Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BéKu

92 bejegyzést írt és 925 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy közeledik a kampányfinis, azt két dologból tudhatjuk biztosan. A baloldali Expendables soraiból egyre hangosabb a nyivákolás, ahogy a nagy kapkodásban egymás tökére lépnek, a kormány pedig egyre pitiánerebb eszközökhöz nyúl, hogy az amúgy sem túl izmos ellenzéket tovább…..
BéKu 2014.03.15 08:41:57
@Zolcsi67: Pont fordítva! :)

A kormány javasol és a parlament szavaz róla. :)

A törvényeket mindig a parlament hozza, ők ugyanis a törvényhozó hatalom.

A kormány elvben csak a végrehajtó.

Csak sajnos Magyarországon totál összecsúsztak ezek a dolgok.

Nálunk még a legfontosabb törvényeket is képesek időnként egyéni képviselői indítványként benyújtani.

De csak hogy a rezsicsökkentésnél maradjunk: Németh Szilárd, mint fő-fő rezsiharcos sem a kormány, hanem a Fidesz rezsicsökkentésért felelős megbízottja.

Szóval a cikk korrekt, úgyhogy a kommentben ne akarjuk elmaszatolni tudatlanságból azt, ami egyébként pontosan úgy van, ahogy a cikkben szerepel. :)
Csupán néhány napja jelent meg a Magyar Közlönyben Orbán Viktor sk. aláírásával a kormányrendelet, melynek értelmében a választási plakátok is reklámnak minősülnek, vagyis ez a szabályozás vonatkozik rájuk: "Jogellenes azon reklám célú berendezés a kihelyezés…..
BéKu 2014.02.03 09:46:52
@Mária: Nem tudom, hogy válaszolt-e neked bárki, ha igen, akkor bocs az ismétlésért.

Szóval a szabály így szól: "Jogellenes azon reklám célú berendezés a kihelyezés időpontjától függetlenül,

a) amely közvilágítási-, villany- és telefonoszlopon került elhelyezésre, tekintet nélkül azok közúthoz viszonyított helyzetére"

Magyarán lámpa, villany és telefonoszlopra semmilyen körülmények között nem aggatunk választási plakátot, függetlenül azok közúthoz viszonyított helyzetére.

Tök lényegtelen, hogy a mozi előtti terület az nem a főút mellett megy.

Egyébként meg ott konkrétan van közút is, a parkolókhoz, meg a városházához vezető kis út, ami igencsak közút. :-))
..
BéKu 2013.12.10 11:35:05
@Kettes:

"Mi a bóni abban, hogy náci őrjöngést publikáltok, de lehetőséget adtok rá, hogy az ember ne tudjon róla, ha nem akar? Melyik az a hirdetői célcsoport, amelyik fizet ezért a fajta tartalomért? És miért fizetnek pontosan: a náci kontentért, vagy azért, hogy el lehet tüntetni?"

Az megvan, hogy KOMMENTEKRŐL beszélsz, amit NEM az oldal publikál? Nem ez a TARTALOM. A tartalom az, amit az oldal tesz ki.
Na most az ebben az esetben az volt, hogy "Elhunyt Nelson Mandela"...

Jaj.

Minek olvasol amúgy kommenteket, ha zavar a tartalmuk? Én például nem olvasok, mert nem érdekelnek.

Attól, hogy adott esetben nem lehetne kommenteket olvasni, még ezek az emberek nem fognak eltűnni. És ahogy már az előbb is írtam: jó eséllyel minden hírportálnál ott vannak ugyanúgy ezek az arcok, csak éppen ahol nem lehet kommentelni, ott "láthatatlanok"...
Kialakult az X-Faktor mentorházának mezőnye, 24+1 előadó eset egymásnak még nyáron, hogy kiderüljön, melyik 12 (inkább 13) jut be a tehetségkutató élő adásába. A felvételek most hétvégén kerülnek majd adásba, azaz vasárnapra már mindenki tudni fogja, hogy kik jutottak…..
BéKu 2013.10.01 18:18:59
@kamarti: Szabó Milánnal is tele voltak az újságok a betegségével, mégsem jutott be még csak a mentorházba sem. Nem minden a bulvárfaktor. Alfölditől még valami olyasmi is elhangzott, amikor a képekkel matattak a döntés előtt, hogy sajnálják a története miatt, de akkor sem.

