Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rókabilly

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg Richard Brautigan kalandjait követtem, váratlanul beleütköztem ebbe a versbe. The Galilee Hitch-Hiker Part 1 Baudelaire was driving a Model A across Galilee. He picked up a hitch-hiker named Jesus who had been standing among a school of fish, feeding them pieces of bread. "Where are you…..
Rókabilly 2024.03.28 13:17:06
fáymiklós Helycsere 2024.03.19 06:31:25
Nem tudom mennyire közismert dolog, hogy Richard Brautigan első regénye a második, és a másodikból lett az első. Megírta a Pisztrángfogás Amerikábant, elvitte a kiadóhoz, nagyon jó, nagyon szép, de a közönség ezzel nem fog tudni mit kezdeni. Próbáljuk meg idomítani egy kicsit az olvasót, valamivel,…..
Sofia Vergara alakítja Dolorest, a díványt a Kivert kutyák című filmben, de hát erről lemaradunk, mert szinkronnal adják, csodálatos Speier Dávid szöveggel, elképesztő mennyiségű és minőségű csúnya szóval. Nem is tudom, ha Csányi Vilmos álma vagy jóslata teljesül, és a kutyák a szőrös gyerekek…..
Rókabilly 2023.08.25 10:18:29
Rókabilly 2023.08.25 10:27:24
Rókabilly 2023.08.25 14:20:50
fáymiklós Igekötői karrier 2021.03.26 06:58:08
Azt írta tegnap valaki üzenetben, hogy nem tudott eljönni a találkozóra, mert bealudt. Tíz éve nyilván még azt írta volna, hogy elaludt, de ez ma egy kicsit avíttnak hangzana, elaludni az alvási fázis legelején szokás. Vagy ha meghal valaki, arra mondják talán, finoman, hogy elaludt. Mindenesetre…..
fáymiklós New York-i Kolodko 2021.02.25 07:35:00
A napokban meghalt nyolcvanévesen Arturo Di Modica, akinek sikerült elérnie azt, hogy egy műve sokkal híresebb lett, mint ő maga. Nem mintha Di Modica nagyon titkos szobrászművész lett volna, Szicíliában született, még nem volt húsz, amikor már olasz hírességgé vált, és a klasszikus nem nyugható…..
A kissé szeszélyes áprilisi időjárás húsvét hétvégéjén is elég mozgalmasan alakult, mindenesetre a frissen munkaszüneti nappá nyilvánított nagypéntek még pont ideálisnak tűnt arra, hogy tegyek egy villámlátogatást a Balaton északi partján. A szezon lassacskán beindul, egyre többen látogatnak a…..
Rókabilly 2017.05.03 16:50:12
Németh Szilárd, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke a Mandinernek adott interjújában arról beszélt, hogy a köztársasági elnökjelölt Majtényi László munkahelye, az Eötvös Károly Intézet több támogatást kapott Soros György alapítványaitól, mint amennyiről az intézet számot adott.…..
Rókabilly 2017.03.17 07:33:10
@Éhes ló: Soros 1930-ban született.
A rozé nem is bor? A rozé csajos? Rozéval nem lehet főzni? Rozét csak a nem hozzáértők isznak? Kamu! Most Amort játszunk, és mindenkit szerelembe ejtünk ezzel az itallal.  A rozé önmagában és fröccsalapanyagként is soha eddig nem látott fénykorát éli. Ez az egész világra…..
A szentendrei önkormányzatnak fél milliárd forinttal adós, mégis a városfejlesztési iroda élére választott Simon Péter lánya összesen öt trafikkoncessziós jogot nyert el a Dunakanyarban.   kép innen   Rédai-Simon Ágnes Judit nyert Budakalászon,…..
Rókabilly 2013.05.02 14:07:34
Most már fél éve, hogy itt vagyok Kínában idegenként. Mindig is szerettem ezt az országot, s imádok itt lenni. Az otthon egy érdekes kérdés.Azok közé tartoztam egész életemben, akik úgy vannak vele, hogy bár Magyarország nem a világ közepe, de mégiscsak a haza, s mint ilyen…..
Rókabilly 2013.02.11 16:32:59
..
