Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DV

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
DV 2013.10.20 19:33:37
@Ducasse:
Jogos (> a Hamu és gyémánt már a háború után játszódik...;) ) A Híd túl messze van, Levelek Iwo Jimáról mindenképp, és az Elit alakulat (bár sorozat)
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
Csabáék csapata eléggé ledöbbent, amikor a siófoki Tequila Tavernában még mozgó, zöld levéltetveket találtak a salátában. Legalább friss volt, nemigaz? A személyzet végül 10% kedvezményt adott a speciális fogásra: A történet úgy kezdődött, hogy lejöttünk Siófokra, hogy…..
DV 2011.07.28 14:40:40
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
DV 2011.02.20 11:32:40
@szarajevo:

egyetértek:)
Feloszlatták a miskolci Fideszt. A párt országos központja nem lacafacázott, hivatalosan "elégedetlenek" voltak a miskolci Fidesz munkájával. Öt ősfideszes esett áldozatul: Szinay Attila (eddigi frakcióvezető) , Lenártek András (miskolci pártelnök), Juga György (a…..
Magyaridióta Zavaros, mi? 2010.05.19 09:33:00
Képinnen Hogy mi a véleményem az Orbán-féle, ún. Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatáról, azt úgy érzem, sikerült elég plasztikusan ábrázolnom a Nyilatkozat, nyennyere posztban. Az egész  fideszes böffenet pamflet szóra sem lenne érdemes, ha nem szerepelne benne egy olyan…..
Drága Jobbik-szavazók, itt az alkalom, amire vártatok! Ide küldjétek a retket, ne a Subbára! Csak el ne felejtsétek, hogy pártotok hivatalosan nem rasszista, így az „A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni amikor születtél vagy egy nagy…..
DV 2010.05.17 11:31:36
Proszektúra Középszerű műdal? 2010.05.10 17:49:00
Egy söralátétre tutira ráférnének azok a dicsérő szavak, amiket ez a Dessewffy Tibor nevű alak kaphatott, amikor a székely-himnuszt - bocsánat: a Székely-himnuszt! – egy tévéműsorban úgy minősítette, hogy egy középszerű műdal.Középszerű! Műdal! A SZÉKELY-HIMNUSZ!!!…..
Sok nagyszerű politikuskaraktert fog nélkülözni a következő parlament, elsősorban persze a baloldali honatyáknak kell majd más állás után nézniük. Mind közül a legszerencsétlenebb azonban Keller László, az Ózdi Magnum, az Ember, Aki Nem Talált Semmit: az MSZP 49 képviselőt…..
DV 2010.04.29 09:44:49
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Piroslap Újabb Kubatov-felvétel 2010.04.15 15:34:00
Kósa Lajos háromszor is nemet mondott arra, hogy az aktivistáik listázzák az embereket.  A következő hangfelvételen azonban egyértelműen elkérik a nem szimpatizáns nevét, hogy tudják "ki nem adta le…..
DV 2010.04.15 17:40:44
@J_H_Mallory:

tökéletesen igaz...
Itt az ideje, hogy beismerjük: hiányozni fog az MSZP. Minden magyar politikai párt másképp tudja magát égetni, és erre a palettára bizony kell az a speciális tudás, amit az MSZP tud e téren nyújtani. Hogy miről is beszélünk? Hát erről. A hétvégi szocialista…..
DV 2010.02.22 23:28:55
Megint a hírekben szerepel a Marczibányi téri egykori lőtér, ahogy a rendszerváltás óta elég sokszor. De várjunk csak! Lőtér a Marczibányin!? Igen, lőtér; nem véletlenül hívják az oda vezető utat Lövőház utcának, ahogy a Lövölde tér sem egy leszámolásról kapta a nevét,…..
A riogatást nehéz jól csinálni, különösen, ha rendszeresen, ugyanazon téma körül forog a szó. Az elmúlt évtizedben a baloldal legfőbb ideológiai mondanivalója a reform-őrületen kívül (amely 1953 óta állandó témája a reform-közgazdászok csoportjának) lényegében ez volt:…..
DV 2009.12.15 11:33:48
@nas:
nem a fidesz kezdeményezte, ha már a memória nem működik, két kattintás utánanézni
hu.wikipedia.org/wiki/2004-es_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s
Nagytétényen ma két okból is emlékezhetett volna Orbán Viktor. Nem tette. Sem 1956-ról, sem 1989-ről nem beszélt. A mai "ünnepi" beszédnek annyi köze volt a mai naphoz, hogy ki volt írva Viktor elé "1956".Az egész beszéd egy halvány kampánybeszéd volt, melynek…..
DV 2009.10.24 11:03:25
@RustySpoon:

