Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DDD3

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
DDD3 2018.07.26 13:31:27
@dr. Nagy Gábor: A csajoddal bemocskoltatjátok a másik lángosost mert hát te mégse írhattad a FB-n, gondolom az egész falu tudja, hogy te a lángosos fia vagy. Majd mikor lebuktok elkezdesz itt fenyegetőzni. Jogilag biztos igazad van. Aztán kamuzgatsz itt, hogy jaj, hát a csajod volt, senki nem tudott róla... Haha... Aztán meg úgy próbálod leállítani a szarfolyamot, hogy a másik lángosos hírnevére/nyugalmára hivatkozol... Ügyes.... Ja nem.
DDD3 2018.07.26 14:23:53
@dr. Nagy Gábor: A gondolatmenet kedvéért tegyük fel, hogy igazad van, csajod önjáró volt, te nem nézed percenként a FB-ot, szüleid még annyira sem. Csak tudod, van az a szólás: Madarat tolláról, embert barátjáról. Szóval nem adja ki a sztori. Vagy szerencsés esetben még idejében kaptál egy elég erős figyelmeztetést a csajod erkölcsi szintjéről.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
DDD3 2018.07.24 12:58:45
@igazi hős: Szerintem a főni úgy gondolkodik, hogy azért nagyon messze nem szabad elengedni a magyar gazdaságot a nyugatitól. Ez egy ilyen egyensúlyozós játék. A félelmet fent kell tartani a külső, nem igazán megfogható (kreált) ellenségtől, de belül azért néha csinálni kell valamit, hogy a bizalom fennmaradjon. Hogy lehessen mutogatni, hogy a magyar gazdaságnak azért van valamiféle teljesítőképessége. Más kérdés, hogy ennél sokkal jobban is tudna teljesíteni a gazdaság. De egy minimum szintet mindig fent kell tartani a hosszú távú hatalomhoz.
DDD3 2018.07.24 13:09:26
@bbalintus: hú, jogos, ezt csúnyán benéztem.
Svéd(d)élet(t) A svéd kenyerek 2017.07.10 20:55:33
A svédek valamiért imádják az édesített kenyereket. Alig lehet olyat kapni amiben nincs hozzáadott cukor. A legtöbben előnyben részesítik az előre csomagolt fajtát, de a boltokban azért kapni a friss verzióból is. A Magyarországon megszokott ropogós hájú fehér kenyérrel én egyátalán nem találkoztam…..
A felmérések szerint hazánkban a 15-34 évesek 5,7 százaléka szokott kannabiszt szívni és mindössze 0,6 százalékra tehető azoknak az aránya, akik kokaint használnak. Ezekkel az adatokkal Magyarország a lista 6. helyét szerezte meg. De vajon melyik európai ország került az utolsó…..
DDD3 2017.08.03 13:48:14
@Kútmester: Miről hadoválsz itt össze-vissza? Nem sok köze van ennek a jóléthez, meg a "nyugatisághoz".
Nézd meg Svédország és Ausztria pozícióját, ehhez képest meg pl. Dániát. Kár zsigerből nyomni a hülyeséget.
DDD3 2017.08.04 12:40:20
@Kútmester: Én tiszta vagyok kispofám, de te egy grafikont se tudsz értelmezni, és a differenciált gondolkodás sem a sajátod, csak az üres hőzöngés. S, A: 1.2, EU átlag (tudod, a piros csík) 1.9, DK: 2.4. És akkor most fejtsd meg azt, hogy a gazdasági erő, elhelyezkedés és kultúrális hasonlóságokhoz képest miért is van ekkora különbség S és DK között. Nyugatiság, baszodalássan. Az alkoholról meg nagyvonalúan elfeledkezel, mindjárt nem állna így a statisztika, ha azt is hozzátennék. Csak szólok, hogy az is drog.
DDD3 2017.08.07 12:43:42
@Kútmester: Én szerényebben? Nyomod itt a béna propagandádat a csökevényes jóléti társadalmakról, ezzel úgy állítod be a keleti részt, mint valami erkölcsi győztest a bűnös nyugattal szemben. De elárulom, csak neked, hogy erős tévúton vagy: nem azért nem kokszolnak itt az emberek, mert annyira magasabb erkölcsi szinten vannak, hanem azért, mert nincs rá pénzük.
Én terelek?
Te vagy hülye vagy, vagy aljas. De inkább az utóbbi. Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy (maradjunk a példánál) a svéd vagy az osztrák GDP mennyivel magasabb mint a az átlag K-európai és a társadalom jövedelemeloszlása is mennyivel kiegyenlítettebb azokban az országokban, mint itt. Ebből következik, hogy a fizetőképesség szempontjából az elméleti hozzáférés a fűhöz és kokainhoz messze nagyobb, mint a K-európai országokban. Ezek alapján ki lehet következteteni, hogy arányaiban ugyanannyian vagy kevesebben élnek fűvel vagy kokainnal Svédországban vagy Ausztriában pl. Magyarországhoz képest, mint amennyien megtehetnék.
Erről ennyit, ringathatod magad erkölcsi felsőbbrendűségi tudatba, csak nem sok alapod van rá. A szerénység nem belőlem hiányzik.
Könnyű lenne azt mondani, hogy minket nem érint, meg különben is, milyen durva felvétel ez. Ám a jelenet maga a valóság, amelyben élünk...
DDD3 2017.08.02 13:59:07
@Bobby Newmark: Külön gratulálnék a kommunistázáshoz. Én megtiszteltelek azzal, hogy normális hangnemben, szerintem világos érvekkel száltam veled vitába. Próbálj meg nem indulatból válaszolni.

