Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mizrolist

27 bejegyzést írt és 2988 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még valamikor márciusban, a Rangado.hu-n keresztül szellőztették meg, hogy a négy nagy európai labdarúgó bajnokság közvetítési jogai közül három is a Spíler TV-nél köthet ki a kellemes összegért beszerzett, másodlagos BL-jogok mellé, azaz a Premier League-t követi a La Liga (spanyol) és a Serie A…..
mizrolist 2018.08.17 22:52:03
@kis_kiraly: a Bundesliga nem az Eurosportnál van? Elbukták most ősztől?

@paraszthajszal: a snooker tudtommal szintén az Eurosporté.
Ethan Peck, akit leginkább a 10 dolog, amit utálok benned című sorozatból ismerhetünk (már aki) kapta meg a Star Trek Discovery második évadának egyik legizgalmasabbnak tartott szerepét: Spockét. Gregory Peck unokája így a harmadik színész, aki Leonard Nimoy és Zachary Quinto után megformálja a…..
mizrolist 2018.08.15 17:11:27
@Hizdahr zo Loraq: A vulkániak élettartama sokkal hosszabb az emberekénél, Quinto nyugodtan beférhetett volna Spockként. Kérdés, hogy egyáltalán megkeresték-e...
Az Átlátszó riportja nyomán mi is megírtuk, milyen változásokat léptetett életbe a Hír TV új vezetősége, már túl azon persze, hogy a vezetőváltás pillanatától kezdve újra szigorúan tilos gecinek gondolni Orbán Viktort, sőt, ami azt illeti, kötelező úgy tenni, mintha senki sem lenne kevésbé geci nála…..
mizrolist 2018.08.09 11:48:12
@6.Lenin: A természetellenességet szvsz beszéld meg a kenyai oroszlánokkal vagy az antarktiszi pingvinekkel is.
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
mizrolist 2018.02.26 09:05:54
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A logikád alapján a Fidesz csalással kormányoz 2010 óta, mert egyszer sem szerezte meg az összes választó polgár több, mint 50%-ának szavazatát (sőt, inkább csak 30% lesz az, amit begyűjtött).
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
mizrolist 2017.09.28 16:16:55
@bluedressed: Az Enterprise-ban érintették a kérdést: a Csillagflotta nem ismerte a holodeck technológiáját, a 3. vagy a 4. évadban találkoztak egy idegen fajjal, akiknek ez megvolt, de Archerék akkor látták először.

@Nemzeti Dohányos: Vagy fordítva :) Sokszor volt olyan, amikor Riker maradt a hídon és Picard ment tárgyalni/kutatni. Sőt, szerintem a Voyagerben is rendszerint Chakotay maradt a hídon, és Janeway ment.

@Gerusz: A klingonokkal kapcsolatban tökéletesen egyetértek. Lehet szidni az Enterprise-t, de csak megoldottak pár kontinuitási problémát.
Liberatórium Vesszen a jobbik 2017.04.05 08:00:00
Én is megszólalnék a CEU ügyben, de mégsem fókuszálnék rá, mert van a magyar belpolitikában egy csomó látszólag független dolog, ami mögött egy közös ok van...
mizrolist 2017.04.06 18:31:54
@Legeslegalja: ha az ELTE teljesíti annak az amerikai egyetemnek a feltételeit, amelyikkel együttműködik, akkor simán adhat ott is elismert diplomát. Csakhogy 1. nincs ilyen együttműködése; 2. 90%-os esélyt adok rá, hogy nem tudná teljesíteni feltételeket.
Mondom ezt egykori ELTE TTK hallgatóként.
Offred az USA-ban élet nyugalomban, amikor kiborult a bili, a társadalom összeomlott, a terrorizmus és a környezetszennyezés kezelhetetlen szintre jutott és jött a totalitárius állam, amiben a kevesek a piramis tetején ülve erőszakkal uralják a többeket. A vezetők sem tudnak viszont mit kezdeni…..
mizrolist 2017.03.25 07:16:34
@Girhes Joe: mivel ez azért részben egy disztópia, ezért ennyi sci-fi elem beleférhetne.
2012-ben, tehát már öt éve hangzott el Matolcsy György szájából, hogy meg lehet élni havi 47 ezer forintból. Ezt aztán Zsiga Marcell fideszes politikus fokozta tovább. Most egy másik fideszes, Bánki Erik szólalt meg a témában, aki azt állította: az egymilliós havi fizetés nem számít kirívónak ma…..
mizrolist 2017.03.22 21:17:03
@conchita wurst: van gyereked, aki magyar iskolába jár, hogy ennyire biztos vagy az oktatás színvonalában? Mert minden felmérés pont azt mutatja, hogy a béka segge alá tart éppen az egész.
Az egészségügyre inkább nem reagálok. Ha egy kórházban napokig nem tűnik fel senkinek egy halott beteg a vécében, az minden, csak nem színvonalas.
mizrolist 2017.03.22 23:49:56
@conchita wurst: linkeld már azokat a felméréseket. A PISA eléggé egységes módon van kezelve a világ minden részén, és egyre súlyosabb lemaradás látszik benne. Ráadásul már az én időmben sem tanították meg azt a diákoknak, hogy kapcsoljanak össze két dolgot, amit különböző órákon tanultak (és akkor derült ki, hogy amit valaki használ matekórán, azt nem tudja bevetni fizikán).
mizrolist 2017.03.23 00:47:50
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: galambom, én speciel gimnázium végéig folyamatosan versenyeztem több természettudományos tantárgyból is - elhiheted, hogy nem volt semmi gondom azzal, hogy máshol kell emlékeznem és használnom a tananyagot... különben nem vettek volna fel csont nélkül az ELTE TTK-ra.

