Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Allium sativa

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Novemberben már egyre kevesebb a kerti teendő (Micsoda közhely! De igaz!) azonban egy-két feladat akad ilyenkor is. Az egyik ezek közül tipikusan ősz végi, téli munka, és nem csak a hideg idő miatt kényelmetlen, hanem mert klasszikusan fejvakarós történet. Hogy végre kibökjem mire gondolok, hát nem…..
  A penész egy gomba, nagy mennyiségben káros is lehet az egészségre, spóráinak belégzése allergiás tüneteket okozhat. A másik baj vele, hogy ronda. Nagyon ronda.   A lakás falain jellemzően a fürdőszobában jelenik meg, de előfordulhat szekrények mögött, vagy szobák sarkaiban is.     A…..
Az a jó a márkázott tartalomban, hogy nem kell kínlódni a termékelhelyezéssel, a bújtatott reklámmal, a béna, a kamerába a lehető legváratlanabb pillanatokban belógatott szponzortermékekkel, mert az első perctől fogva világos, hogy mivel állunk szemben. Ilyen műsorból kismillió…..
Allium sativa 2015.09.08 15:09:01
@baaandyy:
Az, aki pontosan tudja, hogy a két műsor célcsoportja között szinte nincs átfedés...
Ha valaki a leggyorsabban szeretné megérteni, hogy miben gondolkodunk a Normafánál, nézze meg ezt a rövid animációt:  ..
Allium sativa 2015.04.16 16:55:56
@pythonozok: Te tényleg ilyen hülye vagy, vagy nem tudsz egy négyperces videót nyitott fülel végighallgatni/nézni, vagy egyszerűen csak provokálsz?
Az egész arról szól, hogy a Normafa zöldterület most van tönkretéve, ezért változtatni kell...
Allium sativa 2015.04.16 21:43:17
@pythonozok: Hát ha eleve az a kiindulási pontod, hogy szarsz a videora, akkor nagyon szomorú lehet az életed: tele frusztrációval...És hogy még ide is be tudod hozni Viktort, na szép kis alak lehetsz...
De higgadj le, és gondold végig: most érintetlen az a terület, amiről szó van? Na ugye, hogy nem. Viszont a fejlesztés után szebb lesz. Ezt ellenzed?
Ha viszont érintetlen helyre vágysz Bp. környékén, van egy pár ötletem. Írd meg a mailed, elküldöm privátban.
A szintidőnk nem volt szoros, megcsináltunk, Hanák Kolos! Teljesítmény, túra és sócsíkok az arcon. Magyarország egyik ikonikus teljesítménytúrája a Mátrabérc 55. Már kétszer neki akartam szaladni, de valamiért mindig elmaradt. Tavaly például azért, mert középső fiammal a…..
Allium sativa 2015.04.14 07:51:06
@dunántúli gyerek: Igaz, volt vagy kétszázezer, aki nem bírta olyan jól, és ott maradt, pl a Don kanyarban.
Ha ez vicc volt, akkor annak elég rossz.
ha komolyan gondoltad, akkor beszélj a kezelőorvosoddal, gyógyszeszészeddel...
Nagy felbolydulást okozott az Index lebuktató cikke a kuruzsló, ál-egészségügyi portálokkal kapcsolatban. A felháborodás jogos, és - mondhatni - menetrendszerű. A hiszékenység vámszedőit közmegvetés sújtja, nem volt ez másképp például a Bajor Imrét ciánnal kezelő…..
Allium sativa 2014.11.18 14:29:50
@gigabursch: A megrögzött ateisták egy része, amikor kiderül, hogy közeleg a halála, istenhez fordul. (Valamelyikhez, amelyik kéznél van (ezért a kis i betű), de mindenképpen külső, isteni segítséget keres.)
Persze nem kívánom, hogy súlyos beteg legyél, de lehet, ha az lennél, nem ilyen elutasító lennél.
Az index.hu tizenötödik születésnapján abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy meghívott fellépőként megkísérelhettük jóllakatni a majd' háromszáz fős vendégsereget barbecue alapfogásainkkal. Megsütöttünk 12 oldalast, lencsével körítve, továbbá közel 20 kg…..
Lance Armstrog az Outside magazin videójában mutatja be, hogyan kell belsőt cserélni egy defektes kerékben, ugyanis a film poénja szerint éppen munkát keres a hétszeres Tour de France győztesből botrányhőssé vált sportoló. Azt meg kell hagyni, hogy az a szerviz, amelyik lecsap az…..
A világon sehol nem divat négy csatorna nézettségélt egy kalap alá söpörni, csak nálunk, ahol az MTVA rendszeresen félrevezető közleményekkel idegesíti azokat, akiket még érdekel, hányan nézik a kormány szócsövét. Tegnapi közleményük például így kezdődik: Szilveszterkor…..
Allium sativa 2014.01.07 15:07:13
@sixx: Gondolom a fenti link alapján már írod is a "Az RTL klub megint kozmetikázza a nézettségi adatokat" című anyagot, vagy - mivel már korábban megírtad -, most belinkeled...

