Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nomad_

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengetegen ingáznak Magyarországról Ausztriába dolgozni, de ritkábban esik szó azokról, akik ezeket az ingázásokat lehetővé teszik. Ők a vasutasok, úgyhogy ebben a posztban kicsit róluk lesz szó...
Nomad_ 2021.05.06 14:44:31
@Inkvizítor666: olvastad a blog címét?
Madármegfigyelő blogra is szoktál írni, hogy mit szopkodják a madarakat amikor ez téged nem érdekel? Tizes skálán hanyasra értékeled az egyszerűséged?
Erre a kérdésre szeretnék felhívni a figyelmet a XVI. kerületi civilek, akik a facebookon kezdtek szerveződni, hogy állásfoglalásra bírják a döntéshozókat is. A kérdés aktualitását az adja, hogy az egykori bánya nagyobbik, mintegy 15,5 hektáros részét birtokló befektetői körök a hírek szerint már az…..
Nomad_ 2021.04.24 09:17:31
@Semper Fidelis: igen, zsebkendőnyi telket beszorítottak rengeteg ház épült, minimális zöldfelület és semmi egyebet nem építettek hozzá, se bolt se óvoda se semmi. Elég idegen test sajnos a kertvárosi övezetben. Régi félelem a környéken, hogy a bányató környéke is erre a sorsra jut.
Mondjuk elég csapdahelyzet, mert amíg magánterület addig természeti rezervátum, ha közösségi park lesz, megint fürdenek majd benne, meg parkosítják akkor meg a természet áll odébb...
A skandináv ország egyike a világ leggazdagabbjainak, nyilván ennek megfelelőek az árak és a fizetések is. A kettőt nem lehet elválasztani egymástól, amennyiben az utóbbit jellemzően ott költi el az ember, ahol megkeresi. Ugyanakkor akár egy társadalom értékrendje szempontjából is tanulságos lehet,…..
Nomad_ 2021.04.17 12:40:34
@SzZoole: ahogy elnézem erről is csak a the sun tud, mégha az applet linkelted is be.
Nomad_ 2021.04.17 22:02:30
@SzZoole: ok, tényleg nem kötekedésből, úgy értettem csak brit lapok tudnak róla, hogy mások is exitelni akarnak, kicsit propagandaszagú.
Egy kereséssel nem találtam máshol nyomát, pláne ha jólemlékszem igen eu párti az ember. Valami óva intést leltem csak macron felé.
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
Nomad_ 2021.04.15 16:07:31
@fhdgy: +1
A Nickelodeon hivatalosan is eltávolít két epizódot a nagy sikernek örvendő Spongyabob Kockanadrágból. Az ok: a történetük már túlságosan vitatott 2021-ben. Az egyik problémás epizód a Mid-Life Crustacean ezentúl nem elérhető a Paramount+ felületén, és az Amazon digitális könyvtárában sem…..
Nomad_ 2021.04.12 13:07:31
@Örömhernyó:
A konkrét öncenzúrát én is hülyeségnek tartom, írtam is.
Viszont a sztálinozást és kimerszenezést tartom “mellémentnek” nem valami központi hatalom korlátozza a megjelenitést, hanem a bevételt a közvélemény. Capitalism at its best. Pont nem államhatalom.
A pénz diktál. A közhangulatot meg mi. Ne legyünk képmutatóak, a cég a bevételt nézi, de ettől nem mocskos pénzéhes rohadék, illetve nem jobban mint mi magunk.
És mindig is monden művész is pénzorientált volt, pont mint mindenki más. És a mű megsemmisítése is a művészi szabadság része. És a vásárló is csomagolhatott töpörtyűt a festménybe, meg süthetett szalonnát az alexandriai könyvtáron, mégha suttyóság is. Nem minden kommunista attól, hogy nem tetszik, mi is tudunk hülyék lenni diktatúra nélkül is.
(Abba most nem mennék bele hogy a hülyék a hangosabbak, ez van. )

