Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kyletroy

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma este láthatják utoljára a BK-fanok Kertész Gézát azaz Németh Kristófot a sorozatban, legalábbis egy ideig. Németh Kristóf, a Játékszínt fura módon privatizáló színészt már elbúcsúztatták a stáb tagjai. Kertész Géza sorsáról azonban Németh Kristóf döntött, már…..
Az amerikai elnökválasztás megihletett minket is - és bár kellett A hetedik sor utolsó lökése - ezért úgy gondoltam, hogy megpróbálom összeszedni a filmtörténet legjobb elnökeit, azaz azokat a színészeket, akik képzelt, vagy valós amerikai elnökként tűntek fel a vásznon. 1.…..
B-oldal TOP5 szem a vásznon EVÖR 2010.11.20 07:36:00
Üdv, Baló György vagyok. Ez pedig a TOP5 szem a filmvásznon EVÖR! 1. Rodney Dangerfield (RIP 1921 - 2004) - A gülüMiben láthattad: Született gyilkosok, Golfőrültek, Vissza a suliba2. Vincent Schiavelli (RIP 1948 - 2005) - A kocsányon lógóMiben láthattad: Dögölj meg, Smaci,…..
 A nap idézete: "Olyan szakok válthatnak fizetőssé, amelyekre a magyar társadalom és annak képviseletében eljáró kormány a köz érdekére való tekintettel nem tart igényt. Például ilyen a balneológia. A riporter visszakérdez 'Balneológia?'. A balneológia nem ugyanaz. A…..
Tegnap éjjel kapcsolgattam a tévét és valahol a magyar Kylie Minogue koncertje ment (=Zséda pff), de ez nem is lényeg, az viszont az, hogy mögötte is Borlai Gergő dobolt... Kezdem azt hinni, hogy Magyarországon, abban a produkcióban, ahol nincs állandó dobos zenekari tag, ott mindig…..
Kyletroy 2011.01.02 13:46:59
Miután a Neo FM megszüntette az Ezeröcsit, küldött egy pr-dumákkal teli sajtóközleményt a megújulásról, ám sok konkrétumot nem tartalmaz azon túl, hogy "megkezdődött a zenei kínálat finomhangolása”, meg „a piackutatási eredmények alapján felállított új…..
Kyletroy 2010.10.06 14:21:02
@Raketta_:

Kb egy hetet élt volna meg a műsor. (az indokokat vázoltam előbb)
Kyletroy 2010.10.06 15:37:09
@noszty:

Itt van a kutya elásva! Kisebbség vagy! Az egyetlen esélyed, hogy létezik olyan támogató (reklámozó), aki ezt a szűkebb célcsoportot szeretné elérni és akkor lesznek színvonalasabb műsorok. Sajnos aki pl rádióban költi a reklám büdzséjét, az tömegcikket gyárt a proliknak és olyan médiát keres, ahol a legtöbb ilyet éri el, ezek pedig ugyebár az igénytelen fost fröcsögő adók.
Jóval nehezebb megélni a lakosság maradék 20%-ából, így nem várható, hogy sok (kereskedelmi) adó erre fogja építeni a profilját.
Kyletroy 2010.10.06 16:14:42
@pPanni:

Csak épp a Cafe-ban nem ugyanaz a büdzsé, mint egy országos ker rádióban. Nem biztos, hogy ki tudnák gazdálkodni a gázsijukat.
Tök egyszerű a kérdés: melyikkel érdemes közlekedni Budapesten? A BKV-sok szerint a tömegközlekedésnél még a fény sem gyorsabb, a magyar főváros különben is jól el van látva buszokkal, villamosokkal, metrókkal (haha), értelmetlen bármilyen más eszközt választani. A biciklisek…..
Subba Vízen van 2010.09.22 11:30:00
Tegnap Nyergesújfalunál vízre bocsátották az A38 új "épületrészét"...
Kyletroy 2010.09.23 11:58:40
@Brain$torming:

Egy ilyen létesítmény bővüléséből, mint hírből zsidózást kikanyarítani óriás tehetségre vall.
Kíváncsi lennék, Te például merre csámpázol?!
Subba Londoni hétvégék 2010.09.07 12:44:40
Sok szeretettel küldeném ezt a képcsokrot a terézvárosi önkormányzatnak! (Klikk az első képre!) ..
Kyletroy 2010.09.07 14:26:28
@gyvy:

1. Egyetértek

2. A megoldás viszont nem a kőbányai harry potter park... :-)
Abból a rengeteg adóból, amit a vendéglátók fizetnek, miért nem raknak ki az utcákra két sarkonként wc-ket (automata, rozsdamentes bódé, folyamatos takarítással), meg ilyen 3-as álló piszoárokat???
Tényleg... hova huggggyozzon a jónép???
Subba Ne baszakodj az írekkel 2010.09.03 14:54:00
Hogyan reagálnak az írek a Guns n Roses kilencven perces késésére? Üvegekkel. ..
Kyletroy 2010.09.04 15:56:35
@danee9339:

A sarki pék üzletének felkeresése előtt nem veszem meg előre a kiflijegyet, arra számítva, hogy egy hónap múlva milyen jó lesz reggelire. Ha így lenne és a pék délben nyitna, elhajtanám a picsába én is.

