Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyilkosdömper

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Látom readya kolléga ma már kirohant, csatlakoznék hozzá én is, de előtte leszögeznék egy dolgot. A blog indulásakor még viccesnek találtuk, ha fricskát szórunk az Apple-re, de ezzel rövid időn belül felhagytunk. A mostani cikk célja sem a fricskázás, szimplán objektív…..
Gyilkosdömper 2011.01.20 15:44:33
@readya: véleményem szerint nem hülyéztem le senkit, egy nővel meg pláne nem is tennék ilyet! Nagy általánosságban írtam két dologról az egyik a megosztás 5 gép között, a másik a sync. Általánosítottam(+1). Sem Tomit, sem barátnőjét személyesen pláne nem kívántam megsérteni. De ha most visszanézed 1 évvel ezelőtt Tomi milyen harcias volt és milyen stílussal dolgozik most, láthatod milyen sokat változott mind hozzáállában, mind egyéb más dolgokban, természetesen + irányba.
Az utánanézés rész szerintem gázosabb. Egyszer volt egy blog, ahol minden kritikust hangot moderáltak, letiltottak. Valami repülős volt. Azért idáig ne menjetek el. Ha csak a mostani kommentet (az 1.) mindenféle előítélet nélkül olvasod, simán beilleszkedik a másik 30 közzé. De előbb elítéltél.
Tomi kommentje a dologra:
"@readya: Annyiból igaza van, hogy láma dolog megszakítani a syncet alapvetően, másrészt egy ilyen dolgot illene hibatőrűre csinálni és nem minden egyes action után "commitálni" a dolgot, hogy aztán jól szétszakadjon az egész, ha van valami gikszer, áramszünetnél ezt tényleg nem a legjobb feature :\" És ebben igazat adok neki. Troll lettem volna, ha továbbra is ütöm a vasat...
Mindegy, tégy, ahogy akarsz.
Az Appleblogon minden évben megemlékezünk az előző 12 hónapról, hol az AAPL részvény görbéje mentén értékeltük az óesztendőt, hol a posztokból válogattuk ki a legfontosabbakat. Idén összeszedjük, nekünk mik voltak a kedvenceink, a világ okulására, és hogy másnaposan is…..
Na, hát a nap végére az végérvényesen kiderült, hogy a Facebookra képtelenség képet posztolni, de hát miért is akar az ember ilyen hülyeséget csinálni egy közösségi oldalon, nem igaz?Most tehát downgrade-elünk egyet, és blogposzt formájában játszunk. A tét ugyanaz:…..
Gyilkosdömper 2010.11.08 21:21:36
Amikor megpillantottam a hírt, hogy az iPad gyártási kapacitása jelentősen megnőhet, miután egy új touch panel szenzorokat szállító gyárat találtak a beszállítók közé, csak erre tudtam gondolni: na vééégre. Miért tartott ilyen sokáig a szűk keresztmetszet kibővítése,…..
Szuper egy üzleti modell ez, hiszen a fejlesztő egy regisztrációs díj megfizetése után elkészíti a jobbnál-jobb alkalmazásokat, az Apple meg vállalja, hogy biztosítja a kellő környezetet, infrastruktúrát a kereskedéshez. Ez az iTunes. Sokakat zavarni szokott, hogy a programból…..
Gyilkosdömper 2010.09.10 09:33:05
@Kohi: :-DDD
Appleblog Vibrál az új iPod touch 2010.09.06 12:44:19
A negyedik generációs iPod touch nemcsak kétszer jobb, mint az elődje (legalább), de úgy tűnik, vibrálni is tud. Erről árulkodnak legalábbis a szétszereléséről szóló fotók.A hírt maga az Apple is megerősítette, a honlapján írja, hogy a készülék vibrál, ha hívást…..
Gyilkosdömper 2010.09.06 12:58:46
@vkorsi: Face Time-on bármikor, ha wifin-n vagy!
Ahogy azt már írtuk, letelt a négy hét, lezárult a két fordulóból álló iPad-nyereményjáték. Az első körben mi tettünk fel egy kérdést, amire 509 jó megfejtés érkezett - a jó válasz egyébként az Epöl volt. A második feladványt már a Trendmagazin tette fel, ők dobták be…..
Gyilkosdömper 2010.08.26 22:11:33
Úgy tűnik a Samsung nagyon odarakja magát és kiaknázza a Galaxy adta lehetőségeket (lásd pl. a Galaxy médialejátszót). Ezúttal kiadtak egy hivatalos videót is a tablet érkezéséről. Pontos specifikációk egyelőre nem láttak napvilágot, amit tudhatunk: - 7"-es kijelző -…..
Gyilkosdömper 2010.08.25 13:23:18
@pacska: @Gery.Greyhound: Kösz a válaszokat!
Gyilkosdömper 2010.08.25 13:34:36
@Tomi from Space: Köszi neked is, de
"Arról is ejtenél pár szót, hogy hetente hány órát szánunk arra, hogy informáljunk Titeket? Arról, hogy nyereményjátékot rendezek amit saját zsebből finanszírozok, arról, hogy próbálunk minél több infót összeszedni és az amúgy is rendkívül kevés szabadidőnket áldozzuk erre? Ez nem gáz mi??"
Ezek a dolgok, mint olvasót, -már bocs- abszolút nem érdekelnek. Csak az számít, amit látok és ezt fogalmaztam meg. Ugyanis én az olvasó vagyok, aki tech híreket olvasgat a neten, ha kérdése van felteszi, ha véleménye elmondja. Ennyi. Ahogy téged sem érdekel ha bemész egy boltba mennyi ember küzd a háttérben, hogy ki legyél szolgálva.
De mint láttam, ha véleményed van te is elmondod...
a homáron!
Az elkövetkező időszak, míg összegyűjtöm a pénzt egy új Androidos telefonra az ellopott Desire helyett, most arról fog szólni, hogy eldöntsem: vajon maradjak a jól bevált Desire-nél (amit imádtam, és fáj a szívem érte) vagy válasszam inkább a Samsung zászlóshajóját, a…..
Az első forduló ugye ma hivatalosan is véget ért, akik azon nem indultak, azoknak már a második résszel sem érdemes próbálkozniuk, hiszen a két jó válasszal csak együtt lehet részt venni a sorsoláson, aminek a fődíja egy 16 gigabájtos iPád! Összesen 516 jó válasz érkezett,…..
Gyilkosdömper 2010.08.12 15:24:12
@Gery.Greyhound: vegyél végre egy iPhone-t, lelked mélyén már megvetted, ideje felismerned! Te is egy ilyen látens Apple fan vagy.

