Regisztráció Blogot indítok
Adatok
netrunner71

0 bejegyzést írt és 297 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid, baráti látogatásra lakásunkba érkezett leánygyermekem az ő pasijával. Szívélyes fogadására az előszobában felsorakozott a család, az őszinte, elvtársi légkörben megtartott beszélgetés a konyhában vette kezdetét. A jó kedélyt azonban rövid idő múlva beárnyékolta, hogy elfogyott a vegán…..
Az a jó mozis kóla... Hát az szinte jobban is esik, mint a műanyag palackos Pepsi. És most itt van! Bárki megvásárolhatja otthonra a Pepsi ízű szörpöt, és SodaStream géppel mellé lehet tenni a tökéletes szénsavas alapot is. A világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream tavaly kezdte meg a…..
netrunner71 2021.05.22 09:35:15
@stower: Ahogy mondod: túlárazott hülyeség. A MM-ban már 3200 forint a csere, ha jól emlékszem.
Már nem használom, inkább hazaviszem az ásványvizet.
A gépet kaptam, de már csak a spejzban porosodik, jó eséllyel megy a kukába.
Amúgy meg, jól kib@sztak a néppel, hogy megszüntették a cserélhető patronokat. Nem is értem, hogy miért jó helyette az eldobható?
netrunner71 2021.10.22 06:52:23
@SzaboZE: Mondd csak, elolvastad amit írtam? Igen, tudom, hogy cserélhető. Azért írtam, hogy a MM-ben 3200 ft. Nekem is van egy hasonló gépem, ott porosodik a konyha sarkában, mert nem éri meg szarakodni a patron cseréjével. Drága, elcaplatni egy boltba, ahol cserélik, az meg időpazarlás.
Nem tudom, hogy hol láttad 2500 forintért, mert már 3-4 éve is 3000 volt a MM-ben, forgalmazta még az E-Digital 3200-ért.
És azóta csak drágább lett.
netrunner71 2021.10.26 07:19:33
@SzaboZE: Nekem a bevásárlás az időbeosztásom miatt nem program, hanem egy másik program része.
Értsd úgy, hogy külön bevásárolni soha nem megyek, hanem ha éppen autóval vagyok és elmegyek egy áruház mellett, bemegyek és megveszem ami kell. Ebből adódik, hogy rendszerint nincs nálam az üres palack, hogy beugorjak vele az Aldiba.
Szóval, csak azért füstölni a benzint, hogy Aldiban vehessem olcsóbban a szóda palackot, nem kevésbé környezetszennyezés.
Nem áll a ház előtt az autó, elmegyek a teremgarázsig, kihozom az autót, keresek egy Aldit.
Idő és benzinpazarlás bevásárlóprogramot csinálni.
Szóval számomra ez sem opció.
Másnak lehet, de nekem nem az.
„Azt mondta, adjak neki esélyt és idővel megkedvelem... de nem így működik a dolog, hiába így érzi” – Amikor a pasi színt vall az érzéseiről, a nő tapintatosan közli vele, hogy nem tud osztozni bennük. Emiatt vége egy jó barátságnak?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
Vannak olyan távkapcsolatok, amik azok is maradnak. Hiába akarja az egyik fél, hogy ez változzon, ha a másik ellene van. De ha elfelejt találkozókat és egyenesen megmondja, nem érzi otthon magát nálad, az olyan, mintha mindig újra és újra az elejéről kezdenétek.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
netrunner71 2021.09.21 15:52:01
Van itt néhány online társkereső, amelyik jobbnak tartja magát a többinél, merthogy szerintük ők etikusak, a többi meg nem az. Pl. mindjárt a lovebox, ami Kellner Dénes idején remek közösségi fórum volt, utána meg egyszerűen nem lehetett tőle megszabadulni, úgy nyomta tele spammel a levelesládát,…..
Hihetetlen, egyszerűen döbbenetes történet bontakozik ki egy alig néhány napja a YouTube-ra feltöltött dokumentumfilmből, ami - ha igaz a sztori - egészen új magyarázatot ad arra, miért is volt hazánk a szocialista blokkon belüli "legvidámabb barakk"...
netrunner71 2020.12.11 08:02:33
@B. Kiss Károly:
Amikor elkezdtem nézni a filmet, inkább csak füllel figyeltem rá. Felkaptam a fejem a névre, de nem akart összeállni a kép, mivel ismerem a hölgyet. Amúgy minden stimmel, de ő nem így néz ki!
Aztán persze leesett, hogy marhaság az egész.
Vajon Lujza néni látta a filmet? Ha igen, mit szól hozzá?
Ha már vasárnap van, ha már a nap is szépen süt, ha már leginkább csak húznád az időt, hogy még tovább maradhass ágyban nagyokat nyújtózva, semmit nem csinálva, akkor a legjobb megoldás a villásreggeli a gyomor hívó szavára! Ilyenkor elég annyi idő, amíg a kávé elkészül, hogy összedobj valami…..
Az biztos, hogy igencsak kellemetlen érzés rájönni, hogy bérlőként jóval több közös költséget fizetsz, mint a többi veled egy lépcsőházban lakó személy. Záporoznak a kérdések, de merre érdemes elindulni?..
netrunner71 2020.05.20 08:28:08
@kger: A társasházi alapító okirat sok mindent tartalmaz, de a közös költségről nem rendelkezik.
A mértékéről pedig pláne nem.

