Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ismeretlen_katona

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ancsa akkor a legjobb, ha ezt a "szomszédcsaj vagyok a kettőperhatból, van egy óvszered?" lookot hozza, mint most, haj egyenes, semmi fakszni, már csak a kamerába belebúgást meg a sztreccsfarmert kéne hanyagolni és jöhet egy számmal nagyobb feladat is, mondjuk egy Reggeli. Mindegy, ez nem az…..
ismeretlen_katona 2018.12.30 18:16:24
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
A legundorítóbb mesterkélt kifejezések egyike. Gyakorlatilag ezek a szavak nem is léteznek, mégis sok magát intelligensnek képzelő sekélylelkű vigéc használja olyanformán, hogy utána még kis hatásszünetet is tart, hogy mindenkinek leessen a tantusz, micsoda választékos ízlésű,…..
Ez a kifejezés némiképp kakukktojás itt, mert amióta nem halljuk naponta a rádióban, átkerült feleslegesen létező szavaink közül a fájóan hiányzó szavaink közé. E jelenséget a tudomány nosztalgikus kognitív agyalágyitisz-hatásnak nevezi. Amint valami régi szarság elég régi ahhoz, hogy fiatalságunkra…..
Eltelt egy hét, megint Vakondok 4-werkfilm (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Ezen a héten a Sultan művésznevű Tóth Zoltán mesél, aki nagyjából 10-11 Novotrade-játék…..
ismeretlen_katona 2016.05.17 11:49:57
A számos jubileumi, megajubileumi és millecentenáriumi adás után elérkeztünk a tizedikhez, amit úgy ünnepeltünk meg, hogy ezúttal egész jól sikerült a hang, mindenki olyan közel ült a mikrofonhoz, amennyire kellett, öröm volt vágni az anyagot. Vendégünk Horváth Norbert…..
A Kozmosz sorozatból ismert Neil deGrasse Tyson ismét az univerzum csodáit mutatja be új műsorában, de ezúttal egy új formátumban: amerikai sztárok közreműködésével szórakoztató-tudományos talk show-t készített. A National Geographic Channel tavaly bemutatott, Kozmosz:…..
ismeretlen_katona 2015.04.16 19:56:42
@falomb: Ha szélesebb közönségre mennek, akkor lehet, hogy kell.
Na jó, ez így nem igazán jó cím, de a "Nem teljesen átfogó és nem is mindig pontos, viszont kurva szubjektív gyorstalpaló azoknak, akik összevissza nézték a Trónok harca első négy évadát" nagyon hosszú lett volna. A lényeg: az HBO megkérdezte, nem akarunk-e egy összefoglaló…..
ismeretlen_katona 2015.04.13 19:58:32
@sixx: El ne hagyd már a humorérzékedet...
SF.blog A sci-fi tabuja 2014.07.11 11:15:59
Járművek, kommunikáció, fegyverek. Szinte minden sci-fi világ ezekkel a technikai alapokkal teremt hangulatot. De milyen szexuális segédeszköz áll rendelkezésére a társtalan űrhajósnak, mit használhat Darth Vader magányos óráiban vagy milyen örömszerző kütyü illik a Star Trek…..
ismeretlen_katona 2014.11.01 16:57:25
@steery: "Pedig érdekes lenne elcsemegézgetni azon, milyen lenne az a társadalom, amiben engedélyezett a pedofília gyerek kinézetű szexrobotokkal?"
Pelevin megtette a kedvedért a Snuffban (igaz, kicsit más a korhatár).
Időnként a médiában is felkapott téma, de a filmekből – és nagyon reméljük, hogy csak onnan! - már biztosan ismerheted a hatalmas napszemüveg mögött rejtőzködő reszketeg nőket, akik lépcsőn leeséstől kezdve az elbotlásig mindennel próbálják kimagyarázni kék-zöld…..
Kefir karácsonyi találata: Da Vinci Learning csatornán: 2012. december 23. 13:30 - Katalizátor - epizód 8 "Katalizátor című sorozatának új epizódjában többek között egy, a drogfüggőséget megelőző védőoltást mutat be a Da Vinci Learning." A háttérben ment, nem…..
Ha bármi olyan eszedbe jut, amit szeretnél a blogon megírni, de konkrétan nem kapcsolódik egyetlen poszthoz sem, akkor annak itt a helye - offolj bátran, itt szabad a pálya!..
ismeretlen_katona 2009.06.26 22:38:29
@Lobra: Nekik könnyű, ők már kisöpörték a szemetet.
ismeretlen_katona 2012.09.19 23:40:18
ismeretlen_katona 2012.09.20 00:11:42
@pocak: Felteszem, más blogok ilyenkor mozgósítják a törzsközönséget, mi meg nem tudtunk az egészről... szóval akár másfelediknek is vehetjük azt a helyezést.

Szerintem végig megvolt a topik, csak Jakab szégyellte (mármint magát mások helyett is).
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
ismeretlen_katona 2012.07.19 01:38:06
@szempontpuska: Ha a mintád nem terjed ki a társadalom egészére, akkor bizony előítélet lesz az, nem tapasztalat.
Félelmetes lenne, ha nem látnád a párhuzamot.

