Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Man Who Laughs

261 bejegyzést írt és 696 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy cuki, játékos testvérpár és űrbéli jó barátjuk kedves, véres és groteszk kalandjai. Ez a Psycho Goreman, a cinikus posztmodern E.T...
A megállíthatatlan, élő-atombomba, kontra a kolonizáció bűneiért bosszút álló, félelmetes majomisten! Királyok, sőt: istenek összecsapása, amely megrengeti a Földet! Bár az is lehet, hogy azt mégis inkább a nézők kontrolálhatatlan röhögés okozza, amikor eléjük tárul a két trottyos gumi-szörny…..
Élőhalott nácik, akik repülő, tömegpusztító fegyverekkel felszerelt cápákon törnek a szabad világ és az elemi jó ízlés ellen. Tökéletesen szégyenteljes, szégyenteljes módon tökéletes filmszemét...
Alkoholtilalom. Öltönyös gengszterek. Füstölgő géppisztolyok és a húszas évek legvéresebb leszámolása. Boldog Valentin napot!..
„Minden idők egyik legambiciózusabb televíziós látványossága” - Ezt írta a Starlog magazin az 1978-as ünnepi Csillagok háborúja különkiadásról. Egy dologban igazuk volt: tényleg ambiciózus vállalkozás volt. Olyannyira, hogy kis híján az előtt felrobbantotta a Star Wars brandet, mielőtt az még igazán…..
A film, ami új fejezetet nyitott volna a kristály tavi mészáros legendájában. Ambícióban kétségtelen, hogy nem volt hiány. Ám végül hiába volt szó Freddy-ről, Felliniről vagy az Oscarról, ha az eredmény végül Jason legvérszegényebb kalandja lett. Ezen pedig még egy B kategóriás Carrie hasonmás sem…..
Szexmániás erdélyi farkasemberek, vérfarkasvadász törpe (buzogánnyal), Christopher Lee végtelen rezignáltsága és Sybil Danning keblei. Na meg persze a filmes inkompetencia lenyűgözően abszurd tárháza. Avagy íme minden idők legszürreálisabb horror-folytatása/farkasember filmje az Üvöltés 2. – A…..
Veletek is megesett már, hogy nem tudtátok eldönteni, hogy egy esős vasárnap délután Véres játékot vagy a Rambo 2.-t nézzétek meg? Melyik szolgálná jobban a szórakozásunkat: a verekedős verseny, vagy vietnámi igazságtétel? Ezek az élet igazán nagy kérdései! Ám, szerencsére van megoldás: íme a Karate…..
Drogdíler keresztyén-nindzsák, ördögűzés, háborús emlékek, rajzfilmszerű stricik, eltitkolt fivérek és egy pap, aki vérszagra dinoszaurusszá változik. Ez a The VelociPastor. Egy igazi trash búcsú, amiből csak két dolog hiányzik: a robotok és az érdemi költségvetés. De vajon elég ez egy új…..
Martin Scorsese első kiruccanása a gengszterfilmek világában afféle szocialista Bonnie és Clyde. Noha a Boxcar Bertha – A lázadók ökle egy filmtörténeti kuriózum, ami nem mérhető a rendező későbbi klasszikusaihoz, így is egy részleteiben szórakoztató, téma vállalásában és megközelítésében pedig…..
Minden idők leghíresebb vámpír ura a 70-es évek Londonjában? Hogy alkalmazkodik az ódivatú, de a modernitásra szomjazó gróf az újvilágban? Sikerül-e Drakulának megszólítania a szex, drogok, rock&roll generáció fiatalságát? Sajnos ezekre kérdésekre csak elvétve kapunk választ a Hammer stúdió…..
A BÉKA Filmklub és a Roboraptor közös szervezésű sci-fi filmklubjának legutóbbi alkalmán az Idő urait is rendező René Laloux másik kultikus animációs filmjét a Gandahart néztük meg, majd veséztük ki alaposan. Gandahar egy eszményi világ, lakói tökéletes és szép emberek, a tudomány eljutott a lehető…..
Hogy mi? Egy Drakula film Dario Argento rendezésében? És Rutger Hauer játssza benne Van Helsing professzort? Hát ez egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen! Pedig sajnos igaz.  Na, kár, hogy ennek a hangulatnak a tizede sem került bele a filmbe!..
Mindenki kedvenc tinédzser, mutáns, nindzsa teknősei éppen harminc éve debütáltak a mozivásznon. Az 1990-es, első élőszereplős mozifilmjük vajon még ma is megállja a helyét, vagy csak gyermekkorunk emlékeit rontjuk el az újra nézéssel?..
Paul Verhoeven 1997-es sci-fi klasszikusa, a Csillagközi invázió egy gyakorta félreértett mű. Ugyan anno mind a pénztáraknál, mind pedig a kritikusoknál megbukott, mára komoly kultstátusznak örvend. De akkor most mi is pontosan ez a nem mindennapi műfajmix? Szörnyes B film? Náci vágyálom? Mindkettő?…..
The Man Who Laughs 2020.03.27 19:09:30
@Balogh Zsolt: Mármint pontosan mi a baj az mp3-al?

