Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eFBéPé

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
eFBéPé 2020.02.04 02:06:31
@Kot Nyeles:
Nem tudom, nem ismerem a Kotnyeles ingatlanirodát. A “nagyobb” gengszterirodák nem tudták bemutatni az alapdoksikat. A kicsik bizonyára jobbak.
eFBéPé 2020.02.04 02:21:45
@Kot Nyeles:
Értem én a felmerûlő költségeket, de ha nem lennének ingatlanosok, akkor fel sem merülnének ezek a költségek. És ettől még az emberek el tudnák adni az ingatlanjaikat, meg venni is tudnának. Régen, mikor nem voltak ingatlanközvetítők, akkor is cseréltek gazdát ingatlanok. Ma meg már bárki pár kattintással a világba kürtölheti az ingatlanját.
Fenntartom, hogy nincs szükség magukra, csak a módszereik miatt az emberek egy része beadja a derekát. Az a helyzet, hogy az emberek lusták, illetve van egy olyan érzésük, hogy ha ingatlanos meg ügyvéd van, akkor az olyan hivatalos, és az akkor biztosan tiszta, meg nem átverês. Pedig de még mekkora! Az is árulkodó (pontosabban undorító) hogy az első pénzmozgásból (foglaló) szedik le a jutalékukat, miközben ez még nem egyenlő az eladással. Az eladó vevőt vár, tehát az ingatlanosnak vevőt kell hoznia, a vevő pedig az utolsó vételár kifizetésének a pillanatában válik vevővé.
Lehet, hogy maguk azt, amit művelnek, azt munkának nevezik (hiszen jónnek-mennek, beszélgetnek, jegyzetelnek, dokumentálnak, telefonálnak, stb.) de ennek semmi hozzáadott értéke nincsen, ez egy hiéna szakma. Mármint jelen formájában. Miért nem próbálnak a vevőkből megélni? Teszem azt, bemegyek Önökhöz valami elképzeléssel, Önök pedig vagy tudnak kapásból több olyan ingatlant ajánlani, amilyenre vágyom, vagy felmérik, hogy nem is arra vágyom, amit elképzeltem, és ajánlanak sokkal jobbat. Ez egy szolgáltatás, amiért lehetne pénzt kérni, és lenne valódi hozzáadott értéke. Az, hogy a helyszínen fogad az ingatlanos, aki semmit nem tud, én meg az eladóval beszélgetek, az hol érték? Ennyi erővel a szomszéd gyereket is áthívhatnám, hogy tartson velünk, a végén meg adnék neki egy köteg pénzt, amiért olyan ügyesen követett minket.
eFBéPé 2020.02.04 07:21:40
@Kot Nyeles:
“ bár kétségtelenül vannak, akik jártasak a jogi procedúrákban...”
Pont erről beszélek. Egy ingatlanos hol jártas a jogi procedúrákban. Egyelőre ingatlanos bárki lehet. Pont ez az emberek csőbe húzásának alapja, hogy az ügyvédet már megszokták, hogy kötelező (régen az sem volt) és erre a vonatra ültek rá az ingatlanosok. Szerintem ha megkérdeznénk 100 embert, abból 50 simán azt válaszolná, hogy az ingatlanos kötelező dolog.
Az ingatlanos alkalmazása esetében a jogi procedúrákban jártasság egyetlen célt szolgál, az ingatlanos érdekeinek (hogy minél előbb lehúzhassa pénzzel az eladót) védelmét. Se a vevőt, se az eladót nem védik önök.
Annyira nem, hogy legutóbbi keresêsem alkalmával az ingatlanos eltitkolta azt, hogy a hirdetett lakás osztatlan közös tulajdonú. Gyanús volt pár dolog, ezért rákérdeztem, mire nagynehezen kinyögte, hogy ja. Hát miért kell ilyet csinálni!?

Jó, tehát ön szerint 3-4 fénykép készítése, feldobása a netre idióta, béna szöveggel (pl. “a 28 nm-es lakásból könnyedén tágas lakosztályt alakíthatunk ki a szomszédos 105 nm-es lakás megvásárlásával”) megér a hülyének is megér többszázezres, netán milliós tételt.

“...van olyan ingatlanos, aki több infót tud, mint az eladó...”
Teoretikusan biztosan van ilyen :D Elnézést, de ön valami álomvilágról irkái.

