Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lil.miss.sunshine

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerjék meg az embert, aki - levelezgetésben kimerülő - harcot indított a híres hamburgeres ellen, mert az megerőszakolja a magyar ábécét. Mártont sérti, hogy a McDonald's CBH-nak nevezi a csirke-bacon-hagyma-szendvicset, pedig a csirke szó cs-vel kezdődik. Engem aztán nem zavarnak…..
 Klebelsberg Kunó 1922-1931 között volt vallás – és közoktatásügyi miniszter, ez mindössze egy évvel több, mint ami a jelenleg is regnáló koalíciónak jutott, sőt, ha hozzátesszük, hogy előtte is kormányon töltöttek már négy évet, akkor az évek számát tekintve…..
lil.miss.sunshine 2010.01.15 00:24:44
@combo: Nem csak általános iskolában. Tőlem ma egyetemi vizsgán kérdeztek 2005-ös statisztikai adatokat.
A Bershka laza spanyol ruhamárka. Annyira laza, hogy ha a még náluk is lazább Pumaföldre érkeznek, végképp elengedik magukat. Az Arénában pédául addig mentek a karácsony utáni emberközeli hangulatban, hogy egy csomó ruhát nem is merev, svájciakhoz-japánokhoz illő fogasokra…..
Bizonyára van köztetek olyan, aki átitta magát az újévbe, de úgy rendesen. Fejfájás, kiszáradt száj, hányinger, émelygés… Most egy kis segítséget nyújtunk nektek, ha ezek mind megvannak nálatok is. Összegyűjtöttük a legjobb, leghatásosabb és egy-két extrém módszert…..
Az amerikai újság idén is összeállította a nemzetközi fronton felbukkant újításokat, terveket. A listára felkerült a bringasztráda (bicycle highway eredetiben) is, amely forradalmasíthatja a városi közlekedés infrastruktúráját.A lap szerint ebbe az irányba még az Egyesült…..
Még egyszer, utoljára, az EmPaMo kerékpársáv elleni tüntetésről. A vasárnap tartott demonstrációjukon egyértelműen kiderült, hogy súlytalan, háttér nélküli szervezetről van szó. Szimpatizánsaik, szervezőik nem csak egymásnak mondtak ellent, de gyakran saját…..
lil.miss.sunshine 2009.12.15 14:31:12
@norbi2k: New Yorkba aztán küldheti...:) "Mass transit use in New York City is the highest in the United States, and gasoline consumption in the city is the same rate as the national average in the 1920s.[48] New York City's high level of mass transit use saved 1.8 billion gallons of oil in 2006; New York saves half of all the oil saved by transit nationwide.[49] The city's population density, low automobile use and high transit utility make it among the most energy efficient cities in the United States.[50] New York City's greenhouse gas emissions are 7.1 metric tons per person compared with the national average of 24.5."
"Unlike every other major city in the United States, public transit is the city's most popular mode of transit. 54.6% of New Yorkers commuted to work in 2005 using mass transit.[166] About one in every three users of mass transit in the United States and two-thirds of the nation's rail riders live in New York and its suburbs.[167][168] This is in contrast to the rest of the country, where about 90% of commuters drive automobiles to their workplace.[169] According to the US Census Bureau, New York City residents spend an average of 38.4 minutes per day getting to work, the longest commute time in the nation among large cities."
És ez meg főleg!!!!!!!!! "New York's high rate of public transit use, 120,000 daily cyclists[179] and many pedestrian commuters makes it the most energy-efficient major city in the United States.[48] Walk and bicycle modes of travel account for 21% of all modes for trips in the city; nationally the rate for metro regions is about 8%."

