..
sa saman 2011.02.20 21:40:39
@harmincas: Igazad van, de az a fajta elvakult idegengyűlölet, amire a megjegyzésem vonatkozik,leginkább a primitív, saját életében totálisan sikertelen kispolgárok utolsó menedéke.
sa saman 2011.02.20 21:59:00
@Husi_Laci: Kétszer is jártam arab országban (Szíria), tudom, mit beszélek. Vendégszeretőek, és a közbiztonságról annyit, hogy az autót, amivel jártunk, zárni sem kellett. Eszükben sem volt hozzányúlni. De persze ez is csak egy tapasztalat. Ha arabozunk, legalább 15 országról és vagy 200 millió emberről beszélünk. Persze lehet, hogy nekik is mindegy, hogy magyar vagy albán.
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..
sa saman 2010.12.06 12:53:50
@Jaffar: Ha az mnyp-ben maradsz, te továbbra is olyan járulékot fizetsz, amit törvény alapján mindenkire kötelezően az állam vetett ki és szed be. A nyugdíjjárulék munkáltató által fizetett részével (ez a 24 %) eddig sem az mnyp-k rendelkeztek. A mostani szabályozással viszont, ha továbbra is ragaszkodsz az mnyp tagsághoz, állami nyugdíjra már nem szerzel jogosultságot.
sa saman 2010.12.06 13:14:29
@Lacdelo: Én egy pillanatig sem magasztaltam Matolcsyt, ahogy azt sem állítottam, hogy a hitelminősítők mszp-s befolyás alatt állnak. Ez tipikus maszatolás. Azt próbáltam elmagyarázni, hogy ami a mai Moody's döntés hátterében van (alapvetően a nyugdíjpénzek álami visszacsatornázása), az az ország szempontjából gazdaságilag racionális döntés, bár nyílván rengeteg üzleti érdeket sért.
Az, amit a válságban erősen megtépázott hírnevű hitelmősítők mondanak vagy tesznek, ebből a szempontból nem mérvadó, bár tény, hogy rengeteg befektetői döntést határoznak meg.
Matolcsy szerintem sem a megfelelő ember erre a pozícióra, és a nyugdíj döntés interpretálásával szemben is vannak komoly fenntartásaim.
sa saman 2010.12.06 13:29:10
@Jaffar: Igen ez egy választás (tehát nem kötelező beléptetés, mint annak idején), de nyilvánvalóan presszionálni akarnak a megfelelő írányba. És ez nem demokrácia kérdése, azt gondolom, hogy az állam az ilyen jogcímen beszedett befizetések esetében ezt megteheti. És ne azok beszéljenek, akiknek Gyurcsány idején fel sem merült, hogy az egyre több elvont adóforintot és kölcsönöket miért a nyugdíjas törzsbázis valójában fedezetlen jóllakatására költik.
  Tulajdonképpen minden önmagáért beszél, de azért felhívnánk a figyelmet a hastáncosnőkre, az „eredeti arab gyrososra”, a helyszínre, az előadókra és végül, de nem utolsó sorban a szerencsés időpontválasztásra...
sa saman 2010.09.09 12:52:33
@csoko20: Oké, akkor csak néhány XXI. századi ismert arab származású ember: Shakira, Salma Hayek, Nicolas Hayek (a svájci óraipar megmentője, a Swatch kitalálója), és azt hiszem a világ jelenlegi leggazdagabb embere, Carlos Slim Helu is libanoni származású. Külön nevek említése nélkül ma is meghatározó súlyuk van a gazdaságban, kultúrában, tudományokban.
Az, amit a nyugat-európai bevándorlók képviselnek, csak egy szelete a valóságnak és korlátoltság csak ennek alapján véleményt formálni egy népről. Azt a tömeget zömében alacsony státusú, saját hazájukban sem boldoguló emberek alkotják. Feltűnésük Európában pedig nagyrészt annak köszönhető, hogy egyes helyeken az őslakosok már nem voltak hajlandók mondjuk tisztítószert venni a kiskezükbe. De pusztán ennek alapján ítélni olyan luxus, amit egy művelt ember nem engedhet meg magának.
