Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrass9

1112 bejegyzést írt és 25471 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit szokatlanul hangzik, de gondoltam kipróbálom őket együtt - elvileg mindkettő valahol sárga :) Amúgy is megkívántam a puliszkát és a barátunk is, akinek dílere van, és aki hozta a gombát...
Andrass9 2024.07.16 20:42:36
@kocsmagomba: Az a zsemlegombócot szívesen megenném!
Már legutóbb is megigértem, hogy folytatom a sorozatot. Hát most következik a folytatás. Felbuzdulva a múltkori tojás-hízottmáj kombináción, most a hasonlóan beszerzett kacsamájat vettem elő...
Andrass9 2024.07.16 17:52:44
@kocsmagomba: Én így tartósítom!!!
Andrass9 2024.07.16 19:08:09
@Kumari aki Nilüfer: Nálunk a letörött barackfa ág beérlelte a gyümölcsöt!!! csuda finom fürdőkádas barack lett :)
Andrass9 2024.07.16 20:40:16
@kocsmagomba: Ez az a barackfa, amit a te tanácsodra permeteztem tafrina ellen. Nem is lett tafrinás! Szép egészséges a gyümölcse is.
Sok lefagyasztott, párolt spenótom van még a mélyhűtőben, amit üríteni kellene, mert kell a hely az újnak :) Sokat gondolkodtam, mi lenne egy jó felhasználás, amikor beugrott, hogy a család szeretei a palacsintát édeses-sósan egyaránt. Egy rövid guglizással megtaláltam a nekem tetsző receptet,…..
Andrass9 2024.07.02 17:14:52
@kocsmagomba: Van egy ötletem: Hívj meg gombavacsorára! Ha te megeszed, én sm félek tőle :)
Andrass9 2024.07.16 12:06:17
@látjátok feleim szümtükkel: Ha fasírt nem is, de egy paprikás puliszkával készült :)
blogkocsma.blog.hu/2024/07/16/rokagombapaprikas_puliszkaval_634
Blogkocsma Libamájas tükörtojás 2024.06.16 07:00:00
A Lidl-ben adtak hízott liba és kacsamájszeleteket, amit én azonnal lefagyasztottam. Most jött az ötlet, hogy ezt kéne a tüktoj mellé tenni vacsorára! Vagdostam alá kis zöld hegyes paprikát meg lilahagymát...
Andrass9 2024.06.28 12:05:15
@látjátok feleim szümtükkel: Azok az ajtók úgy el vannak cseszve, hogy inkább semmit se csinálok vele. Az ablakon meg van szúnyogháló és vettem 5 szúnyogriasztó szerkentyűt, amit levendula olajjal, rozmaring olajjal és citromfűolajjal is fel lehet tölteni (ezekből van itthon bőven - terem a kertben.:)
Andrass9 2024.06.29 13:17:24
@kocsmagomba: Házhoz is szállítanak? Mert akkor kérek egyet!!!
Andrass9 2024.06.30 09:16:49
@Tangó Suszter: Nem csak állítólag! Nálunk is van, a szomszédnak is van.
Vigyázz! Rengeteg kép!!!..
Andrass9 2024.06.27 13:19:23
@Tangó Suszter: "Hálám halálodi üldözni fog, (majd belelök a sírodba)." :)
Nagyon jó link, el is tudtam az oldalt menteni, így nem kell a Pinteresttel szenvedni.
Nagyon köszönöm!
Andrass9 2024.06.27 21:32:11
@Tangó Suszter: Nálunk esznek belőle!!! Amúgy a világ leválogatósabb unokái...
Reggelire nagyon megkívántam egy friss tojásrántottát, így elindultam a hozzávalókat begyűjteni. Ezek szerencsére a konyha melletti spejzban vannak, így nem fáradtam el a keresésben :)..
Andrass9 2024.05.23 11:09:45
@látjátok feleim szümtükkel: A képek már be vannak tárazva, csak meg kéne írnom a posztokat...
