Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karnamantra

34 bejegyzést írt és 633 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól lenni jó Eltelt 5 év 2023.02.10 22:36:45
És ezalatt az 5 év alatt annyi változott, hogy sokkal jobban megismertem a világot - azt a világot, ami sokkal gonoszabb lett, kiváltképp a saját hazám, meg a kibaszott vezetőink, élükön Orbánnal, meg a nemhivatalos szövetségesei, úgyismint Oroszország és Kína, meg az összes ázsiai diktatúra, és az…..
Jól lenni jó De tényleg :) 2018.07.20 10:32:41
Néha meglátogatom a logot, kifejezetten a tinnituszos kommentek miatt (Tinnitusom története), hogy segíthessek sorstársaimon. Hát, szörnyen lehangoló az utolsó 6-7 bejegyzésem, szégyellem magam miattuk. Depresszió-közeli állapotban voltam, de már kb. 3 éve rendben vagyok. Új munka, új évtized, új…..
Még mielőtt belefognék, elárulom, hogy még mindig tart, már vagy 70 napja, de ennyivel már életem végéig is ellennék - azok után, amin keresztülmentem. Következzen hát a krónika, tömör leírással*.Január 18. kedd reggel és 20. csütörtök éjjel között jelentkeztek először…..
Karnamantra 2015.06.16 21:32:36
@Éva Ludányi: Szia, nagyon örülök! Minden kis javulás sikerélmény lesz. Köszönöm, hogy megírtad az állapotod. További gyógyulás kívánok!
Karnamantra 2015.08.13 15:10:50
@fesova: Kedves fesova!
Bocs a kései válaszért, nem vagyok nagy netes...
Nekem sokféle, különös rezonáns volt, de a reményt akkor kezdtem el érezni, amikor kiderült, hogy bizonyos rövid időkre (ahogy írtam is, pl reggel ébredéskor) teljesen megszűnt a tünet.
A fül-orr gégészek egy része velem is nagyon flegma volt, azzal pattintott le az első percben, hogy a tinnitusnak 1000 oka lehet, és meg fogom tudni szokni. Mára tünetmentes vagyok...
Elolvastam a Betasec leírását, ha nem szédülsz, NEM neked való. Akkor te is hurutos vagy, mint én voltam.
Most hogy áll a zúgás?
Karnamantra 2018.07.20 09:30:04
@Lemilla: @Bobájka: @Gabor4554: Sziasztok!

Rég voltam itt, elsodort az élet. A tinnitusom azóta tavaly júniusban előjött valamitől (légkondira gyanakszom... mert idén is előjött ugyanakkor, amikor bekapcsoltuk), már kb 2 hete tartott, szenvedtem, de egy trombitakoncerten kipattant, és utána 1 évig semmi. Érdekes tapasztalat volt, mert egy picike teremben trombitált egy művész irtózatosan hangosan, a fülem már olyan erővel "disszonált", recsegett a hangra, mint még soha, szinte fájt. Amikor kipattant, megszűnt a dugulás, zúgás, feszítés, minden.

A következőket tudom Nektek javasolni: minden érdekes tünetet részletesen mondjatok el az orvosnak, valamint, hogy sorstársaknak is hasonló tüneteik vannak. A másik: számomra úgy tűnik, hogy kifejezetten a (hideg) huzat, illetve a légkondi a bűnös. Természetesen a 2011-es, januáris jeges szélvihat után...

Tartsatok ki, ez nem egy súlyos betegség, nem is gyógyíthatatlan, csak írtó kellemetlen. Türelem kell hozzá. Tudnotok, hogy nem tartós.

u.i.: Idén júniusban pár napig zúgott csak, valahogy "kialudtam", melegen tartottam magam, és gyömbérteát ittam. Most tünetmentes vagyok.