(Bocs, elsőre elbénáztam.)
ismeretlen_katona 2012.09.19 23:32:34
@szempontpuska: Szóval tényleg nem látod. :(
Ismered kedvenc budapesti helyeid másik arcát? Reggel, amikor már nem áll sor a bejutáshoz, amikor nem kell a Bazilika előtt furakodnod egy fröccsért és akkor, amikor újra kell tölteni a söröshordókat. Budapest by morning... - Soós Andrea…..
ismeretlen_katona 2012.09.05 22:49:28
@beautyka: Csak mert láttam már nőt állva pisilni, és pont így indult.
IDDQD Szerdai retro: Civilization 2010.08.25 09:00:00
Sid Meierről már volt szó a retrorovatban a Pirates! okán – és valószínűleg emlegetjük még majd néhányszor a mestert –, de mesterművéről, a Civilizationről nem esett még szó (pedig jó régen megszavaztátok). Persze kicsit önkényes mesterműnek kikiáltani egyetlen…..
ismeretlen_katona 2012.09.01 18:01:20
tampi 2011.06.18 12:16:00
      „ – Tessék? – ült föl az ágyban Dezső bácsi.  De Misu már aludt.”   Janikovszky Éva: Málnaszörp és szalmaszál             Egy ballagás, különösen az általános iskolai, nem mintha a…..
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
medwe szilánkok A mém jelentése 2011.12.30 09:26:00
Az Index a címlapján keresi 2011 legjobb mémjét, ami sokakat hozott izgalomba. A zemberek egy része lázasan kutat az emlékeiben és a postafiókjában, hogy idén melyik mém tetszett a legjobban, a másik része pedig nagyon szeretné tudni: mi az hogy mém?   A mém röviden az…..
ismeretlen_katona 2012.01.09 21:15:05
@Reactor: Az, hogy te ebben a másodlagos, kissé elfajzott jelentésében találkoztál vele először, nem azt jelenti, hogy nem jelent elég régóta jóval többet.

Olvassatok Dawkinst, ártani nem fog.
ismeretlen_katona 2012.07.19 02:56:29
@Reactor: Az az internetes mém, te... Az eredeti egy nagyon érdekes koncepció, aminek természetesen semmi köze nincs ehhez. (Annyiból pont az ellenkezője, hogy kimondottan van értelme, a netes "mémeknek" meg nem sok.)
Félrefordítások Csak tömören! 2012.06.24 12:51:00
Eszter ezt "Minek nevezzelek?" címmel küldte be: Ez nem is tudom, milyen kategória, de naponta látom a konyhánkban, és gondoltam beküldöm. Félreforditás? Véleményes? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy a spanyol anyanyelvűek lassabban olvasnak? Esetleg arról, hogy ők…..
ismeretlen_katona 2012.07.02 11:46:13
@krisk!: Van megrendelő, akinek egyenként végig kell mutogatni, melyik szó melyik, és hiába magyarázod, hogy ez így nem lesz jó.
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
ismeretlen_katona 2012.06.28 13:52:11
@mojoking77: Ennyire nehéz elképzelni, hogy más is lehet egy-egy tranzakció mögött?
Senki nem él üres lakásban, mert az kényelmetlen. A többség szeretne mondjuk egy ágyat, és nem azért, mert ezt látta a filmeken, hanem mert földön aludni nem olyan jó. Meg egy hűtőt, hogy nyáron se rohadjon rá a kaja. Meg akkor már egy polcot a könyveknek, bár az már luxus. :)
Kizártnak tartod, hogy az emberek jelentős része úgy választ mobilt, hogy megveszi a legolcsóbbat, amitől nem kap hányingert ránézésre, mert bőven megfelel pl. telefonálásra?
Nem esett még le, hogy a sportkocsik vonalai egyszerűen esztétikusak, ezért vonzzák a szemet, és keltenek közel erotikus vágyat? (Plusz a sebesség is addiktív, de ehhez már bele is kell ülni.)
Lehetséges, hogy a környezeted vitt félre, mert tele van olyan emberekkel, amilyeneknek így mindenki mást is nézel? Ha így van, részvétem. Ha csak létszükségleted a képzelt felsőbbrendűség, akkor is.
Újabb szupersztárral bővült a blogger társadalom, most maga Fodor Gábor kezdte el csapatni véleményét, ami úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. Bődöcs Tibor mondta a szinte már klasszikusnak mondható monológjában, hogy Torgyán doktor alakját időről-időre fel kell…..
ismeretlen_katona 2012.03.14 20:08:23
@Nem Máté: És ez véletlenül sem a pártok retorikájából nőtt ki, igaz? Ezt a tyúkot a tojás tojta.
Számításaim szerint ez AncsaT második beküldése, mivel azonban az első egyenesen egy tripla volt, egy fél RJB címet máris megelőlegezek neki. Lawrence Block könyveire emlékszem, hogy szerepeltek már, de ezt nem találtam még kitéve, gondoltam beküldöm. A "Bérgyilkos"-ban (Hit…..
ismeretlen_katona 2012.02.14 15:58:25
@pocak: Ariel viszont majdnem?
sorok között Titkos záradék 2012.02.12 10:57:00
A Malév csődjének számtalan vesztese lesz, a több mint 2000 munkavállalón túl azok is akik a Balkánra, Odesszába, Damaszkuszba esetleg Bejrútba készültek a közeljövőben. Azonban nyertesek is lesznek, talán azok az utasok akik olcsóbban utazhatnak az élénkülő verseny miatt, de a…..
ismeretlen_katona 2012.02.14 12:44:34
@bértollnok: Köszönöm a választ, valahogy így gondoltam én is.
Akkor az igazi kérdés (nem az enyém, a Malévé) az volt, hogy kell-e nekünk állami légitársaság?