Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Debreczeni László

29 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A one pager körül sok az irreális elvárás, torz kép a startup világban ezért érdemes néha erről is beszélni. A kihűlt fürdővizet igenis megéri kiönteni időnként, de a gyerek azért maradjon :)  Horgos Lénárd (Absolvo) "Még egyszer utoljára a onepagerről" című Szilícium Grabowski oldalán megjelent…..
Egy startup cég, az élet más izgalmas dolgaihoz hasonlóan akár veszélyekkel is járhat. Ezekre azonban fel lehet és érdemes is készülni. Az izgalmas, de időnként veszélyes tevékenységeknél általában az első tennivalók egyike a résztvevőket tájékoztatni, felkészíteni az esetleges veszélyekre, azok…..
Sokszor találkozni azzal a véleménnyel, hogy teljesen felesleges korai fázisú startup számára (magvető - seed fázis) üzleti tervet készíteni. Vajon miért van az, hogy mégis rendre megjelenik a befektetői oldalról ez az elvárás?   Nem azokat a véleményeket, érveket szeretnénk cáfolni az alábbi…..
A népszerű befektető show 2/10 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen? Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de innovatív,…..
A népszerű befektető show 2/9 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen? Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de innovatív,…..
A népszerű befektető show 2/8 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen?   Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de…..
A népszerű befektető show 2/7 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen?   Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de…..
A népszerű befektető show 2/5 adásában történtek elemzése, értékelése befektetőkre vadászó vállalkozók számára. Mi ez a podcast most akkor tulajdonképpen?   Munkánk során rengeteget beszélgetünk arról, hogyan lehet kockázati tőke befektetés elnyerésére megfelelően felkészíteni kicsi de innovatív,…..
A startup cég és az üzleti innováció fogalmát sokszor egymás szinonímájaként használjuk. De vajon jól tesszük-e ezt? Testvér vállalkozásunk a Tudatos Cégvezetés korábban ezt a kérdést járta körül.Arra jutott, hogy bár valóban sok innovatív üzleti ötlet valósul meg startup cég formájában de nem…..
Nagyon hamar eljöhet a pillanat,amikor a lehetséges befektető üzleti terv után érdeklődik. Mire kell figyelni amikor befektető számára készül az üzleti terv? Tudatos Cégvezetés, testvér vállalkozásunk központi célja, hogy a lehető legjobb üzleti terv elkészültét segítse. Talán nem is gondolunk…..
Gyakorlati segítség, segédlet ahhoz, hogy végül pont olyan üzleti tervet találj, amilyenre éppen szükséged van. Üzleti tervre van szükséged. Amikor elkezdesz keresgélni akkor látod, hogy rengeteg különféle árú, felépítésű, kidolgozottságú üzleti terv létezik. Az üzleti terv választása során…..
A második negyedévben új K+F és innovációs pályázati források nyílnak meg. Az Országos Innovációs Fórum (itt írtunk róla) induló konzultációs állomásain már megjelentek az első információk a következő időszakban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által megnyitandó új…..
Az Országos Vállalkozói Mentorprogram program indul ahol fiatal, generációváltó családi cégeknek illetve külpiacra lépő és beszállítóvá váló vállalkozásoknak kínál mentorálási lehetőséget. Mentorokat és mentorálásra nyitott vállalkozásokat keresnek   Egyrészt olyan cégek jelentkezését várják…..
Sikeresebbek lettek az elmúlt években a hazai kisvállalkozások vagy továbbra sincs okunk felhőtlen örömre? Csath Magdolna, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja, egyetemi tanár az EU frissen megjelent, az unió kkv-szektorát részletesen elemző éves tanulmánya kapcsán vélemény cikkében tesz…..
Február 5. és március 6. között az ország 25 helyszínén Országos innovációs konzultáció-sorozatot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kiemelt szakmai partnersége…..
Február 18-án indul az RTL Klub új műsora melyben öt befolyásos magyar vállalkozót kell meggyőzni, hogy startupokat és találmányokat támogasson. Az Amerikában és Angliában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő üzleti show lényege, hogy öt hazai üzleti nagyágyúval együtt ismerhetünk meg újabb…..
Új tőkefinanszírozási programot indít a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoport annak érdekében, hogy segítse a generációváltást olyan családi vállalkozások esetében, ahol a családon belüli utódlás nem megoldott, ezért veszélybe kerülhet a működőképesség fenntartása és a cégben felhalmozott értékek…..
"Vezetőként a feladataid közé tartozik a konfliktusok profi kezelése, érvek – ellenérvek ütköztetése, mert ezáltal fejlődik a világ. És a céged. És Te is." A tudatos, átgondolt, eredményes cégvezetéshez sokat érdemes tanulni, fejlődni, gondolkodni. Tudjuk, hogy üzleti tervezés ennek a személyes /…..
Számos üzleti terv dokumentumban előfordul az a kérdés, hogy mutasd be a cégedet, vállalkozásodat néhány mondatban. Mondjuk mindössze 300-400 karakterben. Na de hogyan lehet ilyen szűk keretben bármi értelmeset, lényegeset elmondani? Adunk néhány tippet, tanácsot ehhez. Kinek szól, ki fogja…..
Minden vállalkozás, új ötlet magában hordoz kockázatokat. Ezeket a kockázatokat alapos előkészítéssel jelentősen csökkenthetjük. Ez idáig rendben is vagyunk. De mi van az után, hogy mindent megterveztünk elkészült a dokumentum? Rendszeresen tartsunk vezetői találkozókat, vagy ha egyedüli vezető…..
Összegyűjtöttünk 5 olyan üzleti tervvel kapcsolatos közkeletűen elterjedt hibás vélekedést, amivel sokszor találkozunk mi is munkánk során1. Az üzleti tervnek hosszúnak kell lennie ( HIBÁS Állítás) Az üzleti tervnek nem feltétlen kell hosszúnak lennie. Az üzleti terv bármilyen formában és…..
Felpörögnek a történések a fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válásának pályázatával (GINOP-5.1.9-17 és a ráépülő pályázatokkal: GINOP-5.1.10-17 és GINOP-5.2.7-17 ) kapcsolatban országszerte.  A pályázati elvárásoknak megfelelő üzleti terv az egyik kulcsa, hogy a pályázat végén esély legyen a…..
Az üzleti terv kifejezés számos, eltérő célból, különböző felhasználásra készült és más-más összetettségű anyagot takar. Segítünk eligazodni ezek között azoknak, akik a számukra megfelelőt keresik. Ha beírjuk az internetes keresőkbe az "üzleti terv" kifejezést számos eltérő megoldást találunk ezzel…..
Az üzleti terv kifejezés számos, eltérő célból, különböző felhasználásra készült és más-más összetettségű anyagot takar. Segítünk eligazodni ezek között azoknak, akik a számukra megfelelőt keresik. Ha beírjuk az internetes keresőkbe az "üzleti terv" kifejezést számos eltérő megoldást találunk ezzel…..
Protestáns testvéreink elvitathatatlanul nagy érdeme, hogy a Szentírás keresztény életünk alapvető eleme lett. Mégis, mint az Eucharisztiában hívő keresztények, jó, ha tudjuk, hogy a szentségek nélkül az Istennel, Jézussal való találkozásunk elképzelhetetlen lenne. Jézus Krisztus személye az…..