Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Leslee

0 bejegyzést írt és 1404 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiája belopta magát a kedveceim közé, így egyértelmű volt, hogy ha a Netflixen hozzáférhetővé válik az első kötetből készült, Expedíció című film, akkor le fogok csapni rá. A napokban ezt meg is tettem, és okulásotokra ezúton prezentálom a gondolataimat a kész…..
Smoking Barrels Thelma (2017) 2017.12.14 06:00:00
Thelma (Eili Harboe) egy norvég egyetemista lány, aki szörnyen szigorú vallási neveltetésben részesült. Különcsége és félénksége miatt nehezen vegyül el a többi diák között, mígnem egyik nap felfigyelnek rá, mikor egy epilepsziára hasonlító roham lesz rajta úrrá. Megismerkedik egy lánnyal, Anjával…..
K.Leslee 2018.02.21 14:05:39
Hmm, erdekes. Nekem tetszett ez a film de mondjuk elegge befolyasolt a teny hogy az Oslo, Auagust 31st egy maradando filmelmeny volt szamomra Trier-tol.
Szerintem illett ebbe a filmbe a termeszetfeletti szal es nagyon jol egybe volt gyurva a coming of age klisekkel. Nekem atjottek a dilemmak es tobbszor elgondolkodtatott. Inkabb a bibliai utalasokat tartottam nehol eroltetettnek meg magat a tenyt hogy az egesz egy kicsit tul ambiciozus volt. Ertem hogy a tudomany-vallas vonalon mozgott az egesz, de ezeket a szimbolumokat mar ezer masik filmben lattam.
Mindezek ellenere nalam ez volt az egyik legjobb film 2017-ben.

@danialves: nem vallal be semmit? Ebben lehet valami, de En csak a skandinav visszafogottsagot ereztem benne. Bar en alapbol szeretem a skandinav filmeket/kulturat meg ezt a lassu, inkabb hangulatra epito tempot. Viszont a film haromnegyedenel van egy olyan meresz jelenet amitol leesett az allam. Nem gondoltam hogy meg merik lepni azt a jelenetet es raadasul meg is mutatjak...
Szerintem erdemes befejezni ezt a filmet, mert lassan epul fel de a vegere minden a helyere kerul. En legalabbis nem csalodtam es nem talaltam hatasvadasznak sem.
K.Leslee 2018.02.22 18:43:33
@danialves: en is attol feltem hogy a leszbi szalra fog fokuszalni, de szerencsere nem. Szerintem ha van egy folosleges orad akkor fejezd be a filmet mert a leszbi szal egyaltalan nem volt mervado a tortenetben, csak kihangsulyoztak vele a lany elszigetelodeset.

'ez a szegény ember Raw-ja'

