Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blankanéni

98 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Diákjaink! Mi már napok óta készülődünk arra, hogy szeptember 3-án ismét kitárhassuk a könyvtárunk ajtaját előttetek. Lassan minden könyv a helyére kerül, az új könyvek polcát is megtöltöttük, a rengeteg tankönyvet, feladatgyűjteményt, segédkönyvet "felhalmoztuk",…..
  Minden kedves olvasónknak jó pihenést kívánunk a nyárra!                           a könyvtárosok..
Programjainkról: - Nagy sikert aratott a "Tudj meg többet tanáraidról-TOTÓ" - Sok érdekesség derült ki rólunk, könyvtárosokról is... Többen most tudták meg, mivel foglalkozott Rita néni "előző életében", és hogy Blanka néni mást is olvas, nem csak orosz…..
Békés Márta   az elmúlt évben már meglátogatott minket és gitárjával fergeteges hangulatot varázsolt az olvasóterembe. Most megint eljön a könyvtárba, hogy az 5-6-osokkal találkozzon és bemutassa nekik frissen megjelent Iskolabolygó című verseskötetét. Az esemény…..
 Könyvtárunkban   április 16-17-én,   hétfőn és kedden   KÖNYV BOLHAPIACOT   tartunk!  ..
Kedves Versenyzők!  A két forduló eredményeképp az 1-10. csapat érdemelte ki a szóbeli döntőben való részvételt.Gratulálunk a bejutott csapatoknak!   csapatnév pontszám Farkasok 57 Holden 57 Radioaktív könyvmolyok 53 Darazs 51…..
Az Internet Fiesta 2012-es rendezvénysorozatába rendhagyó osztályfőnöki órákkal kapcsolódtunk be, melyek az elmúlt héten zajlottak az 5-6. évfolyamokon.  Az órákat Blanka néni - a post szerzője - tartotta. Az osztályok lelkesen vettek részt a beszélgetésekben, örömmel…..
Az Országos Bod Péter Könyvtárhasználati Verseny 5-6 korosztályban indított versenyén, 2012. március 22-én a Veres Pálné Gimnáziumban iskolánkat Károlyi Gergő képviselte. A verseny két részből állt, az első, írásbeli rész a könyvtárhasználati ismereteket mérte, a…..
Ki mondta? Kinek? Melyik regényben? A regények bizonyos szereplői szólalnak meg a következő 15 idézetben. Értékes pontokat szerezhettek, ha pontosan válaszoltok a feltett három kérdésre és a határidőig, 2012. április 2-ig visszakülditek a konyvtar@szgya.hu címre! 1. Azt…..
Március 1-jén, csütörtökön tartották az Ókori Egyiptom sorozat utolsó foglalkozását a Boráros téri Szabó Ervin Könyvtárban. Idén is sokan - jó kedvvel vettek részt az alkalmakon iskolánkból.Graur Csaba, Kaiser Márk, Kocs Anita, Ruszó Jeremiás, Szepesi Krisztina, Oláh…..
TOTÓ   1)      Melyik kastélyban született Hugonnai Vilma?                  a)                                    b)                                       c)           2)      Milyen…..
Február 13-án, hétfőn a 3. a osztály egy rendhagyó történelemórára látogatott a könyvtárba. Viki néni vetítéssel, zenével, mesével fűszerezett óráján még egy kis kézügyesség-fejlesztésre is jutott idő: honfoglaló magyar őseink ruháját képzelték el és rajzolták le,…..
Ahogyan már évek óra szokás, idén is részt vesznek iskolánk tanulói a Boráros téri könyvtárban megrendezett foglalkozássorozaton. Ebben a tanévben a téma az ókori Egyiptom kultúrája. A sok érdekes ismeret elsajátítása mellett a gyerekek kézműves foglalkozásokon is…..
A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny megyei fordulóján iskolánkat a 9. b-s Boncz Bettina és Ofella Nikolett képviselte a 9-10. évfolyamosok kategóriájában A megmérettetés két fordulóban zajlott, az írásbeli feladatok után szóban is össze kellett mérniük erejüket…..
Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és a Petőfi Irodalmi Múzeum versíró pályázatot hirdet a „híres-neves Rácpácegres", azaz  a Sárszentlőrincen található Lázár Ervin Emlékház 2012. májusi megnyitásának alkalmából. Az alábbiakban felsorolt…..
Egy kedves kis film, főszerepben a kedvenceinkkel! http://typebooks.ca/..
A 2012. év rögtön versennyel indult számunkra. Január 10-én rendezték a József Attila Általános Iskolában a Bod Péter Könyvtárhasználati verseny kerületi fordulóját az 5-6. évfolyamosok számára. Iskolánkból a helyi verseny 2. és 3. helyezettjei indultak. A verseny jó…..
Minden olvasónknak boldog ünnepeket és jó pihenést kívánunk a szünetre!   Viki néniRita néniBlanka néni ..
Az 5-6. évfolyamosok számára hirdettük meg az idei első könyvtárhasználati versenyünket. A rendezvényen szép számmal vettek részt az 5. a osztály és a 6. a osztály tanulói. Nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, erről az ott készült képek is tanúskodnak. A fejtörő…..
  Olvass velünk…   A ferencvárosi magyartanárok és könyvtárostanárok munkaközössége folytatja az Olvass velünk! … című olvasási vetélkedősorozatát. A 2011/2012-es tanévben ismeretlen ismerőseinkről olvashatnak az olvasni és vetélkedni szerető 5-8.évfolyamosok. A…..
Könyvtárunk is meghívást kapott a Veres Pálné Gimnázium könyvtárának névadó ünnepségére, melyet november 17-én tartottak.  Sok régi barát, kolléga és iskolatárs emlékezett a nagy hírű könyvtárosra, Ugrin Mártára, akinek nevét ezentúl az intézmény viseli. Minden…..
2011. november 10-én könyvtárunk adott helyeta kerületi alsós szépolvasási versenynek.A kisdiákok lelkesen adták elő szabadon választott szövegeiket. Nagy izgalommal készültek a kötelező feladatra.Sok szép felolvasás hangzott el, jól feladták a leckét a zsűrinek!Köszönjük a…..
"A választani tudás az igazi tudás." (Tatiosz) Az örökbefogadást mindig választás előzi meg. Ki hosszabb -ki rövidebb ideig, de mindenki elgondolkodik azon, melyik könyv legyen a választottja. Milyen szempontok szerint döntünk? - olyat választok, ami engem jellemez - azt, amit…..
Hétfő délután irodalomszerető nagygimnazistákkal lett tele az olvasóterem. Lackfi Jánost vártuk vendégségbe. Jött is. Beszélt nekünk mindenféléről: - néma versről, - ihletről  - és arról, mennyire nem számít, - az "élő kortárs költő"-létről, - arról, mekkora…..