Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Mozi

13 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt mondjátok nekem: Tony Scott, kellemes filmemlékek ugranak be. A Top Gun-nal hírnevet szerzett rendezőhöz olyan klasszikus akciófilmek köthetők, mint a Beverly Hills Cop II, The Last Boy Scout vagy a True Romance. De a közelmúltban is jó pár ínyencséget tett le az asztalra, elég…..
Dr.Mozi 2009.09.10 16:58:27
Próbálom magam meggyőzni arról, hogy csak ennyi volt elvárható és nem több, próbálom cáfolni és kirekeszteni az egyre elhatalmasodó érzést – csalódnom kellett ebben a filmben. Többet vártam. Sokkal többet. Mögöttes tartalmat. Olyat, amin lehet még a játékidő után is…..
filmdzsungel Wonderful Days 2009.09.03 17:00:00
Koreai animációs film – lehet ezt még animének nevezni? Ha igen, szerintem akkor is a határterület. Lehet, csak a laikus szól most belőlem. Nekem hiányzott pár mozzanat, ami a japán animékre oly jellemző. Úgy érzem ez a film a kelet helyett inkább a nyugat felé fordult. Sok…..
Augusztus 20-án nosferatoval B-oldal munkanapot tartottunk, melyhez én kb. annyit tettem hozzá, hogy 1) kifejeztem a tűzijáték felé érzett eszméletlen utálatomat; 2) 30-40 percenként elaludtam. Hatékonyság! Ennek ellenére behúztuk az új Tarantino filmet a közeli kinóban. Akik még…..
Abban azt hiszem minden 24 rajongó egyet érthet velem, hogy a 24 sorozat az 5. szezonig volt vállalható. Az első négy szezon kivételesen jó, megismételhetetlen, remek -és még sorolhatnám az epikusabbnál epikusabb jelzőket- lett, az ötödik szezonban lassult le a gépezet, de még…..
Dr.Mozi 2009.08.22 14:45:18
Mondhat bárki bármit a rendezőre, de nekem csak ennyi jutott eszembe a moziból kifele jövet: köszönöm Quentin! Mert köszönettel tartoztam neki ezért a 140 perces szórakozásért, amiben egyszerre kényeztette a remek sztorira vágyó szürkeállományomat és a CGI-től…..
A fotózásban véget ért a művészkedés és a tökéletesség kora, legalábbis a Goldenblog fotós zsűrije szerint. A háromfős társaság nyilvánvalóan Sex Pistolsot üvöltetett, és félig teli sörös dobozokkal dobálózott egy szakadt újságkivágásokkal díszített alagsorban,…..
Dr.Mozi 2009.08.08 13:56:30
Geekblog Hellraiser kocka 2009.07.27 09:17:00
Láttál már olyan filmet, ami közben az jutott eszedbe, hogy a következő egy hétben vagy konstans merevedésed lesz, vagy egyáltalán nem fog felállni? (A hölgyek nekik megfelelően variálják át a kérdést.) Clive Barker Hellraiserének mocskos, visszataszító, mégis, betegesen izgalmas szexualitása…..
A G.I. Joe kifejezés a második világháborúban született: ez volt az "ágyútöltelék" eggyel finomabb megnevezése (a G.I. a Government Issue - Állami Tulajdon - rövidítése). Ennek ellenére a hatvanas években, miközben dühöngött a vietnámi háborúnak nevezett katonai és…..
Ismeritek azt a hálivudi sablont, aminek az a lényege, hogy mindenki átver mindenkit, és a legvégén kilátástalan helyzetének ellenére mégis a főhős neveti a legnagyobbat? Elég csak a teljes Ocean’s trillógiát megemlítenem, ami nekem nagyon kiütötte a biztosítékot. Egy…..
 …azaz olyan filmekről fogok most írni, amikre érdemes lesz beülni, ergo én is biztosan moziban fogom megnézni (majd pedig írni róla természetesen). Ezeken kívül nyilván befog csúszni még egyéb, nem vásznon megtekintett film is, de mozijegyet az alábbi filmekre vagyok…..
Dr. Mozi Fallen - Letaszítva 2009.07.08 09:38:00
Denzel Washington-t az egyik legjobb tengerentúli afroamerikai színésznek tartom, szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, hiszen két Oscar díja azt bizonyítja, hogy a szakma is bőven elismerte a tehetségét (az első Oscar-t a Glory-ért, a másodikat a Training day-ért kapta, de jelölték…..
Dr. Mozi Star Trek - a reboot 2009.07.07 10:54:00
Nem vagyok star trek rajongó. A sorozatokat egyáltalán nem követtem, 1-2 mozifilmet láttam. A sci-fi műfajt szeretem, ezért ültem be rá.     Szívesen értékelném többre mint 70%, de valahogy mégsem engedik az ujjaim. Egy kellemes kis akció-sci-fi-t láttam, pont olyat…..
Dr. Mozi Eden Lake 2009.07.02 11:01:00
Egyik jó barátom pozitívnak éppen nem mondható, de nagyon figyelemfelkeltő ajánlása miatt ültem le az Eden Lake elé, mert –a szavait idézve- nem tudott aludni utána két órát, és szídta magát, hogy miért este nézte meg. Na akkor ez kell nekem! Elöljáróban annyit, hogy…..
Szombat délelőtt 11 óra, Mom park, 1-es terem. Mivel nem vagyok hajlandó szinkronizált filmet nézni, ezért gyakorlatilag csak ebbe a moziba járok premierfilmeket, blockbustereket nézni, mert ebben a moziban vetítik eredeti nyelven is a legtöbb filmet. Így történt most is a Revenge of…..
Dr. Mozi The Hurt Locker 2009.06.26 10:59:00
Várakozásokkal telve ültem neki ennek a filmnek, mert a trailer alapján igazán jónak ígérkezett. Ralph Fiennes, Guy Pierce, ejha, mindkettőt szeretem, Iraki témájú háborús-robbantgatós. Ez igen, jöhet.   Figyelem! Az alábbi írás nyomokban SPOILER-t tartalmazhat!   És…..
Dr. Mozi Knowing - A képlet 2009.06.23 13:14:00
Nem egyszerű besorolni ezt a filmet. Kicsit katasztrófafilm, kicsit krimi-thriller, kicsit dráma, kicsit misztikus/sci-fi. Láttam már izgalmasabbat is mindegyik témából, de gondolom ez nem lep meg senkit. Az alap sztori röviden (ami nekem nagyon tetszett):    …..
Dr. Mozi Terminator Salvation 2009.06.17 13:54:00
Notórius T4 utálóknak már első körben szeretném jelezni: a film nekem megérte a pénzt. Ebben a szellemben olvassatok tovább, kérlek benneteket. Látványban, akcióban azt kaptam amire számítottam. A történet is rendben volt, lehetett volna rosszabb is.      …..