Rókabilly 2013.01.30 13:47:38
No, ma tényleg eljött a villanyszerelő bácsi, s amolyan jó kínai módra meg is oldotta a dolgokat.Hogy a rendkívül élvezetesen író expatot, Pepitot idézzem: "A kínai, ha valamit meg kell csinálni, jobbára nem csinálja meg rendesen. Mintha valamilyen erőmű az agyában…..
A felmerült új körülmények miatt fontolóra vettem, hogy hagyom Yunnant a csudába. Ma (miután egész nap a szobához voltam kötve, a szerelőkre várva - akik amúgy nem jöttek) az agyam Hainan szigetén kezdett el kattogni.Ha már egyedül megyek, akkor jobban elvagyok a tengerparton…..
Rókabilly 2013.01.14 20:06:41
- Bandi bácsi, mi ez a kis piros autó ezeken a régi képeken? - Mutasd csak! Ja, az egy XR2-es. - Mit jelent az, hogy XR2-es? - Na, ez az, amit senki se tud, Lacika. A Ford, tudod, az a nagy amerikai autógyár, ami majdnem tönkre ment az évezred első nagy válságában, először a…..
Közben már készülök szorgalmasan az útra, egyelőre még csak gondolati szinten. Nézegetem a lehetőségeket, mi az, amiért érdemes lenne ide vagy oda kitérni, esetleg komoly módosítást beiktatni. Sajnos örök gond nálam, hogy a klasszikus turistáskodás általában kevésbé köt…..
Rókabilly 2013.01.09 18:50:22
Remélem nem unjátok még nagyon a méltán vacak minőségű videóimat, de a kantinban sem bírtam magammal. Ez volt a mai élelem: ----  ..
Ma a három órámból az első elmaradt, valamiért kellett az angoltanárjuknak. Szóltak már tegnap este, így nem kellett hiába odamennem. A másik kettő viszont lezajlott, s csináltam apró ízelítő videót, de nem olyan egyszerű úgy, hogy ne vegyék észre. --- A másik…..
Sziasztok, Ha valakinek olvasót hozott volna a karácsony, és beletrafál ebbe a blogba, annak itt van egy kis ajándék, nevezzük mondjuk mintakollekciónak, a Multimédiapláza jóvoltából. Hovanyecz László: Garas Dezső- Nincs titok Jack London: A vadon szava (pdf)…..
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
"Ben tudvalévőleg elcsapott zsoké, aki általában fel akarja kötni magát, az úrnő gyenge, tehetetlen, szenvedő és érzékeny asszony, legalábbis ő ezt állítja, a sör schwechati sör, a szöveg pedig, amelyben mindezt olvassuk, természetesen Krúdy, közelebbről az Őszi…..
Magyar Narancs, április 14.Az afgán kormány és nyugati szövetségesei újabb kísérletet tesznek a tálibok ellenállásának felszámolására; a harcokban a magyar katonák is részt vesznek. A helyszíni riportunkban megszólalók nevét a Honvéd Vezérkar kérésére megváltoztattuk.…..
A dróton túl Veressétek 2011.04.12 13:05:00
 Ezek a videók 2010 áprilisában és májusában készültek, a 3. műveleti támogató és összekötő csoport ténykedése alatt. Sari Kunát és Dand-e Ghurit veretik. A körülményekről a már ismert helyen lehet olvasni, www.maximumnullaaldozattal.hu..
Elkeresztelték a fővárosi kerékpárkölcsönző-rendszert, a BuBi név 9632 voksot kapott az összes beérkezett 38403 szavazatból. A kerékagyon augusztus 2-án írtunk először arról, hogy a közbringahálózat megvalósításával megbízott Parking Kft. névpályázaton vár javaslatokat…..
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
Folyékony Kenyér FŐZDEFESZT 2010.09.01 09:10:00
Első Hazai Kézműves Sörfesztivál Szept. 24-25 Nagymező-Király sarokEljött az ideje, hogy megnézzük, mivel is dolgozunk. Magyarországon mindenfelé főznek kisüzemi söröket, házi söröket, kézműves söröket, de igazából ezeket sosem látni együtt, nincsen köztük értékrend,…..