Ennek apropojan megneztem a Raw-t es szamomra meg az tunt atlagosnak es unalmasnak :-)
Egyaltalan nincs koze a Thelma-hoz egyebkent. A szineszeken kivul semmit nem tudtam ertekelni benne. Egy vegetarianusbol kannibal lesz egy fejlodestortenet soran amiben senki nem fejlodik sehova. Rendkivul eredeti. A film elso fele konkretan semmirol nem szol, csak arrol hogy szivatjak az elsoeveseket. Alig van kohezio a karakterek kozott es semmi atmenet nincs a lany atalakulasaban. Vizualisan is csupan atlagos filmrol van szo ami nem tudja pontosan hogy mit akar elerni es semmilyen szempontbol nincs stilusa.
Az indokolatlan kannibalizmuson kivul semmi erdekeset nem tud felmutatni a film. A body horroros jelenetek kozott semmi atfedes nincs, erzelmileg teljesen ures alkotasrol van szo. Az a fajta film ami tartalmilag semmit nem ad ahhoz a ket mondathoz amit az imdb-n olvasol rola.
Arrol nem is beszelve hogy ebben aztan tenyleg foloslegesen van benne a meleg-szal, ahogyan a nyitojelenet es annak idoben torteno eltolasa is. Nagyon latszik hogy elso rendezes a film, de meg ahhoz kepest sem kiemelkedo.
Smoking Barrels Lady Bird (2017) 2018.02.20 12:00:00
Végignézve az Oscar mezőnyét, látatlanban a Lady Bird kapcsán lehetett a legnehezebben megfogalmazni, hogy miért került a legjobbak közé. Átlagos darabnak tűnt, sem főhőse, sem eszközei nem ragadták meg a figyelmet, mégis eddig szinte osztatlan sikert aratott mindenhol. És ha a mű mélyére ásunk,…..
K.Leslee 2018.02.22 14:24:40
@szociál: biztosan meg volt ra az oka
Kata SWL kritikáját itt olvashatjátok Amikor meghallottam Antal Nimród "hazaigazolásának" hírét, a nyilvánvaló örömbe némi félelem is vegyült. Azokra a szebb reményű futballistákra emlékeztetett, akik 1-2 évvel a topligás szereplés után nagy csinnadrattával hazatértek, csak hogy további 1-2…..
A cápás horror talán még a zombis horrornál is elnyűttebb műfaj manapság. A szubzsánér megvetettségéhez nem kis mértékben a Sharknado-féle, az Asylum stúdió nevével "fémjelzett" produkciók járultak hozzá, melyek tényleg a mélybe rántották az uszonyos emberevők reputációját. Tavaly a Blake Livelyvel…..
A különböző véleményeket és kritikákat olvasva szinte napok alatt terjedt el az a narratíva, hogy Ridley Scott-tól a rajongók szinte kikövetelték a Prometheus beszántását és egy klasszikus Alien-filmet, a rendező pedig a szerző szemléletének függvényében hol készséggel, hol sértődötten állva a…..
Ismerős az a helyzet, amikor van egy elég érdekes alaptörténete egy filmnek, esetleg még egy ideig még működik is a dolog, hogy aztán darabjaira hulljon később az egész koncepció? Na, valami ilyesmi történt a Széttörve esetében is. A film főszereplője Kevin (James McAvoy), akinek a fejében 23…..
Újabb újrázás vérzett el: a Ghost in the Shell élőszereplős, amerikanizált (vagy ki-ki vérmérséklete szerint kifehérített) verziója bukott el a pénztáraknál, nemcsak csúfosan alúumúlva az elvárásokat, de vereséget szenvedve a szintén debütáló Bébi úrtól és a már…..
Charlie McDowell (és írótársa, Justin Lader) három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba (vagy annak legalábbis egy kis szegletébe) a The One I Love-val. Amely egy iskolapéldája annak, hogyan lehet fillérekből, elsősorban a kreativitásra alapozva egy figyelemre méltó produkcióval…..
Danny Boyle és Alex Garland mesterei azoknak a filmeknek, amelyek eleinte nem szólnak nagyot, de aztán megkerülhetetlen klasszikusokká válnak. Annak ellenére, hogy rendre jó munkát végez ez a páros (akár külön-külön is), első látásra a 28 nappal később-et én is egy nagyon jó…..
K.Leslee 2015.06.17 17:26:49
K.Leslee 2017.03.13 10:50:12
@Pic:.............. SPOILER
nem feltetlenul happy end. Csak emlekezz mi tortent mikor eloszor talalkoztak katonakkal. Ennek tudataban, plusz a lepedokbol kirakott HELL felirattal azt gondolom hogy az egyik legstilusosabb 'happy end' volt a filmtortenetben.
Bevallom őszintén, eléggé tartottam a Holdfénytől. Egy, az ember arcába mászó, túldramatizált nyomorpornóra számítottam, amit kifejezetten az Oscar-szezon kedvéért gyártottak le. Szerencsémre Barry Jenkins rám cáfolt, és öncélú művészi allűröktől mentesen tudott egy…..
K.Leslee 2017.03.13 10:41:53
@danialves: ugyanigy ereztem en is. Megint egy olyan film ami nem kepes osszefogni a jelenetek tartalmat hanem szimplan rabizza azokra az egesz filmet. Az utemezes egyenletlen es az idosikokat is elnagyoltak.
Ezert van az hogy bar minden jelenet hatasos, a jatekido elorehaladtaval egyre jobban eltavolodok a szereploktol. A vegen pedig nem kapok konkluziot, csak elvagjak a kepet azt remelve hogy a nezo most majd jol elgondolkodik. A masik meg az hogy nem vagyok benne biztos hogy a filmben felvazolt osszes problemat ra kellett volna zuditani a foszereplore, hiszen egyertelmuen nem birja kezelni mindet ez az alkotas.