Erről egyébként írtál már:
www.origo.hu/techbazis/mobil/20100811-smskuldo-kartevo-tamadja-az-androidmobilokat.html
Gyilkosdömper 2010.08.12 16:20:41
@Gery.Greyhound: még nem vagy kész:-))))
Magadnak is félsz bevallani az igazságot! Határozott tagadásod is ezt bizonyítja:))))

Kell még az Androidnak idő. A biztonság terén főleg! Addig kihúzhatod Apple telefonnal, itt befogadnak!
A héten már írtam arról, hogy egy új, olcsóbb modellt tervez piacra dobni az Apple, most újabb hírek érkeztek, amik már a gép méretéről is szólnak. Ezek szerint a 13,3 colos penge 11,6 colos lesz, ami logikusnak tűnik: évek óta mondom, hogy nagyon hiányzik a 12 colos PowerBook…..
Gyilkosdömper 2010.08.12 16:18:05
@Kolompár Szándokán: "Valóban szükség van egy olyan gépre, ami kisebb mint egy kicsi notebook, de nagyobb mint egy oriási PDA?"

Erre a kérdésre a választ a piac adja meg. Ahogy minden termékre is. Nem az a lényeg mit gyártasz, hanem az, hogy el tudod-e adni.
Amerikában elképesztő sikere van az ilyen back to school-akcióknak, a gyártók ronggyá akciózzák magukat, és időnként egymásnak is esnek.Most a Dell pécézte (érted: pc-zte, hahaha!) ki magának az Apple-t, weboldalára ugyanis kirakott egy összeállítást, amiből kiderül, hogy az…..
Gyilkosdömper 2010.08.11 22:50:13
@treffhetes: Nem azért mondja, hogy botrànyos a DELL trackpad, hogy fröcsögjön, hanem azért mert VALÒBAN BOTRÀNYOS màsodperceket késik, van, hogy nem érzékel, màskor pedig, mint egy szüzlàny! Söt, olyan is van, hogy nem àll le a görgetés! Én is borzasztòan utàlom! Leszoktam a hasznàlatàròl és most cipelhetem az egeret:( nem nagy dolog, csak kvàra bosszantò!
Ritka, hogy a hazai piacról bármilyen hivatalos statisztika megjelenjen, éppen ezért volt jó azt olvasni, hogy a T-Mobile 900 fő bevonásával felmérést végzett a hazai mobilozási szokásokról.Elsősorban az okostelefonokra koncentráltak, leírták a statisztikai átlagot, majd mellé…..
Gyilkosdömper 2010.08.05 08:39:00
@Ebzon: egy biztos, te nem vagy benne a célcsoportban! Ha meg megnézed akármelyik szolgáltató kínálatát, láthatod, hogy egyre több érintőképernyős telefon van megfizethető áron.
Hogy értsd miben jobb (neked pl.): nem kell magaddal cipelned a PSP-t meg a telefont. Elég csak az EGY...
Különös, hogy Steve Jobs nem egy keynote-on mutatta meg, milyen jó egy óriás-trackpadon kiadni a sokujjas gesztusokat, ráadásul egy weboldalra kitett videóval sem könnyítették meg a dolgunkat. Mindegy, nagyjából el tudjuk képzelni, lapos mint a menzás rántott hús, az…..
Gyilkosdömper 2010.07.28 11:13:36
@Kandras: "Eddig mindenki a laptopjához vett magic mouse-t, mert azért a trackpad nem olyan jó, most, hogy van apple trackpad is hirtelen mindenki azt vesz?"

