Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Und Oder

8 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég nyílt meg Wuhanban, Közép-Kína Hubei tartományában az ország első repülőgép étterme. A szépen helyreállított repülőt az Indonéz légitársaságtól vásárolták meg és 70 vendég fogadására alkalmas étteremmé alakították át. KÉPEK..
Und Oder 2016.09.14 13:14:36
@Und Oder: Ja, hogy csak rendesen kell elolvasnom a cikket... Kinaban az elso repulogep etterem... OK, bocs
Félrefordítások Donát 2012.12.08 05:52:00
Ketten is beküldtétek Facebook-oldalunkra, először Evelin, majd Zoltán - mindkét képet kitesszük, annyira jók: Itt pedig a tíz forinttal drágább, csokis változat - mindkettő Lidl: Úgy nézem, jól fogyott. Természetesen nem félrefordítás, ezért is a véleményes…..
Und Oder 2012.12.08 13:16:02
@fénycsepp: Ugyan már... Simán elfogadott lett a fájl (file), floppi (floppy) stb kifejezések is. Amúgy amiket írtál, azoknak van rendes magyar neve, miért írná bárki is így?
Több blog is értetlenkedik, hogy miért lett ennyire sürgős a pénznyerő automaták betiltása; vajon a konzertatív-keresztény értékrend és a jó erkölcsök diktálják, hogy a kormány lemondjon 30 milliárd forintról és néhány száz (ezer) munkahelyről, esetleg magasabb szintű…..
Und Oder 2012.10.02 18:10:25
@Kombi: Lottó, sportfogadás, kaparós sorsjegy persze nem valószínűségi számítások alapján kikalkulált haszonból működik, ugye? Ők úgy számolnak, hogy minden pénz visszakerüljön a játékosokhoz, mi?
Azért, mert számodra nem érték a szerencsejáték, még másnak az lehet.
Und Oder 2012.10.04 12:35:59
@Muad\\\'Dib: Játékszenvedélyről beszél a doktor úr. Ebbe beletartozik ám a WoW-játékos és társai, a póker és egyéb kártyajátékok betegei, a sportfogadás betegei (lovi, fogadások meccsekre), továbbá azok, akik otthon ülve a bankkártyáról játszanak külföldi szervereken szerencsejátékot.

Meddő vita ez úgyis. A lényeg, hogy a kormány bármely pillanatban egy húzással tönkretehet, megszüntethet iparágakat. És inkább ettől kell félnetek-félnünk, nem a nyerőgéptől.
Und Oder 2012.10.04 12:43:27
@Miett2: Az én falumban minimum 10-en lettek öngyilkosok az alkohol miatt, ennél több család ment tönkre az alkoholista apuka miatt. Még többen az alkohol hatásai miatt haltak meg ideje korán. Ugyanez a dohányzásra is elmondható.
Nem iszom, nem dohányzom. Mégsem gondolom, hogy mindkettőt be kellene tiltani.
És igen, mindig találunk olyan országot, ahol nem úgy van, mint nálunk. Azért mert Angliában nem láttál pubban nyerőgépet (amúgy tudomásom szerint van, ha nem is mindenhol (az ottani szabályozást nem ismerem)), nem jelenti azt, hogy itt sem kell lennie.
Sokadszor mondom: a kocsmai nyerőgépeket külön kell kezelni a nyerőtermi gépektől. Két különböző piac, különböző vendégkörrel. Nem volt igazságos egyként kezelni.
Vastagbőr Csak NERőgépek lesznek 2012.10.02 09:01:00
Tegnap reggelre Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze, amire eddig csak árvíz- és az iszapkatasztrófa kapcsán volt példa. Most viszont természeti csapás nem sújtja hazánkat, úgyhogy csak tippelgettük a miértet. Matolcsy bejelent egy újabb csomagot? Jön a Széll Kálmán…..
Und Oder 2012.10.02 20:27:53
@libbancs: A Seminole indián törzs valójában ősi izraeli család sarja. Ős-zsidók. A zsidók zsidai, mi? Te nagyon hülye.
Orbán Viktor valami nehezet evett vasárnap este. Csak forgolódott, de hajnalig nem tudott álomba merülni. Mire mély álomba szenderült, máris szólt a vekker. Rossz volt nagyon. Főleg az álom, abban a felébredés előtti szakaszban. Valami kocsmában töltötte az időt, s egykori…..
Und Oder 2012.10.01 14:53:24
@nyehehe:
Kedves nyehehe! Ha ismernéd a játékgépek mögötti embereket, nem lennél ennyire cinikus.
Bizony vannak itt is olyanok, akiknek az első millióikról inkább ne kérdezzük. De ilyen minden iparágban van. Több maffiakapcsolatú embert ismerek az alkohol és az építőipar világából, mint a nyerőgépekéből.
A dohányzást betiltó kavarásukra való utalásod pedig jelzi, valóban nem ismered az ipart kellően. A tilalom alól egyedül a kaszinók kaptak volna kivételt: azaz 3db kaszinó. A játéktermek nem. (Egyébként akkor még 2 kaszinóban Andy Vajna volt a tulaj... talán őrá gondolsz?)
Und Oder 2012.10.01 14:59:01
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Tündérke és mások is! A probléma az, hogy nem ismeritek már az alapfogalmakat sem.
Valóban problémát jelent a kocsmai nyerőgépezés. Az iparág sokszor próbálta már elérni, hogy ne kezeljék egy kalap alatt akocsmai üzemeltetést a játéktermivel. Sőt, talán nem is zavart volna nagyon senkit, ha kocsmákban megszűnnek. De sajnos a játéktermi is megszűnik. Márpedig a játéktermi és a kocsmai közönségnek nincs közös halmaza.
A Mokka kimeríthetetlen humorforrás, ma reggel például Demcsák Zsuzsa bírta azt mondani a Kate Middleton félmeztelen képei miatt kirobbant botrány örvén, hogyaszongya: "Aki tudja hogy fotózzák, az ne vetkőzzön." Otthon se, egy hatméteres fallal körülvett villába se, seholse. Jól…..
Und Oder 2012.09.18 10:24:42
@sixx: Aha. és azt mikor mondta, hogy járjon csadorban? A hatásvadász és hamis cím (ala Blikk) belefér, igaz?