@conchita wurst: az a Napi.hu-s cikk is azt igazolja, hogy 2010 óta csökken a GDP-arányos állami költés az egészségügyre. Igen, előtte is folyamatos csökkenés volt 2003-tól 2008-ig, de utána megfordult a trend. (ugyanezt kerestem, de grafikonnal, de sehogy sem találom, pedig ma olvastam)
A PISA-eredményeket szerintem te is megtalálod az összes magyar hírsite-on. Az oktatásra költött összegekről holnap keresek neked linket, ha el nem felejtem ezt az egész értelmetlen szócséplést.
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
mizrolist 2017.03.22 17:28:39
@Greg24: miért? Egy személyes bosszú simán beleférhet, "majd feldobja a talpát otthon" címen.
Azt mondta nekünk Dirk Gerkens, hogy az RTL nézettségi fölényét a Barátok köztnek köszönheti, ha azt meg tudja verni a TV2, akkor nyert ügye van. A teóriát eddig még nem sikerült tesztelni élesben, azaz megverni a napi szappant, de a tegnapi, ünnepi este kisebb bizakodásra ad okot (mármint a…..
mizrolist 2017.03.16 14:40:04
@véleményM: speciel a Lego kaland és a Gravitáció is elég friss film, egyik sincs túlismételve...
Semmit? Na jó, ez talán túlzás volna állítani (hiszen mennyi-mennyi milliárdot lehetne vagy lehetett volna), de tisztességes versenyt, fair küzdelmet biztosan nem. A népszavazás arról szólhatott volna, hogy megkérdezik az embereket (demokrácia), ahogyan ezt normálisabb helyeken teszik, szeretnék…..
mizrolist 2017.02.23 06:13:11
@dukeekud: vagy rögtön akkor kellett volna népszavazást tartani, és nem elsumákolni annak kiderítését, hogy a nép mit is akar :P
Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest. Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal…..
mizrolist 2017.02.19 22:57:39
@Tom66: azért egy olyan diagram, ahol kisebb a különbség a 192 és a 97 között, mint a 235 és a 192 között, simán vehető hamisításnak.
  Sokan jövendölik manapság a feslett nyugati liberalizmus végét. Hogy a kivénhedt oroszlán ideje lejárt, karmait már manikűrözteti. S épp' minap akadtam egy a lényeget jól megragadó, a Mandineren nemrég megjelent írásra (Agent Ungur: Felbomlik egy világrend) melynek beidézném pár mondatát: „A…..
mizrolist 2017.02.11 02:28:56
@Conchobar:
"@Virág et.: "Az illiberalizmus (akármi is az) meg NYÍLTAN egy kisebbség kezébe teszi a hatalmat, aki azt csinál, amit akar a többség akarata ellenére is" - Hogy mondhatod a többség akarata ellenére lévőnek, ha éppen maga többség akarja, választja. De abban igazad van, hogy az illiberálisnak mondható demokrácia nem más, mint egy őszinte liberális demokrácia. Persze, akik éppen elvesztették a gyeplőt, azok számára maga a pokol, a szörnyűség jött el. Legalábbis, így mondják"

