Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lacapc

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dosztojevszkij utolsó, tulajdonképpen befejezetlen műve A Karamazov testvérek - az író terve szerint egy második kötettel lett volna teljes ez az enciklopédikus mű. Ám így is egyértelműen kijelenthető: Dosztojevszkij teljes életműve, gondolatvilága benne van a regényben, mely az…..
Spiró György valami egészen különlegeset alkotott ezzel a nagyregényével - a Fogság egyrészt egy kivételesen olvasmányos, néha szórakoztató, letehetetlen regény; másrészt viszont enciklopédiája és örök tükre az emberiségnek: annak szeretetének, vágyainak, ostobaságának…..
A Sátántangó a lét egy olyan formájához kalauzolja el olvasóját, mely teljességgel álomszerű és irracionális, mégis durván valóságos és túlságosan emberi is egyben. Az elhagyott alföldi tanyán vegetáló, onnan kitörni képtelen emberek, akik a két…..
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..
A polgármester lánya aranyérmes lett Debrecenben. Voltak, akik már azt sem tartották helyesnek, hogy Kósa Lajos fővédnöke egy olyan versenynek, amiben két lánya is indul. Erre persze lehet legyinteni, hogy ugyan már, a polgármesternek illik fővédnöknek lenni, ha a városában jeles…..
Újabb médiatörténelmi pillanathoz érkeztünk, a Demokrata egykori munkatársa, akinek logikai hibáktól, véres szájú kommunistázástól és zsidózástól hemzsegő jegyzeteit az előző Orbán-kormány idején a Magyar Rádió is lehozta, ma újra visszatért a közmédiába. Lovas…..
Lacapc 2011.01.13 17:40:06
@Ans1979:
nemierőszak lovas pityu tényleg nem változott semmit. de, hogy a konkrét riportra térjek: Először is Obersovszky a méditörvény miatti visszhangokról kérdezi pistát, mire ő a határon túli magyarok választójogáról kezd el beszélni. Emiatt Ober kétszer is megszakítja pista monológját, ez már neki is ciki.
Kettő: Ober érzékelteti hogy a visszhang egy kicsit nagyobb mint egy hang a szélben, erre lovas pista valami folyosói beszélgetéseiről hablatyol.
Itt lovas pityu waterloo-ját láthattuk. Nem ezekre a kérdésekre készült...
Forradalom vagy nem forradalom: a tövig rágott gumicsont-kérdést egzaktul megválaszolta az élet - egy polgári forradalom után biztosan nem tilthatnának le kommunisták filmbemutatókat, és nem ítélne el a bíróság kommunista ügyeket feltáró történészeket. Pedig igény a…..
 Az Egyesült Államokban található Simon Wiesenthal Központ internetes oldalán megjelent közleményében nemrég arra kérte az államokban élő mintegy 400 ezer zsidó családot, hogy tiltakozásképpen a török állam Izraellel kapcsolatos álláspontja miatt, ne utazzanak…..
Mandiner blog Vetni a keresztre 2010.06.17 14:31:00
  Ha a vuvuzela jöhet, a keresztvetés nem, akkor: sisakrostély le, keresztes pajzs föl.   Úgy tűnik, az Európa Tanács után egy másik polkorrekt dinoszaurusz is szeretne beleavatkozni a szabadságjogokba, és persze a vallásos hagyományokba. A FIFA megtiltotta a játékosoknak a…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
w A jobbik és a legjobb 2010.06.01 05:00:00
A Legjobb Párt nyerte a reykjavíki helyhatósági választást, egy poénpárt, amely direkt hülyeségeket ígért, és előre szólt, hogy hazudik. A hivatásos izlandi politikusok már a létezésétől meg voltak sértődve, hogy ezek viccet csinálnak az ország sorsából. De nagyon nem…..
A Konzervatórium új sorozatában megpróbálja kommentár nélkül bemutatni azokat az eddig kevésbé ismert jobbikos országgyűlési képviselőket, akikről úgy gondoljuk, nagy karriert fognak befutni - legalábbis a médiában mindenképp. Sorozatunkat a magyar politika egyik új…..
Remek, hogy vannak olyan Homár-olvasók, akik ha kell, személyesen is fellépnek, ha szorult helyzetbe került külföldit látnak. FaBRIK a kisföldalattin lépett akcióba, egy brit házaspár oldalán. Egyikük jegye nem volt kezelve, meg is kapták érte a magukét, pedig FaBRIK sokkal több…..
Egy 2007 nyarán lezajlott autós-kerékpáros (férfi-nő) összetűzés végére tett pontot három év után a bíróság. A sértett, Pegi az alleycat.hu-n írta meg az egy év felfüggesztettel végződött sztoriját, ami azzal kezdődött, hogy a Gellért tér környékén véletlenül…..