az egész post nagyon gáz, de kommentgenerátornak kiváló (>vö. orbanofóbok, muhaha)
Magyaridióta Sematizálás 2009.10.22 22:03:00
Akkor következhet el október 23-a igazi ünnepi jelentősége, amikor végre teljes konszenzus lesz 1956 megítélését illetően – mondta Navracsics Tibor az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen csütörtök este Csornán. (A teljes…..
DV 2009.10.23 09:57:59
@scsaba1:

;)....
DV 2009.10.23 10:45:52
Most csak azért sem fogjuk magunkát Sas Józsefen túráztatni. Már lassan húsz éve játssza a csasztuskákat a tolvaj politikusokról, akik mind a mi zsebünkből csenik ki a pénzt, trallala, miközben húsz milliót azért neki is csak sikerült ellopnia. Sallala.Az ilyesmihez prémium…..
DV 2009.06.25 14:12:41
Szubjektív dolog nyilván, de nekem a Zöld Péter volt a favoritom a Millenárison. Van nagyobb, korszerűbb és izgalmasabb játszótér is, de olyan, amelyik egyszerre lenne karakteres, egyedi és közben baromi jól játszható, sehol sincsen. Most már a Millenárison sem. (Aki nem…..
DV 2009.06.23 00:22:27
off - a terület, ahol a régi ZP állt, magántulajdonban volt, ezért a mindenkori önkormányzat keze jórészt meg volt kötve a sorsát illetően...2004 (!)-es cikk:
"A Millenáris Park körüli első problematikus gócpont a Zöld Péter játszóteret is magában foglaló, Fény utcától a Káplár utcáig terjedő terület. Nem titok, hogy a régi Ganz-csarnokok felújítását és a park kialakítását 2000-ben ideiglenes szándékkal végezték el, hogy az Álmok álmodói kiállítás után más, iroda- és lakófunkciókat kaphassanak az épületek, akár bontás árán is (ez a B-C-D csarnokot nem érinti; a B műemléki védettségét egyébként a KÖH még 1997-ben biztosította). Az is köztudott, hogy a Millenáris Parknak a Zöld Péter játszótérre eső területe magánkézben van; tulajdonosa 1997 óta az Apisolato Kft., amely lakóparkot tervezne a helyére. A három évre elrendelhető önkormányzati építési tilalom augusztus 30-án jár le, és a KVI és a tulajdonos közötti megegyezésen múlik, hogy az időközben csillagászati értékre (becslések szerint legalább 900 millió Ft-ra) rúgó telek megszokott formájában a park része marad-e, vagy sem. Amennyiben az állam ki tudja vásárolni a telket, vagy fel tud ajánlani érte egy másikat, maradhat a játszótér - ha nem, indulhat az építkezés. A szabályozási terv a lakóparkot két - a Fény utca és a Káplár utca felől -, a meglévő Lövőház utcai lakótömb felé forduló épület formájában engedélyezné."

lakópark (ez mekkora ötlet egyébként...) helyett irodaház. Vsz. az is nagy eredmény, hogy a játszóteret újra felépítették...

on