Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lukacs.peter

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten előadást tartottunk a sokak érdeklődésére számot tartó New Technology Meetupon, ami után az IMPRO pincéjében a Mixgar szolgáltatta a zenét a meetup után ott diskurálók, sörözgetők részére. Az előadásban az ötleten és az alap működésen túl arról beszéltem,…..
Az egész előzménye annyi, hogy pár hónapja érkezett hozzánk egy új kolléga. Zsolt egy igazi Agile Warrior, akinek még otthon is van saját Kanban táblája, szóval nem telt sok időbe, amíg ez irányú fixációit a cégben a többiekre is átragasztotta.   Talán kezdjük egy gyors…..
Cavinton mysql dump 2011.03.23 15:34:00
mysqldump -u USER -p PASSWORD TABLA > DUMP.sql..
Belsőség Budai polgár rohadj meg 2010.05.05 09:05:44
  Szar önti el az agyamat, ha rá gondolok, kötélen lógva szeretném látni azokat, akik ezt így kihozták. Vélemények az azonos című írásunkról...
lukacs.peter 2010.05.05 20:52:39
@Kopi3.14: Ha van egy lakásod budán és debrecenbe akarsz menni dolgozni, kiadod a budai lakásod és feleannyiért veszel ki egy albérletet Debrecenben. Például... Megértem én ezt az amerikai életérzés majmolást, és megmondom őszintén náluk ennek van kultúrája, plusz ráadásnak irgalmatlan drága ott egy ingatlan. De azért nehogy már bárkinek megmagyarázd hogy menőbb az aki fizet xy-nak azért hogy a lakásában lakik, mint xy helyzete, aki pl kapja a pénzt csak azért mert annó egy-két-x ingatlanba ölte a havi félretett zsetont az albérlet helyett... A magyar ember antimobilitása nem csak a lakáshoz kötöttségen alapul. Kultúra, félsz, meg ilyenek...
lukacs.peter 2010.05.05 21:03:45
@Kopi3.14: Igaz, ebben is van ráció, az ember hajlamos csak a saját környezetében gondolkodni. Vidéken tényleg sokkal nagyobb szívás egy lakatlan ingatlan. Ennek ellenére hosszú távon nem tartom a szabadság megvalósulásának az albérletet, mert a nagy nehezen megkeresett pénzedet nem egy saját tulajdonba rakod hanem a máséba, aki lehet hogy szintén hitelre vette azt az ingatlant, aminek a törlesztőjét majd te szépen fizeted helyette az albérletpénz formájában. Szerintem. De persze van ráció abban amit mondasz, csak nem hosszútávon.
tulaj/csoport:chown user:group -R filejog:chmod 777 -R könyvtár..
 mate /etc/hostsmate /etc/apache2/extra/httpd-vhosts.confsudo apachectl restart..
find . -type f -exec chmod 664 {} \;find . -type d -exec chmod 775 {} \;..
Cavinton tar.gz 2009.08.05 14:27:00
tar czf a_tar.tgz .tar xzf a_tar.tgz ..
Cavinton Cserpes sajtműhely 2009.08.05 14:19:18
II. ker Fény utcai piac, legfölül (ha a Moszkva felé nézel, jobb oldalon) valami spéci pékség bódéjában vannak Cserpes cuccok is.  ..
 A XX. század akár az idõs emberek évszázadának is nevezhetõ, hiszen a fejlett országokban az átlagos élettartam csaknem megkétszerezõdött, így korunk emberének egyik fontos célja, hogy minél tovább megõrizze szellemi frissességét és kreativitását. Az egészségügyi…..