Szép nyarat kívánok :)
A tegnap 83 éves korában elhunyt színészt mindenki Spock-ként, a Csillagflotta félig ember, félig vulcani tisztjeként ismeri, pedig mindemellett filmrendezőként, énekesként, költőként és fotóművészként is helytállt. Ebben a posztban ezekből is merítünk. Leonard Nimoy…..
Karnamantra 2017.07.12 22:49:49
@Julia Dream: az autóversenyzős film a Baffled! (1973). Peter Falk-kal a Balcony c. tv filmben szerepeltek először még 1963-ban. Shatnerrel a Man from U.N.C.L.E. c. sorozatban 1964-ben, és volt közös jelenetük (www.youtube.com/watch?v=BmN4nDmZt7s)
1906. Az 1500-as évben kihalt új-zélandi moa rekonstrukciója idején készített életkép az egykori futómadár vadászatáról. Valószínűleg a moa volt az első ember által kiirtott állatfaj. Legnagyobb példányai 3,6 méteresek voltak. A kisebb termetű moaféléket az 1800-as évek elejére sikerült kiirtani a…..
Fincsa-nindzsa Töltött tojás 2016.11.25 07:00:00
Hosszú hetek óta álmodoztam a töltött tojásról és hogy betankoltunk belőle vagy 50et, ezért bőven volt miből hozzálátni.Többségünk kaszinótojást szokott készíteni, de én a sült verziót sokkal jobban bírom. Hozzávalók (4 fő részére) 12-14 tojás1 nagy fej vöröshagyma1 csokor…..
Dulovits Jenőt a magyar fotótörténet és fototechnika-történet egyik legismertebb és legjelentősebb alakjának nevezhetjük. Évtizedekkel halála után is a japán, német, angol és amerikai gyűjtők, szakírók érdeklődésének középpontjában állnak életművének egyes részletei. Dulovits Jenő - aki a korabeli…..
Karnamantra 2016.10.07 10:52:16
@Before: pont ezt akartam írni, hogy álomszép képek, sajnos a magazin/nyomtatvány raszterei látszanak, melyből szkennelték, és emiatt a kontraszt is rossz, a világos színesk" beszürkülnek".

