Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barthabalint

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben Núri al-Maliki leköszönő iraki miniszterelnök foggal-körömmel ragaszkodott hatalmának megőrzéséhez, az Iszlám Állam (IS, korábban ISIS) szunnita terrorszervezet stratégiai fontosságú területeket foglalt el, így egy Belgium nagyságú országrészt tart ellenőrzése…..
barthabalint 2014.08.24 15:33:42
@wape: Kedves Péter!
Tény, hogy al-Abadiról keveset tudunk, illetve azt sem tudjuk, hogyan viselkedik majd miniszterelnökként. Bizakodásra a nyugati szerzők szerint az a tény adhat okot, hogy a hetvenes évek végétől Nagy-Britanniában élt, Manchesterben szerzett doktori fokozatot és 2003 óta nem járt Iránban.
Talán a politikai cél helyett célszerűbb lett volna reális, realista, stb. szavakkal kiegészíteni a gondolatot, mert így lehet, hogy nem egészen pontos, bár arról is lehet vitatkozni, hogy valójában állam-e az Iszlám Állam? Terület, népesség, főhatalom, de tekinthetjük-e legitimnek ezt a hatalmat?
üdv,bb
ps: nem vagyok admin az oldalon, ezért nem tudom törölni a duplikált kommenteket
barthabalint 2014.08.25 18:31:24
@wape: Teljesen egyetértek azzal amit írsz, üveggömbe nézés Abadi politikáját megjósolni, én erre nem is vállalkoztam. A nyugati források pozitívan írnak róla, de ettől függetlenül nekem a személyes véleményem az, hogy nem egy személyen múlik egy csoport, párt irányvonala; nem hiszem, hogy az elvi politizálás luxusa ma megadatik egy iraki miniszterelnöknek. Mindenesetre váltania kell, mert a Máliki által követett vonal zsákutca.

Weber államfogalmából kiindulva:a legitim erőszak-alkalmazás monopóliuma csak a modern államnak a jellemzője, annak lehetősége viszont minden államnak sajátja. Mondjuk ez a belső legitimitás lehet transzcendentális, de az Iszlám Államot semmiképpen sem nevezném modernnek.
üdv,bb
Subba LIKE: Hekk 2010.07.27 10:21:00
HatM fotózta, ő sem tudja mi ez. Mindegy, az ilyesmit minden formában jó nézni...
barthabalint 2010.07.27 11:52:32
Az Index cikke szerint a  legutolsó szakértői jelentés szerint összesen 1700 forintos értéket képviselnek azok az ajándéktárgyak, melyek elfogadásával Molnár Csaba volt rendőralezredest megvádolták vesztegetés bűntettével. A K&H vagy Kulcsár-ügy egykori főnyomozója…..