Eeeennyi:)
Sortörés A lapos Föld társaság 2009.12.14 17:17:00
Az Egyesült Államokban és kisebb mértékben Nagy Britanniában megy a profi marketingcégek, különböző álcivil alapítványok és a szerencsétlen, megvezetett laikusok, összeesküvés-elméletekben hívők által gerjesztett álbalhé arról, hogy ugye nem is létezik az a globális…..
lil.miss.sunshine 2009.12.14 23:54:37
CO2-hőmérséklet párhuzam: javaslom itt: korny.uni-corvinus.hu/angol/env-stud/climatechange.pdf a 6. diát...
Egyébként meg aki nem hiszi el a globális klímaváltozással kapcsolatos dolgokat, az itt: korny.uni-corvinus.hu/angol/env-stud.php vagy akár a baloldalon található többi tárgynál is egész érdekes dolgokat olvashat...
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
lil.miss.sunshine 2009.12.14 21:53:45
@Sierpe: New York azért más kérdés, nem lehet összehasonlítani Amerika többi részével:)
Viszont New Yorkról példát lehet ám venni!
Wikipedia: "Mass transit use in New York City is the highest in the United States, and gasoline consumption in the city is the same rate as the national average in the 1920s.[48] New York City's high level of mass transit use saved 1.8 billion gallons of oil in 2006; New York saves half of all the oil saved by transit nationwide.[49] The city's population density, low automobile use and high transit utility make it among the most energy efficient cities in the United States.[50] New York City's greenhouse gas emissions are 7.1 metric tons per person compared with the national average of 24.5"
"Unlike every other major city in the United States, public transit is the city's most popular mode of transit. 54.6% of New Yorkers commuted to work in 2005 using mass transit.[166] About one in every three users of mass transit in the United States and two-thirds of the nation's rail riders live in New York and its suburbs.[167][168] This is in contrast to the rest of the country, where about 90% of commuters drive automobiles to their workplace.[169] According to the US Census Bureau, New York City residents spend an average of 38.4 minutes per day getting to work, the longest commute time in the nation among large cities."

És, saját tapasztalat alapján - bár ezek után nem meglepő - New York a méretei ellenére szerintem sokkal élhetőbb, mint Pest:)
lil.miss.sunshine 2009.12.14 22:01:25
@darnmarquee: Sajnos ha manapság Pesten biciklizel, azzal az egészségügynek csak több munkát fogsz adni... Elütnek a kedves autósok, később tüdőrák, miegyéb:(
Biztos vagyok benne, hogy az amerikai átlagpolgár már feltette magának a kellemetlen kérdést: "Mégis milyen haszna volt/van édes hazámnak az afganisztáni és iraki háborúból? Nagyon szép dolog, hogy felszabadítottuk őket, azután felvettük a harcot…..
Bár a válság erősen visszavetette az ingatlanfejlesztési iparágat, az energiatakarékos és környzetbarát megoldások, valamint a valóban kortárs, innovatív építészi értékek is jó befektetésnek tűnnek. Mindez jól látszik a Business Week napokban publikált listáján is, melyben…..
Isten bizony nem bringás blognak indítottam ezt itt, de kétségtelen, hogy a kerékpáros témák sokkal, de sokkal nagyobb nyilvánosságot kapnak mostanában, mint korábban, így engem is foglalkoztatnak. Az is biztos, hogy ki is vagyok élezve mindenre, ami a bicikli. Meg a mindennapjainkat…..
Mármint utoljára holnap közlekedik a nyári szombatonként és vasárnaponként járó nosztalgia-UV-szerelvény a Hűvösvölgy és Kamaraerdő között. A BKV augusztus 15-én vezette be ezt a szolgáltatást, és nagy-nagy öröm, mert áttörés. Noha Lisszabontól Prágáig sok nagyvárosban…..
Zseniális cukiságot sikerült az Evian részére a párizsi BETC Euro RSCG-nek összeállítani legújabb szpotjában Sugar Hill Gang Rappers delight című számára, amit egy mutatós és informatív kis weboldallal is alátámasztottak. Persze bébikkel sokkal könnyebb…..