Lehet, hogy én gondolok sokat ebbe bele, de Alföldi amennyire tudja, távol tartja magától a bulvárt. Amikor a Fókusz Pluszban a mentorok hobbijairól forgattak, ő abban sem szerepelt, csak archív felvételekkel, meg három mondatban elintézték, hogy a Panka (a kutyája), meg a rendezés tölti ki az életét, meg hogy festeget.
Az egész eddigi X-Faktoros tevékenysége is arról szólt, hogy kritikusan áll a versenyzőkhöz, és igyekszem bizonyos szinten komoly maradni.
Ha Olajos Eszter a mentorházban is ugyanazt a "műanyag" szintet hozza, Alföldi nem fogja tovább vinni. Szakmailag nem fér bele neki az, hogy mondjuk egy Batánovics Lilivel szemben Olajos Esztert válassza. És szerintem nem is fogja. :)
Kis Moszkva Ezt kellene meghaladni! 2012.10.24 21:30:00
Az árok két oldalán ásással foglalatoskodók jellemzően büszkék arra, hogy ők másképp gondolkodnak ("jobbak"), mint a túloldalon lévők. A valóságban viszont a felfogásuk TÖKÉLETESEN ugyanolyan, csak a nézőpontjuk más. Remek példa erre az alábbi két, interneten terjedő kép is, ami az október 23-i…..
A választási eljárásról szóló törvény tervezetével több szempontból is az őszi ülésszak egyik legfontosabb törvényjavaslatát nyújtotta be a fideszes Lázár János, Kósa Lajos és Dr. Vejkey Imre. Már áprilisban kiderült, hogy a választási rendszert a Választásról…..
Tegnap megszökött a pelotonunktól Sipos János - mindenki Sipije - és haza is ért oda, ahol majd minden bringás végezni szeretné, ahol az utak szélesek és kátyúmentesek, macskakő nem létezik, csak a végtelenségig nyúló napraforgó mezők és az állandó hátszél. Sipi megmutatta…..
BéKu 2012.08.06 11:57:09
Kis Moszkva RIP PSZF 2012.07.25 22:10:00
Évek óta már csak a lélegeztetőgép tartotta életben a salgótarjáni főiskolát, a kegyelemdöfést azonban az új felsőoktatási rendszer, azon belül is az államilag támogatott közgazdászképzés kinyírása adta meg. És bár egy ideje tudott volt, hogy nem indul új évfolyam az…..
Csak kicsit módosítani kell rajta. Egészen pontosan kétkulcsossá kell tenni! Kell egy értékhatár, amely alatt nulla, vagy nagyon alacsony legyen a kulcs, afelett meg mehet az 1%. Ez az értékhatár lehetne mondjuk 200ezer forint. Ha valaki egy tranzakcióban ennél több pénzt utal, vagy…..
BéKu 2012.04.13 08:33:30
Hát elég naiv ez a poszt! :)

Nem veszed észre, hogy a kormány eddigi összes intézkedése arról szólt, hogy a vagyonosabbaknak kedvezzenek? Az egykulcsos adótól kezdve az örökösödési adó eltörlésén át minden erre mutat! :)

Én egyetértek azzal, amit leírtál, csak jó lenne végre átlátni, hogy a kormány nem akarja a "kisembereket", vagyis a szegényebbeket megsegíteni, épp ellenkezőleg. Az általa középosztálynak hívott, valójában jóval a magyar átlag fölött kereső (és így a középső sávtól jóval feljebb elhelyezkedő) egyéneket segíti meg.

Az adócsökkentés kormánya folyamatosan a pénzbehajtáson jártatja az agyát, mert mást ők sem tudnak, illetve nem mernek. Kiadáscsökkentés: NYUGDÍJASOK. Kicsit nonszensz, hogy mennyi pénz elmegy a nyugdíjasokra a most aktív, dolgozó emberektől, miközben ezeknek már jó eséllyel nem lesz állami nyugdíja, vagy csak töredéke annak, mint amennyit a mostaniak kapnak. Ha a mostaniakhoz hozzá mernének nyúlni, abból hosszútávon mindenki profitálna. Nyugdíjasok ingyenes utazása DETTÓ.

