Regisztráció Blogot indítok
Adatok
victor vacendak

16 bejegyzést írt és 3016 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nerdblog olvasók bizonyára jól emlékeznek arra, hányszor, de hányszor átkoztam amiatt a Sonyt, hogy még véletlenül sem a Last of Us lett az adott hónap ingyenes játéka a Playstation Plus előfizetőknek, hanem mindig valami bazári gagyi és ezer éves hitványság – de úgy látszik, most már a világ…..
victor vacendak 2021.04.03 17:11:51
Üdv. Csak a youtube-os végigjátszásokból kiollózott átvezető filmek alapján mondom, hogy nagyon jó játék lehet... Bárcsak lenne PC-re is.
De nem ezért írok :-D

A Port.hu-n nem lehet kommentelni. És a 10 film, ami hosszabb, mint a Snyder Cut cikknél 1-2 játékidő nem stimmel. Ha gondolod fuss neki még egyszer. Eleve maga a Snyder-féle JL sem négy órás, hanem 4 óra 2 perces.

www.imdb.com/title/tt12361974/

A Kleopátra sem 4 óra 3 perces, ilyen hosszú verziója nem is létezek. Csak 192 illetve 233 perces TV változatok, a 320 perces rendezői, a 248 perces roadshow (ami a premier előtti vendégeknek vetített verzió tulképp) illetve a 251 perces 50. évfordulós vágás, valamint ennek HD verziója, ami 234 perces.

www.imdb.com/title/tt0056937/

Rögtön a címfelvetés is téves, meg már mindjárt a lista elején sem pontosak az adatok, akkor hogy bízhatnék meg a cikk további részének állításaiban? :-)
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
Egy újabb poloskavadászat Az Alien-regények gyűjtését már évekkel ezelőtt feladtam, és erre jó okom volt, nevezetesen az, hogy az elmúlt másfél évtizedben még az átlagos szintet is képtelenek voltak sokszor megugrani a szerzők. Sajnos az újabb filmekről is ez a véleményem. Úgy látom, már rég a…..
victor vacendak 2021.02.01 22:45:37
@Monty H.: "Hát, kizárásos alapon szerinted mikor játszódhat? :) Elárulom: előtte."

Az Aliens történései előtt Alienekre vadásztak? A filmből (novellizációból) az derül ki, hogy sosem találkoztak még velük előtte.

"Ahogy az értékeléseket látom, azért sokaknak tetszett. Én nem játszottam vele, de az infó másokat érdekelhet, úgyhogy ideírtam."

Mint játék, vitatható, ízlések és egyebek, de a sztori figyelmen kívül hagy mindent, amit a film vagy a könyv állított.
Ugye mindenki emlékszik még Mena Suvarira, aki 1999-ben robbant be a köztudatba két kultikus filmmel, az Amerikai szépséggel és az Amerikai pitével? Aztán jól el is tűnt mostanra a süllyesztőben... No persze a 41 éves színésznő a mai napig is aktívan dolgozik, legutóbb épp Paradise Cove címmel…..
victor vacendak 2021.01.26 06:13:15
Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk. Ha ugyanis 0-ás, akkor kisebb eséllyel kapjuk el a vírust, és a betegség kimenetele is enyhébb lehet. Az A-s vércsoport viszont hátrány lehet a…..
victor vacendak 2021.01.20 16:22:27
hms.harvard.edu/news/covid-19-blood-type

Tele van a net kutatásokkal, amik nem szignifikáns különséget találtak csak a vércsoportok között. Vagyis jelen állás szerint semmit nem jelent, hogy kinek mi a vércsoportja.