Minden mas miatt (a tema fontossaga, alakitas, fenykepezes) 7.5 pisztolycsovet kap tolem a 10-bol. :-)
Tavaly év végén a Netflix egy elképesztően bizarr előzetessel hozta ki a The OA-t, azonban ha valaki ismerte a sorozatot alkotó Zal Batmanglij, illetve a főszerepet játszó Brit Marling korábbi munkáit (elsősorban a Sound of My Voice-t, de akár az The East-et is), az a legkevésbé sem lepődött meg a…..
K.Leslee 2017.02.23 23:45:38
@danialves: szerintem szandekosan voltak a sztoriban az altalad emlitett megoldasok, ahogyan a tulzasok is. Eppen ezert, nalam sosem estek at a lo tuloldalara ezekkel a dolgokkal. Csak majdnem.
Kezdjuk ott, hogy egy agressziv tinedzser mikor egyezne bele hogy egyik hetrol a masikra elszokjon otthonrol ejszakankent csak azert hogy egy full kamunak tuno sztorit hallgasson a halalkozeli elmenyekrol meg egy arva kislanyrol 2016-ban. Ki van zarva.
Arrol nem is beszelve, hogyha valaki ezt a sztorit egy olyan farkasos pulcsiban adna elo, eselye mem lenne hogy meggyozzon :-). Bar eleve megvetem a spiritualis, altudomanyos dolgokat de itt valahogy a helyen voltak ezek a dolgok...es mukodnek. Ezek kikacsintasok a nezore. Folyamatosan jatszik a sorozat az elmeddel, olcso megoldasokat kreativ es egyedi csavarok kovetnek, spiritualis jeleneteket pedig tudomanyosak. Egy keverek valosag es kepzelet vagy tudomany es altudomany kozott. Pont mint a valo vilag ahol semmilyen forrasban sem bizhatunk. Ez mind benne van a filmben. Pl mikor SPOILER interneten rakeresnek azokra a dolgokra amiket Prairie meselt (zsenialis huzas volt). Nade bizhatsz az internetben?

En nagyon kivancsi vagyok a masodik evadra, viszont nagyon kockazatos dontes folytatni.
K.Leslee 2017.02.24 13:32:55
@danialves: valoban, de majd lehet hogy a folytatasban lesz amit nem fogsz megnezni :-)
Az Érkezés címe esetében valószínűleg frappánsabb lett volna az eredeti Story of Your Life, viszont abból szempontból találóbb címet nem is kaphatott volna, hogy a filmrajongók egyenesen megváltóként várták ezt a darabot. Persze nem Denis Villeneuve sci-fije volt az egyetlen ígéretes produkció 2016…..
Az egyre gyakrabban felmerülő kérdést, miszerint a néhány év leforgása alatt a popkultúra egyik meghatározó részévé vált zombimitológiát meddig lehet még facsarni, rendre azzal a válasszal zártam rövidre, hogy a kreatív alkotók mindig meg fogják találni, hogyan lehet még…..
Aki már valaha is próbálkozott a sorozatok teljes körű fogyasztásával, tapasztalhatta, hogy mennyire lehetetlen feladat ez, így toplistát állítani is lehetetlen feladat (legalábbis ha az átlagtól eltérően azt a látszatot kívánjuk kelteni, hogy minimális alapossággal…..
K.Leslee 2017.01.22 14:09:42
@danialves: mert egyre jobb lesz. Tele van remek otletekkel amik akar egy egessze is osszeallhatnak ha lesz masodil evad. Nem mindenkinek jon be de nekem tetszett es ezt ugy mondom h ki nem allhatom a spiritualis dolgokat.
Shane Black egy rendes fickó. Nem feltétlenül azért, mert újra felvonultatja azokat az elemeket, amelyek miatt megszerethette az ember a munkásságát, hanem azért, mert mindezt elképesztő arányérzékkel csinálja meg. Összerakott egy bűnügyi filmet, egy nyomozós mozit, amelyben két…..
K.Leslee 2017.01.09 13:06:31
@hiroshige: valoban, Gosling es Crowe jateka volt a fo pozitivuma a filmnek, ha egyaltalan volt neki mas pozitivuma is.
K.Leslee 2017.01.13 13:26:58
@AldoWinnfield: 'insert random stereotype troll comment'

