Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ubu1

0 bejegyzést írt és 555 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyves Viki Mára az országok közötti repülés nem számít nagy dolognak. Van, aki hetente látogatja a reptereket, fél napokat tölt a levegőben rendszeresen, nevükön ismeri a különböző légitársaságok utaskísérőit és már kívülről fújja az általuk oly sokszor bemutatott biztonsági előírásokat...
ubu1 2016.03.07 15:42:57
@báró Csekonics: Velem is volt ilyen párszor, csak én nem "belefutottam", hanem tervezetten néztem a műsort.
ubu1 2016.03.07 15:51:49
@wrstjnethn: Csak félig van igazad. A pánikbetegség nem kitalált dolog és nem jellemgyengeség. Az agyban lezajló biokémiai folyamatok állnak a hátterében, amit nem lehet csak úgy akarattal felülbírálni, mert a mélyen bedrótozott reflexek erősebbek. Abban viszont igazad van, hogy lehet edzeni, szembe lehet tudatosan nézni a félelmeinkkel és küzdeni ellene. Ez történhet gyógyszerrel, szakember segítségével (kognitív terápia) és egymás támogatásával is. Legjobb kombináltan alkalmazni a módszereket. Mindez azonban időt igénylő folyamat, nem lehet egy egyszerű legyintéssel félresöpörni a problémát.
ubu1 2016.03.07 16:33:33
@báró Csekonics: Jó poén, de szerencsére nincs igazad. Nem szeretnélek untatni a valószínűségszámítás elméletével, konkrétan a Poisson-eloszlás és az exponenciális eloszlás ún. örökifjú tulajdonságával. Meg aztán nekem is utána kéne nézni a kb. 15 éve tanultaknak. De hidd el, bármennyit is repülsz balesetmentesen, ha már épségben túl vagy az utolsó landoláson, pontosan ugyanakkora valószínűséggel szenvedsz balesetet a következő alkalommal.
Kétféle ember van, az egyik, akinek a vakondról a kertésznadrágos cuki mesefigura ugrik be, a másik, akinek a randa földhalmok a kertjében. Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatunk, hogy a kert nélkülieknek a vakond egy aranyos kisállat, a kerttulajdonosoknak meg ádáz ellenség, a két csoport között…..
ubu1 2016.03.03 00:12:22
@Indexes faszkaIapok: Az utolsó ötlet különösen tetszik: vakond visítás! Remélhetőleg a vakondba az evolúció beleprogramozta, hogy attól félni kell. Már bő 10 éve kaphatók analóg EEPROM alapú hangtároló IC-k, azokkal és egy erősítővel át lehet építeni a vakondriasztót. Köszi!
ubu1 2016.03.03 21:34:15
@Leylandi: Próbáltam ignorálni a személyeskedő beszólogatásokat, és érdemben hozzászólva a témához minél többet megtudni a fórumtársaktól az eredeti témában. Látom, neked ez nem sikerült.
ubu1 2016.03.03 21:38:43
@Indexes faszkaIapok: Én is ezen gondolkodtam, hogy bizonyára a fajtársak megijednek a visítástól. Tudni kellene, hogy milyen frekvenciáig hall egy vakond. Ha a tárolt hangmintának a mintavételi frekvenciája meghaladja a vakond által hallható legmagasabb hang frekvenciájának kétszeresét, akkor a kis dög elvileg nem tudja megkülönböztetni az elektronika hangját egy másik élő vakondétól.
Az egyszeri ember úgy képzeli, hogy egy pláza információs pultja egyfajta ügyfélszolgálat, ahol az ember segítséget kérhet, ha nem talál valamit, vagy jelezheti, ha valamivel elégedetlen. Hogy a Duna Plázában mire szolgál, az nem derült ki. De ha elfogadnak egy tanácsot, valamit reformáljanak a…..
Minden kapcsolatban elérkezik az a pillanat, amikor feltesszük a kérdést magunknak: más párok vajon milyen gyakran vannak együtt? És bár a válasz nem egyszerű, mégis regényeket lehetne írni a témáról. Ezt bizonyítja, hogy több tanulmány is készült ennek kiderítésére. Na de mit mond erről a…..