Bocs, ha elsőre bántó voltam, de ez a reflexből sztálinozó hozzászolás ezt hozta ki. A kifejtett válaszod már mélyebb tartalomnak tűnt ez meg ezt hozta ki ;)
Nomad_ 2021.04.12 21:03:47
@midnight coder:
Nem, csak más hülyeségek miatt menő a hangos hiszti. Meg hát rétegműsor volt, most meg streamingen tolni kell mindenkinek mer’ az a pénz. A mindenkinek meg szűrt témákat kell adni mert azt hallják, hogy meg kell sértődni aztán azt dollármilliárdokban mérik.
Aztán shitstorm lesz mert ledagadtoztak egy nőnemű amőbát, aztán bocsánatot kell kérni meg nőegyleteket támogatni, aztán ezen megsétrtődnek a törzsnézők, ésígytovább, aztán patikamérlegen kell mérni a humort ami nem is lesz vicces már, meg ki kell számolni a planktonok bőrszínarányát, meg testképét aztán majd mindenki csodálkozik, higy rétegműsor nem jó streamingbe, meg hol vannak a régi jó vicces dolgok....
Nomad_ 2021.04.13 19:27:34
@metartADMIN: na ezt miből szűrted le barátom?
Dr. Csiszár Rita több alkalommal írt már cikket nekünk a két- és többnyelvű gyereknevelésről. A Svájcban élő szakértő magyar és angol nyelvű tanácsadókönyveit több ezer családban haszonnal forgatták már, és számos külföldi magyar közösségnél megfordult előadást tartani. Ebben a cikkben Rita…..
Nomad_ 2021.04.12 22:56:09
@fhdgy: erdélyben meg van olyan, hogy gyere el vonattal, az állomáson majd megkaplak.
Mosolyogni lehet a furcsaságokon, de hibának nézni súlyos tájékozatlanság minimum...
2021-et írunk, még leírni is furcsa. Főleg, ha az ember visszanéz, hogy mikor is történtek bizonyos dolgok, amelyek még nagyon élénken élnek az emlékezetében. De erről kicsit később. Ebben a bejegyzésben ismét egy visszatérő témáról fogok beszélni. Budapest közlekedésének állapotáról. Igen,…..
Nem akármilyen sorsról mesél ma nekünk Steven. A történet természetesen Magyarországon kezdődik, van benne Olaszország (kétszer is), Kanada, Ausztrália, szerelmek, csalódások, nők, autók… mindez nem minden tanulság nélkül...
Nomad_ 2021.04.11 17:23:04
@élhetetlen: “ Azt a kijelentésedet meg sem próbáltad megvédeni.”
Egyetlen önálló érvelése sem volt, csak közhelyeket puffogtatott.
Azon gondolkozom, hogy a legelemibb chatbot teszten is elbukna, kb
angol -> belterjes
Felesége nagyobb rangú -> szerencsétlen flótás
Vitatkoztak -> értelmetlen amit írsz + helyesírás, hehe
Percek kérdése ilyet leprogramozni.
Komolyan, nem ott bukik el a turing teszt, hogy a gép elég kifinomult -e, hanem, hogy humanoid mennyire ostoba tud lenni.
Mindezt olyan emberrel kapcsolatban aki egy pénzhegy tetején ült és ennek illetve a korlátozások ellenére sporteredményei voltak, katonai karrierje, művelt és nem mindent a szolgákra hagyott.
És hallod lesajnálja, a messziről is fájdalmas szinvonalán.
És nem gond ha valaki ilyennel is viccelődik, morbid humor is mehet, de legalább vicces lenne, ahhoz is agy kell, de ez....
kb egy húszperces kód, egy bullshigyüjtemény meg egy véletlengenerátor szintje... AI meg ezekből tanul, jaj...
A Death Valley a legszárazabb és legforróbb amerikai nemzeti park, ráadásul ott található Észak-Amerika legalacsonyabb pontja. Itt játszódik Nikiék amerikai kalandozásának legújabb fejezete...
Nomad_ 2021.03.31 14:50:53
@somlobodog: " hát ez az +1200 halott. 350m emberre. Most. Magyaroszagon most napi 250 fő . 9 millióra"
Nem értesz az ideológiához! Magyarországon SOHA nem fog megalni 10milliónál több ember hála a kormánynak! Csak a mocskos nyugat tud ennél nagyobb számokat produkálni! Élenjárunk! Annyi oltást vettünk (ezt persze már lakosságarányosan) mint senki!

