Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Molly

0 bejegyzést írt és 4476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
_Molly 2019.08.02 18:29:05
@Rhea Sylvia: Egy vállalat, egy cég és egy társadalom is "akikből" áll, akkor a te logikád szerint vonatkozó névmásként mindre "aki"-t használunk? Szerintem ezt még gondold át. :)
Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI Győrfi Pálnak, az országos mentőszolgálat szóvivőjének volt egy műsora az RTL Klubon, az EgészségKalauz. Aztán jött a Nagy Duett a TV2-n, ami annyira tetszett Győrfinek, hogy ott is hagyta miatta saját műsorát a konkurenciánál. Aztán azonnal, egyetlen adás után kiesett,…..
_Molly 2017.04.05 12:59:37
@penna: "bizonyos szint fölött nem kéne bizonyos szint alá süllyedni"

Én sem értem, hogy ez miért nem összeférhetetlen. Bár nem előzmény nélküli, pl. amikor a Rogán a feleségével bulvárkodott a tévében, és a Cecília a pisilési gondjairól mesélt, na, az sem volt semmi.

Talán nem véletlen, hogy rendőrségi, ügyészségi, intézményi vagy mondjuk NAV-os szóvívőt nem látunk ilyen gagyi műsorokban.
_Molly 2017.04.05 19:29:17
@Ken Adams79: "OMSZ ismert arca és így próbál meg reklámot csinálni szervezetnek"

Ööö, izééé, az Országos Mentőszolgálatnak miért is kéne reklámot csinálni?

1. Nem gazdasági szervezet
2. Nincs konkurenciája
3. Nem reklámbevételekből él

Úgyhogy nem értem. De tényleg nem.:(
Felmérések szerint a magyar lakosság 15%-a érintett valamilyen szinten depresszióban, sokan mégsem kérnek segítséget. Pedig a betegség jól gyógyítható, azonban elhanyagolás esetén súlyos következményekkel járhat. Nagyon sok ember gondolja úgy, hogy jobb leélni egy egész életet úgy, hogy elnyomja…..
_Molly 2017.04.02 16:28:26
@hullajelölt88:
Pszichológushoz utalhat, persze, olyan van TB-re. De az NEM pszichoterápia!
_Molly 2017.04.02 16:39:40
@Almandin:
Vagy scientológus a pasas. Azok tagadják az összes pszichés betegséget, főleg a depressziót.
_Molly 2017.04.03 23:34:30
@hullajelölt88: "akkor miért adott egyéni pszichoterápiára szóló jelentkezési lapot?"

Utánanéztem, mert engem is érdekelt, és ezt az infót találtam:

"Magyarországon nagyon kevés helyen érhető el társadalombiztosító által finanszírozott pszichoterápia. Azért nem lehetetlen: egyes kerületi ideggondozókban és nevelési tanácsadókban dolgozik pszichológus, pszichoterapeuta vagy családterapeuta, akinek a segítségét tajkátyával igénybe vehetjük.

Budapesten néhány tb-finanszírozott pszichoterápiás osztály és ambulancia is működik, például a Tündérhegyen, a Thalassa-házban vagy a Semmelweis Egyetem több tanszékén is van. Ezeken a helyeken általában hosszú várólistákra kell számítani.

A pszichoterápiák túlnyomó többsége azonban jelenleg itthon magánpraxis keretében található meg. Pszichoterapeuták nevét és elérhetőségét legkönnyebben a pszichoterapeuta szaknévsorból tudhatjuk meg.
Az árak változók, átlagosan 8-10 ezer forintba kerül egy-egy pszichoterápiás ülés, de sztárterapeuták ennél lényegesen többet is kérhetnek"

