Regisztráció Blogot indítok
Adatok
answ

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel idén ősszel a német parlamentben (Bundestag) ismét választások lesznek, sokan találgatják, hogy ki lehet a befutó a kancellári posztra és ki fogja tovább kormányozni Európa legerősebb gazdaságát. A "miért Merket nyeri a 2017-es német parlamenti választásokat" kezdetű kérdésre a válasz rövid:…..
answ 2017.01.09 13:14:43
Régebben úri huncutságként tekintettem a bio-boomra, hittem, hogy ha a zöldségekben, gyümölcsökben van is egy kis permetmaradvány, az elhanyagolható hiba ahhoz képest, amennyire egészséges alapvetően zöldséget és gyümölcsöt enni. Aztán terhesen azon kaptam magam, hogy a bio boltban pilinszkázok, nem…..
Letisztultak az erővonalak, ami az októberi népszavazást illeti. Az ellenzék soha nem látott, 99 százalékos egységbe forrt amellett, hogy ezt a parasztvakítást nem szabad érvényes szavazattal legitimálni. Vagy távolmaradással (MSZP + DK + Együtt + PM + Moma), vagy érvénytelen szavazattal (Kétfarkú…..
answ 2016.09.02 22:14:45
@Pop40: hozzá akartam szólni, de gyakorlatilag leírtad a véleményemet :)
1. Az emberi hülyeség határtalan. De a jó politikus úgy van hatalmon, hogy országa hosszú távú érdekeit tartja szem előtt, a hülyékre csak a gonoszok, a debilek és a hatalommániások lőnek. 2. Mindenhol birka a nép egy része, de néhány egyszerű varázsmondat ismételgetéséve a többség is bárhol…..
answ 2016.06.25 21:23:53
@L von Richthoven: nem az a probléma, hogy elviszi a Tesco a nyereséget. Nyugodtan vigye ki az országból, DE úgy hogy adózik utána! Azonban a Tesco nem adózik és ezzel versenyhátrányba hozza a magyar üzleteket.

Meg lehet nézni az éves jelentéseit a 0 Ft-os és negatív társasági adójával. A képlet egyszerű:
1. Luxemburgban lévő tulajdonosi körnek (Delamare) jogdíjat fizet, azért hogy Tesco névvel, arculattal működhet
2. Tulajdonosi körtől (Delamare Holdings BV, illetve a tulajdonosokhoz köthető Cheshunt LLP) kapott kölcsönt törleszt folyamatosan

Luxemburgban pedig 3%-os adóval kiveszi az itthon megtermelt javat.

Nem véletlenül akarják megtiltani a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak a nagyobb üzleteknek, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben.
answ 2016.06.25 21:42:35
@wallenberg880702: ez a piacgazdaság. Kicsiben ezt csinálják a kint dolgozó magyarok is, amikor az ott megszerzett javat a családnak küldik haza Magyarországra.

A magyar kereskedő is ezzel az erővel tőled veszi el a pénzt. Ha arra gondolsz, hogy itthon költi el, akkor nagyot tévedsz. Már nincs ilyen, hogy "itthon" költöm el. A termékek nagy része külföldi gyártású: autót, TV-t, de már sokszor szolgáltatást is külföldi cégektől veszünk.

A probléma nem a nyereség helyével van. Neked mitől lesz jobb attól, hogy Csányinak 100 helyett 200 milliárd Ft-ja lesz? A probléma azzal van, ha a magyarnak több adót kell fizetnie, mint egy multinak. Ugyanis ez a versenyelőny hosszabb távon tönkreteszi a magyar kereskedelmet. A multi meg sem telepedne az országban, ha ez az egyenlőtlenség nem létezne.
answ 2016.06.25 22:08:24
@wallenberg880702: de nem te kapod meg! Nem az a kérdés, hogy elutalod-e a 900 Ft-ot, hanem hogy kinek utalod. A magyar kereskedő sem irgalmas szamaritánus. Ezért írtam, hogy nem mindegy neked, hogy Csányi Sándor lesz gazdagabb vagy Alan Stewart?
Újabb „világmegváltó” recept kering a médiában: osztogassunk mindenkinek munkamentes alapfizetést, bárminemű feltétel és elvárás nélkül. A magyar verzió szerint minden gyereknek 25 ezer, minden felnőttnek 50 ezer, minden terhes anyának 75 ezer forintot kellene adni puszira, alanyi jogon. A pártok…..
answ 2016.05.25 18:02:41
@nagybalfasz: a lehet boldogulni és hogy nem halsz éhen/fagysz halálra télen, ha nincs munkád, az szerintem nem ugyanaz. Más lesz szimplán a motiváció..