Alapvetően nem laptophoz van, hanem asztali géphez! És persze, hogy megveszik, hiszen tud gesztusvezérlést, ami meg kényelmes! De ami miatt meg laptophoz is jó, hogy mérete nagyobb, a BT miatt a gépet távolról is kezelheted.
Nem igaz, hogy ezeket az előnyöket nem veszed észre! Szedd már össze magad!

"jó szerencsétlenkedést kívánok mindenkinek ezzel a fantermékkel is."
Csak a fröcsögés, semmi gondolkodás?
Két vizsgálat is megjelent tegnap, mindegyik Apple-termékekkel foglalkozott, pontosabban azzal, hogy a vásárlók mennyire elégedettek velük.Az első az iPadet érintette, aminek a sebességével, felhasználói felületével, akkumulátor-kapacitásával, használhatóságával 95…..
Gyilkosdömper 2010.07.01 09:40:50
@droctor: "Az iPhone, felhasználók elégedettsége mindig nagyobb lesz.
Senki sem vesz egy viszonylag drága telefont erős felindulásból, tisztelet a ritka kivételnek. Mire el jut odáig a nép, hogy megveszi álmai telefonját...
Nem azonos a két célcsoport."

Szerintem sem a HTC, sem más Androidos modell nem "olcsó" kategória! Elég közel vannak ezek árban egymáshoz, hogy ne érvényesülne más modellnél is az elméleted!
A célcsoport pedig ugyanaz! Minél többet eladni, mást el sem tudok képzelni!
Gyilkosdömper 2010.07.01 10:37:37
@droctor: nem értünk egyet, ja!
Továbbra is tartom, hogy a célcsoport ua. A megközelítés valóban más!
Gyilkosdömper 2010.07.01 10:51:47
@Gyilkosdömper: nem a blgmotor a hibás, hanem a DELL technika. Lehet én is hibásan kaptam?:)
itcafe.hu/hir/dell_kondenzator_optiplex.html
A Kulcs-Soft Nyrt. iPhone-on már megismert KS Readere megjelent iPadre is. Az ingyenesen letölthető alkalmazás mellé 40 ingyenes magyar nyelvű könyvet, novellát, verset is mellékeltek. A cég hírleveléből idézve:Az írások szerzői mai magyar írók, költők, akiknek ez az…..
Gyilkosdömper 2010.06.26 07:19:41
@gitáros: Azzal nincs gondom, hogy az előadó kapja meg, ami jár. A meglepő az, hogy 5k egy CD itthon (nemzetiségtől függetlenül) a boltban, amit én az iTuneson 10 dodóért megszerzek.
A világ megváltozott és szerintem a Bëlga talált egy követhető utat! ingyen adják a zenét!! A bevétel a koncertből jön.
Nem tudom mennyit kap a művész egy cd árából, de ilyen árak melett egyre kevesbb fog fogyni.
Mondom mégegyszer, fizetek én a zenéért, de ez itthon rablàs!
Könyvek dettó.
Az iOS4-hype árnyékában mint ha kissé kevesebb reflektorfényt kapna egy nem kevésbé jelentős hír: az Adobe és az Android fejlesztőgárdája végre megcsinálta, és bebizonyította, hogy nem lehetetlen a működőképes, teljesértékű flash támogatás mobil eszközökön. Az Android…..
Gyilkosdömper 2010.06.25 08:21:55
@Tomi from Space:
Tomi! Megtaláltam ezt:
" A főnököm szívesen látott, kérte, hogy várjak, amíg befejezi a telefonálást az iPhoneján, aztán lerakta, bedokkolta a MacBook Air-jét, ránézett a 24"-os Apple monitorra, majd azt mondta: Ne haragudj Tamás, de most nem tudjuk a fizetésed semennyivel megemelni."

