Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Franci1969

0 bejegyzést írt és 2206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Tyúkudvar!Korom 2007-ben bújt ki a tojásból, saját, vérszerinti anyja költötte ki testvéreivel együtt.Anyja kistermetű, barnás japánkeverék volt, fekete búbbal a fején.Apja nagytermetű házikeverék volt, kendermagos színben, nagy, fogazott taréjjal.Korom mérete…..
Franci1969 2014.06.22 22:03:44
@zsuzsi_buvar: Köszönöm a kedves kívánságot!

Kedves Blog!
Ezúttal köszönöm, hogy kikerült a fényképem.
Korom köszöni és továbbra is jól érzi magát.
Lassan vedléshez készül, ezért most szünetet tart a tojásban.
Miután a Facebookon találtam egy kakas szépségversenyt, azonnal eszembe jutott az én hős Szarumánom, aki sajnos már nincs velünk, erről pedig az öregedő tyúkjaink. Akik azért még nem öregek, most áprilisban lesznek három és fél évesek, már aki megmaradt. Nem tudom nálatok…..
Franci1969 2014.05.10 15:38:09
@Rosa Rugosa: hogyan tudok ide képet csatolni?
Franci1969 2014.05.11 09:33:30
@Rosa Rugosa: Küldtem ímélt, a tárgysorban ez van: Korom az öreg tyúk.
:)
Részlet következik Demeter Attila Ezeréves őrszolgálat - Robinson az őrhelyen című regényéből. Ha szeretnél írásoddal az Arénában megmérkőzni, küldd el nekünk az info @ galaktika.hu-ra! 2147 májusára a járvány körbeért a Földön. Nem kímélte a gazdagok pazarlóan…..
Franci1969 2013.01.31 18:21:52
@Demeter Attila: ja így már értem.
túlságosan szó szerint vettem a mondatot, az vezetett félre. köszönöm a magyarázatot.
Bukros Zsolt: Kilenc kicsi kínai című novellájával kezdjük a hetet. Ha tetszett, ha nem - tessék kommentelni és így segíteni a Szerzőnek fejlődni! Kilenc kicsi kínai9.Kilenc kicsi kínaiFenn suhan az űrben,Egyikük felrobban,Szénné ég a tűzben.A ritmusos kung-fu mozdulatok…..
A poszt címe is a beküldőtől, Fortitudinitől származik: Most már annyi csatornán megy az NCIS: L.A., hogy meg nem mondom, melyik évad, de a jelenetben a kollégák egy házat figyelnek, a hozzá való öltönyös gengszterekkel együtt, akik közül az egyik a zakója alá nyúlva…..
Franci1969 2012.11.12 12:10:38
@Komavary: hét az, de ez már lényegtelen :)
@Leiter Jakab: 18-as karika is kéne, ha minden jelentést sorbavennénk.
Szervusztok kedves gyerekek! Jó régen nem írtam már posztot, mindig csak a Facebookot barmolom, de a szerkesztőtársak tudják, hogy egy hitszegő kutya vagyok és ennek ellenére megtűrnek a maguk közelében, remélem nem azért, mert pénzelem őket. Ráadásul most további tétellel…..
Franci1969 2012.10.27 08:10:16
Ha bármi olyan eszedbe jut, amit szeretnél a blogon megírni, de konkrétan nem kapcsolódik egyetlen poszthoz sem, akkor annak itt a helye - offolj bátran, itt szabad a pálya!..
Franci1969 2011.01.31 17:12:35
@Lobra: férjem javaslata: bélátömlesztés ...
ami remek áthallása a vérátömlesztésnek, de tartalmilag nem teljesen fedi le a tényleges eseményeket.
Franci1969 2011.01.31 19:14:42
@Komavary: most kerestem rá a neten és úgy tűnik, az eljárásra létező kifejezés a bacteriotherapy, illetve a stool-therapy is.
a transpoosion pedig vicces kifejezésként mintha nem csak ebben a cikkben szerepelne, hanem máshol is, tehát gyanús, hogy nem csak egyszeri szójátékról van szó.