A kimutatások szerint a szegényebb réteg költi itthon a vagyonát, míg a módosabb gyakrabban külföldön. Szerintem ez ellensúlyozza az általad említett "most akkor az nem fog költeni, akitől elvesszük" feltevést. Ráadásul a módosabbak nem fogják visszavenni az alapvető fogyasztásukat, maximum az extra dolgokat vágják meg. Ezeknek a dolgoknak a nagy része nem hazai (külföldi utazás, drága mobiltelefonok, autók stb..), így a költségvetést csak kis mértékben támogatja.
answ 2016.05.25 18:17:11
@desw: ha az árak növekednek, akkor a vállalkozásoknak nagyobb hasznuk lesz, többet tudnak fizetni a munkavállalóknal és magasabb adót fizetnek a nyereségük után. Tehát tovább lehet emelni az alapfizetést, amíg be nem áll az egyensúly.
answ 2016.05.25 18:20:23
@desw: van egy szint, ami alatt valakivel nem folytatok vitát. Te elérted ezt. Legyél szíves fogd vissza magad!
Sajtológia A nagy Camembert teszt 2016.05.16 17:51:22
El jött a nagy nap, végre befejeztem a művet. Januárban tűztem ki azt a célt, hogy felkutatom és megkóstolom az összes olyan sajtot Magyarországon, melyet élelmiszer üzletekben "Camembert" névvel árulnak. Ne vitassuk, ezek közül valójában melyek érdemlik meg a nevet, hiszen (elvileg) védett…..
Sötét fellegek gyülekeznek a homeopátia egén. Már alig van olyan patika, ahol lehet homeopátiás szert kapni, súlyos gondokkal küzdenek a homeopátiás gyógyszereket gyártó cégek is. Eközben egyre cikibb homeopátiával gyógyítani, kérdéses, hogy megmarad-e a homeopata orvosok egyesülete.…..
DOMAir in the U.S.A. 2016.01.12 00:27:31
Minap megint egy ferry flight volt a teritéken. Szép képeket sikerült készitenem. Útban Merrit Island felé Naplemente a Lake Okeechobee felett..
answ 2016.03.25 00:58:29
Negyvennyolc-negyvenkilencben és a kiegyezés óta eltelt időben Magyarország számos miniszterelnököt (kormányfőt) fogyasztott el. (Bár a megfogalmazás nem túl pontos: néha az aktuális kormányfő fogyasztotta el Magyarországot.) Mind férfiak voltak. A hivatali idejük egyenként átlagosan 931 nap volt.…..
A Fidesz a múlt héten indította be menekültkvóta-ellenes kampányának a rezsiharcból már ismert fegyverét, a lakosságot masszív demagógiával hülyíteni próbáló fórumozást. Orbán kollégái kizárólag Fidesz tagoknak és Kubatov-listásoknak szervezett haknitúrán járják a…..
"Zaphodhoz fűződő kapcsolata során Trillian számára az egyik legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy megtanulja, hogyan különböztesse meg, mikor teszi magát Zaphod ostobának csak azért, hogy az embereket meghökkentse; mikor teszi magát ostobának azért, mert lusta gondolkodni, és azt akarja, hogy…..
answ 2015.11.26 20:21:23
Magyarországon ma mindenki dühös. Háborog a futballhuligán, a migráns, a kormánypárti szavazó, a jobbikos, a liberális, a baloldali, a civil, az együttérző, a kirekesztő, az eddig semleges szemlélő, és dühös az is, aki egyszerűen felelősséget érez ezért a hányatott sorsú…..
answ 2015.09.05 22:22:56
@belaim7005: te Magyarországról írsz? Budapesten élsz? Láttál egyáltalán bevándorlót? Fotózzak neked néhányat legközelebb, hogy legalább képről láss egyet? Állj meg az OMV kútnál a McDonalds mellett az Üllői úton! Látni fogod a saját szemeddel is (ha nekem nem hiszel), ahogy az embercsempészeket is magyar és osztrák rendszámmal.
answ 2015.09.05 22:41:59
@belaim7005: ki mondta hogy kimennek szenvedni? Például múltkor ott volt a köteg pénz a csávónál és egyezkedett a sárga taxissal éppen. Vagy inkább nevezném a dolgot veszekedésnek, mert a taxis sem volt éppen ősmagyar. A cigányok pedig nem viselnek burkát tudtommal. Az úton pedig csak úgy átmennek a közepén, pedig a zebra kb. 50 m-re van a kereszteződésben. Biztos nagyon fáradtak a hosszú gyaloglástól.. oh wait.
answ 2015.09.05 22:52:26
@a nagy hohoohooo: talán el is olvashattad volna, amit belaim7005 írt.
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..
Vajon hány ember fog még meghalni azért mert a mentők a súlyos esetekhez háromszor annyi idő alatt érnek oda,amennyit nagy hangon reklámoznak? Üdvözlöm a Praxis olvasóit ! Nem tudom ki hogyan van vele,de a most legutóbb történt mentős sztorinak,melyet…..
answ 2014.12.21 22:30:28
@Tempus.Anh: jogallamban hivatalbol eljarast inditananak es felelossegre vonnak azt aki vetett. Jogallamban az aldozatok arcat takarjak ki es nem a tetteseket. Jogallamban a rendor arcat sem kell kitakarni.

