Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raku

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD A nap képe 2011.01.07 10:00:00
A háború mindig változik. A recept soha...
IDDQD World of Warcraft a zsebben 2011.01.07 09:01:00
Zajlik a CES, és bár a show nem elsősorban az új játékhardver-bejelentésekről híres, azért találni ott érdekes kütyüket, például a Razer Switchblade-et. A Razernek vannak tök jó és elég vad dolgai – 17 gombos egér megvan valakinek? –, és első blikkre nem tudom,…..
Raku 2011.01.07 09:48:00
IDDQD Pénteki játékcsaj - Ivy 2010.12.17 11:44:00
Még a karácsonyi hangulat előtt le szerettem volna tudni Isabelle Valentine-t, azaz Ivy-t a Soul Caliburből, mert akkora mellei vannak, hogy még a legliberálisabb olvasóink is felháborodott e-mailekben tiltakoznának amiatt, hogy feldöntötték a fát az orvul előbukkanó orbitális…..
Az alábbi videón a Valve-főhadiszállás legújabb büszkesége látható, egy életnagyságú Sentry Gun replika a TF2-ből: mozgásérzékel, ráfordul a betolakodóra, és még a játékból ismert lövés hangeffektet is lejátssza neki, hadd szarja össze magát a szerencsétlen. A cuccot a…..
Raku 2010.12.11 13:15:21
IDDQD Ne nézz madárnak! 2010.12.07 22:13:14
Avagy az Angry Birds főszereplőiben egy szép napon felmerül a gondolat: mi a fészkes fenét csinálunk mi itt?   ..
Ezt a sorozatot nem lehet épp bőrrel megúszni, eddig ügyesen egyensúlyoztam a jobb minőségű helyek közt, de most baráti tanácsra Ádám után én is becsúsztam az alkonyzónába. View Mega hamburger in a larger map A Magic Burger - Fanni - Mega hamburger aranyháromszög talán ha két…..
Raku 2010.11.30 11:24:27
Tegnap vettem itt elvitelre három szerb burgert, egy tiramisut és egy marlenkát vacsorára. 2100 pénzért úgy laktunk jól ketten, hogy a menyasszonyomnak megmaradt egy burger meg a tiramisu fele ma ebédre. Sorban állnom csak annyit kellett, amíg az előttem lévő két srácot kiszolgálta az amúgy kedves lány.
Nem tudom, hogy a blog írója végül mit evett (van némi ellentmondás a mondatok között), de az alap szerb burgerbe egy nagy hús kerül, amivel szerintem tökéletesen jól lehet lakni, nem pedig három kicsi.
A húspogácsa valóban nem frissen készül, de az 500 Forintos szerb hamburgerárnál ezt nem is feltétlenül várnám el úgy, hogy a hús mellé szép adag egyéb is kerül.
A csípős vajkrémet és az ajvárt alapból kente volna a felszolgáló lány mindhárom bucira, de az előbbiből csak az egyikre kértem, amikor megkérdezte, hogy mehet-e.
A saláták, zöldségek frissességével nem volt gondom. Egy nagy salátalevél kérdés nélkül ment a hús alá, rá pedig kértem lila hagymát, uborkát és paradicsomot, amik viszonylag frissen vágottnak tűntek. Kértem még savanyú uborkát és pirított hagymát, talán ez utóbbi lehetett volna frissebb. Opció lett volna még a csalamádé és a csípős zöldpaprika, de ezekből nem kértem.
A majonéz, mustár, kecsap trió természetesen szintén csak egy lehetőség, ha valaki nem szereti, nem kell kérnie egyiket sem, de akár lehet mindhármat is kérni. Én maradtam az általam kedvelt majonéz-kecsap kombónál, ami jól passzolt a burger egyéb ízeihez.

Az én értékelésem ezen egyszeri mintavételezés alapján a következő:
Hús: 3 - Nyilván, ha nem a felolvasztással indulna, valószínűleg jobb lenne, de így sem panaszkodom.
Buci: 4 - Szép nagy, talán anyagában lepényszerű egy kicsit. Szerintem rendben van.
Saláták: 4 - Nem várom el, egy ilyen büfében, hogy éppen akkor vágják fel a salátát, amikor érkezem, és a hagyma is pont akkorra piruljon meg, ugyanakkor gyors is legyen a kiszolgálás. Persze a lehetőségét meghagyom.
Szósz: 4 - Az alap kencék jók. Talán valami egyedi szósszal lehetne kísérletezni.
Méret: 4 - Vacsorára egy darab szerb burger elég volt számomra.
Ár: 5 - Nem hiszem, hogy ezt lehetne ennél olcsóbban (500 Ft) adni.