Na valahogy így ;)
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
Nomad_ 2021.03.26 17:42:44
@arandanos: “ azt ellensúlyozod, hogy az (ex)nejed a hagyományos családmodellnek megfelelően nem keresett pénzt, ”
Viszont minden jövedelmemből, javaimból, részesült közben. Ha ez több mintha ő keresett volna akkor mire a kárpótlás, ha kevesebb akkor meg miből?
Ha a takarítónői karrierjét adta fel a dr.né státuszért az nehezen forintosítható.
Ha a dr.nő státuszát azt meg nehéz lesz wcpucolásból megfizetni az exférjnek...
Igazságot nem érdemes keresni, nyilván a tartásdíjból a gyerekek színvonalán megél az ex is akár munka nélkül évtizedes távon. A probléma szerintem, hogy az egész házassági rendszer feudális és birtokosi viszonyokon alapul, nem kétkeresős modellre lett kitalálva. A nincstelen, zsellér (közösen sincs semmink) és a nagybirtokos (mindkét fél birtokokat hozott a házasságba, a többi csak kerekítési hiba) valamint a feleség csak tulajdontárgy modelleknél egyszerű volt a válás. ;) igazándiból az egész házasság a birtoklásról szól ha belegondolunk, a félrelépés is jórészt a fogamzásgátlás és a dns vizsgálat előtti időkben volt nagyobb gond a “fattyak” megjelenése miatt, ma már csak a “rákap az ízére és otthagy” miatt problémás. ;) (az ösztöneinket és társadalmi nyomást nem elemezném mert lexikont nem írnék ide) ;)

Vannak modern ötletek, skandinávoknál valami “egy évet az anya van otthon a gyerekkel, egy évet az apa, kötelezően(nem tudom az időt pontosan)” a bankszámlák meg külön futhatnak. Az, hogy a gyerekek örököljenek az alapmodell, ennek mértéke is lehet gondolkozás tárgya. (Örökösödési adó pl. Mondjuk egy alap szint felett, a multimilliárdos vagyonok öröklése és halmozódása épp probléma a nyugati világban, lásd a felső 1% vagyonhalmozódását. Az egyszázalék tagjai felől is lehet hallani, hogy szétveszíti a társadalmat illetve jelentős jótékonykodások, alapítványok önkéntes formái)
Na nem akartam tanulmányt írni, csak elgondolkoztam, nem tudom ki mennyire vevő a céltalan elmélkedésre ;)
Nomad_ 2021.03.26 17:42:49
@különvélemény: “ nyugati nők (itt most a kelet európaiakat nem tekintem annak, a blog sem erről szól), ma tripla 6-ra utaznak. 6 láb magas, 6 számjegyű fizetés (dollár/euro), 6 pack (hasizom). Mert megérdemlik, mert jár nekik. Ez kb. 1 számjegyű százaléka a férfiaknak (országonként változik), és ez az elvárása a nők 80%-ának”

Nem olyan nagy baj ez, az eladó hajlamos túlbecsülni az áruját aztán a piac visszajelez ;) mindenki hajlamos a felső polcot megcélozni a boltban aztán a kasszánál majd elválik bírja e a keret. Az évek múlásával a “fizetőképesség” is változik, érdemes az igényszintet is újrakalibrálni szükség szerint. ;)
Kamaszfiúk komoly hátrányban vannak a kortárs lányokhoz képest, nagy a kereslet, “nagyobb” fiúk, stb. Aztán átbillen a negyvenes, pályája csúcsán “mérnökúr” kapósabbá válik mint a korosztálya nőben. Ezt a változást szokta az “egyik” nem zokon venni. ;)
Sokakat megtéveszt a hirdetett ár, az eladási árat érdemes figyelni. Lakást is lehet évekig hirdetni, aztán ha nincs bolt akkor ami rá van írva az nem az ár, hanem az eladói becslés. ;) tőzsdén is hullámzik az árfolyam, nem kell abba becsületsértést belelátni, ez a dolog természete. Házasságok is bomlanak a két oldal elvárásai nem találkoznak, annak meg az. Aztán alighanem aki jobban sír az tett bele kevesebbet, azért érte “veszteség”. ;)
Tulképp egyszerű a világ ha hátralépünk egyet és emociómentesen szemléljük egy kicsit ;)
Nomad_ 2021.03.28 09:00:12
@különvélemény:
Az már húsz éve is alapvicc volt, hogy női magazin
Főcimoldal: tökéletes vagy!
Első oldal: hogyan fogyj le, sminktanácsok!
Második oldal: önfejlesztés
Utsó oldal: süteményrecepet