a féléves hír valóban nem hír - ha én egy napilap lennék, akkor elég elmaradottnak tartanám magam régi hírrel jönni :)

számomra viszont ez vadiúj szó volt, még akkor is, ha már pár évtizedes gyakorlat olykor az eljárás.

egy nemrégiben doktorált szakembertől kaptam a linket a cikkhez, aki maga az üvegházak növényvédelmét kutatja.
a védekezésre a kintről, gyomos területen begyűjtött rovaregyüttest használ(t), és az a fertőzött üvegházban többé-kevésbé ugyanúgy bevált, mint az egészséges emberből begyűjtött baktérium-koktél :) a beteg embernél.
ez a párhuzam ragadta meg a figyelmét.

ők "mezei vegyes"-nek hívják a "koktél"t, ennek mintájára lehetne beles-vegyesnek is hívni, ha nem lenne idétlen...
Tulajdonképpen némileg „kísérleti" poszt a mai, hiszen szerzője, Indiana Jones nem hagyta el az országot – bár ő azt mondja, hogy a keleti országrészből Mosonmagyaróvárra költözni felért egy határátkeléssel. Szerinte azt a színvonalat, amit egy külföldi takarítás jelent,…..
Artinterior Őszi ajtódíszek 2010.10.27 09:15:00
Kutyasétáltatás közben eszméltem rá, hogy ismét nyakunkon a csipkebogyó szezon, és újfent elgondolkoztam rajta, hogy kellene egy szép koszorút varázsolni az ajtóra. Aztán mielőtt nekiálltunk volna letördelni az ágakat, megálljt parancsoltam magunknak, mert olyan ipari…..
Christian Louboutin világhíres francia cipőtervező, akinek piros talpú, jellemzően fényűző tűsarkú lábbeli-csodái nem hiányozhatnak sem a világ divat-metropoliszainak kifutóiról, sem pedig a megjelenésükre sokat adó, vastag pénztárcával, vagy legalábbis gazdag férjjel…..
Franci1969 2012.09.24 10:54:53
@Luzercica: talán azért, mert csak jógázni jár ide, meg ihletet meríteni. :)
nem itt lakik.
Vetőgép. Nyeles véső és fejsze-kalapács kombinált szerszám. Hótoló lap, mely földmunkákhoz is használható. Rugós ásó és miniatűr makettje. A fenti képeken Bencsik István ezermester saját fejlesztésű eszközei közül mutatok be néhányat, melyek kiskertekben és…..
Szégyen-gyalázat, de nem találom Miklós korábbi beküldéseit, így nem tudom megmondani, ez hányadik tőle, pedig úgy emlékszem, hogy többet is küldött már, de talán akkor egy másik nickkel: Az Index szolgál egy kis…..
Írhattam volna azt is, segítség, elfogytak a gyomok a kertben! No de aki látná a kertet, az nem pont ezt tapasztalná. Van itt gyom... Egy szűk -de annál sűrűbb- 'bio'kert év tapasztalatom alapján újragondoltam a mezőgazdaságot :-) Sok időt töltök a kertben, néha csak figyelek,…..
Félrefordítások Én és a... 2012.05.16 13:49:00
Viktóriát is hatalmunkba kerítettük, nem én mondom, ő mondja. Cserébe beváltottuk a reményeit:Szia!A napokban igen lelkes olvasójává váltam a blogodnak, mivel egyrészt nagyon szórakoztató, másrészt rém sokat lehet belőle tanulni- ami nem árt hiszen mostanság én is…..
Franci1969 2012.05.17 08:15:15
Franci1969 2012.05.17 09:00:04
@Leiter Jakab: igen, értem, hogy a brother fiútestvért jelent.
de hogyan volt ez hiba a filmben?
egyáltalán, számomra nem ésszerű, hogy miért mondja azt a fordításban, hogy "kisöcsém"...
tudom, hogy hamarosan a homlokomra csapok, de mégis.. mi a hiba?
:)))