Mindent értek!
DE AZT LÁSD, HOGY NEM MINDENKI ILYEN! UTÁLD A FŐNÖKÖDET, DE MINDENKIT, AKINEK BMW-JE, IPHONE-JA VAN!
Tegnap az autópályán száguldva ért utol az iOS4 frissítés, arra ugyan még megvolt mindennapi GPRS-em, hogy ezt lássam, a posztot kiélesíteni csak a tatabányai 3G-mannnánál tudtam, hogy aztán a leszakadó viharban már az életemért imádkozzam. Mire hazaértem, az első, szerverek…..
Gyilkosdömper 2010.06.22 13:29:57
@Fransisco Miranda: A gondom pont ilyenekkel van, hogy majd kilövi magának (és ha pont kell, hogy menjen a háttérben), meg amíg (AMÍG) nincs átprogramozva, addig nem csinál semmit. Mondjuk a Safari ne fusson már, amikor elhagyok egy wifi zónát és terhelje a 3G számlát (mondjuk külföldön), csak mert elfeljetettem kilőni! Egy lehetőség a lekapcsolásra nem vetne fel ilyen kérdéseket.
Gyilkosdömper 2010.06.22 13:39:22
@Fransisco Miranda: nem az a baj, hogy van (mert mondjuk majd navinál pont kell), csak egy kérdést kellene feldobnia és perfect! Ez hiányzik, nekem.
A kínai útból még hátravan három nap, net meg alig, de nem bírtam ki, hogy ne osszam meg veletek ezt a képet: Jól látjátok, egy egy Windows az iPaden. A tabltettel egyébként tele van Hongkong, Sanghajban viszont ez az első, amit láttam, rögtön a Huawei központjában, ahol a…..
Gyilkosdömper 2010.06.01 11:24:07
Appleblog Irány Kína! 2010.05.25 18:31:00
Amióta fut az Appleblog, számtalan post készült a világ egyik leghatalmasabb országáról, nem okvetlenül pozitív kicsengéssel. Írtunk számtalanszor Kínáról a "Kamu, fake, Apple"-rovatban, többször szóba kerültek a rendszeresen öngyilkosságba menekülő gyári…..
Nem először csinálta már ezt velem, ezért most nyomtam néhány screenshotot, hogy lássátok, mire számíthattok, ha nem vigyáztok: épp a legnagyobb jóindulattal mutogattam Dóra fotóit egy ismerősömnek, amikor valahonnan előbukkant a billentyűzet, és elfoglalta a képernyő…..
Gyilkosdömper 2010.05.24 21:01:51
@mcs: küldd el apple supportnak a problémát:-))
Gyilkosdömper 2010.05.24 23:39:21
@andythehun: tènyleg arra vagy a legbüszkébb, hogy 35 alkalmazàst tudsz futtatni a háttérben? Menj vissza a nokia blogra és számoljátok meg még1x! Aztán mondd el mik voltak azok a kib@szott fontos programok, hogy egy időben kell futniuk. Az iPhone meg vékonyabb! Erre mit lépsz? Gyerek vagy még...
Gyilkosdömper 2010.05.25 07:40:03
@andythehun: Neked van benne rádió mégsem használod! Akkor miről beszélsz?
Sosem fogsz megérteni, engem nem érdekel mit tud (nem tud) a nokiád. De egy Apple blogon ezzel menőzni, nem tesz jót a lelkednek.
Appleblog Hétfői Apple-csaj: Rafi 2010.05.17 07:45:00
Képzeljétek, megint csaj van a hétfői Apple-csaj rovatban, ráadásul hétfőn. Még hogy nincs fejlődés!A héten Bar Refaeli, a Victoria's Secret szupermodellje a téma, ugyanis elkapták Tel Avivban, amint épp anélkül utazott egy iPaddel, hogy bejelentette volna a reptéren…..
A hét legfelkapottabb Apple-híre egyértelműen a negyedik generációs iPhone-t elhagyó cupertinói dolgozó, még David Letterman is - noha kimutatta, hogy mennyire nem érdekli az egész - kénytelen volt viccelődni vele esti show-jában, annyira magas volt a labda.Az ilyen szenzációt pedig…..
Appleblog Eheti hirdetőnk: iDealer 2010.04.15 08:56:00
Az amerikai iDealer óriási segítség azoknak, akik az USA-ból szeretnének valami rendelni, csak épp nem szállítják az adott terméket Magyarországra, vagy különböző okokból képtelenség itthonról fizetni az eladónak. Hogy egy konkrét példánál maradjunk, a cégtől…..
TakerOne-nak köszönhetően kaptunk néhány igen érdekes képet az új OS fejlesztői bétájáról, amiből megtudjuk, miért fura a magyar nyelv, és miért jó a karakterszámláló az sms-eknél. TakerOne gyorsan letöltötte, restore-olta, feltelepítette az iPhone OS 4-et, amitől…..
Gyilkosdömper 2010.04.09 22:16:33
@valaki23: a sarki kocsmában is kinevetnének ezért a linkért:))
Gyilkosdömper 2010.04.09 22:17:56
@valaki23: linkért=kommentért