Várom.
Allium sativa 2014.01.07 16:19:41
@Intruder71: Nem hinném, hogy üldözési mániám van, csak pontosan olvasok.

Sixx ezt írta: "Az RTL sem az RTL Klub, az RTL II, a Film+ és a Cool közös nézettségét publikálja, ahogy a TV2 sem csapja hozzá a számokhoz a Super TV2, a FEM3 vagy a PRO4 adatait. Mert nem így szokás."
Én meg 2 perc Google aktivitással összeszedtem, hogy de igen, összeadják. Ebben semmi csúsztatás nincs. Az általad kifogásolt, és irrelevánsnak minősített RTL közleményben meg símán összeadják a filmeket a valóságsóval és a reklámblokkal, meg a teleshopppal aztán átlagolják.

@sixx:

Csúsztatások, csúsztatások. A második megjegyzésedhez: ha kiadnak egy könyvet papír és keménykötésben annak is összeadják a példányszámát. (Ez egy analógia, ha nem értenéd, szívesen elmagyarázom, miért...) És ez egy valós adat lesz. Ha meg a kiadók összes eladott példányszámát adják össze az is egy valós adat lesz.

Az az erős (egyébként szintén politikailag átszínezett) felütés pedig, hogy "A világon sehol nem divat négy csatorna nézettségélt egy kalap alá söpörni, csak nálunk, " sajnos szintén nem igaz.
"...Discovery Channel (DSC), with a weekly reach of more than 58 million, beat all other competitor international factual and news channels combined in January and February 2011 [1], leading by 22% among all Cable Viewers and among Cable Adults 25-54, 21% among PMEBs, and 18% among Affluent Adults [2] as shown by Peoplemeter data.