Az idézett cikk csak egy a sok közül...
  Nem mindig baj, ha valami sablonos, feltéve, hogy az általunk ismert közhelyeket jókor és jó helyen használja fel. Az Útonállók nem akarja megváltani a világot és ez jól áll neki. Nem volt életem filmje, nem kap majd helyet a „Legjobb 100 film” listáján, de egy esti mozinak tökéletes, jó szívvel…..
  Ha Woody Harrelsonról azt mondtam, nem tud hibázni, hatványozottan igaz ez Mads barátunkra. Bár lenne egy ilyen csatárunk a válogatottban, mert folyamatosan tölt, néha célzás nélkül tüzel, mégsem lő mellé soha! Ha valaki volt már Hannibál, és olyan filmek vannak mögötte, mint az Ádám almái, a…..
victor vacendak 2021.01.05 07:34:53
@gondolatkarantén: nem feltétlenül. szerintem a Watchmen minden idők legjobb képregényfilmje, a kultúrsznobok szerint meg a legszarabb. Szerintem a kisebb változtatások csak jót tettek a sztorinak, a kultúrsznobok szerint meg nem. De lehet-e tökéletesen leforgatni valamit a képregény alapján? A 300 is abszolút követi a képregény képi világát, eseményeit, mégis találnak benne hibát, akik keresnek. De hogy visszatérjek az erdeti felvetésedre: mennyire kellett volna bevállalósabbnak lenni, hogy eltérjenek a forrástól? Konkrétan miben?
A Polar stábja nem nagyon hibázott, a különbségek ellenére nagyon jól eltalálták. Szerintem :-D
A Wick-kel összehasonlítva: a Wick központi motívuma, hogy "megölték a kutyámat", kb. egy szinten van a "Marthá"-val...
victor vacendak 2021.01.10 11:25:07
@gondolatkarantén: Azt nem tudom, hogy mi alapján dől el a Netflixnél, hogy lesz-e folytatása egy projektnek, mert sok számomra nézhetetlen akciófilmjüket folytatják, de a Polar rendezője egyértelműen folytatásban gondolkodik, leglább is a nyilatkozatai alapján. Nekem tetszett, nézném :-D
2020 októberében bejelentette a Showtime, hogy folytatja egy 10 epizódos minisorozat erejéig a Dexter-t, melyhez mind Michael C. Hall, mint a nyolcévados eredeti sorozat készítője, Clyde Phillips visszatér. Az újragondolt Dexter-széria kvázi rebootja lesz a katasztrofálisan sikerült…..
victor vacendak 2021.01.06 22:43:41
Ezekkel, de nem csak ezekkel, biztos, hogy játszani fogunk 2021-ben. Szubjektív top5-ös lista az idei év legjobban várt megjelenéseiről. Prince of Persia: The Sands of Time Remake Iskolás éveink egyik kedvenc játéka, a Prince of Persia, ha nem is egy teljesen új résszel, de legalább remake…..
victor vacendak 2021.01.03 06:59:22
 Korán jött idén a karácsony a geekeknek: december 10-én, csütörtök éjjel tartották meg a Disney Investor Conference-t azaz a Disney-befektetők napját, ahol a vállalatbirodalom egyes részlegvezetői ismertették a Marvel, a Star Wars, a Disney és a Pixar produkciók következő pár évere vonatkozó…..
victor vacendak 2020.12.27 08:08:53
Scott nem az Alien atyja, mert O'Bannon és Shusett találta ki...

Ami Scott képességeit illeti, láttuk a Farkasok-sorozatban. Borzalmasan gáz, pont, mint a Prometheus. Kell ebből még több???

@Macropus Rufus: Az nem haszon, amit írtál, mert nem veszi figyelembe, hogy mennyibe került valami. Az Aliens óta minden film anyagi bukta volt. Ahogy az összes újkori Predator, Terminator, AvP-film is. Mind szar, fos, veszteséges, de mégis csak csinálják és csinálják, tovább tiporva őket.
Chapter 14: The Tragedy Figyelem! Egyes képek, illetve több visszatérő karakter tartalmazhat némi SPOILER-t! Ahogyan a The Mandalorian második szezonja a végéhez közelít, úgy hamarosan készítünk egy spoilerekben gazdag összefoglaló évadkritikát, azonban mindenképp megvárjuk, hogy a lehető…..
Csuja László és Nemes Anna közösen dolgoznak egy filmen, aminek főszereplője egy világbajnok testépítő, Csonka Eszter lesz. A Jámbor szörnyeteg címet viselő film célja, hogy egy különleges élethelyzetet mutasson be úgy, hogy a nézőkhöz, testi tapasztalatokon keresztül jusson majd el a főszereplő…..
J.R.R. Tolkien világteremtő regényciklusának karakterei szinte megszámlálhatatlanok, így nem érheti a rajongókat meglepetés, hogy derült égből mennyi új, többnyire ismeretlen színész csatlakozott az Amazon Prime Video oldalán debütáló A Gyűrűk Ura élőszereplős sorozatához. A streaming csatorna…..
victor vacendak 2020.12.15 07:50:09
@Strelok93: A fenti négy színész alapján lesz politikai állásfoglalás...
A Monster Hunter egy újabb videójáték-adaptáció Paul W. S. Anderson (Kaptár-filmek) és Milla Jovovich tolmácsolásában, melynek december 4-i kínai premierje körül hatalmas botrány generálódott az utóbbi napokban. A film alapjául részben a hihetetlenül sikeres videójáték szolgált azonos címmel, melyet…..
victor vacendak 2020.12.09 20:38:17
@András Kató: amire te gondolsz, az "china"... :-)
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
A hollywoodi új szokás, miszerint régi kedvenc filmjeinket újra forgatják, csak női főszereplőkkel ismét lecsap! A célkeresztben ezúttal A Karib-tenger kalózai. Láthattuk már a Ghostbusters, az Ocean’s 8 filmeket is teljes női főszereplőgárdával, és ez a lista csak bővül, hiszen úgy tűnik ez ma…..
victor vacendak 2020.10.18 14:34:50
@MEDVE1978: szerintem ennek az irányzatnak mégsem az a legalja, mikor újraforgatnak férfi helyett növel (hamár egy normális eleve nőre írt forgatókönyv szökőévszámba megy), hanem az, amikor történelmet hamisítanak csak azért, hogy egy női karakter benne legyen a filmben, ami létező személyekről, eseményekről szól. meg hát volt tavaly a Léghajósok, ami elvileg két férfi kalandjait doldozta volna fel, kivéve, hogy az egyiket kitörölték és a helyére egy képzelet szülötte női karaktert írtak...