esetleg valahol megnézhetőek ezek aképek eredetiben?
A Viasat3 a következő hashtaggal reklámozza a Supergirl című sorozatát: #girlpower Meg olyan képekkel, amiken a főszereplő Melissa Benoist szerepel Supergirl-jelmezben (ha már egyszer képregénysorozatról van szó), és a biztonság kedvéért, meg azért, hátha az emberek elfelejtenék, hogy ő egy nő, a…..
A Megasztár negyedik szériájának győztese most éppen a The Voice című tehetségkutatóban vitézkedik, és a magyar idő szerint kedd hajnalban befejeződött párbajkört is túlélte, mit túlélte, simán továbbjutott. Egy Cassandra Robertson nevű nővel közösen énekelték a Nobody…..
A 34 éves 450 kg-os Mayra Rosales az „fél tonnás gyilkos” néven is elhíresült texasi nő, brutális átalakuláson ment keresztül. 365 kg-ot fogyott. Motivációja az életben maradás és a család segítése volt. Rosales-t 2008-ban még "fél tonnás gyilkosnak" nevezték, miután…..
Karnamantra 2015.08.22 20:03:18
@Robiekin: Ez volt az első gondolatom. Szerintem ez kacsa, a korábbi, vagy a tesója fotóját tette fel maga helyett.
"Ebben a sorozatban nálunk kevéssé ismert rajzolók munkáit láthatjátok, akik - jobbára amerikai - kalandregény kiadványok borítóit és illusztrációt készítették. A téma az ötvenes évektől a hetvenes évekig hódított, aztán fokozatosan kiszorították a színes, nagy költségvetésű mozifilmek, majd az…..
Karnamantra 2015.08.13 16:10:52
@tjunior: ...meg a korszellem női öltözködésmintájának.
Hogy jó-e a címválasztásom, azon lehet vitatkozni, hiszen a következőkben bemutatott illusztrációk nem kimondottan képregényekhez készültek. Mégis a stílus, a témaválasztás mind-mind a képregények világát tükrözik. Ebben a ma induló sorozatban nálunk kevéssé ismert rajzolók munkáit mutatom be, akik…..
Jól lenni jó Eredendő bűn 2015.08.13 15:02:53
Vagy így születtem, vagy így neveltek (ami aljasság), de rossz ember vagyok. És bár úgy tűnhet, hogy sem az első, sem a második megállapításról sem tehetek, mégis az én hibám, hogy rossz…..
Sajnos nem vagyok nagyon otthon a Class FM reggeli műsorában, illetve az abban szereplők közül csak a három műsorvezetőt ismerem fel képről, a néha megszólaló női hangokat nem tudom beazonosítani, így azt…..
"Nincs családom." (...) Mint már korábban írtam (tulajdonképpen többször, de hármat piszkozatoltam közülük, túl keserűek voltak a blogcímhez...), megjártam már elég nagy mélységeket, éreztem magam rabnak börtönben nem is egyszer (legutóbb most, szeptemberben), halálvágyam…..
Jól lenni jó Még itt 2015.05.25 16:13:31
Nem szabad elhinnem, hogy fontos vagyok, mert nem vagyok az. SZÁNDÉKAIM NEM TISZTÁK.Nincs véleményem, mert az fájdalmat okoz mindenkinek, és felfedi sötét lelkemet.Nem panaszodom, mert nincs rá okom. Minden ideális, ami velem történik, és minden rossz, amit másképp…..
A Damaszkuszi-kapu, 1890 körül 2016-ban június 5-én ünneplik világszerte a Jeruzsálem napot, a város újraegyesítésének évfordulóját. A eseményre a The Times of Israel fotóriportere érdekes képsorozatot publikált Jeruzsálem 100 évvel ezelőtti arcáról, mellette a ugyanazok a helyszínek ma. A városról…..
40 éve, 1975. április 30-án Saigon elestével ért véget a 20 éves vietnami háború. A páni menekülés képeit láthatjuk ma, ahogyan az amerikai csapatok, külföldi civilek és helybéliek próbálták meg elhagyni a várost. Saigoni civilek kimenekítésük reményében az amerikai nagykövetséget rohamozzák..
A kínai kulturális forradalom időszakában a kis brit koronagyarmat baloldali érzelmű lakosai több ízben is megpróbálták megzavarni a városállam nyugalmát. A legnagyobb ezek közül az 1967 májusában kirobbant felkelés volt. A tüntetők többször is összecsaptak a rendőrökkel...
Karnamantra 2015.05.15 15:05:15
A környéken való bolyongásunk során véletlenül akadtunk Füzérradvány nevezetességére. A tipikus, kastélyban végződő csodás fasor látványa már sokat sejtető volt, de magunk sem gondoltuk volna milyen élmények várnak még ránk. A Károlyi-kastély parkjába beérve kellemes…..
Karnamantra 2015.05.12 18:55:33
@Shabby Bear: Hát ez most nem esett jól. Egy évtizede nem voltam sehol, a szüleimet 120 km-re kín volt meglátogatni teljesárú vonatjeggyel. Be vagyok zárva Pest megyébe. Ismeretlenül elég csúnya dolog kibaszottozni, "goldolom". Görögországban 8 évesen (30 éve) a gyerekkórus buszával voltam először és utoljára. Az ukrán határ (ahol ez a kastély van, és nem IC-k közlekednek arrafelé) pont fél havi kajám. Nem engedhetem meg magamnak. Helyette inkább neten "bámulom a világot", és nem ócsárolok ismeretlen kommentelőket.
Eddigi legrégebbi diánk következik, a frissen megcsonkított Magyarországot bemutató diafilmsorozat első darabja, Miskolccal a főszerepben. Vigyázat, 99 képkocka! A képre kattintva a mostani Hősök terére jutunk..
Jól lenni jó Búcsúvers 2015.03.20 16:56:31
nincs holnaphadd érezzem magam egy kicsit hasznosnakkérlekmindent elveszítekengem sosem szeretett senkimert nem lehet szeretnién sem tudoksenki és semmi vagyoknem akarok élni, de meghalni sem tudokegyre kevesebb szál köt a világhozegyszer az utolsó elszakad, utána nincs holnap..
1953. A mesterséges Reschensee által elárasztott Graun falu megmaradt templomtornya Dél-Tirolban...
Karnamantra 2015.01.19 17:30:04
@objekt678: Vedd hozzá Lenint is, legalább annyi értelmiségit mészároltatott le hideg vérrel, mint Sztálin! Ezt mindig elfelejtik, sajnos így volt...