Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hag

30 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett az első tárgyalási nap hivatalos bírósági jegyzőkönyve. Ígéretemhez híven minden olyan dokumentumot nyilvánosságra hozok, amely mások jogait nem sérti. Teszem ezt egyrészt azért, hogy az olvasó valós és hiteles képet kapjon a tárgyaláson történtekről,…..
hag 2012.02.27 14:33:56
@Mzperx: Köszönöm. Később én is rájöttem, hogy így lehet nagyítani, de úgy meg "töredezett" lett. De azért el tudtam olvasni.
Nem igazán turista téma, tudom, de külföldön élőknek elég fontos az a bejelentés, amit a Külügyminisztérium államtitkára tett: rövidesen, valóban újra lehet új útlevelet igényelni a nagykövetségeken.  Bemásolom ide az MTI hírét, ami tényleg örvendetes fejlemény,…..
hag 2011.05.22 15:05:00
@vizsla_barat: Lehet, hogy útlevél nem kell, de valamilyen személyazonosító okmány kell az utazáshoz az EU-n belül is.

Mivel egy csecsemőnek nincs jogosítványa, ezért ez vagy személyi igazolvány vagy útlevél lehet. És mivel mindkét dokumentumot a magyar hatóságok készítik, ezért a gyerek hónapokig nem utaztatható, amíg el nem készül az útlevele.

Persze meg lehet kockáztatni, hogy nem repülővel mész, hanem közúton és reméled, hogy senki nem állít meg. Ugyanakkor hallottam olyan történetet, hogy egy lengyel állampolgárságú családot megállítottak a német rendőrök, de mivel nem tudták egyértelműen igazolni, hogy a gyerek az övék (még nem volt útlevele), rövid úton lecsukták őket. Természetesen kiszabadultak, de nem volt kellemes az élmény.
hag 2011.05.22 15:19:35
@vizsla_barat: De hogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak, a problémám az, hogy a magyar állam enyhén szólva sem túl állampolgár orientált.

Ha nem diplomáciai postával küldözgetnék a dolgokat, hanem mondjuk elektronikusan és beruháznának néhány nem túl drága eszközbe (pl. ujjlenyomat olvasó), akkor az egyszeri állampolgárok szivatása nélkül néhány naposra lehetne redukálni az útlevél csináltatás egyébként drága folyamatát.
hag 2011.05.22 16:29:37
@vizsla_barat: Sőt micsoda hülyeség ez az egész! 200 éve még fel sem találták a útlevelt, aztán milyen boldog volt mégis mindenki!

Javaslom, hogy próbálj meg egy bármilyen anyakönyi kivonattal felszállni egy repülőre egy gyerekkel. Aztán majd gyere vissza és meséld el, hogy sikerült-e. Lehet, hogy neked ez nem tetszik, de a mai szabályok szerint csak meghtározott dokumentumokkal lehet utazni és az anyakönyvi kivonat nem az.

De ez az egész nem ér ennyi hozzászólást. A szabály az szabály és ha a magyar állam rendszeresen szivatja az állampolgárait mindenféle adminisztrációval, akkor miért pont ennél lenne hatékony.
Szeretem a Centrál éttermet, mert sok pénz öltek bele, itt találkoztam először azzal a budapesti polgári miliővel, amiről korábban csak könyvekben olvastam, amit mostanában már csak fotókon ér felidézni. Az ételek kevésbé nyűgöztek le, közepes, vagy annál valamivel jobb…..
hag 2011.03.21 15:59:40
A Zugügyvéd nem az érintett személye, hanem a közzétett dokumentáció érdekessége miatt linkeli be a Tasnádi Péter elleni eljárásokat egyfajta szemszögből megvilágító weboldalt...
hag 2011.03.21 13:03:26
@dr.pszicho: Kedves dr.pszicho!

Nem akarok kekeckedni, de a BV egészségügyi ellátása, illetve az egész kórház működtetése tényleg nem OEP-es pénzből megy. A kórház alapítóokirata alapján az ellátást az ANTSZ felügyeli, de minden mást a BVOP. A költségeik is a BV-hez vannak betervezve. Mármint az ország költségvetésében.