Egyebkent az esetet mi informatikusok "starvation"-nek hivjuk, nagyjabol elsoben megtanitjak az egyetemen, hogy ilyen hulyeseget sose csinaljunk. Ha a mentosok protokollja ezt irja elo, akkor egy szakembernek erdemes lenne atneznie a dolgot, mert hibas. Ertelemszeruen a mentosok ez esetben nem hibaztak hiszen csak a protokollt kovettek. A protokoll iroi viszont hibaztak es ha felhivtak erre a figyelmuket korabban, akkor felelosseg is terheli oket.
Az ember azt gondolná, hogy egy állatmenhely boldog, ha örökbefogadási szándékkal tér be hozzájuk valaki, ha meg még 6 kiló kutyakaját is cígöl magával, akkor egyenesen az Örömódát tolja le neki a teljes személyzet két szólamban - de nem. Azért reméljük végül minden…..
Évek óta megy a termékbemutatós átverés, és oké, hogy néha kicsit változik a körítés, de azért csak volt már cikk erről a Blikkben is, hát hogy lehetséges az, hogy még mindig vannak akik bedőlnek neki! Szerintem mindenki beszélgessen el gyorsan a témáról a nagyival meg a…..
Belsőség Heti merítés 2014.10.19 09:01:19
Teljesen jó, aki szidja valami széthajtott romot fogott ki... Elöljáróban annyit, hogy imádtam mikor megvettem és még ma is akárhányszor ránézek csak mosolyogni tudok, annyira gyönyörű és jó autó. Hűséges, megbízható társ Amikor eladtam, olyan érzésem volt, mintha…..
Live Info BMW vs. gyalogos 1-0 2014.10.05 12:26:06
Az autósok nagyon fel tudják húzni magukat a forgalmi helyzeteken.  Előfordulnak pofonok és szándékos ütközések, és egy Moldovában rögzített felvétel szerint van, aki attól sem riad vissza, hogy dühében elgázoljon egy gyalogost.   Egy BMW-s megállt a zebránál, ahol három…..
answ 2014.10.06 03:41:20
@dukeekud: Én mást vezetnék be. Ha valaki autósként balesetet okoz és:
- gyorsan hajtott vagy
- drog hatása alatt állt vagy
- ittasan vezetett vagy
- egyéb FONTOS közlekedési szabályt megszegett (záróvonal átlépés, ...)
akkor ő a hibás a balesetben, pont. Tehát ez nem képezheti a tárgyalás alapját. Aki nem okoz balesetet, annak pedig lazábbra lehetne venni a büntetési tételeket. Ezt úgy értem, hogy csak a sokszoros szabálysértés után jönne csekk, előtte figyelmeztetések, hogy legközelebb tartsa be az adott szabályt. Viszont a büntetéseket pedig az autó Eurotax értékének %-a alapján határoznám meg, így mindenkit érzékenyen érintene, nem csak a szegényeket.

Mondom ezeket úgy, hogy autóval járok.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Besokallva írom le 2 hónapos munkakeresési kálváriámat. Hogy…..
Zoltánnnak túlfizetése keletkezett a Vodafone-nál, amit több felvonásban és módszerrel próbáltak orvosolni. A dolog hatékonyságát csökkentette, hogy ahány operátor, annyi megoldást javasolt megoldásként. A legjobb rész amikor felmerül ötletként, hogy az 50 Ft-os számla…..
Isten létezésének kérdése több évszázad óta foglalkoztatja a filozófusokat és a teológusokat. Néhány hónappal ezelőtt két európai matematikusnak egy számítógépet, és az osztrák matematikus Kurt Gödel kapcsolódó tételét felhasználva sikerült matematikailag…..