Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joe1

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2014.08.17 08:15:56
Örök szerelem Úgy egyébként érdemes megbarátkozni a tulajdonosnak a gondolattal, hogy az autó nem annyival megy, amennyivel mi szeretnénk, hanem amennyit éppen bír. Ha húszat, akkor húszat. Mosolygok vezetés közben... Nem szabad megvenni a legolcsóbb példányokat, mind…..
Joe1 2014.08.17 19:55:41
@Corrado83: Nem tudom te mennyit vezettél ilyen mondeót,nekem 0-10 éves koráig volt,220 e km-t mentem vele, soha nem hagyott cserben, futómű-kormányzás a kategória egyik legjobbja volt (kortársaihoz képest)A szilentek tényleg nem szerették a magyar utakat, 2 évente műszaki előtt mindig cseréltük valamelyiket, de azt azért tegyük hozzá, hogy filléres költség volt -pár ezer ft munkadíjjal együtt (ennél még ablaktörlő lapátra is többet költöttem) .
1,8 benzines 10,8 körül volt 100-on, azért az nem olyan lomha.
Rohadni 10 évesen kezdett, de garázst soha életében nem látott belülről (max. ha szervízbe vittem). Olajat soha nem evett 1 dl-t sem, pedig nem kíméltem, 6000-ig napi szinten pörgettem (csak meleg motornál)
Szelepszár szimeringesről nem nagyon hallottam, de az utak tele vannak még most is 300 e km felett futottakkal.
Vajon mibe érdemes még most befektetni, hogy pár év múlva megtollasodjunk? Opel? Ford? BMW? Érdemes ezzel foglalkozni? Mindeközben lecsap a P-rendszámokra a NAV. Csak nem így kellene. Az Égéstér 118. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
A hétköznapi nyelvhez képest kissé bonyolult az ombudsman közleménye, de az már első olvasatban is átjön, amit amúgy mi is tudunk: sokszor azért büntetnek, hogy büntessenek, és nem azért, amiért a törvényalkotók a szabályokat kitalálták, vagyis a biztonságos…..
autózz! Kamionos kontra szőke nő 2011.02.12 17:41:00
A levélből nem derül ki, hogy pontosan hogy is történt Elar feleségének balesete, de azért el tudom képzelni, hogy egy ijedt nőt mennyire ki tud készíteni baleset után az idióta kamionsofőr a főnöke heves támogatásával. Ha pedig kamera nincs az autóban, soha a büdös életben…..
Joe1 2011.02.13 10:54:31
@Laresz: A posztoló azt írja mellette volt, ezért fogadjuk ezt el tényként, egyikünk sem volt ott. A kérdés az, mit lehet tenni, ha nincs ütközés - nem sokat. Én csak azt utálom, amikor elkezdik megmagyarázni a kommentelők, hogy biztos nem is úgy volt (a posztoló a hülye).
Joe1 2011.02.13 20:46:57
@CD-R80: Én nem sértegettelek, de pont az ilyen magadfajta droidoknak írtam, hogy nem az a kérdés, hogy igaza van-e a posztolónak, hanem az, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Kamion bejön eléd, fékezel, korlátot fogsz, megáll, úgy csinál mintha elismerné, aztán meg ha látja, hogy nincs szemtanú, arrébb mentek stb. akkor beint. Ne arról szóljon már minden 2. hozzászólás, hogy a posztoló hazudik. Valami baj van odabent?
Vannak a KRESZ-nek olyan homályos, megfoghatatlan részei, ami nincsen számszerűsítve, tulajdonképpen az emberekre bízzák a helyzet felmérését és értékelését, azt is rájuk hagyva, hogy ennek fényében döntsenek például arról, hogy mikor indokolt például a ködfényszórók…..
Joe1 2011.01.15 13:46:39
@D4D:
Részben igazad van, nyilván csak akkor kell, ha igazi köd van. De rengeteg autós képtelen normális távolságot tartani ködben. Jön mödötted ködlámpával 5 méterre, ez hosszú távon nagyon idegesítő. Szerintem ha lemaradsz és a saját fényszóródat használod sokkal nyugodtabban haladunk. Egyébként mindenkit elengedek, ha lehet, aki jobban siet nálam, ha mindenki így tenne fele ennyi baleset lenne.
Bubsy azon háborodott fel a minap, hogy egy rendőrautó bár használta a megkülönböztető jelzéseit, annyira nagyon sietett, hogy a nagy rohanásban balesetet idézett elő. Bizonyítani persze nehéz lenne a pórul járt autós igazát, hisz ha jól értettem, akkor a rendőrautó nem…..
Ahogy a civilek közt, a rendőrök között is vannak segítőkész és mindent leszaró emberek. Előbbire jó példa az az egy évvel ezelőtti fotó (ld. lent), amikor két motoros rendőr - akik közül az egyik a blog olvasótáborának kemény magjához tartozik - lábbal tolt le a…..
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..
Amit Marty Mcfly dobott fel, annak két oka lehet szerintem alapvetően. Az egyik, hogy valaki így próbálja tudatni a többi közlekedővel, hogy ő bizony vagány csávó széles autóval. A másiknak meg kiégett legalább az egyik izzója a rendes lámpájában és pont leszarja, mert szerinte…..
Az alapvetően egy jó ötlet, hogy szeptember elejétől az iskolák környékén a zebráknál legyen valaki, aki időnként megállítja az autóforgalmat, hogy a gyalogosok, elsősorban gyerekek átkelhessenek biztonságban. Jockey nem is emiatt zabos, hanem mert erre a feladatra odaküldenek…..
autózz! Anyukám, a gyorshajtó 2010.09.03 12:15:00
Pont Rácz Tamás aktuális rendőrös-büntetős kalandját olvastam Tibi levele előtt, úgy látszik, az ilyen problémák sem egyedül járnak. Több rendőrtől hallottam már vissza azt én is, hogy nincs kiadva kvóta, de az alapján nézik, hogy dolgoztak-e, hogy mennyi büntetést osztottak…..
Az egyre elterjedtebb sebességtartó automatikát kihasználni leginkább autópályán lehet. Vagyis lehetne, ha azok az autósok, akiknek nincs ilyenjük és hol gyorsabban, hol lassabban hajtanak, felfognák, hogy nem azért előzgeti őket valaki már harmadjára, mert szivatni akarja, hanem…..
Úgy tűnik, nem mindenkinek egyértelmű, hogy ha bárhol ott kell hagynia az autóját akár egy percre is, akkor azt nem szabad nyitva hagyni, mert van, aki csak erre vár és már ki is pakolják az értékeket a kocsiból. De van, hogy ez sem elég. Feuer levelében azt írja, hogy az sem…..
Szó szerint ütős történetet küldött be aszfaltbetyár. Egyértelműen elsőbbsége volt, amikor nekiment egy másik autós, aki ennek ellenére nem akarta elismerni a felelősségét. Tudom, hogy elég érzékeny téma a vétkes fél etnikai hovatartozása miatt, ezért külön kérlek…..
Kanyarban előzni - hogy is mondjam finoman - dőreség. Ezt Peti is belátja, de ennek ellenére nem igazán érti, hogy az előtte haladónak miért kellett önkéntes rendőrt játszania, aztán pedig hazakísérni és anyázni egy sort. Rendszeres olvasó vagyok. Lassan egy évtizede vezetek,…..