Itt az alapítóokirat:
www.bvop.hu/download/tokol_korhaz_alapito_okirat_2010.08.31..pdf/tokol_korhaz_alapito_okirat_2010.08.31..pdf

De ebben a történetben nem is ez a lényeg, mert ha itt pusztán egészségügyi szempontból bárki bármit is felügyelne, akkor fel kellett volna tünnie, hogy valaki évek óta megfelelő képesítés nélkül dolgozik.

Nem tudom, mit jelent a "hag", csak a nevemből barkácsoltam nicknevet.

Amúgy engem azért még mindig meg tud lepni, hogy Magyarországon még a zöldhályogtól is el lehet jutni 2 mondatban a zsidózásig. :-))

Arról, hogy mi történik a BV-ben "egészségügyi ellátás" címén sokat lehetne írni. Bennem fel sem merült, hogy túlozna.
hag 2011.03.21 14:17:33
@dr.pszicho: Van ebben a kérdésben ennyi?

Mármint ha Tasnádi szingaléz lenne és mellette hitehagyott budhista vagy szientológus akkor is megmaradna a probléma: azaz eddig senki nem írt/mondott azzal kapcsolatban semmi konkrétat, hogy mit lehet csinálni abban az esetben, ha a nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján egy orvos olyan munkát végez, amire nincs képesítése? Ha fogorvosként egyműtéteket végezne valaki az is rendben lenne?
hag 2011.03.21 15:09:44
@dr.pszicho: Nem akarom védeni a parancsnokot, de szerintem a hiba nem nála van. Ő nyilván nem orvos és nincs pontosan tisztába azzal, hogy egy orvos milyen képesítésekkel milyen munkát végezhet. Számomra ez inkább egy szakmai vita és ha az ellátásért az OEP illetve az ANTSZ felel, akkor ők tilthatnák meg, hogy az illető tovább dolgozzon.
Alapvető tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot a Budapest Airport telefonos ügyfélszolgálata. Arról érdeklődtem, milyen biztonsági intézkedések vannak a repülőtéren, mennyivel előbb érdemes kimenni, ha Londonba kívánok repülni. A hölgy két órát ajánlott. A sajtóban…..
Tömegközlekedési vállalatnál járművezetőként dolgozó olvasóinknak üzenem, hogy ha a következő napokban az utasok elkezdenek idegesítő mennyiségű apróval fizetni, akkor az egy Kisalföld Volános kolléga miatti bosszúhadjárat része lesz. Endre, akivel jól kicsesztek, nem…..
Szívesen írnék elemzést Orbán Viktor mai beszédéről, de sajnos még nem láttam: a mi ünnepségünk is ugyanebben az időpontban kezdődött. Mint már jeleztem, engem ért a megtiszteltetés, hogy az ünnepi műsort követően és a koszorúzást megelőzően szólhattam pár szót.…..
A Városháza udvarán tartott tegnap sajtótájékoztatót a Parking Kft., ami annyira instant volt, hogy negyedórás késéssel már csak a székek összeszedésére értem oda. Aki azt hiszi, hogy rutinos vén újságíró vagyok, aki megúszva a beszédeket csak a büfére érkezik, az téved.…..
A Zugügyvéd szerint is disszonáns, hogy magyar állampolgár nem élhet a választási jogával, ha külföldön dolgozik, és feladja itthoni lakását.Kedves Zug!Kivancsi vagyok a zugugyvedi velemenyedre. A jogi tenyallasegyertelmu, megis furcsanak tartom a helyzetet. Az Alkotmanyertelmeben…..
hag 2010.03.19 10:42:13
Nem értem, hogy miért kell ebbe indulatokat vinni, amikor a kérdés a szabályokra, illetve azok életszerűségére vonatkozott.

Én is lefolytattam a poszt-íróhoz hasonló levelezést a (brüsszeli) követséggel és hasonló következtetésre jutottunk, de érdemes néhány dolgot figyelembe venni:

1, Az okmányirodák otthon teljesen logikátlanul működnek és nem egyformán kezelik azt az esetet, amikor valaki bejelenti, hogy külföldre megy dolgozni. (Nem kivándorol, csak egyszerűen nem él hosszabb vagy rövidebb ideig Magyarországon!)