Sokan leírták már, szerintem is parasztság így megváratni.
1. Ettől a várakozástól nem lesz nagyobb az extázis, meg a show.
2. Az első megállapításból adódik a kérdés: akkor mi a faszért csinálják egyáltalán ezt??? senkit nem érdekel, ha az az elhízott szerencsétlen csak 11-re tud lecsatlakozni az oxigén palackjáról, hogy felmásszon a színpadra, ha úgy hirdetik, hogy akkor kezdődik. Miből állna így kiírni a kezdést???
Szerintem el se mosolyodott közben! :DDDDDDDDDD..
Kyletroy 2010.08.19 19:10:22
@pudliho:

Látom, érted Te, hogy értem! Kb 2 mozdulat megtudni(ha esetleg most jöttél a Marsról).

(félreértés ne essék, közönyös számomra az illető)
Freire Szilvia (nem baj ha nem tudod ki az) tetoválásának fejlődése / átalakulása garantáltan a hét legviccesebb sztorija, Sebestyén és Szabolcs lyuksógorsága.Előtte:Utána:Zárásul egy gyönyörű versike, köszönjük!"...mégse járja,hogy amennyiben új szerelme,…..
Kyletroy 2010.08.04 17:08:01
@belvárosi jampi:

Elsőzni ugyanolyan szánalom, mint ez a kérdés...
Subba Kérés az olvasókhoz 2010.08.04 12:00:00
Könyörgünk, valaki csinálja meg autotune-ban a Mi folyik Gyöngyösön-t, hatalmas lenne! Cserébe befuttatjuk a készítőt.   ..
Nemrég részletes beszámolót közöltünk Marika néni és a 3.c menzás ebédjéről, de azért ne feledkezzünk meg a nap többi étkezéséről sem - persze tudom, ti már  a hozzászólásokban szinte mindent elmondtatok :-)) Furcsa visszagondolni, hogy az alsó tagozatos gyereket bent…..
Pozsi & Basic ft. Bonkáló Éva - Tulipán [mp3] mindenki emlékszik DJ Pozsi és legfoglalt laptopjának történetére Pozsi többszörös DMC bajnokként nyilván nem ilyen hirnévre vágyott és nagyon megviselték a történtek azonban igazi zenészként a kutyaharapást…..
Kyletroy 2010.07.19 23:22:27
@Callidus:

Van valami ilyen beidegződés, nem tagadom, de inkább azt a belterjességet látom hibának, amit később említesz és ebben a nagyvilági publikációk olvasásának hiányát én is alapvetőnek gondolom.
Megfigyelhető, hogy mennyire megváltozik azok gondolkodása, akiknek van szerencséjük "nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű" országban rövidebb-hosszabb időt eltölteni. (ha már a gondolatmenetednél tartunk)

Hogyne érteném, gyönyörű volt már akkor is. Pont ez a lényeg. Le lett tesztelve ez a nép már rég és megállapíttatott, hogy bármit meg lehet tenni vele.
Normális helyen egy ilyen sztori olyan szinten devalválja az illetőt, hogy - legalábbis hasonló témában - többet egy lélek nem veszi komolyan. Nálunk... uram bátyám ország... kit érdekel 30-40 kommentelő?
Kyletroy 2010.07.21 17:38:15
Többször felmerült M. néni érvei közt, a törvényesség kérdése. Ezzel kapcsolatban örülnék a következőket jegyezném meg:

1. Alkotmányos (mint a hierarchiában legmagasabb szintű törvény) jog az ártatlanság vélelme.
2. Ha minden esetben eldönthető lenne a bűnösség kérdése, akkor nem lenne szükség bíróságra (ami elbírálja ugye az adott esetet). A törvénysértés nem minden esetben egyértelmű, mint mondjuk egy piros lámpán áthaladás!
3. Az, hogy valaki aki egy adott zeneműnek nem jogtulajdonosa, mégis pénz kér érte, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez törvényes! (ha valaki venné a fáradságot (remélem meg fog történni) és a legfelsőbb szintekig (LB, AB akár) végigvinne egy ilyen peres ügye, mint precedens, nem vagyok meggyőződve, hogy a MAHASZ jönne ki győztesen (ettől függetlenül, nem ment még ki bezárni a rendőrség, jogtalan bevétel szerzés címen... pedig miért ne tehetné ilyen alapon??? majd bizonyítsa később, hogy igaza volt)
4. Az előző jogtalansági kérdéshez tartozik, hogy az éves 90000-es díj, amit önkényesen határozott meg egy hazai szervezet, legálisan teszi-e törvényessé a korlátlan letöltést/bemutatást, olyan előadók esetében pláne, akik nem is szerződtek a MAHASZ-al? Biztos, hogy törvényes ez??? Hangsúlyozom, nem a szabályzás jó/rossz mivolta a kérdés, hanem az, hogy egyáltalán törvényes-e!