""az állampolgárokat meg kell védeni saját butaságuk"

Hát ez azért eléggé kommunista tempó, Állambácsi gondoskodik, meg megvéd. Nekem ettől a gyomrom fordul fel. Továbbá öngyilkos bármikor lehetek az állam szerint, de bizonyos szerektől "megvéd" engem az állam. Kösz, nem kell, ez az önrendelkezés brutális csorbítása."

Mitől is kommunista ez a tempó? Az állam rengeteg helyen próbálja megvédeni az embereket a saját hülyeségüktől. (Amúgy a hangsúly az egymástól megvédésen volt, de ezt nem akartad észrevenni). Ezért lehet bizonyos gyógyszereket csak vényre venni, ezért kell x évente műszaki vizsgáztatni az autódat, stb. Soroljam? Ez mind haszontalan kommunista ármány lenne?

""csak egy végetelenül idealisztikus társadalomban mellőzhető"

Ez az érved még működne is, ha a drogok a veszélyességük szerint lennének legálisak vagy illegálisak. De onnantól kezdve, hogy az egyik legaddiktívabb meg az egyik legveszélyesebb és az emberekből az állatot leginkább elszabadító drog legális, roppant képmutató magyarázkodássá válik. A jelenleg legális nikotinnál és alkoholnál kevés károsabb és rosszabb hatású drog létezik a tiltott drogok listáján."

Nem. A helyzet az, hogy te drogot AKARSZ fogyasztani, ezért számodra idealisztikus csak ez a társadalom. Mindenkinek más az idealisztikus és ez is változik időről-időre.
Mitől válik képmutatóvá? Nem helyeztem szembe az alkohollal és a nikotinnal, azok használatát nem részesítette előnyben a felvetésem.

""meg miért fordulna a drogokhoz."

Csak. A "csak" nem elég? Miért ne fordulhatna már? A szórakozás célú drogfogyasztás teljesen elfogadott dolog. Meg a spirituális célú is. Elvek szintjén semmi különbség nincs aközött, hogy valaki elmegy péntek este kocsmatúrára, vagy beszívva kirándul, vagy otthon belövi magát. Csak a kedves képmutató polgártársaink szeretnének úgy tenni, mintha lenne különbség."

Csakhogy nem az volt a szerző felvetése és az enyém sem, hogy miért nem elég az alkohol, ha az legalább legális. Az alkohol is drog, ahogy ezt magad is megfogalmazod.
A szerző felvetése az volt (csak talán nem bontotta ki rendesen), hogy vajon miért kell egyáltalán eljutni addig az állapotig, hogy az embernek 'külső' segítség kelljen a boldogsághoz/kiegyensúlyozottsághoz/stb, holott ez az ő véleménye szerint enélkül is elérhető.

""a drog kiszámíthatatlan viselkedést okoz"

Ja, főleg az alkohol, ami legális. Meg a szintetikus fűpótlékok, amik létezésének egyetlen oka a tiltás. Az kiváló példa, mennyire kibaszottul jól működik ez a csodás elképzelésed a gyakorlatban: betiltottad a gyakorlatilag teljesen ártalmatlan füvet, ezért szemfüles kínai vegyészek nagyüzemben elkezdték gyártani a hasonló, de még nem betiltott szart. Ami aztán tényleg veszélyes tud lenni, meg kiszámíthatatlan viselkedést okoz. Hát kurvára megérte, valóban."