Az én esetemben egyszerűen elvették a lakcímkártyám, ami teljesen hibás eljárás és most harcolok velük, hogy visszaszerezzem.

Van akinek:
- üres (!) lakcímkártyát adtak,
- van akinek olyat mint a hajléktalanoknak, ami csak a település címe van feltüntetve,
- van akinek olyat, ami az áll "külföldi cím"
- és van akinek semmit nem változtattak, de számítógépes rendszerben látszik, hogy bejelentette, hogy elment.

A konzullal folytatott beszélgetés során arra jutottunk, hogy az érvényes jogszabályok alapján csak az tud szavazni, akinek olyan lakcímkártyája van, amin teljes mo-i cím van. A kártya elvétele és az üres kártya egyértelműen jogszabály ellenes.

Én igazából ott látom a gondot, hogy vannak olyan emberek, akik az elköltözésük után nem tudnak vagy nem akarnak állandó mo-i lakcímet fenntartani és így őket az egyik legfontosabb jogukban korlátozák.

A következő hozzászólásba beteszem külön - a hossza miatt - a Közszolgáltatások Központi Hivatalának állásfoglalása a lakcím mizériával kapcsolatban:
Az alábbi levélíró valamelyik jogszabályt alaposan félreérthette. Lakcímhez kötött TB fizetési kötelezettséget előíró joganyagról mindenesetre a Zugügyvéd nem hallott. Kedves Zugugyved,lehet, nem ratok tartozik a dolog, de en ugy gondolom, ez valahol a jogaim megsertese,…..
hag 2009.12.10 21:12:20
@akira2: Azt hiszem alapvetően teljesen egyet értünk.

Szerintem, az okozza a nézetkülönbséget, hogy "filozófiailag" máshogy látjuk az állam szerepét.

Én úgy gondolom, hogy nem véletlenül állandó LAKcím az elnevesé és nem pl. állandó értesítési cím. Szóval szerintem ott is kell lakni.

És van olyan, hogy az államnak időnként nagyon komolyan ellenőrizni is kell. Pl. láttam olyat egy ormánsági faluban, hogy a védőnő megmondta egy terhes nőnek, hogy ha nem szerez magának olyan állandó lakcímet, ahol valóban lakik is és normálisak a körülmények, akkor nem engedi majd, hogy hazavigye a gyereket a kórházból.

Ebben az esetben formálisan minden rendben volt, de az állam mégis kénytelen volt közbelépni, mert egy csecsemő egészsége lett volna veszélyben.

Én az ilyen helyzetek miatt tartanám fontosnak, hogy a lakcímnyilvántartás rendben legyen, azaz ha valaki valahol lakik, akkor oda jelentkezzen be, akár ideiglenesen.

Ugyanakkor tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet és én is el tudok fogadni egy liberálisabb értelmezést, de amit pl. Bánáti mondott tegnap Joáv Blum védelmében, az szerintem bullshit.
hag 2009.12.11 18:39:35
@Balance Of Power: Azt hiszem, nem figyeltél: "olyan állandó lakcímet, ahol valóban lakik is és normálisak a körülmények".

A védőnő csak onnan tudta, hogy nem lakik az állandó lakcímén, ahol meg lakik ott nem normálisak a körülmények, hogy személyesen ellenőrizte. És ezt tette az új lakcímmel is.

Bár a dolog végül nem jól végződött, mert ugyan visszament a nő a férjéhez, aki nem volt a gyerek apja, de ott egy idő után tarthatatlan volt a helyzet és a gyerek végül állami gondozásba került. De ez teljesen OFF.
hag 2009.12.14 21:26:36
@Lefty Rosenthal: Látom sikerült megtalálnod a probléma velejét!