2003. évi CXXXIII. törvény 13. §9 szerint a közösség szerveit, azok hatáskörét, jogait és kötelezettségeit, a közös költség viselésének szabályait a közösség szervezeti-működési szabályzatában kell megállapítani.

Tehát az SzMSz-ben rögzíthetik a felosztás szabályait, miszerint az tulajdoni hányad szerint vagy négyzetméter alapján történjen.
A mértékét pedig a minden év május 30-ig kötelezően megtartott közgyűlésen határozza meg a közösség, ekkor döntenek az év gazdasági tervéről, miszerint mennyi legyen a közös költség (és még sok minden másról), amit majd az előbb említett módon osztanak el.

A társasházak adatai, pénzügyi helyzete, beszámolói 2020 január 1 után ingatlan-nyilvántartási hatósághoz kötelezően benyújtott adatok alapján ellenőrizhetők.

A posztolt eset bár érdekes, de könnyen védhető az ingatlan tulajdonosa részéről. Egyszerűen módosítja a szerződést, és nem közös költségként jelöli meg az említett összeget.

De az is előfordulhat, hogy a közgyűlés megszavazott egy olyan kitételt, hogy a bérbe adott lakások közös költsége magasabb a tulajdonosi felhasználóknál, - erre egyre több példa van - a már fentebb említett nagyobb igénybevétel miatt ami nagyobb elhasználódást is jelent a közös területekre vonatkozóan.
Ezt persze, szintén a szervezeti és működési szabályzatban kell rögzíteni.
Ha így van, akkor maradhat a közös költség kitétel a szerződésben.

