Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Te

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az FIA túraautó-világbajnokságot szervező KSO bejelentette, hogy a Hungaroringen rendezik meg a WTCC 2011-es idényének negyedik fordulóját. Michelisz Norbert, a Zengő Dension Team versenyzője hazai közönség előtt versenyezhet június 3-5. között.Michelisz Norbert 2006-os…..
Te 2011.04.14 12:59:47
@Real Simon says:

no egy pillanatra álljunk meg. A "minden gond és megfelelő előkészület" összemossa a feltételeket, lehetőségeket, szándékokat.

Beszéljünk inkább csak arról, hogy egy pályán egy vagy több bizonyos típusú járműnek mennyi potenciális előzési pontja van, figyelembe véve mind az adott jármű tulajdonságait, mind az adott versenyre vonatkozó szabályozásokat és a pilóta/pilóták képességeit.

Mert előzésből bármikor lehet gond, de megfelelő előkészület nélküli jármű melletti elhaladást nem nevezem előzésnek (pl. A jármű a pitstop-ban, míg B jármű a pályán elhalad mellette).

Szóval, mit szólnál például Talladega-hoz, Laguna Seca-hoz, vagy a régi (értem ez alatt pl. a 90-es évek közepét) IndyCar sorozat melbourne-i pályájához?
Te 2011.04.16 09:35:20
Nem gondolom, hogy emelkedett szakmai színvonalon közelítettem volna meg a témát, abszolút laikus vagyok az életnagyságú autóversenyeket tekintve.

Azért fogalmaztam nagy általánosságban a járművekről és a pályákról, mert hálistennek más és más járművel más és más előzési, versenyzési lehetőségek vannak egy-egy pályán, mint ahogy te is írod.

Ebből a szempontból igenis összevethető egy oválpálya egy "hagyományos" pályával, hiszen mindegyiknek vannak kanyarjaik, nem drag race-ről diskurálunk.

Én bevallom őszintén, nem nézem a forma1-et ezer éve, mert ma tök felesleges időtöltésnek tartom - pedig én is a fekete-arany JPS autókkal, aztán Prost-tal, Senna-val, Mansell-el nőttem fel. (Ma is emlékszem arra a napra, amikor Senna meghalt, pedig nem ő volt a kedvenc pilótám.) Nabumm, nem Melbourne volt a helyszín, látod, erre is azért nem emlékszem pontosan, mert a régi jó indy-t is szétverték anno.

Száz szónak is egy a vége: a Hungaroring _túl sok_ verseny és jármű szempontjából _szerintem_ nem jó pálya, sokkal jobbak vannak nála Európában is, az oválpályát pedig kifejezetten azért hoztam szóba, mert jó lenne pár ilyet ezen a kontinensen is bevezetni a különböző sorozatokba - rögtön más lenne sok leányzó fekvése. Jobban kitűnne egyes szabályokról, elvekről, technikákról, pilótákról, mit tudnak még és hol van szükség sürgős átalakításokra.

Ja és még egy utolsó hozzávetés úgy általában: börnímonnyonle!
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
Száguldó villanyautók, szikrázó áramszedők(Sipos Zoltán)Mivel több rokonom is él Németországban, kölökként, öcsémmel gyakran kaptunk tőlük kisebb-nagyobb ajándékokat. Meg ugye a szülőknek jött a Quelle meg Neckermann katalógus (megjegyzem, most tudtam meg, nagyanyám…..
Férfitársaim, képzeljétek el a következő jelenetet: gyönyörű meztelen lányok száguldoznak gördeszkákon, miközben dögös rock zene szól a háttérben. Gyors vágások, szőkék és barnák, plusz ügyes trükkök tarkítják a látottakat. Mindez egy reklámban? Igen. A csajok…..
  Az hogy egymilliárdos ingatlanok vannak Budapesten (sőt Kecskeméten) az egyáltalán nem meglepő, foglalkoztunk már néhánnyal az Urbanistán is (elég csak ezt az 5,2 milliárdos budavári lakóházat vagy ezt az 1,6 milliárdos budafoki villát említeni, hogy a 4 milliárdos Várkert…..
Van ugye egy Kyosho Mini Z összkerekes autónk, amit Winkler tesztel, hosszabb távon. Az egész dolog úgy indult, hogy Winklernek megtetszett az RC-drift. Igen ám, de a Himoto 1/18-as autója beltérre már nagy, garázsba, utcára mászkálni vele macerás. Eljött a tökéletes pillanat, hogy…..
Bulvármocsokban fetrengő, visszataszítóan kattintásvadász rovatunkban ma a csöcs metafizikai jelentőségét és a marketingben megjelenő hatalmát vizsgáljuk szigorúan tudományos alapon, úgy emberileg mint szakmailag. Szóval Sophitia Alexandra minden idők legkirályabb (jó, ezen ne…..
Tavaly nyáron vettem egy újabb sportkocsit. Jó idők jártak, a dollár sosem volt ilyen olcsó, a válság még sehol, és kellett valami kikapcsolódás a dolgos hétköznapok után. Egy autós újságíró, tudják, az élet császára, meg mit venne önjutalmazás-képpen, ha nem egy újabb…..
Te 2009.07.31 11:24:23
@Tipe: néztem az oldalatokat Tipe, de az nekem nagyon robbanócentrikusnak tűnt. Tévedek?
Te 2009.07.31 12:03:33
@Tipe: hát ez az én nagy bajom...
nézegettem a MMSZ szabályzatát, de off-roadban ott is csak 1/8-os robbanósat találtam, sehol meg sincs említve az oldalon sem az 1/10 elektromos...

Márpedig nekem nem fekszik az onroad elektronyos (én nem akarok állítgatni, csak közepesen zúzni), de az offroad nitrós meg túl bonyolult...

Most akkor mi lesz velem :) Annak mondjuk örülnék, ha -miután besegítek az építésbe- engem is megtűrtök a pályátokon.
Belsőség Unom a Formula-1-et 2009.07.28 16:30:00
Ha egy ex-F1-es pilóta, akit ismernek, tisztelnek és tudják róla, pontosan ért mindent, ami a pályán és a pálya körül zajlik, szóval ha egy ilyen ember megy oda hozzájuk, akkor arra számítanak, hogy értelmes kérdést tesz fel nekik, és megpróbálnak normálisan válaszolni, már…..
Az autós műsorok non plus ultrájának tartott brit Top Gear tegnap este azzal indította a még a hozzám hasonló gépjárművek ellen beoltott laikus lámerek számára is rendkívül szórakoztató műsor 13. évadát, hogy leleplezte a Stig nevű, eddig csak bukósisakban mutogatott…..
Te 2009.06.23 08:17:56
@sixx:
"olvasni tudsz-e?", magyarul tudsz-e?