Más: a jogi kérdéseken túl:

Ki, hogy vesz részt ebben a folyamatban:

Előadó, szerző: elkészíti a művet. Ezzel sehova nem jutott, kiadni szinte felesleges mondjuk CD, vagy hasonló módon a művet, mert nincs már piaca. Szüksége van a promóra. Itt jön képbe pl a rádió, aki játssza, reklámozza őt. A rádió fizeti a nagy pénzeket a zenei műsorszórás után (persze, ha jókat válogat ő is jól jár, mert nő a hallgatottság, ergo kölcsönös haszon)
A másik reklámozó, aki megismerteti a közönséggel a művet a DJ, aki játssza, egy olyan helyen, ahol szintén fizetnek a zeneszolgáltatásért az Artisjus-nak (a hely üzemeltetője)! A DJ gázsit kap, az előadó reklámot (ami később elő fellépési lehetőséget jelent neki, ami számára az igazi bevétel), a hely pedig fogyasztó közönséget.
Erre jön még a DJ-ket sújtó sáp. Miért??

Nem kérem, hogy pl M.néni reagáljon, max örülnék, ha érdemben megtenné a fentiekre (ellen)érvelve.
Kyletroy 2010.07.21 18:22:06
@Mária néni:
Ugye nem sértődsz meg, ha azt mondom, hogy nehéz veled érdemi vitába bonyolódni, mert nem a felvetésekre reagálsz.

Azt megítélni, hogy valaki hogyan, miként szórakoztatja a közönséget és ehhez mennyi a hozzáadott értéke, teljesen szubjektív. El tudom fogadni, hogy számodra ennek értéke konvergál a 0-hoz. Ezzel semmi baj, sokan sokféleképp vélekedünk dolgokról.
Az, hogy kinek mit kellene(!) csinálnia szintén csak egy vélemény lehet a részedről, amit - szemben pl velem - Te érvek alátámasztásának mellőzésével alakítottál ki. Ez sem gond, csak értelmetlenné teszi a vitát.
Egy dologban biztos lehetsz. Az adott kérdést 100%-hogy nem törvény (amit az országgyűlés hoz), de még csak nem is kormány rendelet (amit pedig a kormány) szabályozza. Nincs ilyen jogszabály. Ha ennél alacsonyabb szintű szabályzó van esetleg érvényben (amit egy társadalmi szervezet alkotott), nem feltétlenül jelenti, hogy megfelel a mai magyar törvényeknek, alkotmánynak.
Fejtegethetném a "ruppótlanság" kérdését, de nem tudom, érdemes-e belemennem. A fesztiválokon a DJ-k többségét (gondolok itt kisebb színpadokon, sátrakban fellépőkre) vagy egyáltalán nem (örüljön, h fesztiválon játszhat címen), vagy igen csekély mértékben díjazzák. A szigeten pl a nagyobb színpadok előadóit (beleértve dj-ket) fizeti csak a Sziget, a többit a kisebb helyszín vendéglátói gazdálkodják ki.
Általánosságban is elmondható, hogy a - számomra gagyi - mainstream dj-ken (Bárány, Newl, stb...) kívül, akik mind tagjai Jeszenszky holdudvarának igen keveset keresnek egy-gy bulin 10-15 Ft/ kb 8 óra.
Egy DJ ebből adózik (amelyik nem teszi azt büntessék meg) és hasznot hajt az előadónak, és a helynek is, amely az adózás mellett fizeti az Artisjus-nak a jogdíjat, amiért zenét szolgáltat.