forrás: corporate.discovery.com/discovery-news/discovery-channels-viewership-beats-all-internatio/
Minden évben nagy fejtörést okoz, hogyan értékeljük az adott telet: hol sok a hó, hol kevésnek ítéljük, hol szélsőséges időjárásról beszélünk, meg globális felmelegedésről, az egyre gyakrabban várható világvégéről nem is beszélve. Pedig furcsa, rendkívül enyhe telek…..
13 milliárd a hiányzó egy százalék  A jó hír a civil szférának a válság és a „nemmegszorítások” közepette, hogy a személyi jövedelemadóból felajánlható egy százalék megmaradt.  A felajánlások viszont kevésbé lesznek áttekinthetőek a nyilvánosság…..
A máriatövis (Sibylum marianum) magas, vaskos, egy-másfél méteres lágyszárú növény. Világoszöld leveleinek fehér erezete dekoratív külsőt kölcsönöz neki. Virágzata bíbor színű (ritkán fehér, a miáltalunk termesztetté is ilyen), mint a bogáncsfajoké. Ezért is nevezi a…..
Négyszer 90 percben elevenedik meg immáron a magyar rajongók szeme előtt is Ken Follett lektűrje, a Katedrális, amit a leginkább kémregényeiről ismert walesi író 1989-ben vetett papírra. Az ezeroldalas regény egy képzeletbeli angol város, Kingsbridge története, illetve az ott…..
Fellélegezhetnek vajon az angol futball kedvelői? Vége a minitor előtt görnyedésnek, a kínai streamek nézegetésének és a folyamatos kurvaanyázásnak a leszakadó adásfolyam miatt? Tényleg sikerült megegyeznie a DigiSportot és a DigiSport Pluszt működtető Digitv/Digikábelnek a…..
Most már tisztább fejjel visszaemlékezve a tegnapi, első átúszásomra, megpróbálom leírni, mit tapasztaltam percről-percre, hullámról-hullámra. Először is: az átúszás jól volt szervezve, sehol sem volt tömeg, sorbanállás - simán elbírt volna tízezer embert is, pedig "csak"…..
Allium sativa 2011.08.08 10:03:37
  Mindenki olyan lazán beszélt a Balaton-átúszásról, mintha valami sétagalopp lenne. Ezért én is beneveztem szombaton az unokatesómmal és a 13 éves lányával. Pár perccel később már ott álltunk a lépcső előtt és nem volt más választás, mint nekiindulni a déli part…..
HamPLÓ Felkínálom... 2011.04.25 00:16:00
Emlékszik még valaki erre a régi tévéműsorra? Nekem csak halványan rémlik, hogy ha valaki kitalált valamit, és bemutatta itt, akkor vagy sikerült eladnia az ötletet valakinek, aki le is gyártotta/meg is valósította azt - vagy nem. Amit én kitaláltam, az persze nagy…..
Allium sativa 2011.04.26 14:01:36
Szeretem a Centrál éttermet, mert sok pénz öltek bele, itt találkoztam először azzal a budapesti polgári miliővel, amiről korábban csak könyvekben olvastam, amit mostanában már csak fotókon ér felidézni. Az ételek kevésbé nyűgöztek le, közepes, vagy annál valamivel jobb…..
A szokásos hétvégi wikipedia böngészés közben találtam az elmúlt vasárnap az aktuális dátumot: 1968-ban a mai napon - 01-11-én - hunyt el Seress Rezső.A Szomorú vasárnap legendájáról részletesen ír az urbanlegends.hu site, életéről pedig a wikipedia, innen csupán…..
Ezzel a címmel kezdtem el ezt a posztot írni, és szerettem volna valami igazán pozitív, európai értelemben vett előremutató posztot kerekíteni belőle, de aztán valami egy kicsit elrontotta a kedvem. Amikor először megláttam a Müpa plakátját, amivel a most kezdődő,  Liszt…..
Allium sativa 2011.01.05 18:50:46
@SereG: Azt hiszem tévedsz: Az EU és Kína vitáinak egy része éppen a Mercedesek, BMW-k formaterveinek, megoldásainak lopásáról szólnak.
Ami az épületet illeti: Az is szerzői jogi védelem alá tartozik, a szerzői jogról szóló 1999.évi LXXXVI.törvény alapján:

1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.
(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik - függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e - az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
a) .......
k) az építészeti alkotás és annak terve, valamint az épületegyüttes, illetve a városépítészeti együttes terve,
l) a műszaki létesítmény terve,
.......

(3) A szerzői jogi védelem az alkotást a szerző szellemi tevékenységéből fakadó egyéni, eredeti jellege alapján illeti meg. A védelem nem függ mennyiségi, minőségi, esztétikai jellemzőktől vagy az alkotás színvonalára vonatkozó értékítélettől.
    A minap nagyon érdekes összeállítás jelent meg a Népszabadságban, Budapest meg nem épült felhőkarcolóiról, toronyházairól. Vannak köztük ismertek meg kevésbé érdekesek is, de ez a Madách téri elképzelés elég mellbevágó.  Illetve nem is igazán Madách téri, mert…..
Allium sativa 2010.12.01 12:08:44
@fovarosi.blog.hu:
Csak nekem nem működik a link?
Megcsináltam az eddigi legfinomabb hallevesemet. Szokás szerint a véletlen hozta össze: vasárnap délután a Dunakanyarból jöttünk föl egy gyerekbuliba, és megálltunk ajándékért a budakalászi Coránál. Bent leváltam borért, és visszafelé persze a halas felé jöttem, és pár…..
Allium sativa 2010.11.30 18:35:57
@hzizi:
Fagyasztva, tisztítva van eltéve természetesen: különben már a saját lábán jött volna ki a hűtőből :-)
Krisztián szomorúan fedezte fel, hogy az Amerikából átirányított hívásaira a Vodafone elég sokszor felszámolja a hívásfogadás/indítás 630 forintos roamingdíját. A 88 ezer forintos számlán azonban meglepően nem mindenhol szerepel ez a tétel, néhol 0 forintot számláztak: Egy…..