Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szuper Omega

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzéshez:Látom, nem megy politikusainknak a matek. Segítek, jó? Kovácsék két gyerekkel saját tulajdonú lakásban élnek. Jelenleg mindkét szülő dolgozik, egyik nettó 130 ezer, a másik 150 ezres fizetést hoz (nagylelkű voltam, semmi minimálbér meg ápolónői…..
Az ingatlanba való befektetést (tehát azt, amikor nem saját célra vesszük, "lakni", hanem más számára bérbe adni) régóta nem tartom helyesnek, de az utóbbi években tovább romlott a véleményem róla.Ennek három fő oka van:1. 2008. januárjában megváltozott…..
Szuper Omega 2009.03.13 17:39:28
@ReggieHammond: van arról bármilyen adatod, hogy az elmúlt 5 évben a lakoingatlanok áremelkedése mindig az infláció fölött volt?
Szuper Omega 2009.03.13 19:15:08
@TBALAZS:

párat már jeleztem...
párat már mások leirtak...

Egy ingatlan befektetést nem lehet egy éves távlatban vizsgálni.

értéknövekedést-értékcsökkenést nem vizsgálsz, ingatlanadóval nem kalkulálsz, állag megovással nem számolsz(vagy pl ha nagyon kukacos akarok lenni akkor biztositási dijjal sem.)

vagy egy nagyobb értékü ingatlan kiadása esetén már EHO-val is kell számolnod.

ahogy irtam már az elsö pontod indokása hibás, hiszen ezt megelözöen nem öt év hanem 15 év alatt "tünt el" az ado.

ja erre lassan már egy külön szakmát találtak ki, valami ingatlankezelö cimen fut, ök szoktak szép sok oldalas(100+) répaságokat irogatni, egy ingatlan hasznositással kapcsolatban.

Visszatérve, érdemben akkor lehet számolngatni, ha tudjuk, hol van a ingatlan( pl nem mindegy melyik kerületben, mert eltérö adót fogsz fizetni) értéke, állapota stb stb.

de ha joban belemászunk akkor kiderül, hogy a te laikus számitasaid inkább csak feltupirozták az ingatlant mint befektetést, mert a valóság ennél sokkal rosszabb:)
Szuper Omega 2009.03.13 19:36:40
@Márk Marcell: szia,

"a vételtől számított 5 éven belüli likviditása tovább romlott az ingatlanoknak:"

