Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lilly67

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szépen haladunk tovább helyiségről-helyiségre és most elérkeztünk a nappalinkba. Igazi telitalálat volt szerintem, hogy picit megbolondítottuk a falat ezzel a világosszürke árnyalattal.  Festés előtt egyszerűen utáltam a fekete-barna Besta szekrényeinket, de a szürke fal lévén újra megszerettem…..
lilly67 2020.11.03 14:47:52
@Diamia8: Köszönöm a gyors választ! Annyi kérdésem van, hogy a képek fedik kb. a valóságot, ez egy nagyon világos, meleg szürke vagy sötétebb szürke?
Még nem igazán kezdődött el a túraszezon, múlt héten is inkább estünk-keltünk az ónos esővel súlyosbított, jeges Pilisben. A napokban véletlenül belebotlottam viszont az egyik korábbi vízeséses fotómba, és eszembe jutott, mennyi szép helyen jártam, ahol zubogtak a szebbnél szebb vízesések. A…..
#Slipknot, #PapaRoach, #Amaranthe, #CypressHilll... Konkrétan a #Voltfesztivál úgy bekezdtett, hogy időnk sem volt felocsúdni, máris az év legjobb koncertjén próbált Jam túlélni, miközben küzdött a 40 fokkal és a pultosokkal... Voltatok a fesztiválon? Nektek melyik koncert volt AZ…..
Az USA nyugati partvidéke egész pontosan a glóbusz másik felén van Delhihez képest. Az időeltolódás 12,5 óra (a fél az indiaiak „saját” ideje miatt van), azaz ott akkor kel a nap, mikor itt már éppen nyugszik. Először az egyszerűség kedvéért úgy is terveztem, hogy majd ha hazamentünk, Budapestről…..
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
A comment:com, mint oly sokszor a múltban, most is segítségére siet a tévéknek, ha kell nekik az ingyenkontent, ha nem, hiszen az a dolgunk, hogy igyekezzünk jobbá tenni a magyar tévézést, már amennyire ez szerény eszközeinkkel elképzelhető. Eddig nem jártunk túl sok sikerrel, bár…..
Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Művelődési Szervezete (UNESCO) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 1966. október 5-én fogadta el a a pedagógusok jogairól szóló, 150 pontból álló határozatot. 1994-ben ennek a döntésnek emléket állítva ezt a napot kiáltotta ki az…..
lilly67 2012.10.08 19:54:19
@lilly67: Bocsánat: szükség volt a munkájára...
lilly67 2012.10.08 22:43:04
@lucernaböde: Köszi a korrekt tájékoztatást, ezt talán megértik.
lilly67 2012.10.08 22:59:50
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Megnéztem neked, 3 évvel ezelőtt 161 608 forint volt az alapfizetésem, szakvizsgával G8, most G9-ben a 3 évenkénti soros emelkedéssel 169 228. Erre jöttek rá a túlórák, ami a 22 órán felül volt, ez általában 3-5 túlóra volt az elmúlt pár évben hetente, illetve a pótlékok (osztályfőnöki) és az önkormányzati keresetkiegészítés. Ez 10 és 30 000 Ft közötti plusz pénzt jelentett általában bruttóban, az év folyamán is hol nőve, hol csökkenve. Legálisan, elszámoltan, lassan 25 éves munkaviszonnyal. Tényleg lehet irigykedni erre a hatalmas összegre.
A 2012-es bértábla:
www.tudosz.hu/portal/egyeb/2012-es-kozalkalmazotti-illetmenytablazat-bertetelei-ft-ho.html
Van egy megőrzött 2002-es bértáblám, abban a G 9-es kategória 143 900 forintot jelentett.
Az elmúlt hónapokban többször felmerült, hogy idei koncertjeire új énekest keres a Queen, ennek kapcsán, nyilván a hírverés kedvéért, még Lady Gaga is szóba került, mostanra azonban kiderült ki fog valóban énekelni Freddie Mercury posztján. A Sonisphere fesztivál szervezői a…..
lilly67 2012.02.07 17:21:27
@_wood_: :DDDDDD
lilly67 2012.02.07 17:22:04
@Brando: Oh,yeah ;)
lilly67 2012.02.07 22:31:53
@Mostly Harmless: :DDD vicces ezt a folyamatos b..ást olvasni, főleg Freddie-re való tekintettel, egyébként ebben a fickóban is van néminemű khmmm homokos vonás
A Megújul a magyar tanügy elnevezésű országjárás eddigi tapasztalatait firtató kérdésre válaszolva Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy a várható változásokról szóló fórumokon még nem találkoztak "erős kritikai hanggal". És nem szakad rá! De legyen. Ha ez a büdös…..
lilly67 2011.10.01 09:39:20
@kiskii: Ok, te egyetemista voltál, de gondold el ezt egy felsős diák esetében.
lilly67 2011.10.01 09:42:24
@9mmPara: Szeretnélek én is anonim értékelni a munkádban. Szerintem ez így nem korrekt. Normális diák-szülő-tanár viszonylatban a problémákat meg kell beszélni és meg kell oldani, bármelyik fél hátrányos helyzetbe kerülése nélkül.