Aztán az esti mesétől se változnak a gyerekek sárkánnyá...
Miközben Magyarországon kissé kaotikusan zajlott a hétvégén az oltás, a franciaországi Nizzában ugyanezen idő (na jó, két és fél nap) alatt 12 ezer lakos kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. A nizzai Francis egyik azoknak, akik a kampány keretében szombaton megkapták az első adag vakcinát. (A…..
Nomad_ 2021.03.09 17:33:16
@Ekrü: “ Szóval két és fél nap alatt csak 12 ezer...Itthon meg ennyi idő alatt 400 ezer,”
Azért nekifutásból teljesítetted, hogy egy kisvárost hasonlítasz egy országgal össze, vagy helyből megy?
Nomad_ 2021.03.09 17:33:16
@Az apokalipszis lovasa: “ Leginkább a permanens tehetetlen nyafogásra vagy predesztinálva te is, meg a hozzád hasonlók is.”
Valóban, aki kifogásolja az elmúlt tíz évét az ejegyrendszernek fejlesszen egyet a garázsban inkább, aki nem szereti a kínai oltast csináljon inkább génlabort a sufniban.
Kritizálni a szeretett vezetést, hova vezetne az?
"A Kelet-nyugati utca felejthetetlen keveréke az emlékiratnak és a történelmi detektívregénynek, elmélkedés arról, milyen sérüléseket okoz az emlékezet, a bűn és a bűntudat generációk egész során át." Philippe Sands nemzetközi jogász munkaügyben utazott Ukrajnába, Lvivbe évekkel ezelőtt. Úgy…..
Nomad_ 2020.12.03 23:03:28
“ Számomra természetes (sajnos) ez a két fogalom és olyan hihetetlen, hogy akkor még nem léteztek.”
Egyetértek, megdöbbentem én is, dehát ez így van, akkor szokás törvenyt hozni valami ellen, ha valami megtörtént már... mondjuk sajnos sem az első sem az utolsó nemzetiségi/ ideológiai alapú borzalom...
Mondjuk szerintem mindig is alapvetés volt az ellenség démonizálása és a háborús bűnök elkövetése, illetve az ellenség ezen tetteinek hangsúlyozása. Tulajdonképpen ha már elindultunk ezen az úton simán nemzetközi jog alá vonnám mindenféle politikai negatív diszkrimináció és gyűlöletkeltés témakörét, meglehetősen feudális gondolkozás, hogy a politikai kommunikáció országspecifikus és max rossz nemzetközi sajtóvisszhangot eredményez...
persze mi tart jobban össze egy országot, politikai közösséget, versolvasó klubbok vagy a szomszéd népek, ideológiák utálata?
Hajaj, mondjuk a szeresd x-et (országod, településed, klubbod) házastársad, nem azt jelenti, hogy ne szeresd (annyira) a minden minusz x et? Képzeld drágám már nem csak téged szeretlek, hanem Piroskát is, de szerintem a szomszédasszonyt is fogom... hát nem jobb ember lettem?
Azt hiszem új elméletet alkottam, az exluzív szeretet problematikája lesz a neve ;)
Szeretheted a gyerekeid egyformán -> nincs gond
Nem szerethetsz más nőket mint a feleséged -> frusztráció, házassági gondok
Ne szeresd a többi országot, népet mint a hazád, nemzeted -> történelem
Te istened, mások istene -> elmélet-pokol, gyakorlat - máglya
Bizonyos állatokat dédelgetünk, többi az kaja

Lehet a szeresd felebarátod mint tenmagad nem is az annyira mint magad miatt érdekes, hanemhogy egyformán mindenkit... “aki nem hagyja el a családjat énértem” (ezen elvért) az nem érti a lényeget...