Sajnos videót nem tudtunk jó minőségben készíteni, de egy beszélgetésnél úgy is a hanganyag a lényeg.
Hosszú hiátus után végre újra sikerült összeülni a Roboraptoros cimborákkal, hogy hosszan elcsámcsogjunk valami jó kis popkult témán. Noha mostantól rendszeresre tervezzük a podcast műsort, a dolog szépséghibája, hogy ezt még az önkaranténba vonulásunk előtt vettük fel, így most bizonytalan, hogy…..
Chuck Norris minden filmje a legjobb film. A Magányos farkas pedig a legjobb Chuck Norris film...
2019 nehéz év volt. Most pedig, hogy lassan alábbhagy a kezdeti lelkesedésünk, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy 2020 sem lesz könnyebb. Sőt, ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor 2020 igazán pokoli év lesz. Hogy milyen előrejelzésre gondolok? Természetesen az olasz B-kategóriás filmgyártásra, és…..
The Man Who Laughs 2020.02.01 18:28:12
@-Szűcs Gyula-: Hát pedig decemberben három is volt!

De vettem a lapot, és már írom is a következőt!
Tűzijáték, pezsgő, kilónyi virsli és a másnapi lencsefőzelék felett érzett megbánások, és elhatározások megállíthatatlan közeledése. Vagyis: szilveszter. Persze remek dolog egy hatalmas bulival búcsúztatni az óévet, remélve, hogy a naptár lecserélése majd mágikusan megoldja minden gondunkat, ám nem…..
Holnap végre a mozikba kerül minden idők egyik legnagyobb filmes franchise-nak a záró epizódja (már ami a számozott mozifilmeket illeti). A Disney égisze alatt készült újkori Star Wars filmek kaptak hideget és meleget egyaránt. Ám talán minden negatív kritika közül a leginkább szembetűnő az, hogy…..
Dick Maas 2010-es filmjében egészen új értelmet nyer a „…majd, ha piros hó esik” kifejezés. A Sint (Saint) című horrorban ugyanis a (nem túl) kedves, öreg Télapó vérrel festi vörösre Amszterdam utcáit. Az őt kísérő Fekete Péterek zsákjában pedig „minden jó” helyet is legfeljebb csak elrabolt…..
Habár hazánkban nem ünnepeljük a Halloweent, attól még tény, hogy a mai napon van. Ennek apropóján ajánlok most 20+1 remek filmet, ami a mai estére (és holnap hajnalra :D ) tökéletes néznivaló lehet mindenki számára, aki szeretne egy kellemeset borzongani. A listán helyet kaptak időtálló…..
Tudom, Magyarországon nincsen halloween, nálunk mindenszentek van! A probléma ezzel csak az, hogy sajnos mindenszentekről nem igazán készültek (horror)filmek, így amennyiben aktuális akarok lenni, mégis kénytelen leszek a halloweenél maradni. Hogy pedig a halloween, ne mindig csak a Halloweenről…..
Ahogy porfogó műanyag kacatjaim legtöbbjét (lásd például a nemrég kitárgyalt Monster in My Pocket-szörnyeket), az Attack Pack figuráimat is a tiszafüredi strand trafikosától szereztem be gyerekkoromban. Emlékszem, az eladó néni egy nyolcszögletű üvegpavilon közepén üldögélt, a falak mentán sorakozó…..
The Man Who Laughs 2019.09.22 14:06:51
Hú, nagyon megörültem ennek a posztnak, hiszen eszembe juttatta az egyik kedvenc szülinapi ajándékom/gyerekkori játékom, amelyet gyorsan elő is kerestem. Íme: i.imgur.com/y3wMJeml.png

(Valószínűleg épp azért van meg még, mert nincs meg az első-kereke, különben sanszosan elajándékoztam volna egy karácsonyi cipős doboz adomány keretében)

Szóval végre örültem, hogy egy olyan kultikus 90-es évekbeli játéksor került elő, amiből én sem maradtam ki, aztán elkezdtem rákeresni az Attack Pack-re, és egyszerűen sehol sem találtam nyomát ennek az alligátorpofájú-hotrodnak. Szóval sanszosan valamiféle utánzattal rendelkezem (sajnos magán a játékon semmi azonosítható márka/cég jelzés nincs), de hogy mifélével, arról fogalmam sincs. Őtlet esetleg.