Andrass9 2024.05.25 00:41:20
@kocsmagomba: Hát ez nagyon aranyos! Én se zavartam volna meg az életvitelét!!!
Vettem vargányát 3000/kg-ért és lett egy finom reggelim (csak 3 kis példány jött be).
Ami a képeket illeti: ez egy 6 napos kirándulás volt Lisszabonban. Elkezdtem a képeket szortírozni: most redukáltam 136-ra a számukat, de a feleségem holnap átküld még párat. Ennek a posztnak a megírása eddig 8 órába tellett, és még csak a 63. képnél tartok. Igyekszem némi szöveggel olvashatóvá tenni a millió képet!
Nagyon szép volt!
Andrass9 2024.05.26 09:51:22
@látjátok feleim szümtükkel: @kocsmagomba: Elkészült a Lisszabonról szóló poszt: lehet képeket nézegetni.
Márciusban már megbolondulok a spenótpüréért! Annyit meg tudnék enni, amennyi nincs is :) Szerencsémre olyan sok terem minden tavasszal, hogy dobozszám tudom már elõkészítve lefagyasztani, oszt egész évben foglalja a drága helyet a mélythûtõben...
Andrass9 2024.04.27 11:00:59
@látjátok feleim szümtükkel: A feleségem csodakertet gondoz! Olyan színek és illatok mindenütt, hogy csuda!
A gyümölcsfák az én reszortom, de idén azt hiszem belefulladunk a sok befőttbe és lekvárba, amit el kell tenni!
A cseresznye például annyit hoz, hogy öklömnyi csomókban van már a nagyobb mag méretű gyümölcs az ágakon. Ez az a fa, ami főleg az utcára lóg ki, így már nézegetik a környékbeli gyerekek, van-e rajta piros szem :)
Andrass9 2024.05.16 19:28:45
@Tangó Suszter: Eltaláltad a potenciális válaszom!!!!
Mi lesz szegény vegánokkal????? Olyannyira sajnálom őket !
Andrass9 2024.05.25 21:53:03
@Kumari aki Nilüfer: Egyetértek!
Blogkocsma Latin nagy Fiesta 2024.03.06 07:00:00
Sergio Tabeira ismét tündökölt! Sajnos nem fényképeztem, ezért csak pár kép van az étlapról.   Svéd asztal  ami tartalmaz: Vegyes húsos táska Uruguayi kolbász Ají de gallina ( perui étel) Tarja szeletek Marhús: rybay vagy hatszín Vegyes saláta Petreslymes krumpli Deszert pedig…..
Andrass9 2024.04.30 11:06:40
@Tangó Suszter: Nem vagyok YouTube barát, elnézést! Pláne, hogy a Fácse mindent beleszarik ...
Andrass9 2024.04.30 16:31:00
@Tangó Suszter: Sajnos halvány segéd fogalmam sincs róla
Elnézést!!!
Andrass9 2024.05.18 20:46:08
@Tangó Suszter: Ebből én azért nem itélkeznék a csiliszószai felett - elnézést!
Ettem már vörösborosat is, de egy kis minőségi barnasör csodás ízt kölcsönöz a pörköltnek! Nem a legszebb tányérkép, de már a felét kiettem, mire eszembejutott, hogy lefotózzam.....
Andrass9 2024.04.25 16:58:58
@látjátok feleim szümtükkel: Én mindig lábosban sütöm a rántott húst.
Namost a fiatal zsenge húsú az nem karaj?
Andrass9 2024.04.27 10:56:22
@látjátok feleim szümtükkel: Leesett :) te karajnak csak a vén kandisznó karaját nevezed :))) Így már világos!
Andrass9 2024.05.17 15:02:41
@kocsmagomba: Nekem még el sincs vetve az uborkám! Nagyon lusta vagyok idén ...
Kedves barátnőnk hozott egy kis adag kucsmagombát a Hüvi kispiacról (fél órával azelőtt én is kacérkodtam vele, de nem vettem ...) Még volt egy adag spenópürém a hűtőbe, amihez tükörtojást szántam - a szokásos feltétem hozzá...
