Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamee

3 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem fenyeget a bérkommandó, béremelés helyett irány a cafeteria! Ha egy cégnek nem áll szándékában közbeszerzésen indulni, vagy EU forrást igényelni, akkor nem kell foglalkoznia a bérkompenzáció követelményével sem, így rámozdulhat a béremelés helyett…..
Kamee 2011.12.21 15:41:00
@Pénzkérdés blog: Igen, alant már javítottam. :)
Az új válaszlehetőséget meg mindenki nevében köszönöm:)

Egyébként ahol volt cafeteria, ott a legtöbb helyen a következő "csomagok" voltak közkedveltek:

- Helyi bérlet (ez marad)
- Étkezés (ez kiesik, hiszen pl. egy 10-30 fős kkv hol tud fenntartani konyhát?)
- Internet (kiesik)
- Üdülési csekk (Erről tud valaki valamit? Hiszen csekkel számos rendezvényt, és a rendezvényre való utazást is lehetett fizetni. A SZÉP kártya is tudni fogja???)
Kamee 2011.12.21 16:00:58
@Ez vagyok:
- szálláshely szolgáltatás évi 225ezer Ft
- a szabadidő eltöltését, rekreációt, egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatás évi 75ezer Ft.

Kb. ezek részletezése érdekelne igazán.
ha jól gondolom lőttek annak, hogy ebből elmenjek Debrecenbe virágkiállításra vonattal, vagy bárhova máshova múzeumba. Pedig mondjuk az én rekreációmhoz ez kéne.
Vastagbőr Megjött! 2011.12.21 08:01:00
Nem, nem az, hanem az első karácsonyi ajándékom: ..
Kamee 2011.12.21 09:57:31
@laspalmas: Ilyet a m.helyemen én is tudok nyomtatni :) Egyébként meg illene az a szavazópolgároknak és az adófizetőknek megköszönnöd, hogy ilyen "nagyszerű" ajándékot kaphattál. :)
"Nem sikerült megszerezniük az európai uniós vezetőknek mind a 27 tagállam támogatását, hogy módosítsák a Lisszaboni Szerződést annak érdekében, hogy szigoríthassák az euróövezeti országok költségvetési politikáját. Két ország - Svédország és Csehország -…..
Kamee 2011.12.09 17:08:18
@MikeBoy: Persze ebben igazad van, rosszul fogalmaztam. Az adóm egy része az allami újrafelosztásnak köszönhetően hozzájárul ahhoz, hogy a multi a másiknak munkahelyet teremtsen, a multiknak adott munkahelyteremtési támogatás révén:)
Kamee 2011.12.09 17:19:11
@Viktus:
1. Nem azt mondtam, hogy ne vegyünk, hanem arra mutattam rá, hogy a hatékonyságnöveléssel felesleges munkaerő keletkezett, és a hiba ott van, hogy a felesleges munkaerőt könnyebb elküldeni, mint megvizsgálni, hogy az így felszabadult kapacitást, milyen egyéb dolgokra lehetne bevetni. Semmi baj nincs a hatékonyságnöveléssel, ha mellette kapacitásnövelés is tervezve van, nem pedig humánerőforrás csökkentés...
Kamee 2011.12.09 17:22:57
@MikeBoy: Akkor mégsem értelmetlenül közelítettem, hanem csak félreértetted, hogy mire gondoltam? :) A közszférában dolgozók is megkapják a munkájukért azt a pénzt ami jár nekik, és való igaz, hogy erős sarkítás az, hogy az adófizetők pénzéből élnek. Hiszen az ő pénzük is ebből az újrafelosztott költségből származik. Ez pedig tényleg nem csak az adófizetők pénze, hanem sok minden más emellett. :)
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
Kamee 2011.11.16 12:41:15
@Énbagoly: @Aullah:
Mint írtam ott kell majd balhézni, ahol ebadót akar szedetni az önkormányzat. Csoda, hogy pl. eddig az állatvédők nem keltettek feszültséget azzal, hogy több helyi rendeletben az ebet el kell látni chip-pel. Mindemellett a törvényt értelmezni is kell, sok lehetőség van arra, hogy tényleg csak azok fizessenek akik ezt megengedhetik maguknak. Magában a törvényi szabályozásban kivetnivalót nem látok. Helyi szinten pedig mindenféleképpen vizsgálni érdemes a dolgokat.
Pl. egy panelkörnyezetben egy németjuhász kutyára igenis fizessen a tulajdonos, hiszen az az önkormányzatnak járulékos költségekkel jár: pl. kutyagumi takarítás közterületről
Egy kertvárosi övezetben a kertben tartott eb megadóztatását viszont én sem tudom támogatni.