Én nem tiltottam be semmit, sem nem támogattam az alkoholt a fűvel szemben. A 'drog' kifejezés sem kizárólag a fűre vonatkozik.

""Mi vagy ki garantálja, hogy mondjuk nem fog autót vezetni valaki egy spangli ne adj isten LSD után? "

Mi vagy ki garantálja, hogy valaki nem fog autót vezetni seggrészegen? Mi vagy ki garantálja, hogy az amúgy tök szabadon elérhető, csak illegális drogtól bekészülve nem ül valaki MOST autóba?
Mikor fogod fel, hogy ez nem attól függ, hogy legális-e egy drog? Autót vezetni a jelenleg legális tudatmódosítóval sem ér, meg egy rakás gyógyszer szedése mellett is tilos."

Ezzel magam is egyetértek, és szépet csúsztattál azzal, hogy ezt nem idézted tőlem a fenti kontextusban: 'Ez már az alkoholnál sem működik, ezt kb. hetente látjuk. '. Ez pontosan bizonyítja, hogy felfogom azt, amit számon kérsz rajtam, de nálad annyira leszállt a lila köd, hogy mindenképp belém akarsz rúgni.

"Miért nem lehet értelmes, következetes és igazságos jogrendszerűnk? Miért követeled azt, hogy direkt szar legyen?"

Ismét csak azt tudom mondani, hogy először józanul olvass, értelmezz és csak utána érvelj.
Nem követeltem semmit.
Nem állítottam, hogy rendben van a jelenlegi helyzet. Vitáztam, ellenérvet állítottam.
Te miért követeled azt, hogy mindenki ugyanúgy lássa a világot, mint ahogy te és miért várod el, hogy a te vélt igazságod legyen az univerzális igazság? Náci-e vagy?
Ugye, hogy ugye?
DDD3 2017.08.02 16:10:31
@karandash:

"Badarság! Alkohol miatt se kell hihetelen rendőri erőket mozgósítani.
Pedig az veszélyesebb a vezetőkre, mint bármelyik más drog."

Na ez így konkrétan nem igaz. Próbáltál már LSD-vel vezetni? Kb. az összes hallucinogénnel veszélyesebb vezetni mint az alkohollal. Nem véletlenül lehet pl. Németországban 1-2 sörrel még vezetni. (Amivel amúgy nem értek egyet).

"Aki nem akar, az most se iszik szeszt, nem gondolom, hogy tömegek nyúlnának fűhöz, LSD-hez, ha legális lenne. De az alkoholnál kevésbé károsak ezek is."
A kevésbé károssal csak részben értek egyet, viszont az újdonság ereje miatt lenne egy nagy felfutása a dolognak. Fűhöz szerintem sokan nyúlnának, az LSD másnapja vagy az instabil lelkűekre való hatása miatt valóban kellően elrettentő ahhoz, hogy ne legyen népszerű.

"Az élet cáfol téged: Coloradoban a legalizálás után meredeken zuhant a balesetek száma meg úgy általában a bűnözés is.
Mert az emberek nem isznak, hanem füveznek. A fű meg nem okoz olyan kontrollvesztést, mint az alkohol, a kannabisz nem hat a motoros képességeidre. Mindenesetre nincsenek tömeges balesetek ott, ahol legális a fű."
1. Ha szigorúan csak a fűről beszélünk, akkor ezzel egyet értek, ssakhogy te nem konkretizáltad, hogy mely drogokat akarod legalizálni és melyeket nem és a beszélgetés is általában szólt a drogokról, nem emelte ki a füvet.
2. Csak a két nép pszichológiai/lelki/hozzáállásbeli állapotát felejted ki ennél az érvnél.