ujra olvasva az irásodat, sajnos kiderült, hogy felületes voltam, ez az állitásod igaz, szoval visszaszivom, elnézést:)
Azt azért nem gondoltuk volna, hogy az utóbbi napok irgalmatlan hírözönében még hallhatunk olyat, amitől percekre megáll az ember kezében a fröccsöspohár, és csak nézünk, hogy most mi van, ez vicc, vagy tényleg megkattant az MTA egyik akadémikusa élő adásban? A Kossuth…..
Sky szerint szervezett ellenőr-rendőr banda garázdálkodik a miskolci villamosokon. A kezelt jegyet kikapják az utas kezéből, leszállítják és ha nem fizeti ki a helyszíni bírságot, rendőrt hívnak. 6 gorilla, enyhe fizikai erőszak, csipetnyi fenyegetés és üvöltöző nő van, de…..
A tegnapi gárdaper körüli botrány sajnos túlmutat önmagán. A Zugügyvéd nem érti az illetékesek töketlenkedését, legközelebb a bírót fogják meglincselni, ha nem tetszik az ítélet?A per elnapolása után a teremből kilépők gárdisták sorfala közt tudtak csak távozni, volt az…..
A Zugügyvéd ide is belinkeli az Index tudósítását egy tegnapi tárgyalásról. Egy rendőrt elítélt, egy másikat felmentett Cserni bíró a 2006 szeptemberében a kőbányai rendőrkapitányságon történt bántalmazások miatt. A tanúként meghallgatott több tucat rendőr egyike sem…..
A Zugügyvéd az alábbi levélre első körben azt válaszolja, hogy nem szerencsés ittasan volán mögé ülni. Ehhez képest lehet moralizálni később, hogy a becsületesség kifizetődő-e.Bátyám 4 hónappal ezelőtt ittasan közúti balesetet okozott. A baleset egy sörösüveg…..
A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal szerint törvénysértő, hogy Rogán Antal el akarta venni két V. kerületi minisztérium parkolóját, és még 23 milliárd forint büntetést is kirótt rájuk. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter megmutatta a sajtónak a…..
Egy tapasztalt  kolléga mondta egyszer a Zugügyvédnek még a pálya kezdetén, hogy az ügyvéd egyik legnagyobb ellensége az ügyfél. Néha ezt a Zugügyvéd is megtapasztalta, és azt is, hogy a tényvázlatot sohasem szabad megspórolni. Az alábbi történetet szintén mindennapos, a…..
A Zugügyvédnek az egyik ide beküldött, vagyongyarapodási vizsgálatokról szóló levél, és a hozzá tartozó kommentek  adták az ihletet ehhez a ma megjelent cikkéhez, amit most megoszt a blog olvasóival is. Egy kis ízelítő:Ha nem tisztázzák megnyugtatóan a jogszabályi…..
Bár ez a blog nem jogi tanácsadás céljából született, de ezt a levelet a Zugügyvéd szabadság utáni vitaindítóként mégis közzéteszi. Főként együttérzésből, mert az ilyen műhibákat a fogorvosok mindig megpróbálják ügyesen kimagyarázni. Sajnos számla nélkül…..
Vajon meddig lesz  össznépi sport eltűnni a kártérítési felelősség elől, ha a szomszédban épülő társasház miatt megroggyan a házunk? A Zugügyvéd olyan esetet is ismer, amikor egy minisztérium bujkált a mai napig a felelősség alól, miközben egy irodaház…..
Követelem, hogy a "beesik", "melléesik", "mögéesik" és az "esik" mit oly használatát, továbbá a "nagyon megérkezett mögé" és a "Kubica hirtelen nagyon széles lett" kifejezések éterbe üvöltését Forma-1-es közvetítések…..
Aggályosnak tartotta Sólyom László köztársasági elnök Horn Gyula kitüntetését, amit Gyurcsány Ferenc javasolt a volt miniszterelnök 75. születésnapja alkalmából. Az államfő az Alkotmánybíróságtól várt választ arra, hogy automatikusan ki kell-e tüntetnie azokat, akiket elé…..
Első fokon pert vesztett az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Orbán Viktorral szemben, írja az MTI. A Fidesz elnökét a tárca azért perelte be, mert Orbán egy interjúban azt mondta: a rendőrség nyilvánvalóan politikai utasításra és nyomásra hajtott végre brutális…..
A Zugügyvéd közvetve felfedi kilétét, belinkel egy cikket, amit a Népszabadságba írt, részben a kollégák hozzászólásai  alapján, részben egy tévéműsorra válaszul, amelyet itt megtekinthet minden érdeklődő. A kollégáknak ezúton is köszönöm az értékes…..
Aki az Interspar előtti grillcsirkésnél vásárol, szaglásszon, mint Semjén Zsolt a dancehallfesztiválon. Vagy úgy jár, mint gerard, akinél létra volt, ezért rohadt csirkét vett. Büdös részletek a hajtás után. Kedves Homár! Igen gyakran tévedek be a blogotokra, és gyakran…..
A Homár látott már olyat, amikor az ingatlanos ugyan 3 hónap alatt nem adott el egy lakást, mégis követelte a jutalékát, hiszen benne volt a szerződésükben, hogy annak felmondása után 2 hónappal is jár nekik a pénz a nagy büdös semmiért. Az alábbi levél viszont még ennél is…..
Egy tisztességes, jól nevelt nő (angolkisasszony) ugyebár mindig pontosan tudja, hogy éppen ki dugja meg hátulról, mert ha nem, akkor nincsenek mentő körülmények, úgymint sárban fetrengés, befogott száj, halálfélelem, vagy kavargó rendőrségi gyakorlók susogása. Bánó is…..
Az Index információi szerint Zsanett megváltoztatta vallomását, már nem biztos abban, hogy F. Zsolt, a közösüléssel gyanúsított rendőr tett rajta erőszakot, "mert háttal volt neki" – mondta az ügyészség épülete előtt Soltészné Nagy Katalin, a gyanúsított…..
A tegnapi szembesítés után a Zsanett-ügy továbbra is ködös, hiszen az összes ügyvéd fújja ugyanúgy a magáét, mint eddig, és cáfolgatja egymás állítását, mint eddig. Ilyen helyzetben a legszánalmasabb az a riporter, aki eljátssza azt a szerepet, hogy ő már átlátja a…..
Egyes kávéházi elemzők szerint az irredentizmus ma már puszta fikció. A tézis abszolúte kézzelfogható cáfolatáról, vagyis a 3500 forintért megrendelhető Magyar Élettér autóatlaszról Holland rakott be egy remek posztot a copypasteblogra. "Fiumétől Jászvásárig (benne…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..