De legyen neked igazad: életvitelszerűen tartózkodik.
Az RTL Klub is átszabta az estéit jövő héttől. A változtatás következtében mégsem folytatódik a Dr. Csont a 3. évaddal, jégre került a vicces-kémes Chuck, félbeszakad a Döglött akták ismétlése 4. évada, és elmarad az Emberrablás címet kapott Vanished premierje. További…..
hag 2009.07.31 21:43:52
@Tm: De kár, hogy nem a 3.! Ment már egyáltalán a 3. évad az RTL-en? köszi
Úgy döntöttem, én is haladok a korral és egy jobb technikai lehetőségeket kínáló oldarla költözöm át. Íme:http://hakeddvanakkor.blogspot.comEzúton is szeretném megköszöni a költözésben való segítséget, mert egyedül biztosan nem tudtam volna ilyen szépen megcsinálni.Az…..
Ez egy kicsit profil-idegen bejegyzés a blogtól, és valószínűleg teljesen élvezhetetlen az olvasó számára, de úgy gondoltam, mégis megörökítem a mai próbálkozást.Bár az alapdolgokat a főzésben megfelelő színvonalon hozom, azt azért nem lehet rám mondani, hogy virtuóz…..
Namurbe úgy kerültünk, hogy már korábban elhatároztuk Imrével, hogy a legközelebbi belgiumi kirándulásunk Wallóniába lesz. Az elmúlt egy évben, ha bármikor felkerekedtünk mindig Flandriában kötöttünk ki, aminek részben a nyelv, részben Wallónia rossz híre volt az oka. De most…..
Hága szép, Hága jó. Menjetek Hágába!Bár az oda út elég rosszul sikerült a hülye utazási iroda miatt, mert nem szóltak, hogy vágányfelújítás van, és a normálisan másfél órás útból sikerült 4 és fél órásat csinálni, még ezzel együtt sem panaszkodhatok, mert…..
Na, ez olyan régen volt, hogy tán igaz sem volt. Még március elején voltam Nürnbergben munkaügyben és elég nehéz lesz pozitív élményeket felidézni.Az út fő tanulsága számomra az volt, hogy a németek alapvetően zűrzavarban élnek, de jó PR-ral elhitetik a világgal, hogy…..
Sajnos a fránya excel táblát az információval, hogy mikor vagyok itt, illetve ha nem itt, akkor hol vagyok, illetve hogy ki van még itt, nem sikerült feltennem, de ha szeretnél belőle egy másolatot csak szólj, és küldök.Hamarosan következik a nürnbergi és a hágai…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
A korábbi bejegyzésekből már kiderült, hogy ha el lehet menni valahová Brüsszelből, akkor el is szoktam. Így használtuk ki a Szilveszer utáni hétvége adta lehetőséget és tettünk egy kis kirándulást a környéken. Az úti cél Aachen volt. Reméltük, hogy az idő jobb lesz…..
Ez még decemberben történt: Még december elején felkerekedtünk, hogy megnézzük Eszterék bébijét Luxemburgban. A bébi hihetetlenül aranyos és meglepően erős hangja van.:-) Ha már ott voltunk megnéztük a helyi karácsonyi vásárt is. Igazából nem volt valami nagy szám.…..
Mikor november elején otthon voltam, nagyon meg voltam döbbenve. Teljesen olyan érzésem volt, mintha mindenki megbolondult volna. Az egész problémát Szlovákiával nem értem, és valahogy olyan érzésem volt mintha valami háborús pszichózisban élne mindenki. Amikor visszajöttem,…..
 Ennek a képnek mostmár nincs igazi értéke, mert közben Pesten és Brüsszelben is leesett az első hó, de azért a héten nekem sikerült meghoznom a havat Stockholmba. Odafelé nézegettem az emberek lábát és azon gondolkoztam, hogy ki fognak-e röhögni a bundás cipőmben, de…..
Ez még októberben történt.Csak hétvégére mentük Imrével, hogy meglátogassuk egy közös barátnőnket. Jó volt, voltunk mindenféle érdekes helyen, az idő az első nap csodálatos volt, láttunk egy „manifesztásziónt”, sétáltunk, üldögéltünk és élveztük, hogy ez a…..