Mert ha megválasztanak egy kormányt, akkor a szavazók minden intézkedést támogatni is fognak? Nyilván... :P Jó magyar példa erre a boltok vasárnapi bezárása, amit ugye annyira támogatott mindenki, hogy inkább megszüntették, nehogy népszavazás legyen ellene. És a jelek szerint az olimpiarendezés lesz a következő dolog, ami ellen fordul majd a népharag.
mizrolist 2017.02.12 14:44:27
@Conchobar: láttad az utolsó közvélemény-kutatási eredményt? :P Magamtól én se találnák ki népharagot.

@Halál kamionja mindenkit elgázol: nem stimmt. Emlékeztetnélek, hogy nem csak békés járókelők voltak ott annál a rendőrattaknál, hanem olyanok is, akik simán köztörvényesek.
A Supergirl 2. évadának 10. részében Miss Martiant kínozzák a marsiak nem is akárhogy, hanem magyarul. Az első évad óta jelenlévő Martian Manhunter is beleavatkozik a jelenetben, tisztán érthetően rászól a nőre, hogy “Fejezd be!”. Vagyis inkább azt mondja, hogy Fegyézd bé! Mondjuk inkább olyan a…..
Várható volt, hogy az RTL nem hagyja szó nélkül, hogy a TV2 idei műsorrendjében szerepelni fog a Ninja Warrior, amit, ha jól megcsinálnak, várhatóan sokan fognak nézni, és ők is terveznek valami nagyszabású műsort. Egyelőre annyi infónk van, hogy reality lesz, sok ember kell hozzá, nagy stáb, és már…..
mizrolist 2017.01.12 21:22:42
@Lord Picard: Nekem is a Wipeout ugrott be; nem olcsó, de azért menedzselhető, és a Viasatnak hála itthon is ismert.
JogÁsz Szöveg(nem)értés 2016.12.10 21:02:02
Kétségbeejtőek a PISA felmérések eredményei: óriási baj van diákjaink szövegértésével. De még talán ennél is nagyobb a baj, amikor egy magasan képzett bíróról derül ki ugyanez. Ha ez a bíró a saját „munkaeszközének”, a Btk-nak a szövegét sem képes helyesen értelmezni. Ez történt a Szegedi…..
mizrolist 2016.12.11 16:47:22
@monddazigazatmar: ""Amúgy az ítélet nyilvánvalóan horribilis túlzás, de nem a cikkbeli okok miatt."
Már bocs, a Magyar Állam úgy döntött, hogy ott és akkor lezárja a határt. Mivel a retkeknek nem elég a kerítés, meg a felszólítás, hogy ide nem akarjuk, hogy bejöjjenek a Magyar Állam odavezényel egy csapat rendőrt. Erre a retkek nekiállnak megtámadni a rendőröket, megpróbálnak erőszakkal betörni az országba. Nehogy már túlzás legyen a főkolomposnak a 10 év. Mondom, örüljön, hogy nem lőttek."

