Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a Vakond

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szorgalmas munkakerülés meghozza gyümölcsét. qpci kolléga addig kattingatott (félre), amíg rátalált erre a gyöngyszemre: Immense Army A játék célja: egy megállíthatatlan hadsereget kell…..
Minden idők egyik legnagyobb bűnözője, a Kokain Királya olyan mértékben uralta saját piacát, mint talán soha senki. Pablo Escobar fénykorában a világ egyik leggazdagabb embere volt, aki gyakorlatilag bármit megengedhetett magának. És meg is engedett. A szegény kolumbiai…..
Az ISIS májusban elfoglalta az egyik legjelentősebb ókori romvárost, a szíriai sivatagban fekvő Palmürát és a település mellett fekvő mai várost, Tadmurt is. Amint már műholdfelvételek is bizonyítják, a terrorállam korábbi, iraki ninivei műkincsrombolása után most a…..
Indulatos szavakkal vádolta a magyar szélsőjobboldalt Ahmed Miklós Kovács, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke. Az egyházi státussal rendelkező felekezet vezetője vallási tilalmat hirdetett a muszlimok számára a Jobbikkal és a szélsőjobboldali szervezetekkel való…..
a Vakond 2015.08.04 11:10:26
@Kata58: tévedés, nem jézusé a föld, semmivel nincs több köze hozzá, mint Mohamednek, vagy Buddhának.

"A Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Stratégiai Elemző Központjának megbízásából a Medián közvélemény-kutató által 2004-ben végzett országos reprezentatív felmérése alapján a megkérdezetteknek csupán 13%-a kötődik valamelyik nagy keresztény egyházhoz, több mint a fele a „maga módján vallásos”, azaz nem követi és nem azonosul egyik egyház tanításaival sem. A nem vallásosak aránya 25%."

a gárdisták/jobbikosoknak szerintem 1%-a sem hisz jézusban, vagy ha igen,akkor sürgősen el kell olvastatni velük az Újszövetséget :)
a Vakond 2015.08.04 11:16:32
@janos551: tévedés, 1000 éve ez keresztény föld volt, 200 éve is keresztény föld volt, de szerencsére már vagy 30-40 éve nem keresztény, nem muszlim, és nem is sintoista vagy bármilyen más föld. ez itt a Magyarok földje, és ennyi.
magyar viszont van zsidótól tótokon svábokon keresztül cigányig mindenféle...
természetesen olyan magyar is van, aki nem tud más nyelven, ami nincsen, ami nagyon nincsen, olyan "fajmagyar" aki Árád apánkkal jött be ide, genetikailag.
aki itt volt azokkal szaporodtak, aztan akik itt maradtak, azokkal a tatártől törökön/oláhon keresztül oroszokig mindenki keresztül kasul.

és most mind magyarul beszél, és mind, vallástól függetlenül magyar ember...
Gyűlnek a plüss oroszlánok és más plüssállatkák egy minnesotai fogorvos háza előtt. Dr. Walter Palmer volt az a semmitől vissza nem riadó vadász, aki helyi segítőinek közreműködésével íjpuskával levadászta Zimbabwe nemzeti kincsét és leghíresebb oroszlánját, Cecilt. A…..
a Vakond 2015.07.30 23:06:02
@TóthAttila: a puskagolyó nemcsak roncsol, hanem hidrosztatikai sokkot csináll, abba hal bele jellemzően.

az energiája meg értelemszerűen többszöröse az íjnak...

mivel régóta vadászik íjjal, ezért értelemszerűen tud vele lőni, ha igaz az hogy 100 yardról is, az komoly dolog, oda tartozik érdemi gyakorlás is értelemszerűen...

@na4: nyilván ebből az is következik, hogy nem hozzád hasonló nethuszár, hanem ki van annyira gyúrva, hogy ha íj van nála, nálad meg puska, akkor is rá fogadnék nagy tétekkel :)

egyébként nem védeni akarom Palmert, csupán megmaradni a hír lényegénél, miszerint itt nem az a hiba történt, hogy lelőtek egy oroszlánt, ez az ember befizette az oroszlán árát, kitették a csalit, aztan pont ez jött rá

normális dolognak tartom a puskás vadászatot, amellett hogy nem igazán tetszik, ha valaki napi 1000 fácánt agyonvág. akkor se, ha ritkán csinálja. de aki íjjal vadászik, az egészen más műfaj... ez az ember lőtt már medvétől párducig sokmindent íjjal, nyilván fontos neki.
és az is fontos, hogy íjjal lője, különben puskával tenné ugye...

az is fontos, hogy eldicsekedhessen a többieknek vele...

hogy egy ilyen ember, direkt, szándékosan egy nyomkeresős oroszlánt lőjön agyon, eleg furcsa számomra...

elhiszem, hogy mondta a kísérő vadásznak, ha nagy oroszlán lesz, extra borravaló, azt is elhiszem hogy erre a kísérő a nemzeti park területéről vonszalékkal szerzett nagy oroszlánt, de hogy Cecil jött arra, az pech, nagyon nagy pech...