Andrass9 2024.03.21 16:27:03
@Andrass9: Nem a legjobb kép, mert a telefonnal készítettem. Minden esetre én nem látok színeket rendesen, így arra nem tudok reflektálni.
Andrass9 2024.03.21 18:01:36
@Andrass9: Viszont a zöldleveles méret tényleg pár milliméteres :)
Andrass9 2024.03.26 20:37:52
@Kedélyes Paraszt: Köszi a tanácsot! Irigyellek, hogy ennyi gombával találkozol :)
Rég ettem már tojásos ételt, pedig a solymári gazdaboltban csodás friss és nagy tojások kaphatók. Veszünk is gyakran! Megkívántam egy tükörtojást. De nem ám csak úgy, magában! Valahol olvastam (tán a Sóborsban), hogy palacsintára tették - ezt most muszáj kipróbálni!..
Andrass9 2024.03.06 13:02:26
@látjátok feleim szümtükkel: Errefelé még nem virágzanak a fák, csak a hagymás virágok.
Andrass9 2024.03.07 18:23:54
@Kumari aki Nilüfer: Hogy ti mindenre találtok megoldást ...
Andrass9 2024.03.08 09:58:17
Levelet hozott az elektronikus postás a fenti fejléccel. Ez nem lehet más, csak Sergio Tabeira, a Magyarországon (is) élõ uruguayi séf. A malackaraj korából ismerem még, amikor Anna sokszor szólt, hogyha Sergio valahol nagy fõzõs bulit csapott. Azután felkerültem Sergio levelezőlistájára, és néha…..
Andrass9 2014.02.07 10:46:19
@Kató néni: Vígasztalódj, én már sokkal előbb is éltem :)
A himalája sót én az asztalon tarom egy pici lövedék formájú csatos kerámia edényben mikro fakanalacskával. Őszíntén: semmi különbséget nem érzek a konyhasó és eközött, de lehet róla beszélgetni az asztalnál!
Toma tényleg jó.
Andrass9 2018.08.07 09:16:39
@Peter Balint: Legutolsó ebédem Sergioval 2017 februárjában volt, zseniális malac meg hátszín :) Jókedvű volt, hosszan elbeszélgettünk.
Azóta nem kaptam tőle levelet.
Ha érdekel, megírom neked privátban az elérhetőségét.
Andrass9 2024.03.06 13:00:20
@Peter Balint: Legutóbb a Perc Bisztróban főzött 23.-án.
blogkocsma.blog.hu/2024/03/06/latin_nagy_fiesta
Nem egy ritka recept, de kisunokáimnak és a nagylyánynak főztem - hát posztolom. A nagylyány ráéhezet a pörköltre, mert ő csak ritkán főz odaát ilyesmit. A feleségem persze kiadta az ukázt, hogy semmi extra fűszerezés, se bor, se semmi ne menjen a pörköltbe, ami nem hagyományos...
Andrass9 2024.02.23 21:52:25
@Tangó Suszter: Hát csukjad be őket! :)))))
Andrass9 2024.02.25 03:29:57
@Tangó Suszter: Remélem azóta legalább egyszer kinyitottad :)
Andrass9 2024.02.25 10:31:27
@Tangó Suszter: Az pocsék érzés!!! Sajnállak érte.
Blogkocsma Currys tonhal steak 2024.01.10 07:00:00
Belefutottam egy szép sárgaúszójú tonhal szeletbe, amit nem volt szívem otthagyni - megeszem vacsorára! Nem a legszebb tányérkép, de így sikerült. Nem spóroltam a fűszerekkel - Wakát úgyse érdekli mostanában...
Andrass9 2024.02.12 13:33:59
@kocsmagomba: Nekem a Voltaren soha nem működött, ezért javasoltam az Apranaxot :) Diklofenák infúziót kaptam egy héten át naponta, mire elviselhetőre csökkent a fájdalom. A naproxén szinte azonnal rendbehozott. Elérhető tablettában is, ha kenőcsre utálkozol :) Előtte Aflamint szedtem, szintén jó, de az székrekedéssel jár.
