Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elTig

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SPOILER - Manapság, amikor önkényuralmi rendszerre utalhat Kodály Zoltánról elnevezni egy utcát, szinte felüdülés, ha olyannak állítanak emléket, akinek a szobrát aztán senki nem akarja nyakon önteni egy vödör festékkel. Márpedig abban mindenki egyetért, hogy Bujtor István…..
Gyakran kérdem magamtól: miért uralkodik negatív hangulat az országban? Különösen most, amikor Orbán Viktor kétéves munkájának első gyümölcsei beérni látszanak, és helyes propagandával egy új államalapítás örömünnepének mámorába lehetne ringatni az egész magyar népet.…..
Apám mesélte, hogy náluk gyerekkorában - egy szegény angyalföldi munkáscsaládról van szó a háború utáni évtizedekben - téglát kellett a vécétetőre tenni, hogy ne jöjjön föl a patkány. Mielőtt az ember felhajtotta volna, illedelmesen bekopogott, hogy most ő jön, a…..
Kigondoltam A dinnyeipar titkai 2012.07.20 15:16:00
 Az uborkaszezon után jön a dinnyeszezon, a lényeg, hogy a víztartalom 90% felett legyen! Dinnyét ennék! -hangzik fel a sokat hallott óhaj, az ember ilyenkor elindul a dinnyeboltba, már ha olyan hülye, és képes cipekedni valakiért. A dinnyeboltok kínálata ezerszínű, kis dinnye, nagy…..
A Sötét Nagyúr új oldaláról mutatkozik be ebben az Egyesült Államokban nemrég megjelent mesekönyvben. Ahelyett, hogy a Lázadók elsöprésén fáradozna, Vader inkább a kis Luke felnevelésének szenteli idejét. Olyan meghitt pillanatoknak lehetünk tanúi, hogy miként viszi magával…..
elTig 2012.06.18 16:38:19
Ha már úgyis minden filmrajongó fel van izgulva a Prometheustól, arra gondoltam, összeszedem a filmtörténelem legfontosabb természettudományos fikcióit, melyek valamilyen módon hozzájárultak a műfaj fejlődéséhez, és fontos építőelemnek számítanak a sci-fi templomában. A…..
Nagymamám mindig a virágcserepekbe szórta a kávézaccot, mondván, az jó! Sokáig azt gondoltam, ez csak a rá jellemző „nem dobunk ki semmit”- filozófia része, de ma már tudom, hogy igaza volt. A jó kertész, bizony, kávét iszik, mert a zacc a növényei kedves barátja.A…..
Körülbelül egy hónapja szó esett már a vakondról, a múlt héten pedig a szép gyepekről írtam, a két téma pedig kiad egy harmadikat, a vakond elleni védekezés mikéntjének kérdését. A klasszikus rajzfilm okán a vakondnak elég jó a PR-ja, kedves kis állatkának tartják sokan,…..
Kevesen tudják, hogy az egy főre jutó tojástermelés volt az a gazdasági mutató, amiben legelőször leelőztük az USA-t, még az ’50-es években. Akkoriban nagy szó volt ez, Rákosi Mátyás diadalittasan jelentette be a fegyvertényt. Nemhiába kötődik a magyarság ezer szállal a…..
   Adele tarolt a vasárnap este megrendezésre került 54. Grammy Díjátadón, ha esetleg nem értesültetek volna erről... Nem kevesebb, mint hat díjat zsebelt be - köztük Az Év Albuma és Az Év Dala elismeréseket. Mindemellett, még a márciusi amerikai…..
Két új névvel tűnt fel újra Bácsfi Diána, a Medgyessy-korszak spirituálhungarista Molnár F. Árpádja.Az MTV Négy szellem című műsorában Puzsér Róberttel vitatkozott a világvégéről, mint Avatara Satyavati mítoszkutató. Kiderült, hogy a szanszkrit eredetű egyetemi…..
Kigondoltam Államcsőd 2012.01.05 10:35:00
Szinte mindenhol hallunk, olvasunk az közelgő államcsőd lehetőségéről, tömören összefoglalva annak következményeit viszont alig találjuk. A Kigondoltam blog őszinte híve a nem-orthodox gazdaságpolitikának (vagy politikai gazdaságtannak?) és abból bőven profitál, de nem tudunk…..
A takarékos életvitel egyike a polgári erényeknek. De hogyan takarékoskodjon egy közjogi méltóság?  Következzen néhány példa Horthy Miklós kormányzó múltjából. A sztori ott kezdődik, ahol a közjogi méltóságok magánkiadásai és az állami feladatokkal járó kiadásai…..
elTig 2011.12.23 16:45:03
Blogunk utóbbi néhány posztjához érkezett kommentáradatban az egyesek által felvázolt konteókat biztosan nem képes alapjaiban megrázni az a tény, hogy az amerikai holdraszállások egyik perdöntő bizonyítéka éppen a Holdat szintúgy megjárt szovjetek hallgatása volt.Hiszen…..
A múltkori egész napos Ikarus-tobzódás után néhány képet elküldtem Tim Boric barátomnak, akitől annak idején a legéletteltelibb hetvenes évek második felei villamosos képeket kaptam (az Elveszett Sínek átvitt és közvetlen értelemben is legszínesebb képei többnyire tőle jöttek). Mint a levélváltás…..
Beyonce terhességének híre már bejárta a világot, jó nagy publicitást adva a népszerűség tekintetben aligha rosszul álló előadónak. Az énekesnő az MTV Video Music Awards gáláján már látványos pocakkal rendelkezett, azonban egy bennfentes információ szerint az nem pocak volt,…..
Péter sokkoló videója újabb ékes bizonyítéka, hogy a hipermarketek nincsenek híján a forradalmi innovációnak még az ilyen válságadós időkben sem. Egy kis kreativitással fel lehet lendíteni a kaktuszbizniszt például: Mindannyian tudjuk, ma új termékekkel lehet betörni a…..
Rájöttem! Robotok 2009.09.25 11:10:00
A robot egy olyan gép, ami úgy néz ki mint egy ember. Ez az elképzelés a scifik, vagyis a tudományos fantasztikum világába tartozik. Bár régóta kutatnak a tudósok, nagyon valószínű, hogy soha nem fognak igazi robotot létrehozni, annak ellenére sem, hogy a szexiparban valószínűleg…..
Életminőségem jelentősen javult, amióta lakóhelyem közelében megnyílott az Aldi. Azelőtt alig hallottam róla, sőt összekevertem a Lidllel, amiről viszont annyit tudtam, hogy terrorizálja és kukkolja az alkalmazottjait. Baloldali érzelmű állampolgárként tehát eleve gyanakvóan…..
A banán felnyitása két táborra osztja az embereket: az egyik csoport a száránál nyitja fel, a többiek pedig a másik végén. Vannak, akiknek újdonság, hogy a másik végén is fel lehet nyitni, és még Youtube videót is csinálnak erről a revelációról: A magam részéről azok…..