Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Man Who Laughs

281 bejegyzést írt és 696 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az heti Roboraptor Podcastben a mozgóképes rombolás szakértője, Roland Emmerich egyik korai művét, az 1994-es Csillagkaput vesézzük ki. Azt a filmet, amely összességében nem is akkora baromság, mint a mester későbbi opuszai. Gondjaink persze akadnak vele. De természetesen alaposan kitérünk az…..
A Roboraptor Podcast legújabb adásában 1984-be megyünk vissza, hogy meg mártózzunk a féktelen rock&roll-ban a korszak leginkább alul értékelt akciófilmjében. Egy részt western, egy részt romantikus ballada, egy részt képregényfilm, egy részt rock musical és teljes egészében királyság: íme a Ha…..
Vannak filmek, amelyek elválaszthatatlanok a készítésük korától, hiszen annyira egyértelműen reagálnak és reflektálnak az akkori történésekre és zeitgestre. Vannak örökzöld filmek, amelyek mondandója olyan örökérvényű, hogy szinte meg se tudnánk róla mondani, hogy nem öt, hanem ötven évvel ezelőtt…..
Zardoz – A film, amit mindenki azért ismer, mert Sean Connery piros Borat fürdőruhát visel benne. Pedig nem is ez a legfurább aspektusa! John Boorman (Excalibur, Gyilkos túra, Az ördögűző 2. – Az eretnek) hírhedt kult sci-fije egy végtelenül egyedi, de legalább annyira bizarr filmes anomália. Furcsa…..
Idén 40 éve, hogy bemutatták a Videodrome-ot. David Cronenberg vizionárius erejű remekművét, ami ugyan bemutatásakor hatalmasat bukott, mára azonban jogosan a sci-fi és a horror egyik alapvetésévé vált. Nem pusztán Cronenberg egyik legismertebb, legkultikusabb filmje, de egy mai szemmel is…..
Kevin és a vizes banditák helyett jöjjön most Thomas és a pedofil, gyilkos Mikulás. Avagy, íme a film, ami egy évvel a Reszkessetek, betörők! elött megcsinálta a Reszkessetek, betörőket!. Csak sokkal gonoszabban, bizarrabban és betegebben. Egy szóval: franciásan...
Idén októberben újabb epizóddal bővült a Flanaverse (Mike Flanaggan Netflixre készített horrorsorozatainak gyűjteménye). Az Usher-ház bukása pedig jól lehet, hogy az eddigi életmű csúcsa. Bár nem hibátlan, a Poe műveit kreatívan modernizáló, „Gótikus-Utódlás”  kétségtelenül az év egyik legegyedibb…..
A közelmúltban elhunyt William Friedkin immár 50 éves rendezése megkerülhetetlen klasszikusa nem csupán a zsáner, de a hollywoodi filmgyártás egésze történetének is. A Roboraptor Podcast friss adásában pedig annak járunk utána, hogy miért is. Az ördögűző kétségtelenül minden idők…..
Jason New York-i túrája után még egzotikusabb helyre, a pokolba kirándul. Megy is vele az egész franchise, és a néző is. A Péntek 13. - IX. rész: Jason pokolra jut ugyanis a sorozat eddigi messze legidiótább része, ami nem kis teljesítmény. Hiszen a brandtől eddig sem volt idegen a totális trash…..
A Trashnevelés TV keretében a B-(és C- és Zs-)filmek sosem látott mélységeibe merülünk, azzal a céllal, hogy felkutassuk és bemutassuk a videótékák alsópolcainak legkülönlegesebb darabjait. Alulértékelt gyöngyszemeket, bizarr kultfilmeket, szórakoztató trash alkotásokat, a legrosszabbak legjobbjait…..
A dinók elképesztően menők. Mindig is azok voltak, és mindig is azok lesznek. Ezen még Ross Geller sem tudod változtatni. És, hát mi sem véletlenül neveztük el magunkat egy dinóról. Ha pedig már a Roboraptoron vagyunk, miért is ne jöhetne egy mechanikus dinós film? Így a Trashnevelés TV minden idők…..
Jason meghalt. Átadta a helyét egy imposztornak. Majd inkább mégis feltámadt. Aztán megküzdött a kristály-tavi Carrie-vel. Mégis mi jöhet még ezután? Milyen célok lebeghetnek még egy élőhalott, anyakomplexusos sorozatgyilkos előtt? Hát mondjuk, hogy végre ott hagyja a szülőifészket, és elutazik New…..
