Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cyrex (törölt)

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életemben először végre sikerült egyben eltávolítanom egy stapest (kengyelt, a legbelső hallócsontot). Liktor főorvos úr mindig úgy tanítja, hogy előre-hátra, a szárak tengelyében érdemes mozgatni, nagyon finoman, akkor nem törik el, míg a merőleges mozgatásnál szinte tuti,…..
Horst Ludwig Wullstein a modern középfülsebészet egyik legjelentősebb alakja volt, iskolateremtő munkásságú német fülsebész. Az ő tevékenysége előtt alapvetően a radikális fülműtét volt a krónikus középfülbetegségek kezelésének elsődleges módja, ő tudott elsőként…..
Hallócsontok pótlására, cseréjére több okból kifolyólag is szükség lehet. Többek között a krónikus középfülgyulladás egyik lehetséges szövődménye a hallócsontok elpusztulása. Ennél a betegségnél leggyakrabban a középső hallócsont, az üllő (incus) szokott…..
cyrex (törölt) 2014.01.28 20:46:50
Tisztelt Doktor Úr!

Ezúton is szeretném megköszönni munkáját amit ezen a blogon folytat. Nagyon sok hasznos információt tudtam meg innen a betegségemmel kapcsolatban.

Sajnos rutinos beteg vagyok, négy tympanoplastica-val a hátam mögött. Látom, hogy többen érdeklődnek itt a műtétről ezért néhány szóban megosztanám a saját tapasztalataimat.

A műtét nem hosszú azonban a beteg szemszögéből elég brutálisnak tűnik mivel közvetlen a fülében történik minden. Az érzéstelenítő injekciók az elején eléggé fájnak, de utána fél perccel kellemesen elzsibbad a fül környezete. A műtét jellegétől függően előfordulhat csontfúró és véső használata az orvos részéről, mint ahogy a cikkben is írja. Ez a rész talán a legkellemetlenebb, nekem sajnos mindegyikben volt részem. Nagyon hangos és borzasztó érzés, jobb, ha az ember inkább bele sem gondol, hogy éppen mi történik :) A columella behelyezésénél viszont azonnal érezhető a hallásjavulás, főleg akkor, ha előtte nagyon rossz volt a hallás. Utána persze a rengeteg gelfoam és kötszer teljesen elnyomja a hangokat, de pár hét után helyreáll minden.

Összegezve, a tympanoplastica és a felépülés egyáltalán nem fájdalmas, inkább kellemetlen folyamat. A műtét után két héttel már tudtam menni dolgozni, a teljes felépülés, illetve amíg az ember feje szalonképessé válik (eltűnik a műtéti heg, kinő a haj), nagyjából egy hónap.

Aki félős vagy nagyon nem bírja a műtőt annak mindenképpen az altatást javaslom!
 Szervezetünk csak zsír formájában tud hosszú távon energiát raktározni. Ez két esetben fordulhat elő: Napközben keveset eszel, de este bepótolod:Egész nap rohansz, menet közben bekapsz egy-két falatot, mert nincs időd, helyt kell állni minden fronton. Mikor este…..
cyrex (törölt) 2010.08.05 22:44:21
@Gabryel: Nagyon jó ez a cikk, pont az alapvető tévhitekre világít rá.

A reggeli éhgyomorra kardió elég kemény dolog, én ezt csak testépítőknél láttam versenydiétánál.

Én inkább azt javaslom, ha reggel akarsz edzeni, előtte legalább másfél órával dobjál be szénhidrátot pl. egy zabpelyhes tejsavóturmixot. Ha mondjuk 7kor akarsz elkezdeni edzeni, akkor kelj fel 5kor, idd meg a turmixot, aztán még alhatsz is másfél órát :)