Éppen emiatt mondtam, hogy helyfüggő elemzésre van szükség.
Kamee 2011.11.16 13:30:02
@titan: Példát írtam ami benne lehet a pakliban. nem tényt, így a sarkításnak semmi értelme. Egyébként meg éppen ezért büntethető több helyen is a kutyagumit fel nem szedő "felelős" állampolgár.

@zero: Azért nem hülyék ülnek az önkormányzatoknál, mérlegelni fogják a dolgokat, és nagyon sok önkormányzat nem fog élni a lehetőséggel.
Srácok, meg vagyok hatódva ... csodálatos levelet kaptunk! Tisztelt Szerkesztőség! Úgy értesültem, hogy a III. Noname Bloggerek és Dzsuvahuszárok Napján, 2011. szeptember 31-én elismerő oklevéllel jutalmazták a Vastagbőr egyik prominens szerkesztőjét: zero-t. Amennyiben zero…..
Naiv ügyfél apját névazonosságuk miatt tiltotta ki vele együtt a Vatera:F. István vagyok, szabályt sértettem a vaterán ezért kizártak.ez idáig rendben van! Apám szintén F. István öt is kizárták, mert véleményük szerint kapcsolatba hozható velem! Szinte HIHETETLEN kapcsolatba…..
Kamee 2011.08.19 11:07:27
@vuvuzelafan: Az a baj, hogy mind az adatvédelmi törvény, mind a fogyasztóvédelmi törvény a netes szolgáltatási felületeken hulladék, és a szolgáltatók olyan gumiszabályokkal játszanak, ami miatt egy felhasználót önkényesen kitilthatnak.

Vaterára vetítve ez pl.:
Vatera ÁFF:
- 6/3. A Vatera fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Vatera értelmezése szerint ellenkezik az online piactér megfelelő használatával...

Itt az első gumiszabály: a Vatera értelmezése szerint...

8. Személyes adatok védelme (egész fejezet)

Itt teljesen gáz, hogy nincs megemlítve egyáltalán az IP-kezelésének a módja.
Ez egy helyen van említve az adatkezelő allegroup.hu Kft. honlapján, és ott is csak gumiszabály formájában:

4.1. A honlap látogatóinak adatai
A honlapok látogatása során az allegroup.hu Kft. rögzítheti a felhasználók IP címét, a látogatás időpontját és a megtekintett oldal címét - technikai okból, valamint a felhasználói szokásokra vonatkozó statisztikák készítése céljából.

Tehát tudni kéne a technikai okokat ami miatt IP-címet tartanak nyilván.

Összességében amíg ez nincs törvényileg normálisan rendezve, addig bármilyen oldalon ahol szolgáltatás vásárlása elérhető, ott úgy tudják kivágni az embert, hogy magának a szolgáltatónak kára nem keletkezik. S mindezt megtehetik akár jogosan, akár jogtalanul.

Itt a postoló is beismeri, hogy őt önlicit miatt jogosan, míg édesapját jogtalanul tiltották ki.

Mondjuk az már izgalmas és érdekes téma, hogy a bent ragadt 300 ft tartozás milyen alapon került ki harmadik kézbe behajtás címszóval. És a történetben tényleg az az izgalmas, hogy nem a felhasználó felelőssége, hogy a fizetési szolgáltatás ellehetetlenítése miatt nem tudta a tartozását törleszteni.

Röviden ez olyan, mintha a lakásomra azért terhelnék az elmaradt közös költséget rá, mert csekk hiányában nem tudtam befizetni a havi közös költséget, pedig minden nap próbáltam elérni a közös képviselőt, hogy adjon csekket. Tehát önhibámon kívül gyűlt fel a tartozásom.
Vastagbőr Segít az OTP 2011.08.12 11:01:00
Két intézkedéssel is segíti a devizahiteleseket az OTP. Egyrészt lehetőséget ad, hogy az ügyfelek két évig csak a hitelkamatokat fizessék, emellett fél évig, maximum egy százalékos kamatkedvezményt is ad. Kereszturi Zsolt az OTP-től azt mondta, hogy azoknak készült ez az…..
Kamee 2011.08.12 12:37:48
@Viktus: Tehát akkor várható a Lex-OTP törvény is????

Ugyanis a Bankok nem tudják hosszú távon portfólióban tartani az ingatrlanokat, csak ezt mindenki elfelejti.
1996. évi CXII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

84. § (1) A hitelintézet összes - a közvetlen banküzemi célt szolgáló és a (2), valamint (3) bekezdésen kívüli ingatlanba történő befektetése nem haladhatja meg a szavatoló tőke öt százalékát.

(2) A hitelintézetnek tevékenysége során
a) a 83. § (4) bekezdése szerinti hitel-ingatlan csereügylet,
b) a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi IL. törvény (a továbbiakban: Cstv.) 56. § (2) bekezdése, és
c) a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény
alapján megszerzett ingatlanokat három éven belül el kell idegenítenie.