Kár, hogy már öreg vagyok a gruppenpartikhoz, alapíthatnék én is szektát, ha a világot nem is tenném jobbá legalább vicces lenne :)

Ja, nem is, az elv nem tűri a hetero mentalitást, ezennel visszavonom tanaim, utáljuk egymást tovább, menjetek békével, vagyis izé... ;)
KultúrPara Az utolsó emperátor 2020.11.09 06:14:00
Az ismert világok éppen összeomlani készülnek, a nemes házakat saját túlélésükön és minél nagyobb haszonkulcsukon kívül egyebek nem nagyon érdeklik, az uralkodó napjai pedig meg vannak számlálva, előbb-utóbb egy újabb merénylet úgyis kioltja az életét. Te mit tennél? Van-e remény, és ha igen, milyen…..
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
Nomad_ 2020.08.29 09:58:32
@kardio1: "Ahogy abban a hivatalos kommunikációban sem, hogy csak külföldről hozzák be a vírust. Ha ez így van,"

Pedig ez a kedvenc részem :) Honnan lehet még valamit behozni az országba mint külföldről? Világűr? Ki van ez találva kérem :)
1987. december 8-án a Melbourne-i Queen Streeten egy irodai mészárlás során 9 ember vesztette életét. Ki és miért ölt?..
Nomad_ 2020.08.18 12:31:30
@bandiras2:
Hát igen szépek az elméletek. Aztán ki hinné, hogy miután kevesebb fegyver maradt magánkézben au-ban, dobpergés: csökkent a fegyver általi halálok száma. Meg mindenféle gyilkosság is.
Kihinné???
Fleishman nagy bajban van. De melyik? Toby vagy Rachel?..
Minimum negyed századnyi hűvös vár a Karl Loganre, a Manowar volt gitárosára (a képen bal oldalon látható). A 2018-ban letartóztatott, most ötvenöt éves zenészre gyermekmolesztálásáért került fel a karperec, majd pedofil tartalom birtoklásért került ténylegesen is rács mögé - ekkor, pont ezek miatt…..
Nomad_ 2020.07.27 22:30:52
@Piri és Barkas: “A z elnök nem szopathat és hazudhat, de ha pornósztár vagy (értsd a legnagyobb k-u-r-v-a a földön) akkor 300 000-en like-olnak és követnek.Beteg világ.”
Na most ezzel mi a bajod? Suszter a kaptafánál. Az elnök ne pornózzon, a pornós ne indítson háborút. ;)
Tudod, “a minielnök úr ne vicceljen, én se lopok. “
Véget ért ismét egy félév, egy kicsit fura félév, ami alatt persze olvastam is. Kevesebbet, mint szoktam, de olvastam. Mennyi az annyi?..
Nomad_ 2020.07.23 19:28:31
@Arthur Arthurus:
Köszönöm, majd teszek velük egy próbát.
Ken liutól a paper menageriet elkezdtem hangoskönyben, de nem fogott meg, majd megpróbálom olvasva, hátha.
A másik liu, cixen liu, viszont a three-body problemmel( illetve a sorozat egyben asszem Remembering the earth past) nagyot alkotott, Asimov lépett ekkorát szerintem az alapitvány könyvekkel. Bár a vége nem egyszerű olvasmány, de az biztos, hogy végigvitte a történetet, tovább már alig lehet :)
A másik piedesztál nálam az Hyperion-Endymion könyvek (Hyperion Cantos egyben) Simmonstól, sztori vége engem még nem dobált meg ennyire.
Illetve ha már volt odefent Akhilleusz, Simmonstól az Ilium/Olympos is ezthelyezi más környezetbe, ha szeretnél meglepődni :)
Mindet merem ajánlani ha van komfortzóna tágítási kedved, illetve válság ellen vmi új ;)
Nomad_ 2020.07.24 20:02:29
@Arthur Arthurus:
Audible-t használom hangoskönyvekre, ott is lehet gombnyomásra visszalépni a szövegben, megállni gondolkozni...
Cikkeket olvasok ilyesmi témában, könyvben inkább nem a valóság-szerű tartalmakat keresem, (bár persze ha tartalmas akkor arra reflektál, vagy legalábbis az ember mindig talál kapcsolódást) Nevezték már eszképizmusnak, de szerintem inkább az ősi tábortűz körüli történetmesélés folytatása...
Bár lehet nem kellene teleszemetelnem a blogot, próbáltam privátban, lehet elakadt valahol...
Nomad_ 2020.07.24 21:22:53
@Arthur Arthurus:
Elvileg mailben kellett volna, biztos spambe ment.
Ha mégis rávennéd magad amiket említettem irok róluk kicsit többet, ill érdekelne a véleményed...
A koronavírus-járvány egyik gyakran hangoztatott lehetséges következménye, hogy eltűnhetnek az olcsó repülőjegyek. Ami sokaknak annyit jelent, hogy drágább lesz a nyaralás, ám a határátkelőknek (legalábbis azoknak, akik messzebb laknak annál, mint hogy egy még elfogadható hosszúságú autóúttal…..
Nomad_ 2020.07.17 14:00:50
@kárárámaispj:
Na ja, ha teli autóval és fékezés nélküli közúttal hadonlítod az üres repülőt akkor meg pláne. Sőt nézd azt, hogy felszáll és visszafordul ugyanoda!
Nyilván mindent be kell tiltani ami te nem csinálsz, mi más lenne a mérce? Autó korlátozas gondolom zavarna...
De alkuképes vagyok, legyen minden üzemanyag 1000 Ft/liter, nekem megérné, hogy kihalt utakon közlekedjek, meg ne legyen tömegnyomor a reptéren :) meg a levegő us persze.

