Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wyx23

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lego egy nagyon ügyes, tradícionális és innovatív játékgyártó. Az évtizedek során számos remek témát, készletet és technikai megoldást is kitaláltak, amelyek megannyi gyűjtőt és Lego kedvelő gyermeket boldoggá tettek. Viszont az innováció és az ötletelés sajnos nem mindig lesz sikeres a…..
Jövő hét pénteken születik újjá az istenszörny a japán mozik vásznán. Ennek örömére új előzetesben riogat az óriásgyík, amiből kurta tévészpotokat is faragtak. Hozzáraktuk Higucsi Sindzsi rendező interjúját – no nem mintha egy kukkot is értenénk belőle, de hátha akad, aki igen –, két új posztert,…..
Te is azoknak a táborát gyarapítod, akik ilyen vagy olyan okból, de nem voltak teljes mértékben elégedettek az óriásgyík idei megtestesülésével? Akkor minimum kíváncsi lehetsz a következő hírre. Bizony, nem véletlen elírás a bejegyzés címében választott kifejezés: minden kaidzsuk legnépszerűbbikét…..
Három év telt el Chicago porig rombolása óta. A transformerek - autobotok, álcák egyaránt - tiltólistára kerültek, és az emberiséget olyannyira megviselte a háború, hogy a lányok barnábbak, a fiúk vagányabbak, az apák meg még "kétkezibbek" lettek, mint eddig, szóval Amerika…..
Wyx23 2014.06.30 16:02:24
@doggfather: De itt? Nem néztem meg a filmet, úgyhogy nem tudom, de arányosan nagyították fel a dinókat, vagy itt is egyforma nagyok?
Wyx23 2014.06.30 17:22:08
@doggfather: Aha. Akkor a mostani figurák, amik közül Grimlock (és Slog) a nagyobbak, kivételesen arányosabbak egymáshoz.
Wyx23 2014.06.30 19:05:03
@doggfather: OFF: Hát, élőben valószínűleg nem is fogod, mert a forgalmazók zseniális döntésének hála itt nem adják ki őket. Csak a filmes figurákat adják ki, a többit nem, de most a normál filmes figurákat a gyártó átsorolta ebbe a "többi" kategóriába... tehát hiába filmes figurák, mégse adják ki őket, mert az új rendszerben nem filmeseknek minősülnek, hanem "többi"-nek. Csak a lebutított, kicsiknek készült vackokat forgalmazzák. Tiszta marketingbravúr.
Negyedik alkalommal tervezi megerőszakolni Michael Bay gyerekkorunk kedvenc robotos franchise-át, ezért érdemes is átnézni, mi az, amit a robbanásfetisiszta rendező képtelen volt megérteni a rajzfilmekből. Igen, mindenki tudja, hogy alapvetően a Hasbro így próbálta marketingelni a…..
Wyx23 2014.06.26 18:07:40
Tényleg nem kis teljesítmény. Nemcsak mert olyan hosszú és szövevényes története van a franchise-nak, hanem mert olyan... elborult is itt-ott, hogy némelyik széria pusztán azzal rombolja az agyunk, hogy rágondolunk (mázli, hogy csak a rajzfilmeket összegezted, nem a képregényeket, meg videojátékokat, meg hangjátékokat, meg a többit).

Még szép, hogy egy bekezdésnyi bevezető után most jön az a rész, amikor belekötök egy-két részletbe vagy nem kért kiegészítéseket írok, mert nem is TF geek lennék, ha nem így tennék.

"Az első rajzfilmsorozaton kívül nem készült igazán meghatározó folytatás"

A Beast Wars szerintem az volt. A '90-es években Amerikában haldoklott a franchise, ezért jött a merész új ötlet, hogy dobják ki a járműveket és hozzák be főszerepbe a Beast-formereket. A sorozat voltaképp megmentette a márkát, de olyan koncepciókat is bemutatott (Szikrák, protoformok, az "Örök Szikra", stb), amik azóta szerves részeivé váltak annak, plusz bebizonyította, hogy lehetséges komolyan vehető, jól megírt TF sorozatot képernyőre vinni. Az eredetit hiába ajnározzák annyira, ugyanolyan szégyellnivaló írásban részesült, mint a Bay filmek. Eleve a production bible-ben ott állt, hogy "we feel action should be emphasized over plot — especially avoiding any complicated story lines". Tipikus olcsó, agyatlan tömeggyártott '80-as játékreklám rajzfilm volt.

Ami a japán Beast folytatásokat illeti, megemlítendő, hogy ők nem a rendes kanadai Beast Wars sorozatot kapták meg, hanem egy, a felismerhetetlenségig átszerkesztett paródiaváltozatot. Ezért is lettek az animéik olyanok, amilyenek, mert ők mit sem tudtak az eredeti Beast Wars komoly részeiről.

"Ezt az második évadban (Energon) már javították"

Az Energon inkább megtízszerezte az Armada hibáit. A Cybertron-ra, na arra javították ki azokat (részben).