Népiskola 32 kötelező óra 2011.04.29 16:31:00
 Most kiderül, hogy a pedagógusokkal valóban mindent meg lehet-e csinálni. A béremelési ígéretekés a mesebeli életpályamodell mára brutális óraszámemeléssé változott. Ez tovább rontja a tanári munka minőségét és a pálya vonzerejét. Csak annak éri meg…..
lilly67 2011.04.30 01:41:19
@beavereater: :( Az azért könnycsorgatós lenne :(
lilly67 2011.04.30 01:54:22
@Zébácsi: Csaba László is pont ezt mondta, hogy nem feltétlenül kell nagyban gondolkozni. Pl. idősek, tartós betegek gondozásában is van ráció. Sajnos saját családunk példáján látom, hogy mennyire megoldatlan ez a problémakör is.
Tisztelt blog! A gyermekem a múlt héten az iskolájával kötelező fogászati szűrésen volt. Egy évben azt hiszem, kétszer mennek az osztályával. Mivel korábban elég sok rosszat mesélt róla a fiam, ezért kb. fél éve saját fogorvoshoz visszük. Az orvossal abban maradtunk, hogy…..
lilly67 2011.04.07 18:25:46
@antiszociális exlúzer: Nem tudom, hogy Mária posztjai miről szólnak, de amit leírt megerősítem. Tényleg így van, nem kezelik, csak szűrik a gyerekeket. Évek óta!
Előtte volt az átmenet, amikor a szülő jelezhette, hogy nem kéri a kezelést. Az, hogy velünk mi volt anno, az egy másik poszt. Nekünk valóban nem volt választásunk!
lilly67 2011.04.07 18:27:34
Ha már Márk is emlegetett rendszámot, akkor én is megemlítem az ECK-936 rendszámú kedves taxist, aki ma délelőtt a Hungárián úgy váltott balra sávot, hogy éppen ott voltam és ha nem fékezek, nekem jön, mindezt pedig index nélkül és kezében telefonnal, utassal az anyósülésen.…..
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Megfontolja a főváros a Moszkva tér névváltoztatását - mondták önkoris illetékesek a HírTV kérdésére. Eredetileg ugye Széll Kálmán térnek hívták, egészen 1951-ig. A rendszerváltás óta időről időre felmerül a visszaállítás kérdése, meg olyakor új név választása…..
Sziasztok!Bálint Móni vagyok, dekoratőr. A virágos szakmával a Fleurt Trend-nél ismerkedtem meg. Öt éve dolgozom velük, elötte a virágok világa ismeretlen terület volt számomra. Itt lett új szakmám, a virág dekoráció.Mióta dekoratőrként előadásokat tartok, rájöttem, hogy…..
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
lilly67 2010.08.24 10:03:17
@ZF2: Abszolút egyet tudok érteni!
lilly67 2010.08.24 10:12:14
@naplovag: Én félős vagyok, ezért mindent megtennék a megelőzésért. Kamera, riasztó a rendőrségre,biztonsági zár, kutya stb.
Az is tény, hacsak nem valami extra tippre mennek, hogy legutoljára választja az alkalmi betörő a legjobban védett lakást, házat stb.
Minek kockáztatna? Te minek kockáztatnál lövöldözéssel kisgyerek mellett? Ha pedig mint általában a gyerkőc a másik szobában van, esélyed sem sok lenne, nem is akarom továbbgondolni a forgatókönyvet...
Soha meg nem fordult a fejemben, hogy fegyverrel tudnék megoldani egy ilyen dolgot, az ember tuti csak leblokkolna, jó nem sülne ki belőle
lilly67 2010.08.24 10:21:18
@naplovag: Nekem nincs ilyen fóbiám, vagy ha lenne akkor menni kellene innen.
Az osztálytalálkozók feleslegességéről hajdanán már értekeztem, mai posztom témája némileg az ott leírtakhoz kapcsolódik...Budapesti lakosként velem szerencsére viszonylag ritkán esik meg, de hosszabb időtávon belül sajnos elkerülhetetlen, hogy jártamban-keltemben össze ne…..
lilly67 2010.02.16 22:47:31
@skovalsky: Én is így vagyok vele.
Muszáj mindig mindennek a kellemetlen oldalát nézni?