Franci1969 2012.05.17 19:43:05
@sTormy: jaaaa :) :)
Most kaptam ezt a kiváló ajánlatot, és gondoltam, megosztom veletek. Mert ugyan a Gmail egészen jól szűri a kéretlen reklámokat, de azért időnként érdemes benézni a spam folderbe, volt már ott korrekt beküldés. És hát megtetszett ez a címsor, amit a poszt címének is megtettem,…..
 Hehehe, azt írja a kedves beküldő, hogy “BÚÉK”...  Még szerencse, hogy évszámot nem írt hozzá, így még ráfoghatom, hogy a beküldés 2011-es (: Sebaj, valamire való májusfáról nem hiányozhat az újévi üdvözlet.Kedves Jakab :-) Tegnapi észlelet - nem…..
Így délelőtt nem terheljük túlságosan a gyomrotokat, jöjjön egy könnyed, de aranyos darab kalamajka1-től:Kedves Jakab! A Disney Channelen a Phineas és Ferb c. rajzfilmben fordult elő az alábbi érdekes félrefordítás: A szituáció: A lány és a fiú már hosszú ideje…..
Franci1969 2012.04.27 10:58:31
@M. Péter: de azt szokták is mondani. csak nem tényleg innen ered?
(gondolom ez képmegfejtés volt részedről :)
Franci1969 2012.04.24 20:24:03
@xenosz: egész ÉS darabos.
szerintem ennyi :)
Makronauta Gyömbérpatika 2011.12.07 05:20:00
A gyömbér Indiából származik, de Kínában is ősidők óta fogyasztják fűszerként és orvosságként. Gyógyerejére számos utalás található a szanszkrit irodalomban és a régi kínai orvosi könyvekben. Európában i.sz. I. században vált ismertté. Napjainkban fő termelői Kína,…..
Tóth Tibor alpolgármester úr tájékoztatta blogunkat, hogy a kerékpárosbarát várossá válás első lépcsőfokát jelentő, városközponti kerékpártámaszok ügyének tervezési és engedélyezési szakasza lezárult, a VÜSZI megkezdi a kerékpártámaszok gyártását. A telepítés…..
Tisztatészta Terápia 2012.02.10 10:00:00
A tésztakészítés legfontosabb részművelete a gyúrás, hiszen a hozzávalók összedolgozásával megteremtem a tésztát. Ez a művelet (is) testi-, lelki- és szellemi erőt igényel és az energia, melyet használok azonnal kioltja a negatív töltetet a testemből. Ezek után bátran…..
Franci1969 2012.03.06 20:31:45
Egy elegáns találat PB-től, ez speciel idén februárban érkezett, azért került ki ilyen villámgyorsan, mert magam is Philip K. Dick rajongó lennék, valamint egy szubjektív állat. Amúgy a Kozmosz bábjait utálom. Úgy is, mint szubjektív állat.Hello!Ilyen király dolgokra is ritkán…..
Hozzávalók:25 dkg főtt burgonya2 dl burgonya főzőlé60 dkg liszt1 kk só3 dkg élesztő + 1 kk cukor 1/2 dl vízben feloldvaA hozzávalókat kenyérsütőgépben kikeverem, kelesztem. Ha megkelt, kiveszem a gépből, és kicsit kézzel átgyúrom. Tepsibe teszem, a tetejét szépen bevagdosom,…..
Régóta szemeztünk már egymással, régóta készültünk a kóstolásra, és a blog születésnapján végre sikerült megismerkedni a Varga Pincészet (Magyarország kedvenc borászata) Töpszli elnevezésű édes pinot noir-jával. (Annyira buzgók voltunk, hogy egymástól függetlenül) két…..
Gondoltam, ha már beléptem a brigádba szerkesztőnek, leások egészen Agamemnón maszkjáig, a (jogos) polgári elégedetlenséget lecsillapítandó, hadd fogyjanak a régi anyagok. Imhol egy nékem tetsző találat 2011 júliusából (annak is a legelső hetéből). Rácz Andrásnak…..