Végső válasz: 3*3 + 4*3 + 4*3 + 4 + 5 = 42.
Már csak a kérdést kellene tudni hozzá. :)
Én ugyan megkockáztattam az az épületes kijelentésnek egy kérdőjelet, de eredetiben bizony kijelentés volt, Billy Bob Thornton, közepesen ismert, viszont Oscar-díjas hollywoodi színész-rendező-forgatókönyvíró-angelinajolievoltpasija mondta a Daily Telegraphnak adott interjújában.…..
Raku 2010.11.26 09:47:28
@hancu: Agree. Ha csak annyit visszaadnak abból a képregényes stílusból és komor noire hangulatból, amennyit a játékból a film weblapjára sikerült átemelni, már elégedett lettem volna.
Házassági geekségről már írtunk itt a blogban (arról a játékfejlesztőről, aki videojátékban kérte meg barátnője kezét), de tudunk olyan nördökről is, akik a Portalból merítettek ihletet esküvői meghívójukhoz. A lenti videó viszont mindent visz esküvő + geekség…..
Raku 2010.11.23 13:24:17
IDDQD Szerdai retro - Newcomer 2010.11.17 13:00:00
Ahogy ez már lenni szokott, ha nem Stöki jegyzi a heti retrót, akkor valami alibi jön - most például egy emailben készített interjú Hoilddal, alias Belánszky Istvánnal, aki az elmúlt másfél évtizedben a Newcomert fejlesztette. Bizony, azt a Newcomert, ami eredetileg 1994-ben jelent…..
...az bizony pont így nézne ki. (Klikk a nagyításhoz.) (via Kotaku és PikiGeek)..
Raku 2010.11.17 10:13:28
IDDQD Worst of Cosplay? 2010.11.09 14:47:00
Az IDDQD-n a cosplay (magyarul leginkább jelmezverseny) eddig jellemzően csak pozitív vetületét mutattuk be, de most lépjünk túl a csöcsös-faros, miniszoknyás menyecskéken, és nézzük meg, milyen, mikor annyira nem sikerül jól a jelmez.  A képek között akad pár kevéssé…..
A Blizzard minden évben töklámpásfaragó versenyt rendez, amin elég erős alkotások szoktak születni (a tavalyi győzteseket lásd itt). Idén is szép volt a felhozatal, öt győztest is hirdettek. A tökök legkreatívabb felhasználását a lenti képen láthatjuk, ami a kaliforniai Ian…..
Raku 2010.11.03 09:39:29
@Leadfoot: A Pain Elemental jobban adná magát, de a Cacodemon is jó ötlet, pusztán a forma miatt.
Ismét egy képriport szeptemberi kirándulásunkról Durhamből.   Ez az a város egyébként, ahová eredetileg kerültem volna a tréning időszak után...ember tervez, a Boots HR végez. Cuki kis város egyébként! Van egy régi katedrálisuk, a képeken nagyrészt az…..
Raku 2010.09.29 23:27:37
A Need For Speed: High Stakesben van egy track, ami a Durham Road névre hallgat. De rég játszottam vele, de akkor sokat. Itt egy videó:
www.youtube.com/watch?v=eL4f3rJ2yLM
Azt ítéljétek meg ti, hogy mennyira adja át a hely fefelingjét (bár nyilván a játékban az autópályára összpontosítottak :).

Sapkára +1 szavazat. ;)
Tudjátok, hogy bukott le a német mesterkém Angliában?Martinit rendelt a pubban:- Two Martinis, please!A pultos:- Dry Martini?- NICHT DREI, ZWEI!!:)Na ezt csak azért írom, mert arról az apró kulturális különbségről szeretnék írni, hogy hogyan mutatják az angolok a…..
Solymari Grund 2010.03.16 11:35:00
Udv, mindenkinek,Gyerekkoromat pemu melletti grundon toltottem a bort rugdosva. Kicsit hianyzik ez a hangulat es az akkori cimborak (Tompos,Kapitany, Zola, Parduc es termeszetesen kiskocsog:D )  Ugyhogy gondoltam, hogy nosztalgiazva, megosztom veletek ezeket a vicces torteneteket. A blogot…..
Előszó az időjárásról: finoman szólva változatos. Ma reggel 8 és 10 óra között a jégesőtől a záporon át a szikrázó napsütésig minden volt. Komolyan. Minden esetre a napsütés vált végül meghatározóvá, így ezt újfent jó jelnek tudtam be. Egyébként szerintem azért…..
Nagyon multikulti ez a ködös Albion. Apropó, utánanéztünk, mit is jelent ez a gyakran elcsépelt kifejezés.régi, most már csak költőileg használt neve Nagy-Britanniának (Angol- és Skótországnak). A gael alb (magasság) és inn (ország, sziget) szavakból származtatják, tehát azt…..
Raku 2010.02.17 19:48:37
Hát ezek itt nem szarral gurigáznak, kérem. Mielőtt rátérnék, hogy én mit is csinálok itt pontosan, leírom/összevetem a magyar eü rendszerrel, legalábbis ami a finanszírozást illeti. Van néhány kedves kollégám, akik hamarosan kijönnek, hátha segítek nekik ezzel a kis…..
Lassan készülődik az oldalborda is a másik fele után, Stocktonba. 22-én történik majd a nagy utazás, gondoltam leírom, hogy is lehet pontosan odajutni.Sajnos a Lutonon való landolás tűnik a legjobbnak, holott East Midlandsben is van egy reptér, ami közelebb van Stocktonhoz, azonban…..
Hohohohhóóó! Egyet mondtam, kettő lett belőle, nos hát tudniillik nekem itt szállást kellett találnom, a Cég ugyanis csak az első hónapot fizeti, ami esetünkben egy szálloda, nem is rossz, megjegyzem, sőt igazából luxus. http://www.parkmorehotel.co.uk/ Térkép A szálloda étterme…..