Tipikus viselkedés ez is, és nem is túl szimpatikus. Kamaszkoromban játszottam sokáig, ha küldök egy mosolyt, kedves vagyok, talán az az idegen is jobb kedvű lesz. Nem volt rossz érzés, néha mai is gyakorlom, csak már nehezebben megy.
Ha így állsz hozzá, lehet nem is lesz annyira kellemetlen. Próbálj meg kedves lenni kedves posztíró, előítéletek nélkül. Talán szerzel annak a leszartuk már egymást anno is ismerősnek egy pár kellemes percet, és magadnak is, feszengés nélkül.
Milyen jó, hogy ömlenek folyamatosan a bulvárhírek, így az ember időnként előszedi egy-egy celeb, vagy televíziós személyiség korábbi nyilatkozatait, idézi, és még kommentálni sem kell, magáért beszél.De kezdjük először egy olyan hírrel, ami frissnek ugyan nem friss, viszont…..
Súlyosabb főbüntetés nélkül úszta meg a Stefánia és Thököly út sarkán történt kerékpáros-gázolás elkövetője a halált okozó figyelmetlenséget. Felfüggesztett szabadságvesztést kapott, viszont nem vezethet többet teherautót. A baleset több mint két éve, 2007. október…..
lilly67 2009.12.04 22:14:56
Nyáron Svájcban jártam, gyalogosként valami mennyei élményben volt részem. Az, hogy már a zebra felé közeledésemkor is messziről el kezdett lassítani az autó, hogy nyugodtan átbattyoghattam a zebrán, anélkül, hogy azt érezném futnom kéne már az is nagyszerű érzés volt. De a legviccesebb, ugyanakkor itthon sohasem tapasztalt dolog a következő volt: a szálloda előtt várakoztam, a csoport első fele elindult az idegenvezetővel. Én meg még vártam a lemaradókat, de közben ott toporogtam a zebrához közel, mert nem tudtam, hogy mitévő legyek. A csoport kezdett eltűnni, ha meg nem várom meg a lemaradókat, ők végképp nem tudják merre induljanak. Az autós jött, látott és megállt, és várt, és várt, és várt, és várt, mire észbe kaptam, hogy miattam állt meg. Semmi duda, semmi beintés, így jobb megoldás nem révén átmentem a zebrán, ha már ilyen udvarias volt:) Még aznap egy forgalmasabb zebránál, elindult a tömeg, de szinte folyamatosan érkezett az utánpótlás a metróból. Az autósnak lett volna ideje, a kisebb szünetekben átslisszannia a gyalogosok között, de nem. Esküszöm, legalább 5 percet állt haláli nyugalommal, és akkor belémbújt a kisördög, már úgy tűnt továbbmehet, és leléptem, hát nem indult el, megvárt engem is. A párom azt mondta, hogy ez randa dolog volt, de úgy éreztem muszáj kipróbálnom. És nem dudált, nem mutogatott, elengedett, majd nyugiban továbbindult.
Sőt amikor szabálytalankodtam, még akkor is lelassított és megállt az autó, és ráadásul valami nagy Audi. No stressz.
Olyan jó lenne, ha ez lenne itthon, én eddig is igyekeztem udvarias lenni gyalogosként, autósként is. De azóta még jobban odafigyelek erre. Még jó kedve is lesz az embernek tőle.
Szóval azért lehetne példát találni arra, hogy lehet normálisan is közlekedni.
Bízni itthon azonban tényleg nem lehet, hiába udvariasak egyre többen, mert azért ezt is tapasztalom. Egyik este a villamossíneken álltam meg, az választja szét a Béke úti forgalmat, egyenesen mentem volna tovább, a jobbról jövő megállt, én óvatosan kidugtam az autóm orrát, mert már láttam, hogy az utána jövő már előz is. Vajon mit gondolt, miért állt meg az előtte lévő, ugyanott zebra is van, tehát akár gyalogost is elengedhetett volna. Ha a gyalogos elindul, ha én kihajtok óvatlanul, akkor k.o. És ez rendszeres, egyszer egy kisgyereket ütöttek el majdnem így miattam, megálltam a zebránál, hogy elengedjem, mikor megláttam egy ezerrel jövő autót, hogy már előz is ezerrel. Hihetetlen szerencse volt, hogy a kisgyerek rám nézett, és kézzel-lábbal mutogattam, hogy álljon meg, ha bátran nekiindul, mert megálltam neki, már nem él.
Szóval van mit még tanulnunk és hová fejlődnünk! Svájc felé kellene tartanunk, és akkor talán nem történnek ilyen balesetek. Egyébként én is frászolok a semmiből előtűnő biciklisek és motorosok miatt, de azért nem tiltanám ki őket. Az ő szabálytalankodásuk annyira általános, mint minden más közlekedésben résztvevőé Magyarországon, az autósokkal, gyalogosokkal és egyebekkel együtt. Még nem vagyunk Svájc:( sajnos.