:-D
K.Leslee 2017.01.13 16:10:38
@AldoWinnfield: igen, mindig megnezem a kommentszekciot amikor nevetni akarok. De pszichologiai tanulmanyt lehetne irni arrol h milyen jol oltjatok oket :-D
Kezdem úgy érezni, hogy egy kis fásultság vett erőt rajtam, amikor szokásos módon nekiálltam az év legfelháborítóbb posztjának. Persze nem azért, mert meguntam volna a szándékosan az árral szemben úszást, hanem mert most kezdem azt látni, hogy minden évben szinte ugyanazok a…..
Bár a világon rengeteg különböző ember él, egy dologban mindannyian közösen gondolkodunk: mindenki szeretne valahová tartozni, fontosnak érezni magát, tudni, hogy a jó úton jár egy boldog élet felé. Hogy a boldog élet rengeteg ember életében nem adatik meg, az legalább annyira…..
K.Leslee 2016.11.22 22:27:08
The Man Who Laughs kritikáját itt találjátok A 2016-os év igazi diadalmenet volt a magyar film szempontjából, ráadásul a Filmalap támogatta alkotások palettájáról általam is hiányolt műfaji darabok dominálták ezt a sikertörténetet. Éppen ezért nagy reményekkel várhattuk A martfűi rémet is, hiszen…..
K.Leslee 2016.11.16 00:39:36
@Dominik Blasir: haha ennel a mondatnal en is megakadtam. Zsenialis!
Smoking Barrels You're Next (2011) 2016.10.12 12:00:00
Adam Wingard rendező és Simon Barrett forgatókönyvíró karrierje a feldolgozásokon alapul: kettejük közreműködése a The Guest és a tökéletes nosztalgiamozi megalkotásával ért a csúcsra, hogy aztán idén a Blair Witch megismételhetetlen sikerének próbáljanak méltó…..
K.Leslee 2016.10.18 22:24:27
@Werewolfrulez: en is csak erre az egy jelenetre emlekszem, pedig En tavaly lattam. Raadasul altalaban reszletesen emlekszem filmekre, szoval a hiba nem a Te keszulekedben volt :-D
K.Leslee 2016.10.18 23:26:17
@Werewolfrulez: az elokeszulet ahhoz a jelenethez nagyon emlekeztetett erre:
www.youtube.com/watch?v=pehF-9DmZdU
Smoking Barrels Vad / Wild (2016) 2016.10.13 06:00:00
A filmet a Szemrevaló filmfesztiválon volt alkalmam megnézni. Közkedvelt téma a filmes világban a modern társadalommal és annak berögződéseivel való szakítás. Ennek bizonyításához nem kell messzire mennünk az időben, elég csak a legutóbbi Cinefest két remek darabjára, Az ember, aki mindent…..
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Az első előzetes után meggyőződésem volt, hogy ebben az írásban arról fogok értekezni, a Star Trek milyen nevetséges szolgaisággal megy utána az éppen uralkodó trendeknek, először a kortársak depresszív sötétségét, majd a laza poénkodását másolva. Azonban…..