Andrass9 2024.02.12 17:28:41
@kocsmagomba: Az a jó benne, hogy lesikálom dörzsi szivaccsal, mielőtt a következő adagot felkenném. Így a bőröm készen áll az újabb krémre!!!
Andrass9 2024.02.13 09:07:39
@látjátok feleim szümtükkel: Ha jól emlékszem, te tanácsoltad jópár éve ezt a motoros metszőollót. Még megvan, de én nem metszek, így valahol a doboz mélyén pihen.
Hasonló akkus kézi láncfűrészt vettem nemrég. A kertész nem szereti, mert roncsol, de ezt egy láncélezéssel kjavítani tudom. Nekem elsősorban a rengeteg tüzelőnek elrakott diófához kell, hogy beférjen a kazánba. Jött vele 2 pótlánc meg egy pót láncvezető. Relatíve sokáig bírja egy töltésről és ez is könnyű.
Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek itéltem. A karajhoz házi füstöltkolbászt kaptam a barátunktól, akinek dílere van...
Andrass9 2024.01.31 14:58:10
@BOAR: Igen - erre mondják, hogy szívás, csak én itt felvágok és latin szavakat használok ...
Andrass9 2024.02.01 18:02:28
@vörösbor(de)minőségi: Ezt az ötletet még nem hallottam, de igérem, legközelebb kipróbálom. Feleségem most töltötte fel ismét a csodahüttőt :)
Andrass9 2024.02.01 18:05:50
@geegee: Kurvával még nem találkoztam, de igazad lehet ... majd, ha lehetőség adódik.
Szerencsére a családban mindenki szereti, így egy kis krumplipürével és birsalmakompóttal teljesértékű ebéd lett. Párosával csomagolt kacsacombokat árultak a madarasban, vettünk hát négyet (még kettő volt itthon befűszerezve)...
Andrass9 2024.01.10 08:51:22
@Tangó Suszter: Nem állt szándékomban megbántani. Ha mégis, akkor bocsánatot kérek érte.
Andrass9 2024.01.17 18:10:29
@Tangó Suszter: Kedveltem a stílusod, nem is értettem miért tűntél el. Dehát ilyen az élet ...
Andrass9 2024.01.20 09:51:54
@Tangó Suszter: andras kukac andras pont net
Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem…..
Andrass9 2024.01.09 16:50:22
@kocsmagomba: Ha tényleg érdekel a kisérlet: 24 kép. Halászlé fazékban hortobágyi pontyszeletből, egy tonhal steakből és egy doboznyi ponty ikra és tejből.
A szomszédasszony (aki általában főz nekem halászlét) családja megjegyezte, hogy az Andrásnak már a kezében van a halászlé :)
Érdekel? szokás szerint minden rajta van a képeken.
Andrass9 2024.01.09 18:31:12
@Andrass9: Addig is gyorsan posztolok holnapra egy currys tonhalszeletet.
Andrass9 2024.01.09 18:53:52
@kocsmagomba: Csak, ha kedved van hozzá. Most már mintha visszajött volna a kedvem a posztoláshoz.
Mindig túllépem az elfogyasztható étel mennyiségét, amikor pirított májat készítek. Fogalmam sincs, hogy miért, de másodszor már nem szívesen eszem belőle. Így azután marad az újrafeldolgozás. A házi májkrémet nagyon szeretem, abból kilókat meg tudnék enni. Nem lehet, hogy ez az oka a másnapos…..
Andrass9 2021.03.26 20:42:13
@Kumari aki Nilüfer: Igaz! @Isley: persze így nem tudok Kínába menni, hisz nincs rajta az oltás típusa se :(
Andrass9 2021.09.25 19:09:06
@Juaniita: Egészségedre váljon!!!
Andrass9 2023.11.29 13:57:14
@Juaniita: Örülök, hogy többször is megcsináltad!