"Össze is jött belőle három évad, de nem lett akkora kult státusza, mint a korábbi sorozatnak."

Úgy tudom, lett. Az egyik legnépszerűbb sorozat a mai napig, azóta is adnak még ki exkluzív figurákat meg új képregényeket a szereplőkről, sőt többüket azóta beírták a többi TF univerzumba. A Unicron trilógia jelentette métely (és az első Bay film) után felbecsülhetetlenül nagy felfrissülésként hatott.

"a rajongók is úgy voltak vele, hogy ennyi szenvedés után ez a változat már egész jó. [...] sokkal nagyobb hangsúlyt fektetve az akcióra és a Transformers-univerzum óriási karaktermennyiségének bemutatására, mintsem egy komplex világ kialakítására."

A rajongókat igen megosztotta a sorozat. Én is inkább a "hater" oldalt erősítem, pedig eleinte tetszett. Tényleg egy "style over substance" sorozat volt, de épphogy az volt az egyik legnagyobb ellenvetés vele szemben, hogy alig volt egy maréknyi szereplője.

"A sorozathoz még készült egy kifejezetten kicsiket megcélzó spin-off is, de az még arra sem méltó, hogy egy sornál többet írjunk róla."

Hé, a Mentő Botok kimondottan fasza sorozat volt a kicsiknek. Egyáltalán nem volt lebutítva, jól megírt szereplőket vonultatott fel, és sokak szerint simán kenterbe verte az ő Prime nagybátyját (szerintem is). A felmérések szerint is ez volt kettejük közül a népszerűbb, ezért a Prime folytatása jobban fog rá hajazni, plusz tervbe van véve két további évada, míg a Prime-ot abbahagyták.

Jó, megkönnyebbültem.
Wyx23 2014.06.26 23:19:52
@Vrahno: Jah, és a teljesség kedvéért essen pár szó a Transformers: Go-ról, a japán TF Prime spin off-ról, amit azért készítettek, mert ott nem akarták kiadni a Prime harmadik évadját:

Ilyen is volt.
A transformerek kipróbálták magukat kétféleképpen is a honi mozikban: első nekifutásra feliratosan, majd a továbbiakban szinkronizáltan folytak a robotikus párbeszédek. A nézettség pedig egyre nőtt: simán lehet, hogy a negyedik résszel is sikerül tartani az ívet, ám ezúttal nem…..
Trashnevelés Godzilla (1954) 2014.05.05 00:01:00
Két hét múlva végre bemutatják Gareth Edwards új Godzilla filmjét, ami számomra az év egyik legjobban várt filmje. Tehát, hogy csillapítsam a várakozást, az elkövetkező két hétben Godzilla maratonba kezdek a blogon. Persze nem fogom végignézni mind a 28 eredeti japán filmet, de úgy tervezem, hogy…..
Nehéz helyzetben van az ember, ha ilyen eseményre kap meghívót, hisz ugyan fasza dolog jóval a premier előtt belepillantani olyan sikervárományos filmekbe, melyet kritikusként és filmrajongóként egyaránt nagy erőkkel vársz, de közel sem ennyire fasza az az érzés, mikor már épp…..
Wyx23 2014.03.20 21:25:25
@KeriJoe: Bosszantsák fel megint a rajongókat? Pedig ez a film részben azért készül, hogy kitörölje a fejükből Emmerich és barátai kontárkodásának emlékeit. A Godzillának annak felegyenesedetten kell járnia, ez már véglegesen összeforrt az imidzsével. A "King of the Monsters" hordja csak fenn az orrát, magasodjon minden más fölé.
Wyx23 2014.03.21 17:41:53
@Zalaba_Ferenc: Szerintem eleget változtattak ahhoz, hogy egy elfogadható egyensúlyt alakítsanak ki. Említették, hogy részben medvékről másolták a harcmodorát, és ehhez illik ez a vaskosabb, felegyenesedett test. És, legalábbis szerintem, ezek pont olyan ismertetőjegyek, amikhez nem nagyon kell hozzányúlni, mert annyira részei a sziluettjének, mint Batman fülei és cakkos köpenye és Rozsomák oldalra kiálló frizurája. De majd kiderül, hogy fogadják, erre én is kíváncsi leszek.

Ami a soklábú szörnyeket illeti, azoknak most mi a "hivatalos" betűzésük, MUTO, M.U.T.O. vagy Muto?
comment:com Breaking Godzilla 2014.03.05 10:00:00
Hamarosan mozikban a Godzilla, amiben a főszerepet Bryan Cranston, a Breaking Bad Walter White-ja alakítja, és ha már így alakult, miért ne készített volna valaki egy Godzilla-Breaking Bad-Pacific Rim mashupot? ..
Wyx23 2014.03.07 21:12:03
@OCole: Ez nem újraforgatás (remake), hanem inkább reboot. 10 évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy 10 évre szüneteltetik a Godzilla filmsorozatot. Közben elkezdtek dolgozni ezen a filmen, aztán pont úgy alakult, hogy a 10 év letelte után kerül moziba.