Ha alkalmanként még a vak tyúk is találhat szemet, akkor Hollywood egyik legsikeresebb rendezője nevéhez miért ne fűződhetne a világ egyik legpocsékabb (horror)filmje? A sors furcsa fintora ugyanis, hogy később, – a Bolygó neve: Halál és a Terminátor 2.: Ítélet nap sikerei után - a „folytatások…..
Az ön kedvenc filmje rovatunkban, a legendás Vico forgalmazó filmjeiből szemezgetünk. Hiszen a közhiedelemmel ellentétben, Fenyő János VHS birodalma nem csak a Cannon stúdió filmjeit hozta be (nem túl legális módszerekkel) hozzánk. A „Charles Bronson bosszút áll a családjáért” és a „Chuck Norris…..
Bár a Legendás állatok: Dumbledore titkaiban pont a varázsvilág politikája a leghangsúlyosabb, a legátgondolatlanabb is. Legújabb podcastünkben megpróbáltuk megfejteni a varázsvilág politikai berendezkedését, és kitalálni, hogy vajon mik is voltak Dumbledore titkai. Kevés sikerrel. De azért ajánlunk…..
Az 1977-es Csillagok háborúja nem pusztán a forradalmi speciális effektusai miatt hozott újítást a hollywoodi űrfilmek látványában, hanem világábrázolásban is. George Lucas űroperája előtt alapvetően kétféleképpen láthatták a mozinézők az űrkorszak technológiai csodáit. Egyfelől ott voltak azok a…..
Az Én vagyok a te embered egy német androidos romkomnak látszik, de egészen mély megállapításokat tesz az elmagányosodásról, meg arról régi közhelyes kérdésről, hogy mi tesz minket emberré. Podcastünkben kibeszéljük, hogy aztán együtt beszéljünk róla a Raptorsimogatóban! AMIKRŐL MÉG BESZÉLÜNK…..
A Roboraptor Podcast legújabb adásában Charlton Heston második legnagyobb sci-fi klasszikusáról, a Zöld szójáról beszélgetünk. Egy 2022-ben játszódó filmről, ami majdnem olyan rosszul öregedett, mint a tényleges 2022. Globális felmelegedés, élelmiszerválság, pusztuló természet, rendőrállam,…..
Hosszabb kihagyás után újra összeálltunk a Roboraptoros cimborákkal, és ismét belevágtunk a mindent is kibeszélő geek-podcastünkbe. Kissé megújult formátumban. A filmkritikai vonal mellett ugyanis ezután igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni az aktuálisan kibeszélt alkotásban megjelenő/érintett…..
Az biztos, hogy 2021 egy év volt. Jobb is, ha vége. Bár a körülményekhez képest nem panaszkodhatok, valószínűleg nem sokan vitatnák, hogy nem ez volt a legjobb évek egyike (ahogy már az előzők sem). Tekintve viszont, hogy ez egy filmes blog, így az értékelésnél is maradjunk a filmek terén. Ott…..
Egy cuki, játékos testvérpár és űrbéli jó barátjuk kedves, véres és groteszk kalandjai. Ez a Psycho Goreman, a cinikus posztmodern E.T...
A megállíthatatlan, élő-atombomba, kontra a kolonizáció bűneiért bosszút álló, félelmetes majomisten! Királyok, sőt: istenek összecsapása, amely megrengeti a Földet! Bár az is lehet, hogy azt mégis inkább a nézők kontrolálhatatlan röhögés okozza, amikor eléjük tárul a két trottyos gumi-szörny…..
Élőhalott nácik, akik repülő, tömegpusztító fegyverekkel felszerelt cápákon törnek a szabad világ és az elemi jó ízlés ellen. Tökéletesen szégyenteljes, szégyenteljes módon tökéletes filmszemét...
Alkoholtilalom. Öltönyös gengszterek. Füstölgő géppisztolyok és a húszas évek legvéresebb leszámolása. Boldog Valentin napot!..
„Minden idők egyik legambiciózusabb televíziós látványossága” - Ezt írta a Starlog magazin az 1978-as ünnepi Csillagok háborúja különkiadásról. Egy dologban igazuk volt: tényleg ambiciózus vállalkozás volt. Olyannyira, hogy kis híján az előtt felrobbantotta a Star Wars brandet, mielőtt az még igazán…..