Az etikai részére (ruppótlanság pl) Megkérdezem: miért ennyire kapzsi a MAHASZ, hogy az üres hanghordozókban foglalt díjon felül, illetve az eleve befizetett jogdíjon felül pénzt szed, olyan előadók lejátszása miatt, melyekkel szerződése sincs?
Illetve sokadszorra: mennyire etikus, hogy egy magyar szervezet a mai magyar szabályzásnak ellentmondva, egy éves fix összegért kvázi legalizálja a letöltött/másolt zenék lejátszásának jogát, korlátlan mennyiségben és olyan előadók nevében, akikhez közük sincs?
B-oldal David Guetta repríz 2010.07.16 07:30:00
Számtalan kérdés cikázik a fejemben... Mennyi endorfinnak kell az agyba tolulnia, hogy ilyen reakciókat váltson ki? Mi költözött be a fején található fészekbe? Vajon hónaljban Camachora izzadta-e a szavalóversenyes ingét? Milyen közönség lehetett ezen a házibulin? A David Guetta…..
Kyletroy 2010.07.19 19:54:14
@nosferato:

Hugo Egon Balder bazzeg! Tutti Frutti!
Kyletroy 2010.07.19 19:54:51
Az Apple-rajongók túlkapásainál csak az anti-Apple-tábor zúgolódása lehet nevetségesebb. Hogy miért? Mert előbbi azért rajong, amije van, a másik tábor pedig azt gyűlöli, amije nincs. További magyarázat értelmetlen.Megjelent az iPhone 4, az ellenséges tábor (hogy egyáltalán…..
Kyletroy 2010.06.23 19:40:15
Én nem folyok bele a háborúba, inkább az érvek ellenérveket próbálom szembeállítani a vásárláskor.
Már a cikk címe is visszatetsző számomra, annak ellenére, hogy az író megjegyzi: "Megjelent az iPhone 4, az ellenséges tábor (hogy egyáltalán miért létezik ez a fogalom, nem értem)".
Ugyanúgy vehetnék iphone-t, mint más okos telefont, tényleg csak a paraméterek, pro-k, kontrák összevetésén és az egyéni preferenciáimon múlik a döntés.
Vegyük észre, hogy nincs tökéletes készülék sajnos. Mindig kompromisszumot kell tenni bármit is választunk. Itt jön képbe, kinek mely funkció számít. Ilyen egyszerű.
Szerintem az Iphone marha jól eltalált kütyü. Egyre inkább kiforrja magát, telefon funkcionalitásban is (ami az első szériák esetén kissé suta volt)
Nem döntöttem még, mire upgrade-elek, de jelenleg a hírek alapján úgy tűnik megvárom a HTC Scorpiont. De majd meglátjuk mit is tud.
Én sokszor használom a PC-m telefonnal, mint 3G-modemmel bluetooth-on keresztül. Sokat hallani az Ip bluetooth kompatibilitási problémákról. Ez nekem nem tetszik és nekem (hangsúlyozom nekem!) ez fontos szempont.
Ez a BT mizéria is visszavezethető az Ip zárt világára, ami alapvetően nem szimpi. Én értem, hogy üzletpolitika, stb... de engem mint user, marhára nem érdekel, az apple-nek mi a jó biznisz. Én szeretek egy készüléket úgy használni, hogy az mindennel kompatibilis legyen 100%-ig. (nem is értem, egy szabvány BT, miért nem teljesen az az iphone-nál???) Arról nem beszélve, hogy én szeretném a Telenor előfizetésemmel használni. Nem feltörni, meg szarakodni a hackelésével... Így ez számomra(!) egy komoly ellenérv.
Kyletroy 2010.04.22 19:16:58
Nagy figyelmet kapott március elején az éppen nőnapon megnyitott, a női innovációkat bemutató köztéri kiállítás, amely az Ariel Liquitabs támogatásával, annak bevezető kampányához kapcsolódva jött létre. Kilenc hatalmas köztéri szobor került a Gödör mellé, ahol egy…..
Kyletroy 2010.04.08 16:21:15
@tommygun:

Hol kellene ezt megfigyelnem? Perc másodperc?

Amúgy, ha így is lenne, baszhatom, ha le van tiltva a használat.
Mutattunk már láthatatlan dobszerkót, légdobolást, jégből faragott dobcuccot, valamint hihetetlen tehetségű gyerekdobosokat, de a téma továbbra is kimeríthetetlen, melyet alátámaszt a tény: a női dobosokról még nem szóltunk. Szerintem írtó szexi, ha egy nő beül a dobok mögé…..
Kyletroy 2010.03.25 19:58:09
Beküldött intő következik megint, a szót át is adom Zsófinak. Ez az intő úgy keletkezett,hogy utolsó óránk volt a drága földrajz tanárnővel,akiről tudni kell,hogy rühellt engem,de ez az érzés kölcsönös volt ... A lényeg az,hogy folyton "kóstolgatott" engem,mert mindenáron azt akarta,hogy…..
A pókerben és a politikában egy közös pont biztos van, ami valójában három közös pont. Pénz, Pénz, Pénz. Nyilvánvaló, hogy politizálni sem lehet pénz nélkül, hiszen a választási kampány sokba kerül, egy politikus pályájának kiépítése pénzbe kerül és ha már ott van a…..