Ezek olyanok, mint a James Bond filmek. Kis időn belül kijön egy rakás, aztán szünet, aztán megint gőzerővel folytatják (már amennyiben megéri nekik).
A történetet illetően nem akarok merész spekulációkba fogni, főleg hogy a franchise eddigi részeinél is azok voltak a legkacifántosabbak (höhö), de tippem szerint A kihalás kora jó néhány évvel az előző trilógia után játszódik, mikor aztán már tényleg nincs szükségünk a…..
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2014.02.25 20:33:00
Ős Godzilla-rajongóként csak annyit mondanék, hogy ez most olyan lesz, amilyennek egy nyugati átiratnak lennie kell. Legalábbis eddig nagyon úgy tűnik, úgyhogy plíííz Mr. Edwards, ne rontsa el! ..
Azt nem állíthatom, hogy sosem volt a kezemben ezekből a kis sárga építőelemecskékből, ámde nekem konkrétan sosem volt Legóm. Eszembe sem jutott, hogy én ilyesmivel szeretnék játszani, jól megvoltam a matchboxaimmal. De még mielőtt túl személyesre fordulna, rátérek a tárgyra: jobb is, hogy…..
Wyx23 2014.02.08 22:50:42
@vargatom: Ez az egyik nagy kérdés a megvalósítás kapcsán, hogy csak CGI vagy van benne normál stoptrükk is. Valamiért ez tényleg komoly ügy egyeseknek. ÁLLÍTÓLAG itt-ott került bele stop-motion, legalábbis pár kritika és cikk említi, hogy az egyik készítő ezt vallotta. De messze a java CGI.
aeon flux trailer: godzilla (2014) 2013.12.10 19:02:00
A tegnapi ízelítő után végre itt a trailer is, Godzilla újra teljes terjedelmében (és klasszikus kinézettel) támad... UPDATE: És már meg is érkezett az új poszter, klikk... ..
DVDNEWS Godzilla - teaser trailer 2013.10.04 18:45:43
Most végre mi is megnézhetjük azt a videót, amit a szerencsés résztvevők láthattak a Comic-Conon.upadate: Állítólag a videó tényleg a Comic-Conon debütált, de a 2012-esen. A film valódi előzetese, ha minden igaz, november 3-tól lesz látható. ..
Wyx23 2013.10.04 20:04:58
@COLT: Tudd, hogy a régebbi amcsi verzió már lassan tíz éve hivatalosan nem Godzilla, hanem egy más név alatt trademark-olt szörny. Úgyszólván "már nincs" amerikai verzió, ez lesz "az első". És hála égnek erősen a japán eredetire hajaz, persze gagyimentesített formában.
Wyx23 2013.10.05 19:21:11
@COLT: Hát, az Emmerich-es változat minden idők egyik legutáltabb filmje, és ennek a rendezője is szeretne minél jobban eltávolodni tőle. A beszámolói alapján old-school japán szörnyfilm rajongó, tehát bizonyára nem kevés elemet akar belőlük átvenni. Csak persze, mint mondtam, tálalhatóbb formába öntve. Lehet, te nem fogsz örülni a filmnek, de a rajongók világszerte máris éljeneznek, és a készítőknek ez számít igazán. A '98-asnál jobb filmet csinálni amúgy sem lenne nagy mutatvány.

Ehhez a "minden keleti szar" hozzáálláshoz nem tudok mit mondani.
Félrefordítások Moon, a matróz 2013.01.02 06:55:18
Poookember beküldésénél a dátumot különös figyelemmel olvassátok: Már rég írtam, sőt, még várólistás is vagyok, kb. októberről, de ezt nem bírom kihagyni. Ha akarod, hozzácsaphatod a többihez, úgyis mindig ilyen kis rövideket gyűjtök. Tegnap (11.03.07), Dr. Csont, RTL…..
Jade első beküldése kerül ki a blogra, ráadásul úttörés következik, mert animéről eddig gyakorlatilag nem volt szó. Próbáltam keresni Naruto nevére a blogon, és nem volt találat, úgyhogyez talán friss. Imádom az animét, nagy kár hogy itthon csak kevés vanés az is…..
Vrahno egy komolyabb esszét küldött nekünk az 1986-os Transformers film két szinkronjáról. Ha még hozzáfűznék valamit, kábé betelne az internet, úgyhogy övé a szó.Újabb nagy beküldés, amelyhez jócskán össze kellett szednem az emlékeimet, nehogy bele kelljen hallgatnom még…..
Vrahno leiterdömpingjében természetesen nem a félrefordítások ősiek, hanem a témájuk:  Üdvözlöm, Leiter Úr.A bloggal már korábban is találkoztam, de csak az utóbbi időben merültem el benne igazán. Mivel jó sok fordítási bakit gyűjtöttem össze magamban, és ilyen…..