mert ezeken a hamar írjunk klikkvadász blogokon általában nem emlegetik, hogy egy oroszlán kicsalása nem arról szól, hogy gyere cicus de csak te, a többiek maradhatnak...
a Vakond 2015.07.31 09:05:14
@Hefe: az oroszlán Zimbabwéban, és máshol sem védett általában, nem az oroszlán védett, hanem nemzetik parkokban, azaz bizonyos helyeken nem szabad lelőni, máshol is csak akkor, ha kicsengetnek érte sok milliot...
a Vakond 2015.07.30 22:22:12
@TóthAttila: ez igaz, viszont a valódi verzió szerint megsebesítette íjjal, aztan a sebesült oroszlánnak másfél nap utánkeresés után puskával adták meg a kegyelemlövést...
Számos ikonikus látványosság van a világban, melyekre már jól megszokottként tekintünk. De vajon hogy néztek ki építésük alatt, mielőtt világhírűek lettek volna? A válasz itt van: 20 jól ismert épületet tekinthettek meg a Föld minden pontjáról - szigorúan befejezés előtt!…..
Nem romlott el a billentyűzetem, nem véletlen a sok idézőjel, hanem csak azt próbálom jelölni, hogy nem a szó klasszikus értelmében vett "klónozásról" lesz itt szó, s így a folyamat végén nem is igazi mamutot lelünk majd. Az egész téma azért került most elő, mert pár hete…..
a Vakond 2014.12.23 09:49:23
@Göntér László:
"hiszen nem véletlenül kell minden évben GMO-s vetőmagot vetni és nem elég a tavalyi termésből kiválogatni az idei vetőmagot."

sajnos lövésed sincs a témáról, itt pl a hibridvetőmagot kevered a GMO-val :)
azaz a GMO-s kukoricának is ugyanúgy életképes a vetőmagja, mint a hagyományosnak, de a kukoricában évtizedek óta hibridvetőmagokat használnak, ami azt jelenti, hogy minden évben elő kell állítani újra, vagy a minősége leromlik, es mindig visszavetve második harmadik évben már jóval kevesebbet terem. de attól még terem :)
Attól még, hogy fos egy év volt 2013, történtek igazán fasza dolgok is körülöttünk, évértékelőnk harmadik részében ezekből is gyűjtöttünk tízet. Gratatula Szász Jánosnak és a GDP-bővítő időjárásnak, éljen a Quimby és a fényvillamos.    Gyed extra A gyed…..
PopKult Multikulti Halloween 2013.10.31 14:45:46
Ha szeretjük, ha nem, ha akarjuk, ha nem, a Halloween már nálunk is kezdi beerőltetni magát a kultúrkörbe. „Ez is olyan hülye amerika szarság, mint a valentin-nap”, és hasonló divatos utálatok miatt gondoltam, hogy felgöngyölíthetnénk ezt a történetet, mert ez egy európai…..
Rövid regnálása alatt másodszor adja föl a teológiai-erkölcsi leckét Ferenc pápa a krisztusi szegénységben, szerénységben és az Isten teremtményei iránti tiszteletben az egyébként bűnrossz világátlagnál is gyengébben teljesítő magyar kereszténydemokratáknak. Először…..
Blogunkon már nem egy alkalommal (többé-kevésbé) élénk vita alakult ki arról, hogy egy konvencionális háborúban mekkora jelentőséggel bír a katonák felkészültsége, egyéni képességei, ill. fegyverzetük technológiai paraméterei. Úgy gondoltam, érdemes a téma iránt érdeklődő olvasók figyelmét felhívni…..
Az elmúlt hetek-hónapok nyugdíjrendszer-vitáiban az egész nyugdíjügy legalapvetőbb kérdése még nem vetődött fel: lehet-e bármiféle „extenzív módon” hosszú távon is fenntartható nyugdíjrendszert csinálni?Mit jelent itt az „extenzív mód”?A…..
Egy átlag magyar hetven kiló húst eszik meg évente. De vajon azt tudja, honnan érkezik az az évi ötvenhárom csirke a tányérba? Az elmúlt századokban még nyilván Béla bácsi hátsó udvarából jött a hús, de a világháborúk után megváltozott a rend, a háztáji nevelgetést…..
a Vakond 2010.04.22 21:09:08
halihó

én nem sokat jártam tápboltban, de sokáig volt tyúkom/disznóm...
és félig értek a témához, de úgynézem ezzel király vagyok a vakok közt :D

különösen elrettentő példának ajánlom Rivaldina kommentjeit

"meg szója.. fujj bazmeg." igazi gyöngyszem :D

tehát az alapok :
miből van egy táp ?
80-90% "kalória" ez állatfajtól függően különböző arányban összekevert búza/árpa/kukorica, ez olcsó, mint mondjuk a kenyér :)

10-15% körüli fehérje. egyszerűen szükség van rá egy egészséges szervezetnek.
ez lehet napraforgó dara is/az olajat kipréselik belőle, és a maradékot ledarálják/ de a világon legnagyobb arányban a szóját használják. embereknek is szüksége van húsra/tejre, vagy szójára :) mindegy, fehérje kell az egészséges élethez.

kellenek továbbá ásványi anyagok, mint mondjuk a kalcium, a csontokhoz, de van más is ami egyszerűen hiányzik a búzából/kukoricából, az élethez viszont fontos dolog...

mindenezek keverékét hívjuk tápnak.
vannak természetesen különböző antibiotikummal egyebekkel extrázott tápok is, de ha otthon a falusi anyóka összedarálja a búzát/kukoricát/napraforgót megfelelő arányban, az gyakorlatilag máris táp :)

ha zöld dolgokat csalán stb ad még a tyúkoknak, azzal egyrészt segít az ásványi anyagok bevitelében, másrészt meg kizárólag ezen tartva az állatait sosem fognak megnőni.

egyébként nagyon sokan nem tudják falun se, hogy mi van a TÁP-ban, csupa nagybetűvel, és ahelyett hogy megvennék 3000 Hufért a búzát, meg a kukoricát, a gyári darában 10 000 Hufért veszik ugyanazt...