Szóval - attól függően, hogy hol laksz - lehet, hogy neked szerencséd van/lesz.
De azt tudnod kell, hogy egy szimpla dumcsizás a kerületi pszichológussal, nem ugyanaz, mint pszichoterápiára járni egy olyan szakemberhez, aki nagyon-nagyon sok pénzt költött a saját továbbképzésére és a pszichoterapeuta szakvizsgája megszerzésére.
Nyilván ezért van, hogy az utóbbi, többéves plusz tanulást és szakvizsgát bevállaló szakemberek többnyire pénzért vállalják a kezeléseket. Végül is valahol meg kell térülnie a befektetéseiknek.
Évtizedek óta imádjuk a Kinder-tojást, naponta gyerekek milliói pattintják ki izgatottan a sárga kis kapszulát, és szerelik össze a benne lévő játékokat. Közben elmajszolják a csokit, a csomagolás és a sárga kis műanyag kapszula pedig megy a kukába. Pedig egy kis kreativitással elég sok mindenre…..
_Molly 2017.03.29 14:15:08
A történet egy pest-megyei kisvárosban játszódik, természetesen név nélkül. Adott egy önkormányzati dolgozó, aki a segélyezésekkel foglalkozik. Nyilván gondosan felmérve a kérelmezők családi és anyagi viszonyait, gondosan mérlegelve azokat, és a tudása legjavát adva a döntéséhez. Ezt akár két…..
Elég sokat foglalkoztunk már azzal, hogy az érintetteknek miért nem jó megoldás a közmunka program. Legalábbis jó részének biztos nem. Nézzük most meg azt, min kéne változtatni a kormányzatnak, hogy a közfoglalkoztatottak, és munkanélküliek idővel a normál munkaerőpiacon is megjelenjenek. Akinek…..
_Molly 2017.03.21 14:45:03
@konrada:
Tényleg azt hiszed, hogy érdemek vagy szükségletek alapján osztják a közmunkát? És nem egyéni, ill. anyagi érdekek, valamit korrupció van az egész rendszer mögött?
Ezt bizonyítja az is, hogy a közmunkára nem 'jelentkezik a rászorult', hanem 'kiközvetítik a regisztrált munkanélkülit' - ki tudja, milyen szempontok alapján. És aki nem fogadja el a munkát, azt kemény szankciókkal sújtják.

A munkanélküli ugyanis nem érvelhet azzal, hogy bocs, inkább átengedném a lehetőséget annak, aki közmunka nélkül éhen halna, mert versenyhelyzetben képtelen lenne megfelelni.
_Molly 2017.03.21 14:56:11
@konrada:
Ha az ilyen-olyan okok miatti "csökkent munkaképességűekre" gondoltál - akik még utcát seperni és takarítani is képtelenek -, azok számára eddig is voltak támogatott munkahelyek, alapítványok, tudomisén. Róluk a közmunkarendszer előtt is valamilyen szinten gondoskodott az állam.
_Molly 2017.03.21 19:10:12
@konrada:
Ez csak azt bizonyítja, hogy a települések nem adott munkára (és nélkülözhetetlen feladatokra) vesznek fel közmunkásokat, hanem előbb alkalmazzák őket, aztán megpróbálnak valami elfoglaltságot találni nekik.

A poszt pl. erről is szól:
"alig-munkát kiadva tízes-húszas csoportokban útnak indítva őket egész napos bóklászásra,, sétagaloppra ítéljük őket"
Az Izaura TV egyik induló sorozata és húzó produkciója volt Az éjszaka királynője. A hétről hétre dupla részekkel vetített sorozat még szilveszterkor sem ment pihenőre, így nem is csoda, hogy elég hamar a végére is érnek. A magyarul 49 részből álló török produkció befejező epizódja január 29-én este…..
_Molly 2017.03.07 22:10:02
@Jasinka Ádám: Neked lett igazad, megkövetlek.:)

Nagyon sajnálom, hogy 10 rész után vége a sorozatnak. Kivételesen jó lett, ügye? Ha megint megneszelsz valami jó kis minőségi sorozatot, bízom benne, hogy ismét közzéteszed!:)
_Molly 2017.03.08 19:44:18
@Jasinka Ádám: Előre is köszi a megírást.:)))

Úgy látom, hogy konkrétan ebből a sorozatból ígér az imdb idénre újabb 11 részt, úgyhogy talán hamarosan hozzánk is eljut.:
www.imdb.com/title/tt4231140/episodes?season=2&ref_=tt_eps_sn_2

És talán pont olyan jó lesz, mint ez az évad volt!
A sorozatok aranykorát éljük. És nem, nem reneszánszról, másodvirágzásról van szó, hiszen persze, szépek voltak a huszadik század televíziós élményei, amelyek ma már nosztalgiával töltik el a befogadót, és igen akadt köztük néhány klasszikus, mint például a Twin Peaks…..
JogÁsz Szöveg(nem)értés 2016.12.10 21:02:02
Kétségbeejtőek a PISA felmérések eredményei: óriási baj van diákjaink szövegértésével. De még talán ennél is nagyobb a baj, amikor egy magasan képzett bíróról derül ki ugyanez. Ha ez a bíró a saját „munkaeszközének”, a Btk-nak a szövegét sem képes helyesen értelmezni. Ez történt a Szegedi…..
_Molly 2016.12.11 11:36:00
@BillEvans: "a rendőrök - az intézmény fizikai megtestesítői, tehát aki őket támadja, az a "szervet" támadja"

