Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yuyu

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában sokat olvasok Babits-ot, idézni való gondolatai voltak. Azt írja: "...és kergeti azt, ami messze s elereszti, ami közel...".Az emberi élet szemléletének egy nagyon mély vonulata az elérhetetlen kergetése. Hamis fantáziák lebegnek boldogságról, szerelmekről és…..
Egy nem igazán híres írónak volt egy regénye, amelyben elmesélte, hogyan változott egy róka gyönyörű nővé. A regény dramaturgiai fonala végigköveti hogyan kezd az állati lélek az emberi testben szépen lassan emberivé válni, melynek csúcspontja, amikor egyszer csak a tükörbe…..
Úgy tartják, az egyik nagy kollektív csalódás a történelemnben a napközpontú világkép és az evolúciós elmélet mellett a tudatalatti létezésének ténye volt. Kiderült, nem mi vagyunk a világ közepén, és úgy néz ki nem is a teremtés koronájaként létezünk, ráadásul…..
 "Élj a pillanatnak" - mondja mindenki. Percemberekké válni, mert a biztonságot adó életperspektívák úgy szűkülnek, ahogy a világegyetem tágul. De a pillanatnak élni nem pont annyit jelent-e, hogy megszűnünk pozitívan gondolkodni? A pozitív gondolkodás azt…..
 Azt gondolom, hogy az embereket azért is csukják börtönbe, hogy végiggondolják, miért kerültek oda, viszont vannak olyan börtönök, ahol az ajtó igazából nyitva van. Ülünk a börtönben, nyitva van az ajtó, ki tudnánk jönni simán, de helyette azon gondolkodunk a cellában…..
Nem félek a pókoktól. Nem mondom, hogy szeretem őket, viszont nem tör rám a frász csak mert egy légtérben tartózkodom egy pókkal. Szerintem egész intelligens állatok. Ez okozza majd valószínűleg a vesztüket is, ahogy hajdani biológiai tanárom elmagyarázta. Ugyanis a pókok agya a…..
Van egy elmélet, amely szerint az, hogy itt és most ezt az életet éljük azokkal, akikkel éljük, az egy korábbi - sőt nem is korábbi, hiszen az idő nem is egy létező fogalom - életünkben meghozott közös döntés eredménye.Ugyanez az elmélet azt is állítja, hogy a fájdalom a test…..
Talán már mindenki tudja, hogy az ORTT döntésének értelmében egy egész ország kénytelen érzékeny búcsút inteni a Slágernek és a Danubiusnak, hogy helyet adjon az FM1 konzorcium és az Advenio új, balról-jobbról megtaszajtott rádióinak. Ki-ki most vérmérséklete szerint…..
yuyu 2009.11.02 09:56:32