A Li..-ben láttam meg egy 2 kilós doboznyi sertés lábat és körmöt, amire azonnal le is csaptam. Legalább egy kis adagot kell belőle főznöm! Legalább annyit, amiből tudok vinni a rendelőbe is a kedvenc orvosaimnak...
Andrass9 2022.08.22 17:37:01
@old forester: @kocsmagomba: Én kivettem a megfőtt csiliket és kis szafttal kikeverve külön tálaltam a seregnek. Az egészről pedig lekanalaztam vagy 3 deci paprikás zsírt, amit most zsírosdeszkaként fogyasztok.
Andrass9 2022.08.23 20:27:53
@old forester: Én még nem kóstoltam meg :) (Nem a kis adagot, mert azt megettem, de a monstre fazekat, ami a napokban készült.)
Benn csücsül a csodahüttőben, hogy csodát tegyen, ha kiveszem...
Andrass9 2023.11.24 19:27:40
@old forester: Igazolom a tesztedet!! Legutőbb én is krumplit főztem az elsózott körömpörköltbe!!!
Blogkocsma Egy királyi reggeli 2023.11.19 07:00:00
Szombaton mentem a szokásos tejvásárló utamra a Hüvi minipiacára (1 tejtermékes, 1 zöldséges, 1 füstöltárus és egy péksüteményes - néha egy réteses). Megvettem a heti 4 liter előző este fejt tejet, amikor megláttam a csodát a zöldségesnél: Hát ennek a vargányának nem tudtam ellenállni. Vett is…..
Andrass9 2023.11.23 17:40:15
@BOAR: Már régen!!!
Andrass9 2023.11.23 17:54:49
@Andrass9: Különösen, hogy akkortájt bizony Amerikában éltem :)
Úgy-e a te nyálad is kicsordul a hallatára? Nem ettem már vagy 30 éve :) Nagyon rövid poszt, mert nagyon egyszerű étel, és hátha kedvet kap rá az olvasó...
Andrass9 2023.11.12 09:06:35
@BOAR: Én kidolgostam egy technikát, ami már két éve működik a dióburokfúró légy és a cseresznyelégy ellen: Sárgalappal figyelem, mikor jelennek meg a legyek. Amikor az elsőt meglátom, Basudinnal (mai nevén Force) megszórom a talajt az adott fák alatt úgy, hogy a teljes lombkorona alatt legyen szer. Ezt közepesen be is locsolom. Mivel ezek a legyek a földből kelnek ki, még nyü állapotban elpusztulnak.
Két éve nem látok nyüves diót. Az öreg diófám kéregrákban pusztult el, pedig a legjobb légkondicionálóként szolgált vagy 20 évig. Most köcsögfa lett belőle :( Szerencsámre a másik fa nem kapta el, az terem. Ráadásul annak vékonyabb a héja, sokkal könnyebb megtörni.
Andrass9 2023.11.14 08:20:10
@látjátok feleim szümtükkel: Ez nagyon jól hangzik - majdnem olasz salsa verde szószt csináltál :)
Andrass9 2023.11.16 16:32:39
@Kumari aki Nilüfer: Ártani biztos nem árt, a só szárazon tartja...
Én itt egy korianderes+avokádós változatot mutatok be, mert szereztem friss koriandert a kínai étteremben. Miért főztem egy újabbat? Még mindig érik a bokron a termés, és kaptam érett avokádót - azt is ki kell próbálni...
Andrass9 2023.11.10 15:55:20
@kocsmagomba: Sajnos a horgász szabályok is ebbe az irányba tendálnak :(
Szerintem azért horgászunk, hogy megegyük a zsákmányt. Ez is a vadászat egy módja. Ráadásul tényleg friss hal kerül a bográcsba :)
Andrass9 2023.11.11 18:28:19
@BOAR: Jól mondod! Szerintem, ha már kifogtad akkor edd is meg! Vadászat, vagy mi a szösz!!!