"Főzesd le és idd meg az évi 50 liter adómentes pálinkát, az biztos jobb, mint bármi más."
Mellélőttél, sehol nem tettem le a voksomat az alkohol mellett.
Lehetne mindenféle magasztos gondolatot írni itt, ám inkább a sallangmentesebb utat választanám: közel kilenc és fél év után véget ér a KMK története – egy időre biztosan. Köszönöm szépen mindenkinek, aki a nyár során jelentkezett blogírónak, ám sajnos sem erőm, sem…..
DDD3 2017.07.15 22:56:18
+1
Autós reklámok régen szerepeltek a blogon, ez a mostani két okból sem passzol a legjobb autóreklámok rovatba: egyrészt nem hivatalos reklám (a Baden-Württembergi Filmakadémia jegyzi), másrészt nem igazán jó. Sokkal inkább a Ford KA reklámhoz hasonló félresikerült partizánprojektek közé sorolható...
5           1988. május 14.szombat Így kell írnom, mert ez az igazság:geci jó idő volt ma.Olyan igazán pimaszul és mélyrehatóan jó idő.Őrszolgálatba osztottak be és megőrültem attól, hogy érzem minden porcikámban a kinn tomboló nyarat, de itt kell az épületben…..
Belsőség Támad a rozsda 2014.05.08 17:43:31
Az elmúlt szűk egy évben nem vittem túlzásba az E21-es BMW-mről szóló posztokat. Ennek persze meg is volt a maga oka: időm az mindig éppen annyi volt, hogy eldönthettem, írok egy rövid szösszenetet, vagy inkább megpróbálok valamire haladni az autóval. Közben a feneketlen…..
DDD3 2014.05.08 19:23:05
@Momina: dobcsere. Nem nagy tétel.
Repülni alapvetően igen kafa, de bizonyos körülmények és kötelezettségek miatt elég sok agyfelkúró helyzet adódhat, különösen, ha fapados a kiszemelt szolgáltató. A rém idegesítő reptéri procedúrákról majd később, most a légitársaságok színvonaláról. Friss hír, hogy…..
Elitcsajok Ragyogj pinkben! 2014.04.03 13:11:32
..
Sztambul Csillagkapu Bizáncban 2014.03.31 23:41:45
Az utcán sétálva ebbe botlottam bele: Nagy Konstantin palotája. Mintegy 1700 éves épület, persze felújítva: belül nem bontja meg a nagy teret se emelet, se hajók. Alulról ráadásul fűteni is lehetett. Lenyűgöző ez is.  De ez az épület nem Isztambulban van, hanem Trierben,…..
DDD3 2014.04.01 14:08:54
DDD3 2014.04.01 14:15:38
Kedves Mindenki! Nem vagyok az a szó nélkül eloldalgós fajta, úgyhogy engedjétek meg, hogy ezúton köszönjem meg nektek az elmúlt évek minden örömét és szépségét. Nagyon szerettem ezt a blogot, meg az elődjét is, és számomra mindig nagy tisztesség lesz, hogy elmondhatom…..
DDD3 2013.09.20 22:48:19
256         Szeptember 6 Vasárnap Na, ezt a napot együtt töltöttük Edittel. Délelőtt mire átmentem hozzá, megenyhült, a tegnapi ellenségesség már egyáltalán nem látszott. Ma nem volt jó idő, esett egész nap, amit normál esetben szitkozódva fogadtam…..
Külhoni szülők Svédországban születő gyereke automatikusan állampolgársághoz juthatna egy javaslat szerint. Ehhez azonban legalább az egyik szülőnek minimum öt esztendeje a skandináv országban kell élnie a gyermek születésekor. Persze az illegális, tartózkodást igazoló…..
DDD3 2013.04.30 12:49:55
@buday008: Azért ez nem ilyen egyszerű.

1. Biztos lerabolta őket a német tőke, de hogy évente (többek közt) németek milliói költötték ott a pénzőket turistaként, az is biztos, úgyhogy bőven csorgott vissza pénz, ha nem több.