Csak a formál logika útján: Azok a futballhuligánok, akik rendőrökre támadnak (támadtak), szintén terroristák lennének?
Rodolfo, a híres bűvész mondta anno, hogy "figyeljék a kezemet, mert csalok". És hiába nézted, simán átvert még is. Na ja, de az Rodolfo volt, profi - és nem a Fidesz. Ők ugyanis nem is merik ezt a szlogent használni - hisz politikájuk lényegét lepleznék le ezzel. Mint például Lézer Johnnak a…..
_Molly 2016.12.04 14:04:01
@MACISAJT:
@$pi$:

Bocsi, nem akarok beleszólni a vitátokba, de úgy tűnik, simán létezik olyan állatorvos, aki köztisztviselő is egyben. Ezt találtam:

"A Magyar Állatorvosi Kamara kettôs szakmai feladatkört lát el, egyrészt bekapcsolódik az állategészségügyi feladatok ellátásába (..), valamint szakmai támogatást nyújt az állatorvosok számára. Államtól átvett közigazgatási, illetve más szakmai feladatként részt vesz...stb."
(maok.hu/a_kamararol_1 )
_Molly 2016.12.04 14:45:24
@MACISAJT:
Oké, de közigazgatási feladatot csak köztisztviselő láthat el, civil nem.
Így értettem.
Az ember az FNA-ból kettesével-négyesével lakhatna, ehetne otthon megfőzött olcsó dolgokat, vehetne olcsó ruhákat, meg mondjuk hetente elutazhatna állásinterjúra. Minden másra csak ezek rovására tudna félrerakni. Domonkos Tamás válasza  Istvánffy András a Feltétel Nélküli Alapjövedelem = A…..
_Molly 2016.11.01 11:57:02
@eßemfaßom meg áll:

Nem feltétlenül "Segély Annak Akinek Nincs Munkabére". Inkább Segély Annak Akinek kevesebb a bére/nyugdíja/özvegyi nyugdíja/rokkantsági ellátása/árvaellátása/álláskeresési járadéka stb. mint az alapjövedelem.
_Molly 2016.11.01 12:09:56
@eßemfaßom meg áll: "nem !kapja! senki a közösből, hanem annyival kevesebbet vesznek el töle"

Értelek én, de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha valakinek elég számú gyereke van, akkor 0 (nulla) forint személyi jövedelemadót vonnak le tőle. Tehát a többiek finanszírozzák meg az ország - és ezen belül a bölcsődék, óvodák, iskolák - építését és fenntartását stb. Tehát miközben ettől a gazdagtól kevesebbet vesznek el, a többiektől viszont többet! Mindeközben simán lehet, hogy a tehetősek gyerekei, ha felnőnek külföldön fognak majd élni és adózni... Ugyanis a családi adókedvezmény is 'FN' (feltétel nélküli)...
_Molly 2016.11.01 12:15:45
@Ad Dio: "Mindenkinek ad, tök mindegy hogy rászoruló avagy lezser milliomos... az FNA NEM baloldali ötlet, hanem liberális-populista agyrém."

Egyetértek.
Emlékszem, mennyire traumatizált, amikor egyszer "megvilágosodtam", és rájöttem, hogy valójában a törvények konkrétan a törvényhozók érdekeit hivatottak képviselni. Tiszta mázli, ha valaki a körön kívül is részesül a jóból, de azt gondolni, hogy ez az ő érdekében történt, elég naiv dolog.
Mintha a kísérleti egér feltételezné, hogy az ő érdekében kutatják a gyógyszereket.:)
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
Biztos az én hülyeségem, de ha meglátom Kiefer Sutherlandet, önkéntelenül az jut eszembe, hogy ez az ember már vagy tízszer legalább megmentette a világot (na jó, az USA-t) valami elképesztő kataklizmától, legyen az halálos vírus, atomfegyver vagy gáztámadás. Amikor a Designated Survivor című…..
A hétvégén mutatta be a köztévé a Dániel András gyerekkönyv sorozatából készült Egy kupac kufli című animációs sorozat első két részét. Nekem sajnos már akkora a gyerekem, hogy eddig nem volt szerencsém Dániel András géniuszához. Pedig a sorozat alapján simán beleillik azon írók sorába, akik úgy…..
_Molly 2016.09.27 11:57:58
@Bjéla Bjélij: "A Szöszmösz kardigánról nem hallottam, de ez biztos az én műveletlenségemet bizonyítja"