Ön kedvesen ír, rendes fickónak tűnik, de ettől még nem menti meg a mundér becsületét, mert az nem is volt neki soha. Szerintem csukjon be minden ingatlanos, és keressenek inkább valami épkézláb, teremtő foglalkozást.
A Sickratmen nagysikerű slágere ihlette cím nem véletlen, tudniillik a kerékpárosok között rengetegen szőrtelenítik a lábukat. Miért jó ez, mi állhat ennek a hátterében? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ. A teljesítmény centrikus világban igen nagy jelentőséget…..
Pamacs és penge Dzsivendzsin 2011.09.07 10:05:00
 Van egy iszonyú jó humorú barátom, nemrég a maga könnyfakasztó stílusában – amelyhez persze irigylésre méltó dramaturgiai érzék társul – ecsetelte azon élményét, amely egy benzinkút kávézójában érte, amikor is bevonult egy kifejezetten elegáns, fölöttébb…..
 Az első, március végi De Vergulde Hand-poszt óta eltelt némi idő (hogy az ottani focis vonalat is továbbhúzzuk kissé: azóta csodák csodájára még mindig ugyanaz a szövkap, illetve megtudtuk, hogy létezik olyan, hogy Anzsi Mahacskala), én pedig nemrég megkaptam a márka…..
Hungarian Cycle Chic Esti elegancia 2010.03.30 16:00:00
Este hazafelé tekerve nem is akadhattam volna stílusosabb bringásba, mint a képen látható úriemberbe! Csodás bicaj és tökéletes szett, a kalapot kifejezetten imádom... ..
eFBéPé 2010.03.31 14:07:50
@aronman: nem értelek! mire van a komment??? ez is komment. vagy nem?
ja, hogy nem passzol a világnézetedhez! bocsika!
eFBéPé 2010.04.01 08:15:52
@aronman: úgy érzed, hogy a kommentjeim korlátozzák a szabadságodat? ez érdekes! úgy tudom, hogy nem létezik kerékpár stílus hatóság. ha valakinek tetszik/nemtetszik valami, azt itt kommentálhatja. vagy nem? esetleg; talán; tán csak; hogy-hogy nem az a helyzet, hogy a számodra nem tetsző kommentek és tulajdonosaik szabadságjogát te kívánnád korlátozni??? gratulálok!
naszevasz!
Úgy tűnik, a bicikli megállíthatlanul hódít a városlakók minden csoportjában, szubkultúrákban, mainstreamben, a power-point karaoke népétől a diszperzit és pemzli fiaiig. Valahogy a bringa egy olyan átkötés, egy közös kapcsolódási pont, amire egyre nehezebb nemet mondani,…..
Hungarian Cycle Chic Utrechti stíl 2010.02.05 07:46:00
Lookbook. A feltörekvő divatdiktátorok nemzetközi gyűjtőhelye. :) Gigajó képes összeállításokat (is) lehet találni az oldalakat lapozgatva. Extra, hogy létezik bike tag. Ami mégjobb: használják is. Éltünk a lehetőséggel és szemezgettünk a Lagerfeld vanabík bicajosokra szabott…..
eFBéPé 2010.02.10 11:50:12
@aronman: nem a blogot fikáztam, hanem azt a trendet, ami már nem csak a bringázáshoz, hanem az élet szinte minden területéhez kötődik (hozzáteszem, csak a nagyobb városokban, mert a falvakban kevés "srác" van)...de hanyagoljuk ezt a témát, mert úgy látom, sokakat kényesen érint (sajna). nem az alfahímségről (főleg nem az enyémről) van itt szó, hanem a bringázásról. a bringázás számomra pozitív és ez a blog tele van jó dolgokkal, amiket viszont nem szokásom kritizálni. azonban az általam vitatott képekről egyáltalán nem a bringázás jön le, hanem az, amit már kifejtettem. ha ezek a képi témák egyre jobban előtérbe kerülnek itt is (márpedig ez egy terjedő jelenség) akkor persze ki kell hagynom ezt a blogot...bár feltehetően ezt nem fogjátok sajnálni
Megvan. Megszületett. Európai szintű kerékpársávot festettek fel a szabi hídtól egészen a kálvin elejéig környékéig. Ez a jövő, a város mozgásban, stb. Egyelőre még nem minden szereplőreagálta le helyesen a változásokat, de az idő két keréken érkezik... ..
eFBéPé 2009.10.27 07:55:18
@szciklon: Utána jártam a híd nevének, és a Habsburg-klánban nem volt Szabolcs nevű egyed, ezért nem lehet "szabi" a híd neve. A József nevű egyed viszont volt, a Józsi-híd megnevezést ajánlom fel a köznek :-)
Hungarian Cycle Chic Tili- toli 2009.10.05 06:54:00
A Margit- hídon átkelni mostanában nem a legdinamikusabb dolog, ami egy városban megtörténhet. Ki mondaná szuperjó közlekedésnek, hogy egy járdán tömörül a Szigetre tartó futó, két oldal között közlekedő bringás és mindenki más. De ennek a kényszerhelyzetnek van egy másik…..
eFBéPé 2009.10.05 08:05:15
Hungarian Cycle Chic Woodstock 2009.07.19 09:23:00
Az Erzsébet tér gyepét Woodstock hangulata lepi el, fűben heverő fiatalok akik élvezik egymás társaságát, a város forgalmas pontján megtalált nyugalmat. Eric Cartman híres mondása szerint: "Asszonyom, önnek hippik vannak a kertjében!". És bizony, a hippik már a…..
eFBéPé 2009.07.20 11:07:57
@GaZe: azt hittem, érezhető a mondanivaló. k.b. ez olyan, mint Trabiba a sportkormány - ettől még Trabi marad. Tehát Bp alapvetően (bár én is itt élek, sajna) egy fos, még akkor is, ha néhány helyen van 10 nm gyep. így OK?
eFBéPé 2009.07.20 13:17:40
@LaCitta: Félreértés ne essék, én értem és értékelem, hogy többen a maguk módján fáradoznak azon, hogy ez a város ne legyen ennyire gusztustalan. Én csak a jelenséget szóltam meg. Spec. én attól még - sajna - nem tudom itt jól érezni magam, hogy van 2 plédnyi zöld. Ez olyan defektes, mint az, hogy Bp-en a legolcsóbb a gyümölcs, de gyümölcsfa sehol, vagy hogy itt van a legtöbb népzenei összejövetel, de pásztort csak ritkán látni, hogy épp legeltet a Gödör gyepén :-)
... a bringásunknak arról, mi a harmónia. Gondosan összeválogatott szerelés tetőtől talpig, esetünkben satyitól a felniig. Viszafogott kék-lila variáció, örökdivat csíkossal és egy bohém kormánnyal meg lánccal fűszerezve. Nagyon képben van, képbe is került!És reméljük nem…..