(3)

(4) Az (1) bekezdés alkalmazásában közvetlen banküzemi célt szolgál az az ingatlan vagy ingatlanrész, amely a hitelintézet saját üzletviteléhez, illetve zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen, vagy alkalmazottainak jóléti szolgáltatásokkal való ellátásához szükséges, és amelyről a hitelintézet külön nyilvántartást vezet.
Hála az égnek, hogy számtalanszor megígérték nekünk, hogy végképp leszámoltak az elmúltnyolcévvel, és semmi sem folytatódhat úgy, ahogy régebben történtek itten a dolgok (bár a Magyar Nemzet Online-on még mindig a Strabag hirdet, ahogy évek óta), így valóban gyökeres…..
A választási rendszert megváltoztatni nem ördögtől való, akinek erre lehetősége van, gyakran meg is teszi. A választási rendszer módosítása során a vélt vagy valós politikai önérdek alapján eljárni egyáltalán nem szokatlan, megtörtént már a nagyvilágban Franciaországtól…..
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
Kamee 2011.07.15 14:18:59
@zero: Én inkább kormányablak gyöngyszemeket olvasnék, annak mégis csak több a kultúrális vonzata :)
Néha szükséges közszolgálati szerepet is ellátnunk, tessék: "A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. a megyei és fővárosi kormányhivatalokkal közösen, a megyék közti együttműködés jegyében, a Kormányablakok…..
Kamee 2011.07.14 13:19:26
@voroner tamas: @Conv:
Hát, ezeket azért L. Simonnal nézessétek át, hátha ad jó tanácsot.:)))

képzelt l. simon vers a kormányablakhoz

ó te szegény kormányablak
széjjelbasztak
az elmúlt nyolc évben de nagyon
én ezt most nem hagyom
viktorral és semjénnel
és bódító tömjénnel
meg kétharmaddal
azzal

megjavítlak hozzámférhetsz
mint egy buzi a más seggéhez
de csak akkor hogyha hagyom
s rajta vagy a kubatovon
mert anélkül húzzál vissza
te nemzeti kis fasiszta
mert annyit érsz amennyid van
bent a klímás audidban
érted köcsög
takaroggyá' közmunkára
Kamee 2011.07.15 08:36:58
@zero:
"Csodálatos hogy még a 40 fokos hőségben is milyen remekművek születnek, a legjobbakat kiszedem holnapra egy külön posztban, sírunk a röhögéstől :)"

Remélem szavazási lehetőség is lesz :) No meg valami fődíjféle :)

@laspalmas:
"Nálam te nyertél, de valójában a Szoc.Kérdőív festésze fog :) "

Köszi. Tudtam, hogy vannak, akik még értékelik a kortársköltészetet :)
Március végén figyeltem fel rá, hogy Hende Csaba honvédelmi (!) miniszter Tatára érkezett, hogy a helyi polgári körök számára a Böjte Csaba ferences szerzetes által Csíksomlyón meghirdetett Szent István-tervet népszerűsítse, és annak célkitűzéseihez támogatókat szerezzen.…..
Öt új adónemet vezethet be Budapest, miután a Fővárosi Közgyűlés minapi ülésén a képviselők elfogadták a főváros 2011 és 2014 közötti gazdasági tervét. A terv öt új adónem bevezetését is felvetette, így Budapest vizsgálja, hogy bevezethető-e az úgynevezett…..
Kamee 2011.05.06 09:17:18
@KolompárRómeó: A szabályozás kidolgozás alatt, és nem belső munkálatokra, vagy egy társasház felújítására vonatkozik, hanem közösségi fejlesztéssel történő ingatlannövekedésre. Pusztán csak abból a szempontból, hogy pl egy újpesti jogosan reklamálhat, hogy miért Csepelen parkosítanak, mikor nekik jobban jönne.

Pl. ha történik közösségi pénzből egy parkosítás, ami a megváltozott környezet miatt az ingatlan értékét növeli, arra vonatkozik. Tehát aki jobban fogja élvezni a közösségi fejlesztés gyümölcsét, az így vállaljon nagyobb részt.