Én például nagyon boldog voltam, amikor a Gárdonyban történt horgászatomon fogtam halat is, nem csak lógattam a kukacot :) Nem beszélve arról, milyen finom halászlé lett belőle!!!
Kifejezetten fájt, hogy a méreten alulit vissza kellett dobni!
Andrass9 2023.11.11 18:32:41
@látjátok feleim szümtükkel: Még nem hallottam jajgató növényt, amikor ettem ...
Vendégposzt Kocsmagomba tollából. Persze, hogy csak a hátsó, nem a legértékesebb darabja jutott nekem, de azt legalább nehéz elrontani. Puha, omlós, ízes hús, és a szűzpecsenye farka is rajta van még, annak minden mély ízével. Két embernek pont elég. Az a lényeg, mit tudunk kihozni belőle. Egy…..
Andrass9 2023.11.02 19:29:14
@látjátok feleim szümtükkel: A vadszőlő minden vakolatot leszed. A borostyán meg a fugákat is szétszedi. Viszont nekem klinkertégla a ház borítása, ami nagyon erős.
Andrass9 2023.11.05 11:11:55
@Kumari aki Nilüfer: Nálunk relatíve kevés levél keletkezik - különösen, mióta kipusztult a nagy diófa, ami önmgában 2-3 m3 levelet hullajtott el. A legtöbb most a vadszőlő szép színes levélzete, amit fűnyíróval gereblyézek össze és rakom a komposztra. A nyár folyamán a lenyírt gyep, meg a konyha tölti a komposztot, november végefelé meg a paprika-paradicsom növények. Nekem is a legnagyobb gondom, hogy annyi a komposzt, hogy nem tudom hová tenni (gyűjtöm a veteményeskiegészítésre, amit a feleségemtől várok vissza az ócska bogáncsok helyett :)
Andrass9 2023.11.05 11:12:44
@Andrass9: Ja, meg a tóról is lejön néhány talicskányi ...
Nagyon sok konyha készíti, de persze mindegyik másképp. Használják öntetnek, de remek mártogatósnak is. Az olasz változat szardellafilével készül rengeteg zöldfűszerrel. A mexikói viszont földicseresznye (tomatillo) alapon készül sok korianderrel. Én itt egy koriander nélküli változatot mutatok…..
Andrass9 2023.10.31 20:30:13
@látjátok feleim szümtükkel: Most látom, hogy rendeltem sötétlila színűt is, amit majd a nagylyány hoz haza.
Andrass9 2023.11.01 09:07:26
@látjátok feleim szümtükkel: Többé-kevésbé pontos a cikk, az SHU táblázat azért elég felületes.
Amit viszont tanultam a cikkből (és utána is néztem), az, hogy elpusztítja a penészgombát! Ezen túl nem kell tartósítószert tennem az erősebb csilikrémjeimbe :)
Andrass9 2023.11.01 18:43:41
@látjátok feleim szümtükkel: Én egy gyáva kukac vagyok: csilihez mindig húzok gumikesztyűt!!!
Idén nem készítettem töltött káposztát karácsonyra, mert nem voltam túl jól. Viszont olyan nincs, hogy a februári hidegben ne főzzek, ezért akkor készült egy méretes adag, amit most posztolok. A sok dobozon kívül persze lett egy fazék is, amiből mi eszegettük néhány napig...
Andrass9 2023.10.02 20:06:16
@kocsmagomba: Orvosoknak csak nem viszek már gyógyszert???? Gondolom tudják mi kell a pörkölthöz ...
Andrass9 2023.10.04 20:10:16
@Kumari aki Nilüfer: Én se magunknak főztem mindet :) le is fagyasztottam két adagot magamnak.
Andrass9 2023.10.24 11:13:49
@Mitzi von Küche: Mi is megöregedtünk már, én már betöltöttem a 72-t is :) Amint látod, én is kezdek kifogyni a receptekből, bár még előfordul, hogy valami újat is készítek (mint a közeljövőben megjelenő Salsa Verde is tanusítja majd).
Köszönjük a jókívánságokat, minden jót a Lepcsánkosoknak!