Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dénes Mónika

40 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Párkapcsolat szerviz Válás után 2013.06.27 21:52:15
Tudtad, hogy a válás nem egy tragédia, hanem egy új lehetőség az életedben?    Egy válás, bármilyen rossz is volt a házasság, valaminek a végét jelenti. Neked is volt egy kiszámítható, biztonságot nyújtó életed, teli érzelmekkel, mindez azonban idővel elmúlt.…..
Ezek szerint ismét gyarapodott azok száma, akik nem voltak képesek megmenteni a kapcsolatukat? Barbara és Barnabás szeretettel meghívják Önt és kedves családját … Így kezdődött az a csodaszép házasság, ami most végleg felbontásra került, és már csak az emlékek…..
Ha az összetartás hiányzik, akkor elúszhat a párkapcsolatod Rendkívüli árvízhelyzet van Európában és Magyarországon is. Kényszerkilakoltatások, katasztrófavédelem, árvízi védekezés – ha ezeket hallom, szörnyű érzések fognak el, hiszen tragédiák, óriási károk sora…..
Nagyon régóta tudom, hogy az én küldetésem, minél több megromlott párkapcsolatot átsegíteni a nehézségeken és átterelni a számukra helyes út felé.   Mivel rendkívül gyakorivá vált, hogy házaspárok elválnak, majd egy új partnerrel kapcsolatba lépve újra…..
Ezt a játékot már nélküled játsszák tovább. Csak egy lehetőséged maradt, neked is egy új játékot kell kezdened, új szereplőkkel.      Olyan ez, mint amikor a társasjátékokban arra a mezőre lépsz, ahol gyakorlatilag kiestél, és nincs már lehetőséged…..
Az utóbbi időben gyökeres változáson mentek keresztül, a hagyományos férfi-női szerepek, azok a magatartás-és viselkedés-előírások, társadalmi normák, melyek a férfi-nő kapcsolatot meghatározzák, és amelyek helyzet- és egyénfüggők.   A nemi szerepek felcserélődnek,…..
Figyelmesség, tervezés, idő és igyekezet kell hozzá, pozitív hozzáállás. Bizonyos dolgokat megtenni a másik kedvéért, de nem véletlenszerűen, hanem célzottan, személyre szabottan.   Írtam már korábbi (2009. 11. 21.-i) bejegyzésben a szeretetnyelvről, annak fajtáiról, és…..
Ha már a nyaralás előtt felesleges feszültségekkel pakoljátok tele a bőröndöket, amit az útra is magatokkal visztek majd, akkor nagy árat fogtok fizetni ezen plusz súlyok miatt a kapcsolatban.  Már sokan valószínűleg tervezik a nyaralást, nagyon várják, hogy kiszállhassanak…..
Ha végigolvasod ezeket az aforizmákat, talán elgondolkodsz majd rajtuk, és tudni fogod, hogy mi a Te dolgod.   Sziasztok! Olyan aforizmákat szeretnék megosztani veletek, amik reményeim szerint elgondolkodtatnak majd Titeket, és el is indítanak majd valamit bennetek. Nomi Gur –…..
Az Újévi fogadalmak idején itt a kitűnő alkalom, hogy valami olyanra szánd el magad, ami már nagyon időszerű, megvalósítható, és már kis lépések is boldogabbá tehetik a párkapcsolatodat. Először is kívánok minden Kedves Olvasómnak nagyon boldog, sikerekben,…..
Dénes Mónika 2010.01.27 12:20:50
@szeszterke: Most próbáld meg.
Ja és kicsit szétesett a naptár rész, de javítom nemsokára :-)
Gondold végig! Nem szoktál-e le észrevétlenül a szereteted szavakba öntéséről, vagy esetleg szándékosan nem mondod már párodnak, hogy szereted?  A kapcsolat elején is lehet, hogy nehezen szánja rá magát az ember, hogy ilyen őszinte vallomást tegyen, amíg nem…..
Tanulságos történet arról, hogy hogy ne viselkedj, ha a párod sikeressége bántja az önérzeted. Iratkozz fel a blogértesítőre (dec.6-ig) és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve. Részletek itt…..
Ötletbörze - avagy miket tégy meg ahhoz, hogy valóban hangulatos karácsonyt teremts   Az utcákon már ragyognak a karácsonyi fények, egyre több lakóház ablakában világítanak égők, vagy egyéb díszekkel van felöltöztetve az egész lakás. Iratkozz fel a blogértesítőre…..
Ugye Te is szeretnél úgy leülni az ünnepi asztalhoz, hogy ne vacsora közben jöjjön ki belőled az összes feszültség, amit az előkészületek, a rohanás, és a rengeteg teendő okozott?   Ha az a célod, hogy az év utolsó napjait szeretteiddel tölthesd el, és ennek az…..
Ismered eléggé párodat, és tudod, hogy mire vágyik, vagy csak az utolsó pillanatban kényszerből lekapsz a polcról egy ajándékcsomagot?     Iratkozz fel a blogértesítőre és a Tied lehet egy értékes karácsonyi ajándék: Csernus doktor névre szólóan dedikált könyve.…..
Réka 2 nap alatt kiolvasta a könyvet és ekkor döbbent rá, hogy mennyi mindent meg kell valósítania még, hogy valóban a férfiak bálványa legyen   Ha jó NŐ szeretnél lenni, akkor először ezzel kapcsolatos információkra, tudásra, felismert dolgokra lesz szükséged. Az…..
Ha a kapcsolatotokban egyre sűrűbben hangzik el ehhez hasonló mondat, akkor bizony ott valami nagyon nem stimm. Miért van ez és mi rá a megoldás?  Az utóbbi pár blogbejegyzés arra hívta fel a figyelmedet, hogy milyen módokon lehet elhanyagolni egy kapcsolatot, illetve, milyen…..
Dénes Mónika 2009.11.08 20:50:03
@juc1us: Köszönettel veszek minden hozzászólást, de szeretnélek megkérni, hogy érdemben is szólj hozzá a bloghoz, ha már reklám céljára használod. A jövőben várom építő hozzászólásaidat.
Dénes Mónika 2009.11.10 22:39:15
@zuzka: Gratulálok!!! Nagyon kreatívan, és sikeresen feltaláltad magad, és hatékonyan megoldottátok a helyzetet. Nem engedtétek, hogy állandósuljon a szürkeség, további nehézségeket okozva, és a feszültségeket fokozva. Járj továbbra is nyitott szemmel, hogy meglásd, ha valami nem ok, illetve, hogy észrevedd a lehetőségeket is, amelyekből tippeket, tanácsokat kaphatsz, ötleteket meríthetsz.
Ugye Te nem tartozol azon emberek közé akik úton-útfélen azt szajkózzák, hogy a külső nem számít?   Ennek a bejegyzésnek lehetett volna akár az is az alcíme, hogy: "Hogyan szedd össze magad úgy, hogy a párodnak ismét felcsillanjon a szeme amikor otthon…..
Dénes Mónika 2009.11.03 18:58:15
@lacaas: ez igaz, egyetértek.
Illetve még egy fontos dolog, hogy ha belsőleg rendben van az ember, akkor az azért a külsőben is látható lesz. Az arcára kiül, hogy milyen hangulatban van az ember, milyen a közérzete... De még a mozgásából, és a mozdulataiból, a gesztusaiból is sok minden kiderül.
Léteznek szerinted uniszex teendők, melyeket Neked és párodnak felváltva kellene elvégeznetek? Kedvesed is hasonlóan gondolkodik erről?  Manapság jelentős változások mentek végbe a női és a férfi szerepek tekintetében. Most csak azokra koncentrálnék, amelyek egy…..
Dénes Mónika 2009.10.28 20:12:00
@berenice: Így van, az a lényeg, hogy kettőjüknek megfeleljen az adott felállás. Lehet, hogy a nő szívesen végzi a család körüli teendőket, örömmel gondoskodik szeretteiről, viszont a férfi lehet, hogy úgy viszonozza ezt, ami a nőnek teljesen kielégítő.
Az ilyen szereposztással elégedett nő számára a hálás, jóllakott, vasalt ruhában csinos és elegáns férj látványa minden fáradságot megér.