Természetesen felmerül olyan kérdés is, ha az utcába bevezetik a buszt, és a forgalom miatt csökken az ingatlan értéke akkor mi a helyzet.
Kamee 2011.05.06 10:01:58
@LeviT: Leírtam mire vonatkozik az egész, olvass vissza...
Új bűnözési formát fedezett fel a kormány, még az is lehet, hogy valaki elkiáltotta, hogy "Heuréka!". Végre!  Az egyenruhás bűnözés tényleg megnyomorítja a vidéken élők életét. A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormány amiatt, hogy…..
Kettős Mérce Illegitimálás 2011.03.23 08:25:00
  Érvénytelennek nevezte az 1949-es alkotmányt Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke az új alaptörvény kedden megkezdődött parlamenti vitáját megnyitó felszólalásában.  Forrás: MTI Sokan úgy tartják, nincs szükség új alkotmányra, sokan pedig úgy,…..
Kamee 2011.03.23 09:57:34
@halál megdöglesz kinyírunk: Pontosan, én sem tudtam e kettő között választani :)
Tarlós Istvánnal kapcsolatban reggel még az volt a friss hír, hogy most épp nyílt levélben harcolnak a Budai Fonódóért. Késő délelőtt aztán előállt egy sokrétű sajtótájékoztatóval:  - valószínűleg átvállalja az állam a BKV 77 milliárdos adósságát, neki már…..
Kezdnek szivárogni a "Nagy Szerkezeti Reformok" részletei.... Egyelőre csak címszavakban, hogy lehessen róla vitatkozni, ahogy egyre több részlet fog kiderülni, úgyis fogunk még róla beszélni ... 700 milliárdos csomag, 1/3 bevételnövelés - 2/3 kiadáscsökkentés. Ne a…..
Európai Parlament, foglalkoztatási bizottsága, a magyar uniós elnökség programjának bemutatása: "A romák integrációjához az emberbaráti megfontolások mellett jelentős gazdasági érdek is fűződik, hiszen bevonásuk a munkaerőpiacra nagyban hozzájárulhat a versenyképesség…..
Van egy budapesti közlekedési projekt, aminek a terve majdnem két évvel ezelőtt fogant, de jelenleg úgy tűnik, sosem fog megszületni belőle maga a "gyermek". Vagyis a "Budai fonódó villamosok", ami pedig a M(ég)4(év) után kifejezetten örömmel tölti el az ember…..
Harmadjára próbáljuk megkeresni (2008 és 2009 után), hogy ki volt az előző év legkeményebb arca, kitől emelkedett meg a legjobban a vérnyomásunk, kinek nem rebbent meg még a szeme sem, mikor belesandított a kamerába és pofátlanul elkezdte nyomni a szövegét ... Az elmúlt héten…..
Kamee 2011.01.03 17:01:04
@Seduxen:
"@zero!

kivételesen nem lehetne - a forradalmi évre tekintettel - Életműdíjat is kiosztani?!

azért az még sem járja, hogy Sky barátunk 20 év után dicstelenül távozik, és kerül - szerencsére - a gennyes pártjához hasonlóan a történelem szemétdombjára, és még csak egy rühes díjat sem kap?

ez azért nem járja..."

Egyetértek. Lehetne egy "nagy visszavonulók" díj is...
Vastagbőr Egyszerűen eltűnt 2010.12.22 14:46:00
Tegyük fel, hogy Te egy céget irányítasz, és történik egy nem várt, és igen kellemetlen esemény, és rávilágít arra, hogy még ha nem is történt emberi mulasztás, akkor is valami nem jól működik a folyamatban, mert ennek így nem lett volna szabad megtörténnie. Mint egy okos…..
A tegnap reggeli post végén feltettem a költői kérdést, hogy "Vajon milyen arányban szavazzák meg majd saját pénzük emelését a kedves képviselők?"Nos, délutánra meg is lett a válasz.312 igen (207 Fidesz, 34 MSZP, 34 Jobbik, 36 KDNP, 1 LMP), 0 nem, 8 tartózkodás (mind…..
Kamee 2010.12.08 12:12:48
@Valahol Máshol:
@laspalmas:
@kyncza:

Egy-két apróságot ezzel kapcsolatban azért nem vesztek figyelembe.
Nem védeni akarom a politikusokat, csak tényként említem meg pl. hogy egy helyi szervezet irodájának fenntartása is költség, ami elvileg azért működik, hogy az emberek a panaszaikkal, és dolgaikkal felkereshessék az adott pártot, az adott képviselőt, akiben megbíznak, és aki segíteni tud, hajlandó.
De ezen kívül sok helyen van olyan országos, helyi program, amire a pártoknak költeniük kell, és ugye ezek a rendezvények ingyenesek. (Pl. egy majális, ahol a gyermekeknek szórakozási lehetőségeket biztosítanak a pártok)
Tehát elmondható, hogy ezen összegeknek van bizonyos mértékben közösségi haszna, közösségi célt is szolgál, amit pl. a tagdíjakból nem lehet finanszírozni.

Persze az már más kérdés, hogy ez a jó megoldás-e, vagy ki lehetne találni mást, erre a választ nem tudom:)
Önöknek ilyen nincs és nem is lesz – mondta ma az ellenzéknek a kétharmados többségre utalva egy mérsékelt konzervatív politikustól talán szokatlan stílusban Navracsics Tibor az alkotmánymódosítás parlamenti vitájában. A Fidesz-KDNP az áprilisi választási győzelme óta…..