Pedig érdemes lenne elolvasnod, nekem pl. nagy kedvencem! Kifejezetten sajnálom, hogy nem abból készül animációs film.

A mese-regénynek van különben egy rajongói honlapja, ha esetleg érdekelne:

szoszmosz.tk/
_Molly 2016.09.28 12:37:01
@Bjéla Bjélij:

A könyv címlapja szerint 6 éves kortól ajánlott, és tapasztalatom szerint ez kb. stimmel is.:)
A kineziológiában fontos szerepet kap az arc felépítésének vizsgálata. Az elv szerint az arc vonásai, a szemöldökök, a száj, a szemek különböző belső tulajdonságokra engednek következtetni.  Gondoljunk csak bele, miért lett egyre szélesebb a nők állkapcsa az elmúlt évtizedekben, miért vékonyodik el…..
_Molly 2016.09.15 22:43:00
Mi, melegek, nem veszünk részt az emberiség gyarapításában. Nem azért, mert nem szeretnénk gyerekeket, vagy mert meddők lennénk. Nekünk egyszerűen nem osztott lapot a természet. Persze, vannak kiskapuk, de ami tény, az tény, két kukiból, vagy két punciból nem lesz kisbaba. Felmerül hát a kérdés,…..
_Molly 2016.09.06 23:02:22
@Asskickin: "Eleget ismerek. "

Ez érdekes, mert én még egyetlen meleggel sem találkoztam személyesen. Pusztán a művészvilágból ismerek néhányat: színészeket, festőket, szobrászokat. Nélkülük szürkébb lenne a világ.

Hol lehet megismerkedni "elég" homoszexuális emberrel? Velük dolgozol? Egy társaságba jársz velük? Miért gyűlölöd őket ennyire? Azok a rendes emberek - ahogy írod -, akik felneveltek, ők hitették el veled, hogy különb vagy mindenkinél? Ők tanították, hogy aki más, mint te, azt gyűlölni (és kiirtani) kell, mert az egy zsákutca?

Engem pl. melegek még sosem bántottak.
De amikor régi barátaim Jehova tanúi lettek, az nagyon megrázott. Azóta sem ők, sem a gyerekeik nem ünnepelnek Karácsonyt, névnapot, és nem tartanak kapcsolatot olyanokkal, akkor nem Jehovások. Ezt én sokkal rémisztőbbnek, és - mint föntebb írtam - társadalmilag veszélyesebbnek tartom. De gyűlölni őket sem tudom.
_Molly 2016.09.06 23:19:56
@Asskickin:

Látom, a szövegértéssel komoly problémáid vannak. Én nem vagyok meleg. Egy gondolkodó ember vagyok, aki próbálja megérteni a világot és az emberi lelket. Ezért van, hogy téged sem vetlek meg, amiért ilyen durva dolgokat írsz. Hanem megpróbálom megérteni a motivációidat. Miért gyűlölsz olyan embereket, akiket nem ismersz és akik még sosem ártottak neked? Talán félsz a melegektől? Attól tartasz, hogy egy vonzó férfi benned is vágyakat ébreszthet?

Amúgy pl. ha két nő szexel egymással, azt szereted nézni? Vagy ők is betegek és selejtek? Meg azok a férfiak is, akik szeretik őket nézni? Tényleg érdekel!
_Molly 2016.09.06 23:22:11
@exterminador:
Szerintem nem dicsekedett, hanem a poszthoz szólt hozzá. Hogy kényszer-összezártság esetén sem lesz egy férfi meleg, mert ő sem lett az. Én legalábbis így értelmezem.