A hozzászólásod második része, miszerint "amennyiben a bérbeadó a bérlőt ennek kapcsán tévedésbe ejti az a részéről szerződésszegés (értékhatár felett a csalás bűncselekményének alapos gyanújával megspékelve). " - bár nem vagyok jogász - erősen sántít. De erről talán valaki pontosabban beszél, ha akar.
Nem lehet megszokni se a saját építkezésünkön, se a Házépítők csoportban a sorstársak sztorijait arról, hogy már megint áll az építkezés, mert nem jön a mester. Oké, emberek vagyunk, de amivel az építőiparban próbálják kimenteni magukat a "kivitelezők" az már annyira morbid és gyerekes, hogy ideje…..
netrunner71 2019.06.29 12:01:40
@FGyula64:
Akkor lehet, hogy a becsületes és igényes munkádért - a megrendelők szerint - magas árat kérsz. Az olcsójános, piás kontárok pedig olcsóbban dolgoznak, és őket hívják. Ja, és említsük meg a " megoldjuk okosba' " vállalkozókat is, akiknek nincs állandó embere mert a melósnak eleget fizetni nem akar, így marad neki a link, betanított munkás, és ez a megrendelőnél csapódik le.
" az én párom reggel 4 kor indul , délután kis szünet, és este11 kor jön haza , kevesebb pénzért "
Hát sajnos, van ilyen. Nagyon sok hasonló esetet lehetne még sorolni - még akár egy szakmán, munkakörön belül is - de nem érdemes.
Ma hazánk egyik legkedveltebb savanyúságát mutatom be. Elhívtam a nagymamámat is, hogy megmutassa hogyan kell kovászos uborkát készíteni. :-)..
netrunner71 2019.06.26 21:01:16
@staropramen: A fokhagyma szerintem is kell bele!
Eljön végre ez is, a hétvégén véleményt mondhat megint a nép pártjáról és kormányáról. Az EP-választás győztesét tudjuk, agyonnyeri magát a Fidesz. Egyszerre abszurd, félelmetes és nevetséges, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb, leghazugabb tolvajbandájának győzelmét semmi se…..
netrunner71 2019.05.25 18:08:02
@Brix: Hadházy és Szél is nekik kampányol? Hát ez nem biztos, hogy előny a pártnak. Szerintem ez így erősen kontraproduktív!
Nemrég jöttem haza Ausztriából, s még az odafelé úton rögtön a határ után mögém érkezett egy P-s rendszámú BMW szabadidő-autó. Egy huszonéves srác vezette, mellette a szőke barátnője, az autón tetőcsomagtartó. Minden együtt volt tehát egy klasszikus tahó BMW-s sztereotípiára, s a sofőr nem is…..
netrunner71 2019.01.28 13:18:25
@Labasmaz:
Ráadásul, a sógorok hamar elfelejtik a jólneveltségüket, ahogyan átlépték a határt Magyarország felé.
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
netrunner71 2019.01.25 07:26:11
@darlacko:
Ahogy mondod is: még ha a holokausztot nem is tagadják.
Mélységesen feldühít - a példádban említett minden fehér bűnös - , hogy minden magyar csakis antiszemita lehet.
Én 1971-ben születtem, és szüleim sem voltak azok a kimondottan történelemformáló erők, tekintve, hogy 1944-ben 10 illetve 6 évesek voltak. Hát, milyen bűnük, bűnöm lehet?
És akkor jönnek azok az emberek, akik rátesznek egy lapáttal: Imre Kertesz, aki felháborodik azon, hogy magyarnak mondják mert : "Budapesten romlott a helyzet, a szélsőjobboldal és az antiszemiták uralkodnak,Budapesten romlott a helyzet...", vagy Joe Esterhas, aki emígyen nyilvánul meg: "A magyarok erőszakosak, az öngyilkosságig szenvedélyesek, túl gyorsan mondanak ítéletet, szűklátókörűek, antiszemiták és rasszisták. Ha meglátsz egy magyart az utcán, menj oda és vágd pofán! Ő tudni fogja, hogy miért kapta."
És ez csak két példa.
Tisztelettel jelentem, ezek után sem vagyok antiszemita, mert tisztában vagyok vele, hogy ez nem zsidó-nem zsidó kérdé, pusztán hangulatkeltés.
2014 után újra látható az RTL Klubon a kormányzat által fizetett állami társadalmi célú reklám (tcr). Elvileg a piaci szempontok alapján magától értetődő lenne a piacvezető kereskedelmi csatornán hirdetni, de az elmúlt években láttuk, hogy az állami hirdetéseket jó indulattal sem csak a piaci…..
netrunner71 2019.01.22 07:23:57
@n3spr3ss0:
Te vagy az bayer zsóti?
"Csak én érzem magam átverve, vagy ez már a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat határát feszegeti."- teszi fel a költői kérdést Gábor, akibe erősen befészkelte magát a gyanú, hogy a weboldalon az általa kiszemelt termék ára csak mézesmadzag volt, nem ármegjelölés. A…..
netrunner71 2019.01.04 08:51:19
@Terézágyú:

Szerintem itt fogalomzavar van.
Még nem vonták le a számlájáról az összeget.
Az értesítés arról szól, hogy a bank zárolta az összeget.
Ha létrejött az üzlet, a webshop lekéri a pénzt.
Ha nem jön létre, a bank feloldja a zárolást oszt' csókolom.