2. Lerabolni azt lehet, aki hagyja

3. Az adóelkerülés, adócsalás bármily furcsa is, de nagyobb nemzeti sport volt Görögo.-ban mint itthon.

4. Görög bankoknál és pénzügyi szagembereknél nagyobb linkek nem léteznek a világon

Mindezzel azt akartam mondani, hogy a görögök nagyon vastagon benne voltak az önszopatásban, úgyhogy legelsősorban a saját elitjén kellene ezt leverni, nem a németeken. Mindig sokkal könnyebb másra mutogatni.
Örömmel jelentem, hogy ismét szaporodtunk, immár négyen keressük a kegyeiteket. Kappa, aki már nagyon sok szuper leírást küldött be nekünk, elvállalta, hogy ezentúl saját néven is jegyzi ezeket. Ő maga úgy fogalmazott: "tőlem csak stratégiát és disztrojt várhattok, de ezekben…..
DDD3 2013.03.11 20:38:19
Puli Space blog Irány a Föld! 2013.02.28 18:30:00
Az Apollo-11 parancsnoki  egységének pilótája a Holdról távozóban eldöntötte, hogy soha többet nem akar ide visszajönni. Tény, hogy a legénység egyik tagja sem tért vissza a Holdhoz. Erről is beszámol Michael Collins, aki 1969. július 16-án - 43 éve - indult útjára az…..
Amíg a MÁV ÁBE működött, mindenki azért imádkozott egy koccanás után, hogy a másik lehetőleg valami normális biztosítónál legyen, mert a vasúttársasághoz egyébként sehogyan sem kötődő gittegylettől pénzt még alig láttak károsultak, és kínlódás volt az egész…..
DDD3 2012.10.24 19:17:27
@serwer: Szerintem meg nagyon is jól tudták, hiszen már rég ismert volt, hogy az efféle fapados biztosítók (lásd KÖBE is) nagyon nem szeretnek fizetni a károsultaknak. Aki erről nem tudott, az csukott szemmel/füllel járt. Tele volt ilyenekkel mindenféle sajtó. Persze a PSZÁF is magasról szart egy ideig a dologra, a felét velük fizettetném.
Kinek és mire jó az Olimpia? Csak a pénzt viszi vagy értéket is termel? Hasznos a társadalomnak vagy az egész csak bohóckodás, cirkusz? Szükség van az élsportolók állami támogatására? Miért olyan nagy szám például Gyurta? Néhány embert sztárol a nép vagy tényleg…..
Omnibusz Buszozzunk tisztán! 2012.08.07 09:00:00
Elektromos buszt tesztelt júniusban a BKV. Különös élmény az olajsáros megállókból felszállni a jövő tiszta ígéretére, de valóban itt a jövő? A BKV már ne is vegyen több dízelbuszt?   A busz Kínából érkezett, a neve BYD e-bus12 vagy BYD K9B vagy a szabványos kínai…..
DDD3 2012.08.07 17:11:41
@Pa Lee: De szerelnek, a Volvónak vagy a Scaniának (most nem emlékszem melyiknek) biztos hogy vannak gázos normál városi modelljeik forgalomban.
Olvasom, hogy a kormány már megint vissza akarja szorítani a diplomások kivándorlását…  Persze adminisztratív eszközökkel, nem ám jobb feltételeket teremtve otthon. És kikiáltva gonosz ingyenélőknek az eltávozókat. Azok a politikusok, szociológusok, akik ilyeneket…..
DDD3 2012.07.19 22:09:57
@online távmunkás:
Az adott témával kapcsolatban mennyire relevánsak és előrevivőek a kommentjeid?
DDD3 2012.07.19 22:13:01
@online távmunkás:
Na jó, befejeztem a sörivás közbeni kommentelést...
DDD3 2012.07.20 00:03:56
@Környezettudatos:
Úgy vélem, hogy az, amiről te beszélsz (a felülről lefelé építkezés), már megbukott. Csak a mikroközösség építése, és az onnan való előrelépés, majd a politikára való nyomásgyakorlás, illetve az alulról érkező képviselők helyzetbe hozása segíthet. 23 éve várunk arra, hogy az állam leüsse a labdát
Olyan, hogy a takarító szólt: “most akkor lécci hagyd el a helyet, mert porszívóznom kell alattad”, olyan nem fordult elő... Soha nem sikerült a német munkahelyemre úgy érkeznem, hogy első legyek. Akkor sem, ha reggel 6-kor toppantam be. Valamelyik kolléga mindig…..
DDD3 2012.06.27 16:59:27
@Afterburner: Ne légy má' ilyen negatív, azért az utóbbi 1100 évben volt 80 jó évünk. Az smafu?
DDD3 2012.06.27 17:17:07
@Afterburner: fenti első része neked.
Egyébként a túlóráról: Én skandináv országban dolgozom. normálisan itt nincs túlóra, midenki takra pontosan ledolgozza a 8 óráját (amiből 6 valós munka, 2 csevegés és kávézás és közben döntéshozatal). Ritkán van túlóra, de akkor senki sem sír, mert egyrészt az a szabadságát növeli, másrészt azt jelenti többnyire, hogy elmérte az elvégzendő feladat mennyiségét (ugyanis a végrehajtók(munkások) is be vannak vonva a munka tervezésébe)
Sorkizárt Dj Sehereparazita 2012.06.09 16:40:00
Sehi csak ugrál, hogy izguljanak a tilinkók, a klub tulajának meg van pénze. A produkció minősíthetetlen, ezért ezzel a showműsorral nem sokáig fog tündökölni. Azért tartom parazitának a volt valóságshow szereplőjét, mert rátelepszik a médiára és kiszipolyozza belőle az…..
A margitszigeti Palatinus óriáscsúszdájáról lehet szavazni a Budapest Gyógyfürdőinek honlapján. Hogy milyen következményekkel jár a nép szava, azt nem tudni (mint ahogy azt sem, hogy tulajdonképpen mi a nép szava, mert az eredmény állása nem jelenik meg szavazás után). Ettől…..