És még lennének ötleteim.

Nyilván pestről máshogy fest a fáma, de például Salgótarjánban az a jellemző, hogy eleve 20 százalék körüli a munkanélküliség. Aki dolgozik, azoknak a jó része is minimálbér környéki összegért. Ebből vegye meg a bérletet, neveljen gyereket, stb. És ezzel szemben ott vannak a nyugdíjasok, akiknek 100 ezer forint körüli apanázs jut minden hónapban, meg ingyen utazás, meg félárú belépőjegyek, stb. Nem irreális??? A kisnyugdíjasok más tészta, mert azokhoz nem nyúlnék én sem. Na de álljon már le a menet!

Még valami: miért fizessen valaki kétszer adót ugyanazért?

Nem a gazdagokat védve, de aki megvesz 10 millióért egy Ferrarit, kifizet egy csomó szirszart utána. Például a regisztrációs adó. Hogy az egyéb papírokról már ne is beszéljünk.

Nyugodt lehetsz: bármennyire is rajongsz a kormányért, meg el akarod hinni, hogy ők mennyire faszák, ha lesz ilyen tranzakciós adó, akkor MINDENKINEK fizetnie kell. Olyan nem lesz, hogy csak a nagyértékű utalások után kell majd fizetni.

Ha valóban a nagypénzt, meg a spekulációs tőkét akarnák adóztatni, akkor fel sem merült volna egy ilyen unortodoxan értelmezett tranzakciós adó, hanem a Tobin-adót nyomatnák ezerrel, amire meg egyébként szükség is lenne!
Egészen elképesztő állapotok lehetnek a közmédiumoknál, legalábbis ez derül ki a poszt végén található videóriportból. Kirúgott köztévések meséltek - ahogy egyikük fogalmazott - a mára már a komédia szintjére eljutott elvárásokról, kézi vezérlésről,…..
Kis Moszkva Ausztrália más világ 2011.11.29 21:42:00
Az ausztrál Get up! szervezet kampánya a melegházasságért. Tök király videó. ..
BéKu 2011.12.02 21:10:09
@Mr.Moonlight: Szerintem sem gond. Nekem itthon sem lenne az.

Sokak szerint viszont igen. Az új alaptörvény eleve kizárja a melegházasságot, a KDNP-s családjogi törvény szerint sem számít majd családnak egy meleg pár, a (gyerektelen) heteró párok viszont igen.
BéKu 2011.12.07 22:58:35
@julchew: Eléggé találó! :)

@BéKa: Tévedtem. A gyermektelen heteró párok esetében is csak a házastársak számítanak családnak, az élettársak nem. Na ez így még durvább. Ráadásul ha élettársi kapcsolatban neveli valaki a párja másik kapcsolatából származó gyermekét, akkor sem számít családnak. Nonszensz.