Az OECD idei felmérése szerint Izlandon fogyasztják a legtöbb antidepresszáns gyógyszert a világon, ahol 1000 főből 118-an szednek valamit depresszió ellen naponta. 2000-ben is ők álltak a lista élén, igaz akkor jóval alacsonyabb, 71 volt ez a szám.   A TOP 10-be többek…..
ubu1 2015.11.24 19:21:35
@TrójaiVasParipa: A fény fokozza a szerotonin termelést. Ez egy ingerületátvivő anyag, aminek az agyban, a neuronok közötti térben van szerepe. A szerotonin szint csökkenése depresszióhoz, pánikbetegséghez, egyes fóbiák kialakulásához vezethet. Az antidepresszánsok egy bizonyos csoportja (SSRI-nek hívják őket) viszont gátolja, hogy az idegsejtek felvegyék a szerotonint, így több marad a köztük lévő térben, ami javítja köztük a kommunikációt és így hozzájárul a gyógyuláshoz. Tehát fényhiányos időszakban (amihez az óraátállítás is hozzájárul) megnő az emberek depresszióra való hajlama, amit valamelyest antidepresszánsokkal lehet ellensúlyozni. (Persze ezek csak nagyvonalú összefüggések, nyilván nem mindenkire egyformán igazak, mert nagyon sok más tényező is közrejátszik.) Ha te nem érzed a fényhiány ilyen jellegű hatásait, örülj neki. De sajnos sokan vannak, akiknek ez gondot okoz, vagy legalábbis hozzájárul a bajukhoz.
Nem kérdéses: a Fidesz menekültügyben kétségkívül a legjobb, politikailag legjövedelmezőbb álláspontot ütötte meg. Ha a politikát úgy kezeljük, mint egy piacot, akkor mondhatjuk: letarolták a piacot. Kaptak ezért hideget, meleget külföldről, belföldről egyaránt. A…..
ubu1 2015.11.17 17:53:00
A leírtakkal önmagukban nagyrészt egyet tudok érteni, de nem szívesen. Ugyanakkor érdemes az embernek magát a másik helyzetébe is beleképzelni, hogy teljes képet kapjon.

Erővel, kényszerrel elvették vagy lakhatatlanná tették a házadat/környezetedet. A családoddal, barátaiddal együtt menekülsz. Talán még lőnek is utánatok. Minden lehetőséget próbálsz megragadni, mert még a legnagyobb kockázat is jobb a biztos halálnál. Jársz házról házra, hátha befogad valaki. Angela néni az egyetlen, aki ajtót nyit és nem zavar el. Mi lenne, ha ő sem lenne? Bár nem hibáztathatnál senkit azok közül, akik nem fogadnak be, hiszen jogosan zárták be az ajtót magukat védve, azért mégsem esne jól, nem igaz?

Ami történt, nagyon sajnálatos. Tenni kell az ellen, hogy ilyesmi újra és újra megtörténjen. De a halálos közúti balesetek megelőzésének sem az a módja, hogy betiltjuk a közlekedést. Hanem az, hogy olyan mederbe tereljük, ahol a kockázat egy elfogadható szintre csökken, mert nem akarunk lemondani annak a közlekedés előnyeiről. Ugyanígy a menekültek között megbúvó terroristákat is ki kell szűrni, de az nem megoldás, hogy senkit sehogy nem engedünk be. Azért, mert emberek vagyunk és szolidaritást kell vállalnunk azokkal, akiknek nálunk rosszabb sors jutott. Akkor is, ha ez kockázattal jár. Az aránytalanul magas kockázatot viszont nem kell elfogadnunk, annak csökkentéséért az ésszerű keretek között tennünk kell.

Holnap is sokan be fogunk ülni az autóba, holnap is sokan fel fogunk szállni a buszra. Pedig szinte biztosan tudjuk, közülünk páran holnap vagy a jövő héten ebbe bele fognak halni. Mégis vállaljuk ezt a kockázatot és abban bízunk, hogy nem pont mi leszünk azok, hanem valaki más. Ha nem tennénk, megállna az élet. Abba pedig előbb-utóbb biztosan mind belehalnánk. Ugyanígy azt is biztosra vehetjük, hogy nem ez a merénylet volt az utolsó. Remélhetőleg nem holnap, hanem sokára; talán nem az ISIS, hanem másik szervezet; talán nem Franciaországban, hanem valahol máshol; de előbb-utóbb valahol valaki robbantani fog és ennek ártatlan áldozatai lesznek. Mégsem tehetjük meg, hogy ettől félve teljesen elzárkózunk mindazoktól, akik üldözöttségükben segítségre szorulnak. Nem lennénk emberek, ha így tennénk. Ha testben nem is feltétlenül, de lélekben előbb-utóbb meghalnánk.

Hát, ezért nincs a viktátornak mégsem igaza.
Mindenki egy „álom munkára” vágyik – valaki F1-e s pilóta, űrhajós, vagy a NatGeo fotósa akar lenni vagy bármi, amit őt személyesen elégedetté teszi. A legtöbb embernek a kevésbé szívdobogtató, többnyire 8 órát irodában ücsörgő munka sikerült. De ez nem jelenti azt,…..
