Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ALUTA

97 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatos működés mellett három év alatt modernizálták és bővítették ki az osztrák főváros egyik legfontosabb tömegközlekedési csomópontját, a Westbahnhofot. Mostantól üzletközpont és szálloda is várja az utasokat a BahnhofCity Wien Westben.A BahnhofCity Wien West az…..
Az ALUTA Egyesület és az ALUTA Korszerű Építéstechnológiai és Innovációs Klaszter 2011. november 16-án tartotta idei szakmai konferenciáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem főépületének Dísztermében.Az éves rendszerességgel megrendezett konferenciát az ALUTA…..
Az ALUTA Egyesület és az ALUTA Korszerű Építéstechnológiai és Innovációs Klaszter 2011. november 16-án tartotta idei szakmai konferenciáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem főépületének Dísztermében.Az éves rendszerességgel megrendezett konferenciát az ALUTA…..
Magyarországon egyedülálló tudású gépsorral bővült a Szilánk technikai parkja.A KeraGlass teljesen automatizált gépe a szitanyomás legszélesebb spektrumát teszi elérhetővé, a high-tech megoldásoknak köszönhetően tizedmilliméteres pontosságot lehet elérni.Technikai adatok: -…..
A heat soak teszt megoldást jelent az alapüveg gyártása során keletkezett nikkel-szulfid zárványok miatti spontán törések problémájára, az edzett üvegek felhasználása előtt.Az eljárás során a kemencébe helyezett üvegeket 290 celsius fokra hevítik, ezen a hőfokon tartják,…..
A Magyar Szabványügyi Testület szervezésében 2011. június 23-án tartott "Az építési termékek forgalmazásának jogi szabályozása, valamint az ablakok és külső bejárati ajtók alkalmazási előírásai" szakmai fórum keretében Tóth Sándor és Kovács András a Guardian…..
A stadionok a legmodernebb technikai színvonalon GEZE rendszerekkel vannak felszerelveJúnius végétől július közepéig immár hatodik alkalommal rendezte meg a FIFA a női Világbajnokságot. Ez alkalommal Németország volt a házigazdája a Világbajnokságnak. Az eredményesen zárult…..
Nincs jobb hely, ahol a művészetben rejlő szépséget be lehetne mutatni – mindez a GEZE közreműködésévelMindenki azonnal felismeri a görög főváros szimbólumát, az istenek helyét, az Akropoliszt Athén jellegzetes hegyének tetején, rajta a frissen helyreállított Parthenón…..
A Fémsystemnél egy meglévő, több mint tíz éves egytárcsás daraboló gépre az egyik kollégájuk használt, majd kiselejtezett számítógépből, monitorból és néhány egyéb alkatrészből készített egy profi, digitális, motoros ütközőrendszert. Így ez a gép például…..
Mint azt korábban már megírtuk, a Fémsystems megnyert egy TÁMOP pályázatot, amelyet sikeresen le is bonyolítottak (erről a képeket megtekinthetik itt >>). A következő beszámoló tömören összefoglalja a történetet, de Vojsánszki István úr biztosította az ALUTA-t arról,…..
A magyar röplabda sport történetében először rendeztek gálamérkőzést, a magyar szövetség és a lengyel központú Aluprof cégcsoport közös szervezésében. A gálamérkőzést Demcsák Zsuzsa a TV2 műsorvezetője nyitotta meg. Majd a más sportágaknál már megszokott külsőségek…..
Az 1994 óta sikeresen tevékenykedő Fercom ingatlanfejlesztő legújabb projektje a főváros jól megközelíthető részén (a forgalmas Váci úti „üzleti folyosó” Dunyov utcai sarkán) helyezkedik el. Az irodaház kivitelezésének kezdete egybeesett a gazdasági válság…..
Ékszerdoboz Budapest szívébenAz utóbbi évek egyik legnagyobb hazai műemléki jellegű kereskedelmiingatlan-fejlesztése, a VÁCI1 a tervek szerint október 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A 2009 őszén kezdődött, több mint 60 millió eurós beruházás az ORCO Property…..
Függönyfalak Az ALUFE hírei 2011.06.09 10:48:00
- Az ALUFE Kft. megkezdte az AUDI T02 Ingolstadt projekt szerkezeteinek gyártását, és azok helyszíni beépítését. - A HOCHTIEF Solutions AG a FRONTAL GmbH-t bízta meg a La Cour (Vivaki), Düsseldorf projekt…..
2011. május 26-án, Szatymazon Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára, Széman György, a Magyar Üvegipari Szövetség főtitkára, Dr. Kormányos László, Szatymaz község polgármestere, valamint a Szilánk Cégcsoport tulajdonosa és…..
A GEZE frissen megnyitott szingapúri képviseletének bemutatótermében az ázsiai-csendes-óceáni régióra jellemző, legmodernebb nyílászáró-működtető rendszereket mutatja be.A képen Guido Münz, GEZE International GmbH ügyvezetője valamint Jens Janik, a Szingapúri Német…..
Az elsőként megvalósuló reptéri irodaépület Budapest kapuja kíván lenni a nemzetközi utazók számára. A 2 hektáros irodapark közvetlenül a Ferihegyi Repülőtér 2. Terminálja előtt, Budapest - Vecsés határán, a 4-es főút mentén helyezkedik el.A hazai piacon már ismert és…..
Az ALUKÖNIGSTAHL felhívása! A jelenleg tapasztalható kiélezett szakmai versenyben a munkatársak oktatása, képzése ma fontosabb, mint valaha. Meggyőződésünk, hogy Partnereink jól képzett szakemberekkel további szakmai sikereket érhetnek el, ezért az idei évben átfogó…..
Megjelent a Sika Spirit Industry Magazin legújabb száma, mely a cég honlapján ezen a linken tekinthető meg. A magazin letölthető PDF formátumban is, amelyet itt tehet meg...
Csúcsfejlesztések Európa legjelentősebb építőipari szakkiállításán2011. január 17. és 22. között München ismét „az építőipar fővárosa” volt: a BAU építőipari szakkiállításra közel 235.000 érdeklődő érkezett mintegy 150 országból. Idén a fenntartható…..
A kétszeres túljelentkezés miatt a februári időpontokat már januárban meg kellett duplázniMinden korábbi várakozást felülmúlt a GEZE Akadémia 2011 rendezvénysorozat A és B moduljának sikere. A kétszer 4 órás továbbképzésre 2 hetente szerdán kerül sor. A februári időpontok…..
2009 év vége felé, valószínűleg a válság hatására, folyamatosan csökkent a leterhelésünk. Ebben az időben jelentek meg a TÁMOP pályázati felhívások, amelyek lényege az volt, hogy EU támogatást lehet megpályázni szakmai továbbképzések munkaidőben történő…..
Az Üllői út - Nagykörút által határolt területen, a történelmi hagyományokkal rendelkező Corvin Mozi „folytatásaként” valósul meg Közép-Európa legnagyobb városközpont-fejlesztési programja, mintegy 22 hektárnyi területen.…..
Az ALUTEAM-et a rehabilitáció kategóriában elismerő oklevélben részesítette az ÉVOSZ a Pannónia Általános Iskola alvállalkozó kivitelezési munkálataiért.Lássuk: http://www.aluta.hu/files/dokumentumok/aluteamfrontal.pdf..
Újabb épület alumínium nyílászáróit befejeztük be a Corvin Sétány projektben. A Corvin sétány Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja. A Program részeként nem csak megszépül, de teljesen át is alakul a főváros egyik klasszikus negyede a Józsefváros.…..