Mégis mi az a KDNP?
Kis Moszkva A parlament minek van? 2011.12.05 21:30:00
A Fidesznek (a KDNP az mi?) láthatóan nyűg, hogy van ellenzéke. Nyűg, hogy ezek ott rontják a levegőt a parlamentben és - tessék elképzelni! - még dolgozni is akarnak. Nyűg a demokrácia. És nyűg minden és mindenki, aki nem ért velük egyet, aki másképp gondolkodik (sőt, hogy…..
 Hogy ebben a vérzivataros időben ne csak a rosszról keljen beszámolni, alkoholra fel, magyar! A világ egyik legjelentősebb útikönyve, a Lonely Planet kiadójának szavazása szerint az A38 hajó a világ legjobb kocsmája, míg a második helyet a Szimpla Kert tartja. Aki nem a…..
Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumába foglalná a Fidesz, hogy az MSZMP jogutódjaként az MSZP is felelős az állampárt összes bűnéért, amelyeket a tervezet hosszan fel is sorol. A szöveg szerint a szocialista párt az MSZMP jogutódjaként,…..
  A teljes galériáért katt IDE Az FN24-nek köszönhetően végre lehullt a lepel a Kerényi Imre által rendelt, az elmúlt 150 év történelmi eseményeit feldolgozó festményekről. Többségében nem olyanok lettek, mint amilyenekre számítottam, hanem még olyanabbak: sokszor…..
A címben szereplő mondatot nem én, hanem a Fidesz, egészen konkrétan Orbán Viktor mondta. De még mielőtt a zsebkendőnkért nyúlnánk, hogy távozni készülő vezetőnk után ejtett könnyeinket törölgessük, hozzátenném, hogy mindez nem most hagyta el a kormányfő száját, hanem…..
Kis Moszkva Magára hagyott nemzet 2011.10.19 20:40:00
UPDATE (2011.10.20.): Schmitt Pál mégsem lesz külföldön október 23-án. Tévedés volt tehát az az információ, amit a Hír24 nevű portál leközölt, így ez a poszt is elvileg érvénytelenné vált. Három okból nem törlöm mégsem. Egy: a poszt az éppen akkor fennálló infók…..
BéKu 2011.10.20 11:06:39
@Walaki555: Egyetértek. Viszont kiderült, hogy Schmitt Pál elvileg mégis itthon lesz október 23-án.

A poszt születésekor ez még nem így nézett ki (lásd a linkelt hírt).
Kis Moszkva Nemmegszorítás 2011.09.17 23:00:00
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken bejelentette a jövő évi büdzsé főbb számait, és ennek keretében még néhány nyalánkságot. Lesz járulékemelés a munkahelyteremtés, áfaemelés a fogyasztás élénkítés érdekében. A társadalmi különbségek csökkentéséhez…..
BéKu 2011.09.18 11:01:38
@galagonya: Honnan máshonnan? Matolcsy is megmondta, hogy mindez nem megszorítás! :D

(egyébkén nyilván egy jó adag irónia lapul meg az első bekezdésben)
BéKu 2011.09.18 20:51:58
@julchew: A kettő egymásból következik.
BéKu 2011.09.19 23:03:47
@julchew: Erről szól a poszt. Hogy még akkor is mellébeszélnek (ha úgy tetszik hazudnak), amikor már teljesen nyilvánvaló, hogy amit mondanak, az nem igaz.

És ez az, ami teljességgel érthetetlen a számomra.

Sokkal tisztább lenne, ha végre nyíltan beszélnének, maszatolás nélkül.
Kis Moszkva Elhunyt Szojka Ferenc 2011.09.18 21:10:00
Nyolcvan éves korában, hosszan tartó betegség után szeptember 17-én, szombaton elhunyt az egykori kiváló labdarúgó Szojka Ferenc, az Aranycsapat tagja. Szojka Ferenc 1931. április 7-én született Salgótarjánban. Előbb a SASE-ben, majd 1950-től az SBTC-ben rúgta a bőrt.…..
A következő a hír: "Mesterházy Attila, az MSZP elnöke arra kérte a párt alapszabály-szerkesztő bizottságát, hogy úgy vegye figyelembe a pártszavazásra adott válaszokat, mintha a voksolás érvényes és eredményes lett volna." Eszem megáll.Gyurcsány Ferenc két…..
BéKu 2011.07.02 21:09:02
@tolomeo: Köszi, javítva :)
Kis Moszkva Apa, kezdődik! 2011.06.18 15:45:00
Szombaton ismét melegfelvonulás, amikor a melegek évente egyszer látható közösséget alkothatnak. Szombaton ismét melegfelvonulás, amikor a homofóbok évente egyszer méginkább látható közösséget alkotnak.Egyébként semmi extra, csak a szokásos forgatókönyv. Civilszervezetek,…..
BéKu 2011.07.02 20:04:14
X
Nyár végére elkészül a salgótarjáni kerékpárút első szakasza. A kivitelezési munkálatok jelenleg a 210-es számú főút mentén zajlanak - mondta el a város polgármestere a Focus Rádiónak.Hip-hip-hurrá!Minden bringaútnak örülni kell, de azért reméljük a…..