Amúgy inkább, arra gondolt DZS, hogy ha tudják, hogy fotózzák, de nem akarja, hogy meztelenül lássák, akkor ne vetkőzzön. Demcsák nem hiszem, hogy kiborult az átlátszó felsője miatt. Tudták, hogy fotózzák. Úgyhogy a "beszólásod" sem OK, hogy "Jól van, Zsuzsa, te meg vegyél fel egy melltartót legközelebb."
Amúgy tényleg nem volt korrekt lekapni a hercegnőt.
 Nem néztem meg tüzetesen az írásokat, de hát ingyen van, úgyhogy jók. Sajnos csak angolul...http://leerburg.com/dogtrainingebooks.htm..
...legalábbis a Mashable szerint. http://mashable.com/2010/03/28/funny-dog-youtube-videos/..
Pár új képet tettem fel Pötyiről, Friciről és a néhányat a "Mindenki vegyesen"-be.                ..
A kutyafuti blogja Khmmm.... 2009.07.30 21:57:00
Csak úgy böngésztem az interneten és…..
Und Oder 2009.09.03 16:23:33
@Olivié: Bizony-bizony, Barbi mélyen hallgat...
Csak Ő tudja milyen az igazi hortobágyi...
A kutyafuti blogja Kutyatáp akció 2009.08.21 22:37:00
Augusztus 30-ig van már csak a Fressnapfben akciós kutyatáp. Bár több minden is akciós, igazán csak ez az egy ami érdekes. Royal Canin szárazeledelek zacskóiba most 2kg-mal többet pakoltak. Mivel zárójelben az szerepel, hogy a készlet erejéig érvényes, ezért talán érdemes…..
Minden gazdinak szívesen elküldöm aki kéri.....Luna, Pöttyös, Molly, Mázli, Drazsé és Manó (na persze és Olivér)..
Und Oder 2009.08.13 23:16:52
@Olivié: OK. Megtaláltam. Csak én oldalt a "Linkek" alatt található címen próbáltam, de az sose oda vitt. Most kijavítottam, úgyhogy minden OK.
Sőt, ha megnéznétek a 4 hónapos Happyt, akkor az albumában megtehetitek.
Und Oder 2009.08.11 22:48:40
@Olivié: Hol a fenében találom a képeket? És hova tudom feltölteni a sajátjaimat?
Und Oder 2009.08.12 16:44:31
@Olivié: Oké-oké, de hol lehet megnézni azokat, amik már fent vannak?
Rómeó balesete miat körülnéztem, mit tudunk tenni, ha valami baleset érte a kutyánkat. Nem sok mindent találtam, de kettő használható azért volt:http://www.hazikedvencek.hu/kutya/e_elsosegely.phphttp://www.tankonyvtar.hu/konyvek/kutyatar/kutyatar-balesetekKimondottan a fulladásról csak…..
A kutyafuti blogja Gazdikereső 2009.08.03 12:40:00
Két pomerániai törpespiccet meguntak a gazdái és ezért sokkal jobb fej, sült csirkével bőségesen felszerelt gazdit keresnek. 2 éves, koromfekete ivartalanított szukák. A szabadban élnek, úgyhogy a kertes ház is kiváló opció.Fotók egyelőre nincsenek, de majd!Ez a pomerániai…..
A kutyafuti blogja A nagy eső 2009.06.24 23:20:00
 Mit mondjak, nem volt valami nagy tömeg ma kedvenc futinkban. Mi és Mollyék pont az eső kezdetére érkeztünk. A kutyák nagyon bátran bemenekültek a fa tövébe a gazdik lábához. :D      Végül aztán úgy döntöttünk, eresz alá vonulunk (bár akkor…..
Und Oder 2009.06.27 14:13:02