Ilyen esetben ha megnézed az sms értesítést és összehasonlítod a netbankos információkkal, azt látod, hogy a számládat még nem terhelték meg, csak a zárolt tételek között szerepel.
Így van ez akkor is ha kártyával fizetsz a kisboltban, benzinkúton stb: az sms értesítésben már látszik a tranzakció, de a folyószámlád még valójában még nincs megterhelve, a netbankban csak 1-2 napon belül látod teljesített tételként.
Na, ez tipikusan olyan téma, amiben sokat kell tanulnom. Na, de mi másra (is) ne lenne jó egy felújítás, mint ezt a fontos tulajdonságot fejleszteni! Az alapvető baj, hogy mivel szeretek normális viszonyt fenntartani mindenkivel, akivel dolgozom, ezért elnézőbb vagyok bizonyos helyzetekben, mint…..
Van egy csúnya radiátorod otthon, amit nincs szíved lecserélni, mert a működésével nincs semmi baj, mégis rontja az összképet? Erre jó megoldás lehet a radiátorfestés. Ha kíváncsi vagy a részletekre, tarts velem!..
netrunner71 2018.10.01 09:05:13
@boom2:

Öntött vas radiátor, bár létezik még, de aránytalanul drága.

Az acéllemez lapradiátor méretben nem stimmel, a képen 600 mm-es kötéstávolságú radiátor van, ez az acéllemeznél 540 mm, azaz át kell alakítani a kötést.
Ráadásul ezeknek 1/2 collos kötésük van, a fenti radiátor 3/4 collossal van kötve. Bár leszűkíthető, de nem véletlenül van nagyobb keresztmetszetű kötés kialakítva.

De van még egy gond vele: ha olyan rendszerbe illeszted ahol aluminium radiátorok vannak, elveszíti a garanciát. És van esély arra is, hogy pár év múlva ki is lyukad.
Jómagam igen gyakran járok moziba, és a többéves rutinom alatt néhány moziba járó embertípust volt alkalmam megfigyelni. Ebben a posztban róluk szándékozom megemlékezni. Ha még ismersz olyan mozinéző fajtákat, akik nem szerepelnek a felsorolásban, akkor írd le nyugodtan kommentben. Sőt, most már…..
netrunner71 2018.08.23 15:51:29
@Void Bunkoid:

A száz gigabájt sorozatokat leadja a televízió, így azt a tévé előfizetéssel és az egy órahosszából 20 perc reklám megnézésével bőven kifizeti a júzer Azaz nem kell jegyet venni rá, de letölteni sem kell.
Ha a mozifilmről beszélünk, érdekesebb a helyzet.
Meddig van műsoron egy-egy film? 2-3 hétig? Tovább? Nekem nem elég ideig. Mire jut rá időm, hogy megnézném, addigra leveszik műsorról, oszt' jónapot.
Így ha meg akarom nézni, koppanok, mert a hbo-go-n jó eséllyel nincs fent, marad a torrent.
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, mert egy olyan dolog történt, ami miatt lesült a pofámról a bőr. A TV2 csoport úgy döntött, hogy indít egy új sportcsatornát Spíler 2 néven, amire felvásárolgatták világesemények közvetítési jogait. Nos ez eddig szép és jó. A probléma nem itt kezdődik... Andy…..
netrunner71 2018.08.19 19:49:23
@Hernyó bácsi:
Hát, igen. Ez a legnagyobb bajunk, mi?
Vannak hálásan visszatérő témák, amit gátlástalan sajtómunkások örömmel illesztenek minden évben  a műsorfolyamba. Kullancshelyzet, medvehagyma és hogy meleg van. Más szempontból megközelítve, egy csecsemőnek minden vicc új és talán pont Ön nem olvasta még a frappáns…..
netrunner71 2018.08.06 13:08:27
@nniicckk:

Nem csak erről van szó: gondoljunk csak bele, a jeget előállítja a hűtőgépünk úgy, hogy kiszivattyúzza a hőt a vízből, ez
- energiabefektetéssel jár
- a kiszivattyúzott hőt a gépünk leadja a beltérbe, azaz fűti azt

A másik oldalon a jégből ismét cseppfolyós vizet állítunk elő ugyanabban a beltérben
szintén energiabefektetéssel, azaz lehűtjük a hűtőgép által felmelegített levegőt.
Illetve csak megpróbáljuk, ugyanis a rendszer még akkor sem lenne egyensúlyban, ha közben a
helyiség falai tökéletesen hőszigeteltek lennének, azaz ott nem kellene filtrációs veszteséggel számolni. Aztán ott van még maga az ember aki óránként kb 750 watt hőteljesítménnyel terheli
az adott helyiséget.
Kb ennyi, elnagyolva és röviden.
Mostanában mindenki fáradt. Nem tudom mi volt a helyzet réges-régen, de az elmúlt időszakban bárkivel beszélek a hogylétéről, szinte biztos, hogy megemlíti, hogy fáradt. Fáradtnak lenni trendi. Legalábbis úgy tűnik. Egy jó kávé, egy cuki sleepy emoji. Ennyi már elég is egy kedvelt poszthoz.    De ha…..
netrunner71 2018.06.09 13:20:43
@midnightcoder2: :-D :-D

Ötkor kelek, fél hétre melóban vagyok. Munkaidő után megyek még egy picit dolgozni, este hét-nyolc körül hazaérek.
Nincs edzés, futkározás.
Kisasszony! Engedje már meg nekem, hogy tényleg fáradt legyek!
Légzőgyakorlatot mikor javasolja, hogy végezzek?
Két szerszámláda cipelés között, esetleg ha felgyalogoltam a hatodikra, mert nem jó a lift ( itt biztosan nem lihegek eléggé), vagy a hatméteres létra cipelése után ( ezt azért kell cipelnem, mert heti rendszerességgel ejti be egy ügyes kiskosztümös irodista a liftaknába a kártyáját, kulcsát, ájfonját, stb és nekem kell kiszedni)?
Szóval hölgyem, az a baj, hogy ön még abban a meggyőződésben él, hogy csak az irodai munka a munka, aki fizikai munkát végez az meg is érdemli.
Nyivákoljon még egy keveset, tipegjen le a kolléganőivel az irodából a közeli Spárba, álljanak be a sorba kilencen négy műzlis joghurtért és egy túrórudiért, és gondolják azt, hogy önök nélkül megállna az élet.
Méregtelenítés (OMG!!!), légzőgyakorlat, alacsony energiaszint, és társai...
Hol él ön?
netrunner71 2018.06.09 17:33:12
@midnightcoder2: Nem mondtam, hogy nem lehet elfáradni az irodai melóban.
Nem ez volt a mondandóm lényege.
Disznófronton mostanában kis kavarodás van nálam, mert a piacunkon elérhető disznóhús már nem igazán ízlik - főleg a legutóbbi mangalicás élményeim után nem. Az a pár tétel egy német multi időszakos akciója keretében volt megvásárolható. Elfogyott, már nincs több. Viszont egy új termékcsoport jelent…..
A belga nem egy hőzöngő nép. Szeretik a szabályokat, örülnek és készségesen elfogadják, ha megmondják nekik, hogy mi a teendő. A gyalogos a járdán jár, a 3 eurós (!) villamosjegyet mindenki érvényesíti, a szállásról kijelentkezéskor kukás zsákot nyomnak a kezedbe, hogy eszedbe se jusson nem…..
netrunner71 2018.05.01 17:26:18
@...in the world: Viszont a sörük finom! :-D
Ha van ötvenezer forintod, akkor már zsebre is vághatod a legújabb káva nélküli csodamobilt, az Umidigi Crystal 4G-t! Nézzük meg közelebbről, hogy mit is kapsz pontosan a pénzedért cserébe. Gátlástalan – erre a jelzőre építette a gyártó a mobil promócióját...