Nem azért mondom, de ennyi erővel a 2006-os tv-székházas események, vagy egy durvábban elfajult Fradi-UTE meccs utáni jelenetek is simán bekategorizálhatóak terrorcselekménynek.
A Tárki kétévente adja ki Társadalmi Riport című szociológiai kiadványát, amely átfogó és naprakész képet ad a magyar társadalom állapotáról. Amennyiben Magyarország egy páciens volna, a kórkép sajnos nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Továbbra is rendkívül sokan…..
mizrolist 2016.11.14 22:34:16
@monddazigazatmar: mi van azzal, akinek mindenkivel problémája van, aki "bugázik", mértéktől függetlenül?
mizrolist 2016.11.14 22:36:04
@dunántúli gyerek: ami teljesen normális egy egyszemélyi diktatúrában, és abszolút nem az egy elvileg demokráciában.
  Én szeretem a Sztárban Sztárt, még akkor is körömszakadtáig védtem, amikor boldog boldogtalan, kolléga, barát, interjúalany, tévés szakember vagy éppen a taxisofőr kutyázta lendületből, szar beöltözős faszság, mondták, gagyi díszletek, nevetséges smink, lelakott jelmezek, giccses előadások, rossz…..
mizrolist 2016.11.14 17:18:12
@Samott: F1 volt a Duna TV-n, és foci Eb-selejtező az M4-en.
Úgy gondoljuk, hogy a 2017-es év legnagyobb tévés eseménye lesz a Ninja Warrior, amit a TV2 főműsoridejében fogunk képernyőre tűzni, ezzel is erősítve portfóliónk fő csatornájának műsorkínálatát. (Dirk Gerkens a Kreatívnak) Szeptemberben írtam, hogy a TV2-nek, ha van egy csepp esze, megveszi a…..
mizrolist 2016.11.14 17:14:12
@ThomastheBuzz: egyetértek, a Wipeout remekül működhetne itthon is. Persze addig, amíg nem csinálnának belőle celebműsort...
A Népszabadság sunyi-lapos bezárásáról süt, hogy politikai okokkal magyarázható, de senki se higgye, hogy csak és kizárólag a mostani hatalom a hunyó. Nincs mit rugózni azon, hogy a háttérben a Fidesz médialenyúlási törekvésezi állnak, a duma a nagy bukórón csak részben igaz, hiszen javult a…..
mizrolist 2016.10.09 18:16:17
@monddazigazatmar: mondjuk mert nincs kire?
Rengeteg baja van a közmédiának, szoktunk is ezekkel foglalkozni, de megint sikerült olyat gurítani, amitől a pofánk leszakad. Apróságnak tűnhet, de jellegzetes és fontos jelenségről van szó. Az LMP (egy parlamenti pártról van szó, aminek a véleményét több törvényben rögzített kötelessége…..
mizrolist 2016.10.06 13:04:34
@polgári kór: Hitler is népszerű és sikeres volt egy darabig...
A standup egy állati nehéz műfaj. Lehet monomániásnak tűnök azzal, hogy ezt emlegetem, de nem érdekel, tessék odaállni a tükör elé otthon, és csak tíz percen át folyamatosan könnyednek és viccesnek lenni. Ha megy, ki lehet állni ismeretlen emberek elé, és elmondani ugyanazt,…..
mizrolist 2016.09.24 15:43:10
@csentecsa: A török és görög táborok kb. tele vannak, a gyerekeknek nincs megfelelő oktatás, az ott levőknek meg esély normális életre. Nem mellesleg a lakosságszámhoz viszonyítva a legtöbb menekült évek óta Libanonban él (a lakosság kb. 40%-ának megfelelő ember), de Jordániában is elég sokan vannak.
Az ABC csatorna Magnum lányáról szóló sorozatot akar készíteni, amihez be is kértek már egy forgatókönyvet, számolt be róla a The Hollywood Reporter. A készító veterán tévés John Rogers lesz, aki jelenleg a TNT-n futó The Librarians sorozatot irányítja. Előtte a Lépéselőnyben (Leverage) című…..
mizrolist 2016.09.24 02:27:30
@Mangerd: Supergirl 60 éve létezik (és eredetileg nem kapták meg Supermant a TV-be, csak most a 2. évadba), Peggy Carter mindig is nő volt (bár eredetileg francia partizán).
A Robinok közül Carrie Kelly lány volt, Damian Wayne édesanyja meg Talia al Ghul, aki emlékeim szerint arab. Tim Drake-ből szvsz simán lehetne ázsiai karaktert csinálni, ha már itt tartunk... (Jason Todd halott a BvS alapján)
Túlgerjedt tinédzserekre specializálódott telefonkártyás lehúzást detektált Bandi egy társkereső oldalon. A belógatott nyeremény ezúttal nem a telefontársaság bőségkosara, hanem egy bemelegítő telefonbeszélgetés egy reménybeli dugáshoz:Gondolom számotokra sem ismeretlen a…..
mizrolist 2008.03.13 01:09:00
mizrolist 2016.09.02 18:10:21
@Jerryco: Azt a kommentet 2008-ban írtam, azaz 8 éve :P
Valószínűleg egyetlen sorozatnak az előzetesét sem várták annyian a Comic-Con-ról, mint a The Walking Dead-ét. Az előző évad különösen szemét cliffhangerrel ért véget, de senki ne számítson arra, hogy az előzetesből bármi apróságra is lehet majd következtetni ennek a megoldásából. Bemutatkozik…..
mizrolist 2016.07.23 15:29:47
@calvez: Azért volt már pár eset, amikor egy-egy szituáció a sorozatban másképp sült el, mint a képregényben.