Regisztráció Blogot indítok
Adatok
airsheep

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1902. Műtét az orvostanhallgatók előtt a philadelphiai Jefferson Medical College-ben..
Amióta csak az eszemet tudom, egzotikus helyszínekről, vérpezsdítő kihívásokról, üdítő kalandokról álmodozom, a fél gyerekkoromat a diófa tetején, vagy a panellakás kisszobájában kuporogva kalandregény olvasással töltöttem. Elveszett törzsek, hajótörés, sztyeppén vágtázás... ilyesmiről álmodoztam az…..
Az Amerikai Film Intézet definíciója szerint „a gengszterfilmek műfajának középpontjában vagy a szervezett bűnözés vagy szabadúszó bűnözők állnak, 20. századi környezetben.” A társadalmi, történelmi, politikai vagy akár a gazdasági környezet mindig is döntő befolyást gyakorolt a hollywoodi…..
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
Sziasztok! Az előző bejegyzésemben bemutattam 10 általam preferált horror/thriller filmet. Halloween alkalmából készültem nektek egy újabb tízes listával, ezúttal a videójátékok világából. A felsorolásban megtalálhatóak játékok a 2000-es évek elején megjelentektől kezdve, egészen a közelmúltban…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én rajongok a '90-es évekért. Valószínűleg az is közrejátszik, hogy pont az 1990-es évek közepén születtem, így még nyugodtan kijelenthetem, hogy '90-es gyerek vagyok, nem számít, hogy még milyen kicsi voltam. Akármilyen retro dologról legyen szó, egyből eszembe…..
airsheep 2019.09.13 22:10:43
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
comment:com X-Faktor, csak pénzzel 2019.02.02 07:51:15
  Nem én találtam ki az RTL-en hamarosan bemutatkozó Cápák között című gazdasági reality műsorról, hogy ez olyan mint az X-Faktor, csak pénzzel, viszont annyira találó rá, hogy lenyúlom. A pénzügyi világban mozgó öltönyös-szigorú kiskosztümös bankárokra és befektetőkre valamiért a világ minden…..
A TV2 múlt pénteken jelentkezett be élőben Oszter Sándor házából, ahol a többmilliósnak tűnő kazán beszart, így a színművész és neje kénytelen volt 13 fokban négykezesezni a zongorán, kabátban, sapkában, kesztyűben, mint az állatok. Az ominózus kazánt gyártó cég nem hagyta annyiban a dolgot, és egy…..
Január 27-én vasárnap, a holokauszt nemzetközi emléknapján újra a mozikba kerül Steven Spielberg Oscar-díjas klasszikusa, digitálisan felújítva, a rendező bevezetőjével. A bemutató apropójából újraközöljük azt a beszélgetést, ami a Filmvilág 1994. áprilisi számában jelent meg. Lehet-e a…..
airsheep 2019.01.28 07:50:28
@DeMarco:
Értem hogy mire gondolsz, de itt nem arról van szó hogy a zsidók vagy a nem zsidók szenvedtek-e többet, vagy hogy kinek volt borzalmasabb a sorsa. Mindenkinek az volt, valóban, származásra való tekintet nélkül, ahogy te is írod.
A különbség az, hogy a zsidókat előre eltervelt szándékkal, tömegesen, szervezetten küldték meghalni, kvázi halál-gyárakba, futószalagon, ezrével. Ez különbözteti meg őket a többiek sorsától, és ezért mellékes ebben as esetben a szenvedés milyensége.
airsheep 2019.01.28 11:06:13
@virgo: Nem, szerintem köze nincs a háborúnak és a népirtásnak egymáshoz. Abban egyetértek hogy a kényszersorozás akaratod ellenére van, de más közös nincs a két dologban.
A háborúba katonákat üldenek, a zsidók civilek voltak, a katonák fegyverrel harcolnak, a civilek sehogy, a katonák meg tudják védeni magukat, a civilek nem, a katonai törvények szigorúan tiltják ártatlan civilek kivégzését, és még estig lehetne folytatni a különbségeket.
A németek direkt belekeverték a hadseregek között vívott háborúba az ártatlan civileg futószalagon való kiirtását.
Én sem szeretem hidd el hogy a csapból is a holokauszt folyik, és szerintem sem "előbbre valő" az ő szenvedésük mint másé, csak arra reflektáltam hogy két külön dolog a háború és a népirtás.
Nem akarok erről vitatkozni, ha te úgy gondolod hogy a két dolog ugyan az hát gondold úgy.
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
airsheep 2019.01.15 10:05:18
@David Bowman:
én is két filmet láttam, de mindegyikhez volt felirat. Az egyik a Talvisota (téli háború), a másik címe sajnos nem jut eszembe de 2. vh-s volt.
Vagy pl. azt észtektől az 1944 amit esetleg még tudok ajánlani, bár az inkább kicsit moralizálós, de nem rossz.
  A National Geographic első nagyszabású sorozatpróbálkozása, a Mars olyan jól sikerült és annyira bejött mind a készítőknek, mind a terjesztőknek, hogy a NatGeónál úgy voltak vele, hogy oké, akkor legyen még egy olyan sorozat, amiben a fikciós részeket megtámogatjuk dokuszegmensekkel, melyekben…..
Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis…..
airsheep 2018.11.16 06:57:14
Nagy igazságok kimondásakor bátran bízzuk magunkat Survivor Verára, a nőre, aki miatt nem lett hótthalálosan unalmas az utolsó Survivor adás, az, aminek valójában akkor lett vége, amikor az előző rész végén, a Hany Istók Emlékfutam 2018 utolsó szakaszán Őszinte Tamás alulmaradt Nagybanipiacos…..
airsheep 2018.11.11 03:33:24
@fujimo: minden szavaddal egyetértek
Mentálisan vagy fizikálisan volt nehezebb játszani a Survivort? Egyértelműen mentálisan volt megterhelőbb. A fizikai része annyira nem viselt meg. A meleget jól bírom, az ételhiány nem okozott különösebb problémát. Nagyon nehéz feladat volt együtt élni teljesen idegen…..
airsheep 2018.11.11 03:24:39
@Pancsamanó:
Egyetértek, Veránál irritálóbb nőt nem nagyon ismerek. Az elején bírtam de amit a holtak szigetén műveltek Nórival...két ennyire negatív embert rég láttam.
Az ilyen emberektől futva menekülök.
Kapott egy utolsó előzetest az Aranyélet, az HBO sorozata. A harmadik évad vasárnap indul, és az eddigiekkel ellentétben rögtön egyben is le lehet darálni az egészet, ugyanis az összes rész felkerül az HBO GO-ra. Az utolsó, félperces előzetes legviccesebb része, hogy van benne egy kis szpojler,…..
airsheep 2018.10.11 14:54:49
@Katharine Clifton: úgy úgy :) gengszter film gengszter nélkül...milyen az :)
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
Vérben úszó arcú Döbrösi Laurával, börtönben leszúrt elítélttel, vadászpuskával lövöldöző Thuróczy Szabolccsal, Ferrarival száguldozó Olasz Renátóval jött ki az Aranyélet harmadik, befejező évadának első rendes előzetese, amelyből ugyan még mindig nem derül ki semmi konkrét a történetből, de az…..
airsheep 2018.08.22 11:17:35
Hol ér véget az olcsó szórakoztatás, és mikortól nevezhetünk valamit műalkotásnak? A kérdés megválaszolása ilyen általános megfogalmazásban messzire vezetne. Már Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmánya is azt a kérdést feszegette, hogy hol húzódik az alkalmazott tudomány és a művészet határa. Az…..