Elengedhetetlen a kommunikáció, és az alkalmazkodás, hogy kiderüljön a két fél elképzelése, majd pedig azt össze is tudják hangolni.
Vállalod-e a kockázatát annak, hogy változtass, egy sokkal harmonikusabb párkapcsolat reményében? Vagy beletörődsz a jelenlegi állapotokba, kockára téve viszont a kapcsolat életképességét?     Korábbi blogbejegyzésekben már nagyon sok fontos tényezőre felhívtam a…..
Mire kell figyelned, hogy a jelenlegi kapcsolatod túlélje az uralkodási vágyad?     Vannak párok, akik képesek éveken keresztül azon vitázni, miért kell a rokonokat olyan gyakran meglátogatni, vagy miért nem lehet gyakrabban meghívni a barátokat vacsorára. Aztán sokáig…..
Dénes Mónika 2009.09.23 13:49:29
@Tuba66: És az, hogy ott volt egy nő minden híres férfi mellett, az azt jelenti, hogy ők irányítottak is egyben? Biztos, hogy a saját akaratuk érvényesült?

Ha eddig is ők irányíthattak úgymond a háttérből, akkor vajon ez miért lett kevés napjaink női számára?
Dénes Mónika 2009.10.13 06:36:28
@zuzka: Ha teljesen átveszed az irányítást, akkor idővel már lehet, hogy nem is törekszik a párod arra, hogy valamiért ő vállalja a felelősséget. Miért tenné, ha nem muszáj, kényelmesebb a háttérben maradni.
Engedd át neki bizonyos területeken az irányítást, hogy némi tehertől megszabadulhass.
Söpörjétek le magatokról az unalomban eltöltött idők porát a 4 pontos kapcsolatápoló technikával...   Már benne vagyunk az őszben, és hamarosan jön a szürke, és hideg tél. Nem engedheted meg magadnak, hogy majd csak a tavaszi virágzás hozzon megújulást a kapcsolatotokba,…..
Te is azok közé tartozol, akik meggodolatlanul válással fenyegetőznek egy hevesebb vita hevében?     Az élet dolgai sorozatnak egy, a válásról szóló könyvét szeretném a figyelmetekbe ajánlani. Popper Péter, Lux Elvira, Alpár Zsuzsa, Pál Mária Legfeljebb elválunk…..
Újra összekötötted életedet valakivel, de két külön hajóra szálltatok. Reméled, megtalálod azt a kikötőt, ahol párod hajója is kiköt majd. Megvárnád őt, hogy onnan közösen kormányozhassatok tovább.     Egy párkapcsolat legtöbbször úgy indul, hogy mindent meg…..
Ha a szülők szerves részei a kapcsolatotoknak és gyakran élnek a be(le)szólás szabadságával, akkor használd a 7 lépéses rendteremtő útmutatót.     Most a napokban, amikor egy vírus áldozata lettem, akkor jutott eszembe egy problémaforrás, ami okozhat feszültségeket a…..