Tisztelt MT blog! Központi közigazgatás egyik szervénél dolgozom, férfiként, család (azaz feleség, gyerek) nélkül. Az állami ünnepek előtti munkanapokon a munkaidő a CSALÁDOS hölgyek részére 12 óráig vagy 14 óráig tart, a hivatalos 16.30 óra helyett. Sajnos leírva ez soha…..
lilly67 2009.11.05 23:17:54
@epres négercsók: Hát bizony nem könnyű, már én is azért lettem anno egyke, mert nem volt könnyű még engem se bevállalni édesanyámnak már akkor is hasonló okok miatt, amit írsz. Nekem szerencsém volt, mert sajnos ez is kell, sikerült amire vágytam, vágytunk. De látom a 30 éves kolléganőmet, az egykori osztálytársaim közül jópárat, hogy mennyire nehéz. Alapból megfelelő társat találni, aztán meg a feltételeket megteremteni, ja és fenntartani. Mert a gyereknevelés nemcsak idő, hanem bizony pénzigényes is.
lilly67 2009.11.05 23:24:50
@epres négercsók: Hát igen, valóban nemcsak felelősségtudat, hanem jó adag vakmerőség is szükséges a gyermekvállaláshoz :)
lilly67 2009.11.05 23:37:40
@epres négercsók: Drukkolok, jó szerencsét!
Jó éjt!
Az alanti, jó hosszú történet, amiben egy magyar kislányt elüt egy autó Horvátországban, igen vicces lesz. No persze nem emiatt, még akkor sem, ha a kislány azóta jó úton halad a teljes gyógyulás felé. A sztoriban az a vicces, hogy Zolee teljesen jogos felháborodással idézi fel,…..
lilly67 2009.08.07 12:54:40
@Wendriner Piroska, sakál és balerina: Ebben teljesen igazad van! Remélem amit írtam abból ez azért kiderül. Mi egy nem túl lelkiismeretest fogtunk ki! Sajnos! Azt nem szeretem viszont, hogy rögtön jönnek az elítélő kommentek, miért küldte át az út túlodalára, miért nem ő ment. Nem tudjuk miért nem ő ment. De megtörtént, a mi balesetünknél csak a mi 3 gyerekünk volt a medencében, előtte 2 perccel szóltunk rájuk, hogy ez így veszélyes, eljött, majd mégis visszament a csúszda aljához, és megtörtént. No most lehet okoskodni, hogy ki kellett volna szedni őket, de akkor látszólag rendben volt, megértették, 2 perc múlva mégis visszaténfergett, a másik 2-tő meg elindult a csúszdán, mi meg pont akkor nem néztünk oda. Lelkiismeretfurdalásunk van azóta is, pedig nem felelőtlenkedtünk, figyeltünk, csak 2 perccel később nem. És tényleg a véletlenek, mert ha nem egyszerre indulnak el, elfordul és semmi nem történik.
lilly67 2009.08.07 13:30:56
@SANYO1: Nem értelek, nem ez az elsődleges gond. Inkább az, hogy az ember bárhol kerülhet ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, hiába a nyelvtudás stb., ha olyan illetők kezébe fut. Otthoni utolsó "édes" élményem: gyerekorvos közölte a 8 éves lányomról az arcán lévő kiütések alapján 2 perccel a belépésünk alapján, hogy lupuszos, és mindezt vigyorogva, miután nem tértem magamhoz, még azt is, hogy neki jók a megérzései!!!!! Sírva fordultunk ki a rendelőből, a kórházban az egyik orvos szerencsére már az első pillanatban megjegyezte, hogy mindezt egy tünet alapján? Pillangó formájú kiütés volt az arcán, a megérzéseiről annyit, hogy egy 5. betegség nevű szimpla vírusfertőzése volt, már láthatóak voltak akkor is az arcon kívüli kiütések. Igazolta a virológia, illetve hál istennek az immunológiai viszgálatok is rendben voltak. Meggondolatlan, felelőtlen, idióta ember! 6 hetet vett el az életünkből, csak egy kicsit alaposabbnak kellett volna lennie, + jobban ismernie a szakmáját. (nem saját orvosunk) Már aznap este megtaláltam ezt a vírusfertőzést a neten, aminek hasonló, de mégsem uolyan bőrtünetei is vannak, mint a lupusznak, ami ebben a korban sokszor halálos is. 1 tünetből egy ismeretlen gyerekre két perc után ilyen diagnózist felállítani, az azért elgondolkodtató. És még mesélhetnék, persze a jó oldalról is, mert olyan is van, mint az a dokinő, aki végül kivizsgált minket.