Mindenki tudna mondani legalább egy olyan személyt, akitől falra mászik/ tikkel a szeme/ plafonig ugrik az agyvize (na jó, nekem több is van, voltaképp egy rakatnyi). DE! Nem engedhetjük meg magunknak a fizikai erőszakot és 'Leszarom' tabletta sem létezik, ezért most megosztom az én…..
Piszkosul bosszantó, amikor nem sikerül kideríteni egy-egy jó nagy elkúrás felelőseit. Van amikor egyértelmű az ügy, de az esztergomi vasútfelújításnál nagyon nem az. Akármit olvastam össze, nem áll össze a kép. Persze megy a hadoválás régészeti leletekről, meg elhúzódó…..
ubu1 2015.08.25 01:21:27
Az rendben van, hogy önmagában a pályafelújítástól a vonat nem lett sokkal gyorsabb. De valami akkor is nagyon el lett kúrva ebben a projektben.
Pár egyszerű észrevétel:
- Minek kellett a pályát 100-asra csinálni, aztán telerakni lassú jelekkel? Így semmit sem fog érni a villamosítás. Hiába bír a pálya papíron 100-at, és hiába fog az új villanymozdony 90-et tudni a dízel 70-je helyett, ha valójában 40-es korlátozás van. Az is lehet, hogy felesleges volt az egész.
- A GDF-nél a fénysorompót hogyhogy nem tudták összehozni ennyi idő alatt? Augusztus 18-án éjszaka a Siemens emberei már próbaüzemet tartottak. Már ez is egy vicc, hogy eddig kellett halogatni. Most meg szét van szedve az egész. A jelzőőrök: kész röhej. Azt már el sem merem képzelni, mi lenne, ha mindenki szabályosan közlekedne: Mivel a jelzőőrök a két vonat közti időt az autójukban pihenéssel töltik (nem mutatják a szabad jelzést a közúton), a 10-es úton mindenkinek egyesével meg kellene állnia és körülnézni, hogy nem jön-e vonat.
- A vörösvári alagutat azért illett volna elsőre is megfelelő szélességben megépíteni mind a közút, mind a vasút számára. Méghozzá úgy, hogy ne álljon benne a víz és ne dőljön le a támfal. Még szerencse, hogy másodszorra sikerült. Fél Vörösvár ezen röhögött.
- Nagyon jó, hogy Vörösvárról Solymárra menet most már körbeautózhatjuk az Auchant. De azért tudni kell, hogy ezt sem így tervezték. Eredetileg a solymári vasútállomásnál akarták a felüljárót, csak meglepetésre kiderült, hogy mocsaras a talaj. Hát, meg kellett volna nézni egy turista térképet a 70-es vagy a 80-as évekből. Azon rajta van a mocsár. Az út másik oldalán, néhányszor 10 méterre a pataktól vajon gránitra számítottak? Én próbafúrások nélkül is elárultam volna.
- Az ürömi körforgalom alapkövét Fónagy elvtárs az első Orbán kormány utolsó napjaiban rakta le. Már akkor is késő lett volna megépíteni. Még szerencse, hogy nem hozott elég plusz szavazatot ez a színjáték. Na, de hány év is telt el azóta? Segítek: Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Orbán másodszor - és ennyi idő kevés volt ahhoz, hogy legalább egy rohadt balra kanyarodó sávot csináljanak Vörösvár felől Üröm felé haladóknak. Így egy kocsitól be tudott állni az egész 10-es út egy lámpaciklusra, hacsak nem volt egy jóindulatú sofőr pont ott kifelé. Reggelente az Auchan körforgalmon túl állt a sor, hála ennek a zseniális forgalomszervezésnek.
Na, ezekre próbáljon valaki értelmes magyarázatot adni.
Ma megtudhatjátok, hogyan lehet tuti arcpirosítót készíteni összesen 4 hozzávalóból. Meg fogtok lepődni, hogy mennyire egyszerű és persze hihetetlenül olcsó. Ezentúl nem kell megvennetek a drága bolti arcpirosítót. Hozzávalók: Egy üres tégely Egy evőkanál hintőpor Egy…..
Míg labdarúgó csapataink jelenleg a nemzetközi porondon szerepelnek ( remélhetőleg nem csak a nyár végéig), addig körvonalazódni látszik az is, hogy a 2015-2016-os idény hogyan is fog festeni.  Az elkövetkező szezonban a klubok maguk dönthetik el, hogy kötelezővé teszik-e a…..
ubu1 2015.07.07 10:28:21
@Zhivago: Jól gondolod, szerintem semmilyen sportra nem kell költeni közpénzből. Úgyhogy nincs itt részemről semmilyen kettős mérze.
Nem csak a jegybevétel van, hanem a szponzori pénzek is. Ja, esetleg ahhoz teljesíteni kell. Az élsport ugyanis üzlet, legalábbis annak kellene lennie. Amelyik életképes, az megmarad.