Belsőség Jó napot! Arany van? 2009.09.03 15:55:00
- Mennyi kéne? - Hát, egy Ferrarira való. Nincs új a nap alatt, a krómozás, polírozás, aranyozás, platinázás, karbonozás és minden -zás már úgy hozzánőtt a drága és exkluzív autókhoz, mint Magdi anyus a Barátok közt-höz, nélkülük már szinte nincs is élet negyvenmillió…..
Belsőség Ha szívatnak a tótok 2009.08.25 21:29:00
Nem nagy titok, hogy amikor nemrégiben egyedül vertem sátrat Budapesten, családom Pozsonyban maradt. Ideiglenes megoldásként a hétvégi utazás mellett döntöttünk, hol én megyek oda, hol ők jönnek ide. Nincs is ezzel nagy gond, hiszen a Pozsony–Budapest távolság elenyésző,…..
sa saman 2009.08.26 22:10:40
2-3 éve történt. Szélesebb családi körben látogattuk (volna) meg a betléri kastélyt.Három autóval érkeztünk, a kastély közelében parkolóőr szedte a parkolási díjakat. Mivel a látogatás hirtelen ötlet eredménye volt és ráadásul hétvégére esett, koronát nem váltottunk. Ezt jeleztük az őrnek, aki erre olyan durva összeget kért forintban, ami az akkori árfolyamon az eredeti összeg kb. duplája volt.Előtte jártunk a krasznahorkai várnál, ahol ugyanezt a helyzetet teljesen normálisan tudtuk rendezni. Kérték a korrekt forint összeget, mi pedig fizettünk. A betléri őrrel tudattuk, hogy ebből a szolgáltatásból így nem kérünk, a település egy távolabbi részén tettük le az autókat. Már gyalogosan közeledve a kastélyhoz, ismét ebbe a félhajléktalan megjelenésű őrbe botlottunk,felismert minket és meglepetésünkre továbbra is a parkolási díjat követelte. Mivel nem a kastélyhoz tartozó övezetben álltunk meg, ez teljesen jogtalan volt.Nem fizettünk,mire ő látványosan, elmutogatva - hogy mi is értsük - kérte a neki segédkező hajléktalan suhancokat, hogy keressék meg és szúrják ki az autóink kerekeit. Ez Fico Szlovákiája! A helyzet majdnem verekedéssé fajult, a kastélyt persze nem láttuk. Ezek a jelenségek nem most kezdődtek abban az országban, a legbékésebb emberek is (persze magyarokról beszélek)nagy eséllyel kerülhetnek hasonló szituációba, mióta ez az egyszerű képű tót parasztgyerek átvette a hatalmat. Az ő kormányzása hozta helyzetbe az ilyen jellegzetesen kelet-európai, alulművelt,végtelenül korlátolt sötét alakokat. Szlovákia jelenleg az övéké.Ez különösen azért szívfájdító, mert ami abban az országban érték, azt mind magyarok teremtették. Csak meg kell nézni a legszebb városokat, hamar rájön az ember, hogy amit ehhez a szlovákok hozzátettek, az egy óriási szarkupac!
sa saman 2009.08.26 22:59:13
@Nor-: egyrészt nem 100-200 Ft-ról volt szó, hanem ezres nagyságrendről. Másrészt ezek a helyek magyar vonatkozásuk miatt magyarok által közkedvelt úti célok, ahol a magyar nyelvű idegenvezetés is természetes. Az miért arcoskodás,ha nem kérek egy szolgáltatást? Egyetlen más országban sem kerültem hasonló helyzetbe.Malina Hedviget is biztos azért verték meg, mert nyilván arcoskodott. Ahogy nyilván Sólyom Lászlót is az óriási arca miatt nem engedték be.Komoly ember ilyen zagyvaságokat nem beszél! Szlovákia jelenleg a sötétség birodalma, ahol a miniszterelnök teljes komolysággal képes bizonygatni, hogy a magyar lány bizony magát verette meg!
sa saman 2009.08.26 23:25:57
@Nor-: Öcsém te a saját történeted szövöd tovább, a valóság még véletlenül sem zavar meg.
Vendégként hagy döntsem már el, h. vmit igénybe veszek vagy nem.Nem akartam ráerőltetni a magyar forintom, pont ez a lényeg!
Egyébként pedig vedd már észre, hogy sokunk közül itt ki az, aki a legjobban arcoskodik.