Amúgy pedig elég tipikus, hogy az állami gondozottak előbb-utóbb szembekerülnek a törvénnyel.
Városi Kurir Saját lábon 2016.08.31 14:56:11
Hiszek a gyereknek. Miért is kételkednék abban, akinek a vérében van - többek között - a viszolygás mindentől, ami álságos, apukájától meg magától tudjuk, hogy "ő soha sem hazudott". Méltatlan lenne hozzá, és rajta keresztül nemzetes családjához - Uram, ne adj! - a valótlan állítás. Eddigi…..
A régi századokban kegyencnők hosszú sora mutatja, hogy francia és más uralkodói körökben trend volt hivatalos és/vagy nem hivatalos szeretőt tartani. Nem csoda, hisz királyi házasságot politikai, hatalmi érdekek alapján kötöttek. Itt nem jutott szerephez a romantika. XIV. Lajos mégis feleségül…..
_Molly 2016.08.01 19:13:41
@DSI Builder:
Igen, ha eltávolodunk Franciaországtól, akkor más példákat is találhatunk egy-egy egyszerű sorból származó asszony hihetetlen felemelkedésére. Pl. Szulejmán szultán a rabszolgából lett kegyencnőjét, Hürremet vette feleségül. Úgy látszik, sorsszerű, hogy Françoise-hoz hasonlóan ezt az asszonyt is élete végéig utálták az udvarban attól tartva, hogy túl nagy befolyással bír az uralkodóra.
(Nem tudom, nekem megérné-e?...;P)
A Kisalföld beszámolója, a magyar sajtóra újabban jellemző tendencia szerint már az elején keveri a közalkalmazott, és a közfoglalkoztatott (közmunkás) státuszt. De idézik az olvasói levelet, aminek egy részét viszont a szükséges idézetként (szabad felhasználás) keretében én is idéznék: "Huszonéves…..
_Molly 2016.07.26 14:06:06
@jobangel: "az sem igaz, hogy minden közmunkás képzetlen"

Egyetértek. Személyes tapasztalatom szerint ma MINDEN regisztrált, tartósan munkanélküli embert előbb-utóbb berendelnek közmunkásnak.

Utcát seperni, havat lapátolni heti 5 napban, napi 8 órában nettó 47-ért. A többség természetesen nagyon is képzett, csak talán nem trendi a szakmája, vagy nem tud angolul (manapság mindenhol elvárás), esetleg nem elég fiatal, nem elég csinos (jóképű) vagy nem tud elég rafinált önéletrajzot írni, esetleg pechére távol lakik a megyeközponttól stb. És a munkanélküliek között sok a pályakezdő diplomás is, mert nincs szakmai tapasztalatuk - ahogyan egyébként az átképzett emberek is a hajukra kenhetik a friss szakmájukat, ha nincs hozzá 4-5 éves szakmai tapasztalatuk.

@monddazigazatmar: Unalmas már ez a 'munkanélküli=képzetlen roma' sztereotípia.
_Molly 2016.07.26 15:06:51
@Válasszunk:
Te tényleg egy primitív arrogáns barom vagy, aki számára egy nő csak "nőstényegyed" vagy kurva lehet. Nyilván az anyádról is ez a véleményed.

Érthető, hogy a Facebook profilodat csak egyetlen ember kedveli. Amíg megvetéssel és sértegetéssel reagálsz a hozzászólásokra, ahelyett, hogy tanulni próbálnál belőlük, addig ez így is marad. A gonosz és buta emberek magányosan élnek. Ezért próbálnak a földbe taposni mindenkit, aki nem ilyen.
Babynappy "Terror" Anyuk támadása 2016.07.06 05:01:44
Felszegett fejjel, határozottan haladnak, mindenre elszántak, érzékszerveik kifinomultak. A legapróbb mozdulatra is reagálnak. Divatosan, trendi sportcipőben grasszálnak, fegyverük a városi vagy terep babakocsi, ismernek minden baba és gyermek jelzést és ha kell azonnal harcba szállnak. Ismerd meg a…..
_Molly 2016.07.07 15:05:12
@Shoyu: Az az anya, aki a szántóra jár dolgozni, meg állatokat etet, az nyilván falusi (tanyasi) parasztasszony.

