Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TopK

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy fontos összefüggés az EU adósságválsággal kapcsolatban, amivel nagyon kevesen vannak tisztában -- ideértve neves elemzőket, közgazdászokat, és a német kormányt. Egy William Buiter által szerzett Citigroup tanulmány enged bepillantást a témába. Buiter egyetemi…..
Senkinek nem mindegy, hogy mennyibe került az üzemanyag - még annak sem, aki nem autózik. Ha az elmúlt fél-egy év magyarországi fejleményeire tekintünk, láthatjuk, hogy a benzinár emelkedése erősen csökkenti az autóhasználatot, így az üzemanyag fogyasztását is. Ez ugyan jó a…..
Az alábbi indexek a hedge fundok teljesítményét mutatják be stratégiák szerint csoportosítva. A kiindulópont 2003 áprilisa, amikor a piac egy komoly mélypontot ért el és nagy, a mostani válságig tartó, felívelésbe kezdett.Hedge fundok teljesítménye stratégiák szerint és inv.…..
Nívó VIKIcsunáj 2011.02.14 15:04:00
Pedig mindenki azt hitte, hogy végre elénekli. Már a szöveget is ismertük, hiszen mindegyik lap közölte, így nagy meglepetés nem ért volna minket. A piac ráadásul előre virágokkal és ajándékokkal halmozta el, kapott például erősebb forintot, kellemes kritikákat, megelőlegezett…..
TopK 2011.02.16 08:48:19
A kaliforniai Berkeley egyetem kutatói arra az eredményre jutottak, hogy négy. Minden ötödik day-trader nyereséges tehát. A minta tajvani. Ez talán földrajzilag kicsit távolinak tűnhet, de nem könnyű hozzájutni az ilyen tanulmányhoz szükséges adatokhoz, és úgy néz ki, ez…..
Tőzsdemámor Tőzsdevers 2011.02.11 14:15:00
Irodalmi rovatunkban most egy külföldi szerzőtől olvashatnak: Émile Verhaeren (1855-1916) egy flamand származású, francia nyelven író belga költő és drámaíró, akinek tőzsdéről született versét Kosztolanyi Dezső fordította.  "Jaj, mennyi álom s…..
Tőzsdemámor Tőzsdevers 2011.02.07 12:02:00
Magát Vén Muskétásnak nevező Pete László Miklós egy igazi Lagardere-vágással beverekedte magát a hazai tőzsdeirodalomba. A tarka harkálynál is kevesebbet tud a tőzsde világáról állítása szerint, ennek ellenére egy bájos kis versikével gazdagított minket.Pete László…..
Jurij Milner nem aprózza el, szemmel láthatóan teljesen le kívánja tarolni a Szilícium-völgyet, miután a legnagyobb sztorikba sok százmillió dolláros befektetésekkel már betette a lábát. Az orosz tech mágnás a korábbi nagyszabású akciói után most egyenként 150 ezer dollárt…..
TopK 2011.01.31 11:45:16
@nagymagyarmagyar:

Te vicces fiú vagy nagyon
TopK 2011.01.31 17:27:48
@no mail, no problem:

A TV-ből sem derült ki hogy kik azok a Ti. Segítesz rajtam? Elmeséled?
[Az osztrák iskola cikluselmélete]Részlet Murray Rothbard 1969-es Economic Depressions: Their Cause and Cure című esszéjébőlA ricardói és az osztrák közgazdasági iskola hagyományaira építve dolgozta ki Mises az üzleti ciklusok alábbi elméletét:Banki hitelexpanzió nélkül nem…..
TopK 2011.01.02 21:22:47
@kronstadt:
ha jól emlékszem 1830-tól 1914-ig nem volt jegybank, ezt kipipálhatjuk. A kormányzat pedig a polgárháború után igyekezett (sikerrel) visszaállítani a papírpénz-arany paritást.
1870-1914 között nem volt jegybank USA-ban és GYAKORLATILAG teljes szabadpiac uralkodott (az állam beavatkozása a pénzteremtésbe minimális alatti volt). Mégis voltak ciklusok.
Az elmélet nem rossz, de nem kielégítő. Nincs igazuk azoknak akik azt állítják hogy az állami, mesterséges beavatkozás okozza a ciklusokat. Számos ellenpélda van rá
TopK 2011.01.03 07:15:03
@kronstadt:

Láthatóan sokkal többet tudsz a kor pénzrendszeréről, mint én. Érdemes visszatérni azonban az eredeti kérdésre.
1. Volt-e olyan időszak, amikor nem volt "eltérítve" a kamatláb "természetes" rátájától? Volt-e ekkor ciklus? Biztos vagyok benne hogy a válasz igen

Egyébként ebben az esetben akkor beszéljünk inkább a britekről, ott emlékszem volt időszak, amikor csak teljes aranyfedezettel lehetett pénzt kibocsátani - ugyanilyen időszak elég hosszan volt a németeknél és a franciáknál is. Mikor volt ez, és mi volt az eredménye????
A boci alakú lakásnál már emlegették kedves olvasóink, hogy nem rossz, nem rossz ez a hat erkély, de jobb lenne inkább egy nagy körbefutó. Hát most tessék itt van: ezen akár (nagyon) rövidtávfutó versenyeket is lehetne rendezni. Mondjuk nem árt időben lefékezni, mert az erkély…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
w E pur si muove! 2007.12.29 17:45:00
Töredelmesen bocsánatot kérek. A karácsonyfát a Jézuska hozza. T. Lakótársak! Dec. 23-án 9-16 óra között kerülnek kiszállításra a fenyőfák. Kérjük, a lakásokba való bejutást lehetővé tenni szíveskedjenek. Utak mentén, áruházaknál található fenyőárusoknál fát ne…..
Póker Preflop - Postflop 2007.12.09 20:35:00
A High Stakes Poker negyedik évadjának közepén a minimum beülőt felemelték 500.000 dollárra. A vakok maradtak 300/600, 100 ante, csak bevezették az állandó élő vakot (1200), tehát tulajdonképpen három vak van, a kisvak, a nagyvak, és az ...őőőő...izé... legnagyobbvak. Ez…..
Hétvégi szórakozásnak itt van a WSOP Main Event Final Table vágott, hole cam-es közvetítése.Itt vannak az első, és itt a második óra videói szépen egymás után pakolászva. Érdekelnének a vélemények, az enyém elég markáns. Könnyű kintről, meg az asztalon van jópár millió…..
Póker AA show 2007.07.31 13:09:00
Variációk arra, hogyan játszhatjuk meg AA-nkat. 1. A passzív-csapdázós. UTG-ből limp és call 3 ember ellen flop előtt. Életveszély, kell hozzá lelkierő, hogy le tudjuk tenni egy veszélyes flopon (és 3 ember ellen kevés veszélytelen flopot tudok elképzelni), cserébe ha bejön,…..