Deal? ;)
Nomad_ 2020.07.18 11:16:24
@kárárámaispj: a minden normális és mérvadó kitétel gondolom azt takarja, hogy ami a te véleményed támasztja alá. :)
A hazudtok és csúsztattok megjegyzésed meg nyilván mindenre ami szembemegy ezzel. ;)
Szerintem se normális, higy a paraszt minden vasárnap átautózhat a szomszéd városba a mama húslevesére, h gyalog kellene mennie majd átgondolná... mintha elégetne eg fél tank benzint hobbiból...

Észrevetted amúgy , hogy elmúlt a középkor?
Nomad_ 2020.07.19 11:48:38
@kárárámaispj:
“ A szomszéd város mondjuk 40 km? De legyen 60. A paraszt eközben kibocsájt 60x 100 g - 6 kilogram co2-t.
Repüléssel 60 perc alatt a háromtagú család 3x 280x 800 = 672 kilogram amit termel. Szar dolog amikor a tények szembeszarnak, mi?“
Na ja, csak mondjuk ezer repülő kontra egymilliárd autó. (Mielőtt még: nem számoltam meg őket, karikíroztam. ) matek ugye.
Ad 2: a stílus maga az ember. Miért érzed úgy, hogy szarkazmusra a szar megfelelő válasz? Szívből jön?
Alapból érdekesnek találom, hogy számokról, fizikai kérdésekről beszélgetve, személyeskedés és trágárkodás az érvkészlet része lehetne. Némi frusztrációt vélek felfedezni. Magánélet rendben amúgy? Boldogság és kiegyensúlyozottság? Kivánom neked mindannyiunk érdekében. Peace.
Renáta egyike azoknak, akik több külföldön töltött év után visszaköltöztek Magyarországra, ám egy idő után kiderült, hogy egyszerűen nem stimmel neki mindaz, amit a szülőhazájában talált. Így aztán meghozott egy nem könnyű döntést… Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik…..
Nomad_ 2020.06.22 23:12:59
@Shanarey: Annyira birom ezt a felfogást...
Mert aki mérnök mondjuk az csak vezényel a jómunkásembereknek mint 100 éve. Nem az van hogy a mérnök is kúszik az aknában ha kell meg bepiszkolja a kezét, csak mondjuk esetleg érti is amit csinál.... mert nyilván az orvos se dolgozik, csak mereng, hisz’ egyetemre ment.
Miért mindig annak van véleménye akinek fogalma nincs....
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a…..
Nomad_ 2018.07.31 17:34:41
@pizo: megkérdezhetem milyenek azok a diplomák? Hátha tudnék segíteni...
A szezon eleje óta terveztem már a gurulást Mariazellbe, de különböző okok miatt eddig mindig meghiúsult. Most végre összejött, de nem volt az igazi, jobbra számítottam. Lehet túl nagyok voltak az elvárásaim, vagy az időjárási körülmények befolyásoltak negatívan? Valószínű hogy mindkettőben van…..
Nomad_ 2018.06.26 13:09:26
@malenykij polgar:
Komolyan elgondolkoztam, szinte irigylem ezt a kezdő rácsodálkozást: Aszfalt! Folt! Utas! Euró! Kanyar! Bankártya! Szél!
Valahol biztos kár, hogy ez elvezett, de nem sajnálom :)