Itt pedig, ha jól értem a nagyvárosi gyereknevelés problémáiról van szó. Ami nyilván teljesen más készségeket, képességeket és körülményeket igényel. Én megértem, ha sokan nehezen tudnak ezzel megbirkózni, mert egy zsúfolt nagyváros valóban nem a kisgyerekes szülők kényelmére van kalibrálva.
Nem mindig az a tiszteletreméltó ember, aki annak látszik. Ebből a tanulságos, szomorú történetből is kiderül...
_Molly 2016.07.03 12:28:34
@allesmogelijk: "ennyire nem lehetsz buta! De felőlem csűrd-csavard, ahogy akarod, ha már ennyire magyar akarsz lenni"

Szerintem ez a szerencsétlen nem egyszerűen egy "buta magyar", hanem egy scientológus troll. Úgyhogy reménytelen vele vitába szállni, tökéletes időpocséklás.
Szép napra ébredtünk ma. Ez a nyár második hónapjának első napja. Véget ért az iskolaidőszak, az emberek többsége erre a hónapra időzíti a nyári vakációt. A nép a labdarúgó Európa Bajnoksággal van elfoglalva. A parlament nem ülésezik. Szép, politikától mentes napra…..
_Molly 2016.07.01 23:05:42
@bakkermann:
@monddazigazatmar:
@hümhüm:

Van egy rossz hírem a számotokra. Ami a fenti posztból kimaradt, de a törvényben benne van:

"Abban az estben pedig, ha a tartásra jogosult szülőnek nincsen gyermeke, akkor a távolabbi leszármazói kötelesek őt eltartani. A tartásra jogosulthoz a leszármazás rendjében a legközelebb álló rokon tartási kötelezettsége pedig megelőzi a távolabbi rokonét."

Amúgy pedig ma már nem ritka, hogy valakinek nemcsak gyerekei, hanem unokái is vannak, és még a szülei is élnek, miközben ő maga nyugdíjas. Ti tényleg ennyire optimisták vagytok, hogy a nyugdíjatokból majd mindhárom generációt támogatni tudjátok, miközben lassan már ti magatok is támogatásra szorultok?
_Molly 2016.07.02 13:03:53
@Afrika steht an der Elbe: "Hogy lehetnek valakinek távolabbi leszármazottjai, ha nincs gyereke?"

Gondolom, a törvény az oldalági rokonokra gondolt.
Tarzan pajtás története is egy olyan lerágott gitt, amit többször és többen csócsálgattak már, mint a Pál utcai fiúk Boka kapitány vezetésével. Eszünkbe ötölhetnek nosztalgikus, esős vasárnap délutánok, amikor a nagymama fánkjától jóllakottan, kissé szenderegve pupilláztuk, ahogy a korhatár nélküli…..
Dióhéjban: Tökéletesen megtervezi a gyerek életét a legkisebb részletektől a pályaválasztásig, a karrieren át a partnerrel szembeni elvárásokig. Ezt a grandiózus tervet sokszor saját meg nem valósult vágyai motiválják. Magas elvárásait, igen erős kontrollal rá is erőlteti a…..
_Molly 2016.06.26 20:53:50
_Molly 2016.06.27 08:43:46
@Anna King: Akkor te még a szerencsésekhez tartozol.

Ezzel együtt is van egy rossz hírem: lehet, hogy ha majd anyád öreg lesz és megözvegyül, akkor kezdődik az egész elölről. Mert a nárcisztikus személyiség - javítson ki a posztíró szakember, ha tévedek - meg van győződve arról, hogy ő őrült nagy áldozatokat hozott a gyerekéért. És ezért el fogja várni a viszonzást! Különben sírdogálva és panaszkodva járja majd körbe az ismerősöket, hogy ő milyen szerencsétlen, és milyen hálátlan gyereke van, aki miatt ő annyit szenvedett és feláldozta az életét...
Amit Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla bírája a nyíregyházi csoportos erőszak ügyében hozott ítéletének indoklásában elmondott, az maga a másodlagos viktimizáció: szavaival Dr. Balla maga is erőszakot követett el az áldozaton. És ezért jár a felelősségre vonás. ..
_Molly 2016.06.16 00:16:05
Egyetértek a posztíróval.

Amikor megnéztem A halál villamosa című filmet (
www.youtube.com/watch?v=nGbpd4kec3k ), azt hittem, az egy korrajz a rendszerváltás előtti bírói gyakorlatról-stílusról.

De amikor végighallgattam ennek a mostani a bírónak a szájából az ítéletet, rá kellett jönnöm, hogy Magyarországon 1989 óta nem változott - ebben sem - semmi. Nyomorúságos ilyen bírók kezében tudni az igazságszolgáltatást. Valami itt nagyon nincs rendben.