Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sylvii

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! Kísértetiesen hasonló eset történt velünk, mint amiről pár nappal ezelőtt beszámolt a sajtó, csak a mi esetünkből nem lett szenzáció. 81 éves nagymamám combnyaktörést szenvedett 2010 december 7-én az otthonában. A balesetre úgy derült fény, hogy anyukám…..
Praxis Nem elég magának 9 ujj? 2010.08.21 12:15:00
  Leírom nektek három kedvenc élményünket Kisvárdával kapcsolatban. Édesanyám néhány éve elvágta az ujját, és a kisvárdai kórházban varrták össze. Az ujja viszont nem javult, nem tudta mozgatni, egyre rosszabb állapotba került. Miután visszament az orvosához és ő…..
Tisztelt Praxis! Jó pár évvel ezelőtt történt, de élénken él bennem a mai napig amit a BIK belgyógyászatán a nagymamámmal műveltek.91 éves korában, átmeneti gyengeséggel és zavartsággal vitettük be egy mentős barátunk segítségével.Egy órát várattak minket, addig Ő…..
sylvii 2010.08.17 15:12:44
@phoenix102: Ha fejtrauma volt a halál oka és a kezelőorvos ezt tudta, akkor is hatósági boncolást kell kérnie a kórháznak, mert a fejtrauma (legyen az agyzúzódás, subduralis vérzés, stb.)okozta halál rendkívüli halálnak számít, erőszakos okú halálesetnek.

Ha nem tudták, hogy a fejtrauma a halál oka, de feltételezhető, hogy az, akkor is hatósági boncolást kell kérni, majd az tisztázza, hogy mi volt és nyilatkozik a kórházi ellátásról is.

Ha kizárták a fejsérülés következtében kialakuló koponyaűri sérülés lehetőségét, akkor lehet természetes halálokra gondolni.
sylvii 2010.08.17 15:41:43
@phoenix102: Javaslom az igazságügyi orvostan tankönyv forgatását... utólag sem szégyen!

Ha megszédülsz, abba még nem halsz bele.
Ha elesel és lesz egy akármilyen koponyaűri sérülésed és meghalsz... akkor ez rendkívüli halál (baleset).
Kedves blog! A pécsi I. számú Belgyógyászati Klinika A Sürgősségi Ambulanciára szállítottam be a férjem, aki egyébként végbélrákos. Délelőtt 10 órától délután 4-ig tartott a várakozás, mire beszólították, megvizsgálták, Miután kijött az orvosi szobából,…..
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
sylvii 2010.03.04 13:01:56
@Levéltetű:

Szerintem egy országnak érdeke, hogy legyenek orvosok, működjön az egészségügy... orvos képzésre költeni kell - vagy az egyetemek fenntartásával és a képzés fizetésével mint nálunk, vagy a hallgatók tandíjának fizetésével mint Norvégiában...

De jelen helyzetben az nem várható el, hogy én vagy a családom több milliót beleöljek a saját tanulmányaimba és aztán havi nettó 90 E Ft-ot keressek... se a saját, de a még a gyerekeim életében sem térülne meg a befektetés.
És a tankönyvek költségéről még nem is beszéltünk...

Igaz, erre szokták mondani, hogy az orvosi egyetem és munka 'úri hobbi'...
sylvii 2010.03.04 16:44:23
@Jaffar:

Nézd meg a közalkalmazotti bértáblát és mondd meg, hogy szerinted mikor fogok annyit keresni, hogy megtérüljön a befektetett pénz és energia?

Ja, és nálunk nincs paraszolvencia...
sylvii 2010.03.04 12:11:46
@Levéltetű:

Az tényleg jó lenne, hogy gazdag szülők hülye gyereke járhatna csak az orvosira és aztán ő gyógyítana Téged?
(a tandíj 1 millió/félév...)
Pilu Bombák az utcán 2009.12.17 09:49:00
 Rövid időn belül két olyan mészárlás is történt kicsinyke hazánkban, melynek elkövetői vélhetően betegek. Mindkettőjükről kiderült utólag, hogy nemrégiben jártak pszichiáternél, illetve az utóbbi esetben az, hogy konkrét kezelés alatt állt, de ennek ellenére…..
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..