Én semmilyen sportnak nem vagyok a híve, rajongója stb., az én adómat ne költsék erre.
Tudtad, hogy a só és a csokoládé nagyon jól illik egymáshoz? Ugyanis a só még inkább előhozza a csokoládé ízét. 4 tábla csokoládé (lehet étcsokoládé vagy tejcsokoládé is) kb. 100 g vaj sós mogyoró A vajat és a csokit lassú tűzön megolvasztjuk. Mikor már megolvadt és fényes olvasztott…..
Azt a felelős magyar kormány a konzultációk, a közvélemény-kutatások és a kávézaccból történő jóslások segítségével már jó előre eldöntötte, hogy „a kerítés” márpedig kell nekünk. Az egész persze csak arra való, hogy eljátszhassák Quintus Pontius Pilatus…..
Ha korábban utaztál már repülőgépen, a következő hatalmas problémákkal biztosan Te is szembetalálkoztál már! Azt ugye jól tudjuk, hogy az életben semmi sem tökéletes, na de van annál rosszabb, mint hogy a szuper kompozícióban elképzelt fotódba belelóg egy egészen apró…..
Szeretlek, kisfiam, mert az anyukád vagyok, de egyben tanár is. Az órák a szobádban folytatódnak, amint rendet raktál. Bepakoltál? Apád a Zsigulival azonnal levisz Zubbolypöttönyösbe, Margit nénédhez. Augusztus végén megyünk érted. Találtunk neked anyáddal diákmunkát. Itt írd alá. Igen,…..
Egy éve kezdte meg harmadik kormányzati ciklusát Orbán Viktor, ráadásul nem kisebb sikerrel, minthogy az országgyűlési választásokon ismét kétharmadot szerzett - igaz ehhez az is kellett, hogy a Fidesz saját képére formálja a választási rendszert, így 44 százalékos szavazati…..
Az aktívan fogyasztó népesség egyik fele él-hal a matrica- és pontgyűjtős hűségakciókért, a maradéknak meg esze ágában sincs a kis biszbaszokkal szerencsétlenkedni. Utóbbiaknak sokszor igaza is van, mert ezek egy része tényleg átvágós-lenyúlós-beetetős fajta, de vannak…..
ubu1 2015.06.04 22:39:41
@atpijkamo: Én úgy tudom, a "Príma" brandet emelik ki, elhagyják mellőle a CBA jelzést. Volt kitől tanulniuk: Fidesz - ma már se nem fiatalok, se nem demokraták. Csak egy szövetség valami egész másra, de a rövidítés megmaradt.
A huszadik század sok nagyszerű írójának és költőjének akadtak problémái az alkohollal. Sokan úgy vélik, az ital hozzájárult nagyszerű művészi tevékenységükhöz, míg mások szerint az ivás csak gyógyírként szolgált életük egyéb problémáira. Hunter S.…..
Az Egyesült Államokban, az Arizonai Tucson városának Davis-Monthan nevű légi támaszpontján található a világ legnagyobb repülőgép-temetője. Egyes becslések szerint a nagyjából 5-6000 darab, forgalomból kivont és leselejtezett repülőgép és helikopter között rengeteg…..
ubu1 2015.05.22 17:14:46
@doggfather: Szerintem valami ilyesmi helyen készülhettek Robbie Williams - Bodies videójának utolsó jelenetei.
A kiberbűnözők újra demonstrálták kreativitásukat, kiadtak egy új zsaroló kártevőt titkosítási képességekkel felruházva, és amely a zsaroló üzenetet igazán stílusos módon, a népszerű Breaking Bad (Totál szívás) című filmsorozat „Los Pollos Hermanos”-os (Csirketesók)…..
ubu1 2015.05.15 11:40:26
@G Data:
@cselaxi:
Nem akarok senkit arra biztatni, hogy fizessen. Épp ellenkezőleg. Csak azt mondom, hogy ha az elkövetők azt akarják, hogy az áldozatok hosszú távon fizessenek, akkor az az érdekük, hogy a fizetőknek odaadják a dekódoló kulcsot.
B. József volt fideszes országgyűlési képviselő, fülöpházai polgármester, mint az ma már köztudott, alaposan elverte az élettársát. A vérző asszony vagy egy kilométeren, mezítláb menekült a szántáson át, hogy aztán törött arccsonttal, összevérezve menedéket kérjen egy…..
Mostantól új festést kapnak a Wizz Air gépei, a hangárból kigördült első példányról ki is került a netre néhány fotó. A lilának reszeltek, helyette jött a kék, de nem ott, ahol eddig. Alul lehet szavazni, hogy tetszik-e. Az első hírek fél éve jöttek, hogy változás lesz,…..