Persze lehet, hogy mindebbe túl sokat gondolunk bele, mindenféle politikai állásfoglalást, miközben pusztán egyszerű rossz döntések állnak a háttérben, mint mikor amerikai (vagy brit) karaktert nem angol anyanyelvűre osztanak, aki nemhogy az adott dialektust nem tudja hitelesen visszaadni, de még hallatszik is, hogy nem anyanyelve...
victor vacendak 2020.10.19 17:51:41
@MEDVE1978: jaj, a forgatókönyvek. nem biztos, hogy az csak egy vicc, hogy a kulcs tokeneket, elvárt fordulatokat beírják egy sztorigenerátorba, aztán, amit kiköp a program, azt kiadják fejlesztésre... De azért ha valós eseményeket filmesítenek meg, akkor ne legyen már ott is XXI. századi propagandaüzenet. Az nagyon nem oké.
Orbán egy hülye. Ezúttal nem a nagyfőnök, hanem az altiszt. Jó, hát fideszközelben mindennapos kunszt leosztani egy szellemiekben sokkal bőségesebb, képességesebb embert (Szakács versus Romsics, még most is visítok), ez ugye önmagában mindig és minden körülmények között vicces epizód, amit hangos…..
victor vacendak 2020.10.08 06:07:20
@felső határ nincs: "Kovidban csak a 12ezer ember halt meg az USAban, nem 200ezer (hanem annak a 6%-a)

Ezt maga a CDC, a tisztiorvosi hivatal kozolte szeptember elejen.

Azaz sehol nincs a FLUhoz kepest "

Nem ezt mondta. Hanem azt, hogy 6% az, akinél csak a covidot lehetett megállapítani, egyedüli okként. Vagyis ettől még a 94% is emiatt halt meg, csak azoknál voltak alapbetegségek.

Hát igen, a nagybetűs FLU, ugye? Amit te is én is, meg a halottak 100% életében vagy 10x túlélt...
A Hummer az utóbbi évtizedek amerikai autóiparának egyik legjelentősebb szereplője. Pályafutását eredetileg a harcmezőn kezdte, azonban Arnold Schwarzenegger-nek annyira megtetszett, hogy követelte egy civil változat piacra dobását. A katonai és tömegközlekedési járműveket gyártó AM General nevét…..
victor vacendak 2020.10.06 08:29:49
@gabroca: egy ilyen remek mérnöki munka minden épeszű embernek tetszik :-D
victor vacendak 2020.10.06 22:06:15
@gabroca: mivel nem vagyok fillérbaszó dízel**zi, a tankolást leszarom. Egy manapság trendi kisturbó is megeszik 10-11-et a városban. Egy nagy dízel SUV is. Akkor ahhoz képest még plusz pár liter már nem fájna. De sajnos a Hummerről már lekéstem... :-)
Idén lett először (de remélhetőleg nem utoljára!) augusztus 27. International Gamebook Day-nek, azaz Nemzetközi Játékkönyv Napnak kikiáltva. Azért esett erre a napra a szervezők választása, mert 1982. augusztus 27-én jelent meg angolul a kultikus Fighting Fantasy sorozat nyitányaként Steve Jackson…..